• ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #48190  από Π.Μ79
 Πέμ Φεβ 17, 2011 5:10 pm
fantoma, συμπτώματα σκπ είχα από την 3η λυκείου θα έλεγα.

Τότε έκανα 2 μεγάλες επεμβάσεις.

1 στην 3η λυκείου και 1 το 2ο χρόνο που ήμουν φαντάρος.

Βγήκα από το νοσοκομείο μία χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το 2004 μετά από ένα χειρουργείο, έγινε διαφυγή ράμματος, έπαθα περιτονίτιδα και έκατσα 1 μήνα στο νοσοκομείο.

Όταν πέρασε η μόλυνση, βγήκα από το νοσοκομείο, μια χαρά χοροπηδώντας.

Το 2006 έκανα λέιζερ στα μάτια. Μετά μια χαρά (χωρίς αναισθησία, απλά το αναφέρω).

Το 2007 έκανα πάλι επέμβαση με ολική αναισθησία, βγήκα από το νοσοκομείο μία χαρά.

Τώρα το 2011, ο αναισθησιολόγος έχει πρόβλημα επειδή είμαι διεγνωσμένος με την σκπ.

Όλοι μιλάνε για τυχόν επιπλοκές ότι αυξάνουν τις πιθανότητες ώσης, όχι καθαρά λόγω της αναισθησίας.

Άμα ήταν έτσι, έπρεπε να είχα περάσει 500 ώσεις.

Το θέμα του αναισθησιολόγου, δε μπορώ να το καταλάβω.
Έχω την σκπ, οκ. Φοβούνται τυχόν υποτροπή της νόσου.

Χρειάζεται εντατική μονάδα για ενδοφλέβια κορτιζόνη?

Ρωτάω για να ξέρω να μηνύσω τα 2 νοσοκομεία που νοσηλεύτηκα για flash κορτιζόνης και με είχαν σε ένα απλό δωμάτιο, σε ένα απλό κρεβάτι παρέα με παππούδες και γιαγιάδες που με σταυροκοπούσαν λες και ήμουν ετοιμοθάνατος.
 #48191  από Κατερίνα
 Πέμ Φεβ 17, 2011 5:22 pm
Πάνω στην ώρα βάλατε το θέμα!
Το καλοκαίρι μάλλον θα κάνω μια επέμβαση που θα χρειαστεί
ολική αναισθησία!
Αν είναι να μου βγάλουν την ψυχή,δεν αναφέρω και καθόλου την σκπ
στην τελική!
 #48192  από Π.Μ79
 Πέμ Φεβ 17, 2011 5:24 pm
Κατερίνα έγραψε:Πάνω στην ώρα βάλατε το θέμα!
Το καλοκαίρι μάλλον θα κάνω μια επέμβαση που θα χρειαστεί
ολική αναισθησία!
Αν είναι να μου βγάλουν την ψυχή,δεν αναφέρω και καθόλου την σκπ
στην τελική!
Τελικά μάλλον έτσι είναι Κατερίνα. Έκανα βλακεία που τους το ανέφερα!!! :(
 #48196  από joan
 Πέμ Φεβ 17, 2011 6:39 pm
ΠΜ & Κατερίνα δεν ξέρω αν είναι και πολύ καλή ιδέα να μην αναφέρεται η πάθηση στο ιστορικό.
...
 #48198  από FANTOMAS
 Πέμ Φεβ 17, 2011 6:55 pm
FANTOMAS έγραψε:
Άλλο ένα δεδομένο που προστέθηκε στον πίνακα ερωτημάτων μου για την πάθηση....

ok Πάρη, μόλις έσβησα ένα δεδομένο απο τον ανωτέρω πίνακα
 #48213  από kath
 Πέμ Φεβ 17, 2011 10:31 pm
Παιδια θα συμφωνησω με τον Παρη
Τον Απριλιο του 2001 ειχα το 1ο μου επεισοδιο κ τον Ιουλιο του ιδιου χρονου θυμαμαι εκανα εγχειρηση σκωληκοειδιτη με ολικη.Δεν ηξερα τι θα μπορουσε να ειναι αυτο που επαθα τον Απριλη,μου ειχαν πει να το ξεχασω, οποτε τον Ιουλιο δεν το ανεφερα καν.Το 2ο επεισοδιο το ειχα το 2005,πολυ αργοτερα δηλαδη.Και σκεφτειτε οτι διαγνωστηκα το 2008.Δεν νομιζω λοιπον οτι η ολικη αναισθησια,απο τη δικη μου εμπειρια παντα, μπορει να δημιουργησει προβλημα.
 #48220  από Κατερίνα
 Παρ Φεβ 18, 2011 2:03 pm
joan έγραψε:ΠΜ & Κατερίνα δεν ξέρω αν είναι και πολύ καλή ιδέα να μην αναφέρεται η πάθηση στο ιστορικό.
...
Έχεις δίκιο joan!Κι εμείς το ξέρουμε,ο Πάρης τους ενημέρωσε για το
ιστορικό τους και το μόνο που κέρδισε είναι ταλαιπωρία!
Όπως βλέπω δεν υπάρχει κίνδυνος στην περίπτωση μας,όσο για
τις ώσεις που αναφέρθηκαν αποκλείεται να ήταν συμπτώσεις?
 #48222  από LL--MM
 Παρ Φεβ 18, 2011 2:16 pm
Όσον αφορά προσωπικά στις δικές μου, ΝΑΙ, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ, τουλάχιστον άλλη εκδοχή δεν μπορεί βάσιμα να πιθανολογηθεί :snooty: .
α) Μετά ΚΑΙ από τις ΔΥΟ εγχειρήσεις να πάθω ώση ή τουλάχιστον, ώση τόσο οξεία; :?
β) Υπήρχαν πολλοί άλλοι στρεσογόνοι παράγοντες εκτός των εγχειρήσεων αυτών στη ζωή μου εκείνη τοη περίοδο, που ΔΕ μου προκάλεσαν ώση... :doh:
 #48224  από pelopidas
 Παρ Φεβ 18, 2011 3:45 pm
Π.Μ79 έγραψε:fantoma, συμπτώματα σκπ είχα από την 3η λυκείου θα έλεγα.

