• Μια καλησπερα και απο μενα

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #47443  από searcher
 Τρί Φεβ 01, 2011 8:43 pm
petalouda
οχι δεν γινεσαι αδιακριτος αν ηταν να το βλεπω ετσι απλα δεν θα γινομουν ενεργο μελος και θα εμενα επισκεπτης οπως ημουν τοσο καιρο και εδω και αλλου που ειμαι ακομα επισκεπτης

λοιπον αυτο που μας εκανε να ψαχτουμε για αρχη ηταν ενα τιναγμα στο δεξι γονατο της γυναικας μου κατα την βαδιση ξεκινησαμε απο ορθοπαιδικο αποκλεισαμε τα παντα μας εστειλε σε νευροχειρουργο κρατικου νοσοκομειου με την πρωτη μαγνητικη βρηκε ενα κουνημενο σπονδυλο στον αυχενα. Η πρωτη του κουβεντα χειρουργείο και μαλιστα αμεσα. Δεν μου εκατσε καλα ζητησα δευτερη γνωμη. Μετα απο κουβεντα με ενα συναδελφο μου συστησε τον δικο του που απο οτι μου ειπε προσπαθει τα παντα πριν μπει χειρουργειο.
Για καλη μου τυχη αλλα και της γυναικας μου ο συγκεκριμενος γατονι πραγματικο συνδυαζοντας την εξεταση που εκανε με κατι που προσεξε στην μαγνητικη μας στελνει για δευτερη μαγνητικη με συγκεκριμενες οδηγιες στον ραδιολογο.
μολις την ειδε μας ειπε επι λεξει τον σπονδυλο μην τον αγγιξετε καθολου δεν εχει σοβαρο προβλημα ψαξτε νευρολογο γιατι αν εχω δικιο εδω υπαρχει θεμα απομιελυνωσης και αν μπει ετσι στο χειρουργειο για τον σπονδυλο πρωτον δεν θα κανει τιποτα και δευτερο υπαρχει πιθανοτητα να γινει μεγαλυτερη ζημια.

καπως ετσι ξεκινησε η ολη ιστορια τωρα στο θεμα της πορειας των συμπτωματων υπαρχει ακομα ενα ελαφρο τικ πολυ πιο ελαφρο βεβαια απο την αρχη αλλα υπαρχει το οποιο ομως ευτυχως δεν εχει αυξομειωσεις στην ενταση, αλλα παραμενει ελαφρο.
το μονο που της θυμιζει οτι κατι εχει ειναι το τικ και το γεγονος οτι κουραζεται πιο ευκολα απο παλια καθως επισης και οτι ειδικα το θεμα της κουρασης αλλαζει ας το πουμε κλιμακα αναλογα την θερμοκρασια. Δηλαδη την επηρεαζει η εντονη ζεστη καθως και το εντονο κρυο

οσο για τις βλεψεις που λες να σαι σιγουρος πως πραγματικα το μονο που με ζοριζει ειναι η γυναικα μου τα αλλα βλεπουμε ειναι περισσοτερο η αγανακτηση να το πω ο θυμος να το πω που νοιωθω που με κανουν να γραφω και να σκεφτομαι καποια πραγματα ομως πανω απο ολα ακομα και απο μενα, ειναι εκεινη και μονο εκεινη, και το καλυτερο για αυτην
 #47452  από petaloudas
 Τρί Φεβ 01, 2011 10:17 pm
searcher έγραψε:

:handgestures-thumbup:

Εύχομαι να φύγει κι αυτό το ελαφρό που έχει μείνει, και να μη ξανάρθει τίποτα!
 #47454  από searcher
 Τρί Φεβ 01, 2011 10:22 pm
petaloudas έγραψε:
searcher έγραψε:

:handgestures-thumbup:

