• τελη κυκλοφοριας

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #45662  από popi
 Τετ Δεκ 29, 2010 2:30 pm
Γιάννης έγραψε:Καλημέρα σε όλες και όλους, θέλω να ρωτήσω σε πόσο χρόνο περνάς επιτροπή για τη συγκεκριμένη παροχή; Είναι παρόμοια διαδικασία με τη χορήγηση επιδόματος; Η απόφαση ισχύει για ένα χρόνο ή παραπάνω;
Γιαννη καλημερα,δε περασα επιτροπη για τη συγκεκριμενη παροχη. Απλα πηγα εκει με το χαρτι της Αβαθμιας της νομαρχιας που πιστοποιει το ποσοστο αναπηριας μου ,εκανα μια αιτηση και μια δηλωση πως δεν εχω στη κατοχη μου αλλο αυτοκινητο που δικαιουται απαλλαγης και μου εδωσαν το σηματακι.Θα περασω απο την εφορια σε κανενα μηνα να παρω μια αποφαση τους για να τη χρησιμοποιω τα επομενα χρονια και να μη χρειαζονται οι παραπανω διαδικασιες. Απλα ειχε πολυ κοσμο και δεν ηθελε η υπαλληλος να το κανει επι τοπου. Η απαλλαγη αυτη ισχυει για οσα χρονια εχουν γραψει απο την Αβαθμια της νομαρχιας για οτι παροχες εχουμε.
 #45669  από Γιάννης
 Τετ Δεκ 29, 2010 3:38 pm
Γεια σου Πόπη, αν κατάλαβα καλά η νομαρχία δίνει κάποιο χαρτί για κάθε νόμιμη χρήση; Εγώ που είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ πάω και τους λέω τι; Μόνο η νομαρχία δίνει τέτοια έγγραφα και όχι τα ταμεία;
 #45679  από georgeand
 Τετ Δεκ 29, 2010 4:38 pm
Γιάννης έγραψε:Καλημέρα σε όλες και όλους, θέλω να ρωτήσω σε πόσο χρόνο περνάς επιτροπή για τη συγκεκριμένη παροχή; Είναι παρόμοια διαδικασία με τη χορήγηση επιδόματος; Η απόφαση ισχύει για ένα χρόνο ή παραπάνω;
Εδω στο Ηρακλειο,φανταζωμαι οτι το ιδιο υσχυει παντου, κανεις την αιτηση την μια εβδομαδα και περνας την αλλη και την αποφαση την περνεις μεσα σ μερικες ημερες, αλλα θελει οποσθηποτε μαζι με την γνωματευση για σκπ και χαρτι απο κρατικο νοσοκομιο με τα ακριβη συμπτοματα της νοσου μια απλη εξεταση δηλαδη του ασθενη με την κλινικη του εικονα γιατι συνηθος οι επιτροπες αυτες δεν εχουν γιατρους νευρολογους και αν το πεξεις και λιγο καπος μπορει να σε βγαλουν και πανω απο 80% που δικαιουσε και επιδομα κινισης.
Η αποφαση υσχυει για πεντε χρονια............γιατι μετα απο πεντε χρονια ολοι μας θα γιατρευτουμε μη χεσω :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer:
 #45681  από popi
 Τετ Δεκ 29, 2010 4:44 pm
Γιάννης έγραψε:Γεια σου Πόπη, αν κατάλαβα καλά η νομαρχία δίνει κάποιο χαρτί για κάθε νόμιμη χρήση; Εγώ που είμαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ πάω και τους λέω τι; Μόνο η νομαρχία δίνει τέτοια έγγραφα και όχι τα ταμεία;
Μα νομιζω πως τα ταμεια δεν εχουν σχεση. Δηλαδη, οταν εγω πρωτοπερασα επιτροπη για να παρω το ποσοστο αναπηριας, πηγα στη νομαρχια με τη χαρτουρα μου, εκανα αιτηση και περασα μια επιτροπη. Αυτοι ισως να με ρωτησαν πού ειμαι ασφαλισμενη, δε θυμαμαι ,και μου εδοσαν 67%για 3 χρονια. Μετα τη ληξη της περιοδου αυτης περασα και ξαναπερασα επιτροπη, ανανεωνοντας το χρονο-καθε πενταετια πλεον, και ανεβαζοντας δυστυχως και το ποσοστο αναπηριας. Με το χαρτι αυτο αιτουμαι στην Προνοια για το επιδομα, το καταθετω στη φορολογικη μου δηλωση, παιρνω το σημα σταθμευσης και τα υπολοιπα και με αυτο τωρα το σηματακι για τα τελη.. Παω να βρω το νομο και επανερχομαι!!
 #45687  από Γιάννης
 Τετ Δεκ 29, 2010 6:15 pm
Sorry Πόπη μου δεν θέλω να σε τρέχω, ούτως ή άλλως για φέτος το πλήρωσα το 120αρι. Είναι που είμαι φρέσκος ακόμα και δεν τα έχω ψάξει πολύ τα πράγματα.
 #45689  από popi
 Τετ Δεκ 29, 2010 6:32 pm
Γιάννης έγραψε:Sorry Πόπη μου δεν θέλω να σε τρέχω, ούτως ή άλλως για φέτος το πλήρωσα το 120αρι. Είναι που είμαι φρέσκος ακόμα και δεν τα έχω ψάξει πολύ τα πράγματα.
Κριμα, δεν ειναι να τους χαριζεις τιποτα.Η εγκυκλιος του Υπ. οικονομικων ειναι Μ2182/338/ΠΟΛ254/1-9-1988, αρθρο 18 του Ν1798/1988" που αφορα στην απαλλαγη απο τα τελη κυκλοφοριας αυτοκινητων για συγκεκριμενες κατηγοριες αναπηρων".Εκει ειμαστε κι εμεις.
 #45727  από Katrin
 Πέμ Δεκ 30, 2010 1:19 pm
georgeand έγραψε:
anni έγραψε:πηγα και ειναι να περασω τελη Ιανουαριου αλλα μου ειπαν μονο για φοροαπαλλαγες
και καρτα σταθμευσης.........κανουν αυτες οι αιτησεις ή ηθελε ειδικη αιτηση;
Ναι αυτες ειναι για να παρεις καρτα σταθμευσης το αυτοκηνιτο πρεπει να ειναι αναπηρικο και προσεχαι και το κοματι της φοροαπαλαγης μπορεις να ζητισεις απαλαγη και μεχρει 2 χρονια πριν αρκει να υπαρχει η γνωματευση που το αποδεικνηει εγω ετσι το εκανα και ειχα επιστροφη φορου φετο.Η αιτηση πανω αναφερει απο ποτε ζητας φοροαπαλαγη και η αποφαση που θα παρεις υσχυει για πεντε χρονια.