Τότε έκανα 2 μεγάλες επεμβάσεις.

1 στην 3η λυκείου και 1 το 2ο χρόνο που ήμουν φαντάρος.

Βγήκα από το νοσοκομείο μία χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το 2004 μετά από ένα χειρουργείο, έγινε διαφυγή ράμματος, έπαθα περιτονίτιδα και έκατσα 1 μήνα στο νοσοκομείο.

Όταν πέρασε η μόλυνση, βγήκα από το νοσοκομείο, μια χαρά χοροπηδώντας.

Το 2006 έκανα λέιζερ στα μάτια. Μετά μια χαρά (χωρίς αναισθησία, απλά το αναφέρω).

Το 2007 έκανα πάλι επέμβαση με ολική αναισθησία, βγήκα από το νοσοκομείο μία χαρά.

Τώρα το 2011, ο αναισθησιολόγος έχει πρόβλημα επειδή είμαι διεγνωσμένος με την σκπ.

Όλοι μιλάνε για τυχόν επιπλοκές ότι αυξάνουν τις πιθανότητες ώσης, όχι καθαρά λόγω της αναισθησίας.

Άμα ήταν έτσι, έπρεπε να είχα περάσει 500 ώσεις.

Το θέμα του αναισθησιολόγου, δε μπορώ να το καταλάβω.
Έχω την σκπ, οκ. Φοβούνται τυχόν υποτροπή της νόσου.

Χρειάζεται εντατική μονάδα για ενδοφλέβια κορτιζόνη?

Ρωτάω για να ξέρω να μηνύσω τα 2 νοσοκομεία που νοσηλεύτηκα για flash κορτιζόνης και με είχαν σε ένα απλό δωμάτιο, σε ένα απλό κρεβάτι παρέα με παππούδες και γιαγιάδες που με σταυροκοπούσαν λες και ήμουν ετοιμοθάνατος.
καλησπερα!
τα βιβλια αυτα λενε, ουδεν προβλημα
βεβαια παιζει ρολο και πως ξυπνησες
επισης αν πονουσες ή εκανες πυρετο μετα το χειρουργειο για μερες
(για καποιον λογο οι γιατροι κι οι νοσηλευτες συχνα λυπουνται τα παυσιπονα!)
και να μην ξεχναμε τον λογο για τον οποιο χειρουργηθηκες
αλλο ειναι να κανεις ολικη θυρεοειδεκτομη (μη σηπτικο χειρουργειο) και αλλο να χειρουργηθεις για περιτονιτιδα (πολυ σηπτικο χειρουργειο)

η κορτιζονη μπορει να γινει και στο σπιτι, ολοι το ξερουμε αυτο
 #48267  από Π.Μ79
 Σάβ Φεβ 19, 2011 4:04 pm
Πελοπίδα, το χειρουργείο ήταν αποφρακτικός οιλεός.
Μετά από την διαφυγή, δημιουργήθηκε περιτονίτιδα.

Ο πόνος ας πούμε απλά ότι ήταν αφόρητος. 3 φορές χρειάστηκε να χορηγήσουν πεθιδίνη (για όσους δεν ξέρουν είναι κάτι λιγότερο από μορφίνη).

Πυρετό είχα κάθε μέρα επί 15 μέρες, λόγω της περιτονίτιδας.
Μετά υποχώρησε ο πυρετός και περιμέναν να κλείσει η πληγή από τη διαφυγή και βέβαια με παρεντερική τροφή κλπ.

Το θέμα είναι με το τεράστιο σοκ που τράβηξε το σώμα μου, θα περίμενα τουλάχιστον μία ήπια έστω ώση.
Δεν έγινε απολύτως τίποτα και γι'αυτό θεωρώ υπερβολικό έως παρατραβηγμένο να χρειάζεται εντατική μονάδα για ένα χειρουργείο με ολική αναισθησία.

Καλά και ωραία τα βιβλία, απλά το κακό μ'αυτά είναι ότι τα περισσότερα είναι θεωρητικά και όχι με ιδίαν πείρα και προσωπική εμπειρία.
Στην τελική υπογράφουμε χαρτί πριν από κάθε χειρουργείο. Ας υπογράψω και ένα 2ο χαρτί ότι γνωρίζω τους κινδύνους λόγω της σκπ και ότι συναινώ.