Εύχομαι να φύγει κι αυτό το ελαφρό που έχει μείνει, και να μη ξανάρθει τίποτα!
ας το ελπισουμε αν και πιο πολυ την ενοχλει η εντονη κουραση που αισθανεται δυσαναλογη προς την προσπαθεια που καταβαλει συγκριτικα παντα με πριν παρα το αμυδρο τικ στο γονατο
 #47465  από ΜΑΤΙΝΑ
 Τρί Φεβ 01, 2011 11:41 pm
Γιώργο αν είναι δυνατόν!Τι θα πει δεν σας εξηγεί την φαρμακευτική αγωγή που δίνει?Πες του οτι θα τον καταγγείλεις και θα σου πω εγω...Μπορείς να διαβάσεις την ονομασία του σκευάσματος που βάζει ή τα διαλύει σε ορό?
 #47469  από soulla
 Τετ Φεβ 02, 2011 8:21 am
Γιώργο μου δε σε ξέρω δεν με ξέρεις αλλά ο κοινός μας πόνος,σκέψεις και άγνοια μας ενώνει...ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο δώσε μου 4 αν θες να σε αγαπώ :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
δεν ξέρω αν έχω δίκαιο ή άδικο είπα την προσωπική μου άποψη,και πως εμένα βοήθησε ...με μεγάλη δυσκολία και ωριμη σκέψη και λόγω πλέον του οικονομικού σταμάτησα τις θεραπείες του..η μετά κ....ρη εποχή για μένα ήταν δραματική γιατί γιώργο μου όλοι ψευτες είναι και χωρις καμιά σίγουρη θεραπεία...μπορεί και να επισκεύτηκα 15 γιατρούς και πάντα ο κάθε ένας με διαφορετικές απόψεις...τουλάχιστον το παιδοβούβαλο με αγαπούσε ή εμένα ή τα λεφτά μου...απέρριψα και τους 15 τελικά και πήγα σε αγγειοχειρουργό...στην ταφοπλακα μου ας γραφει...οτι παντα πήγαινα αντίθετα ...
καλή συνέχεια

με γαίδαρο ήμουνα παντρεμένη για 14 χρόνια :scared-eek: θα σκεφτώ έναν αρκούδο και ένα φιλί :romance-kisscheek:
 #47493  από petros
 Τετ Φεβ 02, 2011 2:54 pm
επειδη οι περισσοτεροι καταλαβαμε ποιος ειναι ο τυπος και σε πολλους εχει κανει διαφορα,μπορουμε να βαζουμε ενα ενα γραμματακι να σχηματιστει το ονομα.... :teasing-neener: ...ελα βαζω το δευτερο....Ο......

γιωργο καλωσορισες και απο μενα. σε καταλαβαινω γιατι ειμαστε στην ιδια φαση αλλα οχι με τοση περιπετεια εγω. ευχομαι να βρειτε τον σωστο δρομο και ολα να πανε καλα....
 #47511  από searcher
 Τετ Φεβ 02, 2011 4:56 pm
ΜΑΤΙΝΑ έγραψε:Γιώργο αν είναι δυνατόν!Τι θα πει δεν σας εξηγεί την φαρμακευτική αγωγή που δίνει?Πες του οτι θα τον καταγγείλεις και θα σου πω εγω...Μπορείς να διαβάσεις την ονομασία του σκευάσματος που βάζει ή τα διαλύει σε ορό?
δυστυχως τα βαζει σε ορο ( 2 διαφορετικους ενα μπλε ενα ασπρο) και οχι μπροστα στον ασθενη εχει ακουσει η γυναικα μου το σπασιμο απο τις αμπουλες
 #47512  από searcher
 Τετ Φεβ 02, 2011 5:16 pm
soulla έγραψε:Γιώργο μου δε σε ξέρω δεν με ξέρεις αλλά ο κοινός μας πόνος,σκέψεις και άγνοια μας ενώνει...ένα φιλάκι είναι λίγο πολύ λίγο δώσε μου 4 αν θες να σε αγαπώ :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
δεν ξέρω αν έχω δίκαιο ή άδικο είπα την προσωπική μου άποψη,και πως εμένα βοήθησε ...με μεγάλη δυσκολία και ωριμη σκέψη και λόγω πλέον του οικονομικού σταμάτησα τις θεραπείες του..η μετά κ....ρη εποχή για μένα ήταν δραματική γιατί γιώργο μου όλοι ψευτες είναι και χωρις καμιά σίγουρη θεραπεία...μπορεί και να επισκεύτηκα 15 γιατρούς και πάντα ο κάθε ένας με διαφορετικές απόψεις...τουλάχιστον το παιδοβούβαλο με αγαπούσε ή εμένα ή τα λεφτά μου...απέρριψα και τους 15 τελικά και πήγα σε αγγειοχειρουργό...στην ταφοπλακα μου ας γραφει...οτι παντα πήγαινα αντίθετα ...
καλή συνέχεια

με γαίδαρο ήμουνα παντρεμένη για 14 χρόνια :scared-eek: θα σκεφτώ έναν αρκούδο και ένα φιλί :romance-kisscheek:
και επειδη δεν ειμαι τσιγκουνης :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: σου χρωσταω τον αρκουδο