Georgeand θα περάσεις απο υγειονομική επιτροπή και θα ζητήσεις απαλλάγη απο την εφορεία και για τα τέλη κυκλοφορίας.Εγω παρότι το αμάξι δεν είναι αναπηρικό εχω απαλλάγη για 5 χρόνια.
 #47804  από anni
 Τρί Φεβ 08, 2011 2:13 pm
Katrin έγραψε:
georgeand έγραψε:
anni έγραψε:πηγα και ειναι να περασω τελη Ιανουαριου αλλα μου ειπαν μονο για φοροαπαλλαγες
και καρτα σταθμευσης.........κανουν αυτες οι αιτησεις ή ηθελε ειδικη αιτηση;
Ναι αυτες ειναι για να παρεις καρτα σταθμευσης το αυτοκηνιτο πρεπει να ειναι αναπηρικο και προσεχαι και το κοματι της φοροαπαλαγης μπορεις να ζητισεις απαλαγη και μεχρει 2 χρονια πριν αρκει να υπαρχει η γνωματευση που το αποδεικνηει εγω ετσι το εκανα και ειχα επιστροφη φορου φετο.Η αιτηση πανω αναφερει απο ποτε ζητας φοροαπαλαγη και η αποφαση που θα παρεις υσχυει για πεντε χρονια.

Georgeand θα περάσεις απο υγειονομική επιτροπή και θα ζητήσεις απαλλάγη απο την εφορεία και για τα τέλη κυκλοφορίας.Εγω παρότι το αμάξι δεν είναι αναπηρικό εχω απαλλάγη για 5 χρόνια.
σημερα πηρα τα αποτελεσματα........
φοροαπαλλαγες για 4 χρονια με 70%.....
πασο που δεν ειχα ζητησει...
καρτα σταθμευσης οχι γιατι δεν ειναι αναπηρικο το αυτοκινητο και ουτε για τελη κυκλοφοριας
ετσι μου ειπανε και δεν εκανα ενσταση...
τελικα τι ισχυει;
 #47811  από georgeand
 Τρί Φεβ 08, 2011 5:19 pm
σημερα πηρα τα αποτελεσματα........
φοροαπαλλαγες για 4 χρονια με 70%.....
πασο που δεν ειχα ζητησει...
καρτα σταθμευσης οχι γιατι δεν ειναι αναπηρικο το αυτοκινητο και ουτε για τελη κυκλοφοριας
ετσι μου ειπανε και δεν εκανα ενσταση...
τελικα τι ισχυει;[/quote][/quote]

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας δικαιούνται και τα αυτοκίνητα - οχήματα που ήταν ήδη στην κατοχή των φορολογουμένων πριν αυτοί καταστούν ανάπηροι [/color]καθώς και αυτά που αποκτώνται από τον ανάπηρο σε χρόνο μεταγενέστερο της αναπηρίας, ανεξάρτητα από την ταξινόμησή τους ως «ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ», εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις (αναπηρία, ηλικία ενδιαφερομένου, κυβισμός οχήματος ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας)."

΄Οπως ορίζεται και για το δελτίο στάθμευσης δικαιούστε απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας ΠΡΟΣΟΧΗ: Οχι πλήρη απαλλαγή, αλλά καταβολή 3 Ευρώ, ακόμα αν είστε δικαιούχος αναπηρικούς αυτοκινήτου,δηλαδή αν έχετε το αντίστοιχο έγγραφο από την Α`βάθμια Υγειονομική Επιτροπή που να αναφέρει ότι:
"υπάγεται στις διατάξεις του ΄Αρθρου 16 παρ. 1 περ. Α ή Β εδ.α` ή β` του Ν. 1798/88 ή του ΄Αρθρου 1 παρ. 4 και 5 του Ν. 490/76 και Ν.1882/90 άρθρο 23"
ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

1) Ν.490/1976, 2) Αρθρο 16 του Ν.1798/88, 3) Αρθρο 23 του Ν.1882/90, 4) Αρθρο Γ4α/Φ15/1078/20-6-90 ΚΥΑ, 5) Αρ.34 Ν.1731/87.

ΧΡΟΝΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΄Η ΠΑΡΟΧΗΣ:
Η απαλλαγή ισχύει εφ΄όρου ζωής του αναπήρου.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι:
Ανάπηροι Έλληνες πολίτες ηλικίας από 4 μέχρι 70 ετών και να παρουσιάζουν μία από τις παρακάτω παθήσεις:

- Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών ή

- σοβαρή κινητική αναπηρία:

- του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67%,
βγαλε μια φωτοτ/πια τριψετην στην μουρη τους γιατι παραπληροφορουν τον κοσμο :