μαλλον εχεις δικιο για τα φαρμακα που εγραψες τα γκουγκλαρα και ανακαλυψα οτι το ενα ειδικα δικαιολογει απολυτα καποιες εξετασεις που μας εδωσε να κανουμε και τοτε μου ειχαν φανει εντελως μα εντελως περιεργες να το πω; παραξενες να το πω; παντως δεν μου εκατσαν καλα οπως τριπλεξ υπερηχο καρδιας και το ιδιο σε ζωτικα οργανα οπως συκωτι και αλλα.
οπως καταλαβαινεις δεν μπορουσα να καταλαβω την σχεση τους με την συγκεκριμενη παθηση αφου ηξερα διαβαζοντας οτι ολα αυτα σαν εξετασεις δεν εχουν σχεση τωρα ομως ηρθαν και εδεσαν, συμπληρωθηκαν τα κενα.
 #47528  από Γιάννης
 Τετ Φεβ 02, 2011 9:08 pm
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τι ντόπα ακριβώς δίνει ο κάθε καριόλης. Από τη στιγμή που τέτοια κοκταίηλ δεν είναι εγκεκριμένα και με τη διακοπή τους γίνεσαι ράκος, με την ίδια λογική να το ρίξουμε στην ηρωίνη. Αισθάνεσαι υπέροχα και είναι και φθηνότερη!!!
 #47533  από maestro
 Τετ Φεβ 02, 2011 9:47 pm
ερυθροποιητίνη / epo ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..!

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.mssociety.gr/news/?p=157
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ..:
http://bodyfreaks.com/forum/blog.php?b=80
"ερυθροποιητίνη / epo" bei Mister Wong speichern "ερυθροποιητίνη / epo" bei YiGG.de speichern "ερυθροποιητίνη / epo" bei Google speichern "ερυθροποιητίνη / epo" bei del.icio.us speichern
Verφffentlicht: 25-01-09 um 15:15 von pitbull
Η ερυθροποιητίνη παράγεται από τα νεφρά για να ρυθμίσει την παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Το 1987 η ανασυνδυασμένη EPO έγινε διαθέσιμη στην Ευρώπη, ενώ έως το 1990 (1987-1990) ένας αριθμός θανάτων Ολλανδών και Βέλγων ποδηλατών συνδέθηκε με τη χρήση της. Έτσι το 1990 η Δ.Ο.Ε απαγόρευσε τη χρήση της. Υπήρξαν περιπτώσεις χρυσών Ολυμπιονικών που βρέθηκαν θετικοί και τιμωρήθηκαν.

Μηχανισμός δράσης:
Η μειωμένη παροχή οξυγόνου και / ή η αναιμία διεγείρει την παραγωγή ερυθροποιητίνης, που διαδοχικά διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Αυτό οδηγεί σε μια αύξηση της μάζας των ερυθροκυττάρων, σε αύξηση της αιμοσφαιρίνης και του αιματοκρίτη. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται βελτίωση της ικανότητας μεταφοράς οξυγόνου και αύξηση της αντοχής. Παρόμοιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέσω προπόνησης σε υψόμετρο και μετάγγισης αίματος. Η ανθρώπινη ανασυνδυασμένη ερυθροποιητίνη (r - HuEPO) χρησιμοποιήθηκε από μερικούς αθλητές, ιδιαίτερα σε αθλήματα αντοχής για να αυξήσουν τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης τους.

Λόγοι χρησιμοποίησης της Ερυθροποιητίνης από τους αθλητές:
Η ερυθροποιητίνη χρησιμοποιείται κακώς από τους αθλητές, για να επιφέρει αποτελέσματα παρόμοια με αυτά του ντόπινγκ αίματος. Αθλητές αντοχής, όπως μαραθωνοδρόμοι, cross country σκιέρ και ποδηλάτες κάνουν παράνομη χρήση της, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζεται το αίμα σε οξυγόνο. Η EPO παρέχει τα οφέλη του ντόπινγκ αίματος, χωρίς τους κινδύνους που εμπεριέχει μια μετάγγιση αίματος.

Παρενέργειες:
Παρενέργειες που σχετίζονται με την χρήση ερυθροποιητίνης είναι ο πονοκέφαλος, η υπέρταση και η αποπληξία. Ακόμη μπορεί να υπερφορτώσει την καρδιακή λειτουργία και να αυξήσει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος, απλασία ερυθρών αιμοσφαιρίων (ανάπτυξη αντισωμάτων), εμφράγματος, καρδιακής ανακοπής και θανάτου.

Δαρβεποετίνη άλφα (Darbepoetin alfa):
Συγκρινόμενη με την rHuEPO έχει μεγαλύτερο χρόνο ημίσειας ζωής στον ορό, μεγαλύτερη in vivo δραστικότητα και μπορεί όταν χορηγείται σε αραιότερα διαστήματα να επιφέρει την ίδια βιολογική απάντηση.

Πηγη:www.ifet.gr