• ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ?????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #38651  από panos59
 Κυρ Σεπ 12, 2010 10:38 am
giannis έγραψε:Μα, αυτό λέω. Εγώ από το φαρμακείο έπαιρνα πάντα και Betaferon και Rebif. Εσείς όχι;
εγώ (η σύζυγός μου) πάλι πήγαινα (μόνον) σε Κρατικό Νοσοκομείο των Αθηνών,
μόνον κάθε Παρασκευή,
με μία τεράστια ουρά αναμονής πολλών ωρών,
γιατί κι άλλοι ασθενείς ήταν εκεί,
για να παραλάβουν τα ίδια ή κάποια άλλα, ακριβά φάρμακα ........
 #39141  από giannis
 Πέμ Σεπ 16, 2010 11:07 am
Ok, κατάλαβα τι γινόταν. Υπεγράφη η εγκύκλιος τη Δευτέρα 13/9/2010:

Και στα φαρμακεία τα ακριβά φάρμακα

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία και χωρίς να απαιτείται πλέον η ένδειξη «στερείται», θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι τα ακριβά φάρμακα, που μέχρι σήμερα χορηγούσαν αποκλειστικά τα δημόσια νοσοκομεία.

Από τα ιδιωτικά φαρμακεία και χωρίς να απαιτείται πλέον η ένδειξη «στερείται», θα μπορούν να προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι τα ακριβά φάρμακα, που μέχρι σήμερα χορηγούσαν αποκλειστικά τα δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα. Μέχρι σήμερα οι ασφαλισμένοι προμηθεύονταν τα φάρμακα αποκλειστικά από τα νοσοκομεία. Η χορήγηση από τα ιδιωτικά φαρμακεία γινόταν μόνο σε περίπτωση που το σκεύασμα δεν υπήρχε στο νοσοκομείο και εφόσον έφερε η συνταγή τη σήμανση «στερείται». Με τον τρόπο αυτό, ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ασθενείς -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- διένυαν χιλιόμετρα και τελικά δεν υπήρχε το φάρμακο στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, το ΙΚΑ -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν αποδέχεται τη σχετική απόφαση και έτσι διαθέτει τα συγκεκριμένα σκευάσματα μόνο μέσα από τις κλινικές και τα φαρμακεία του. Αλλά και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν προβλήματα, αφού τα ασφαλιστικά ταμεία αποζημιώνουν τις συνταγές με μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ οι προμηθεύτριες φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν άμεση πληρωμή.

Χρέωση
Μάλιστα υπάρχουν εταιρείες που χρεώνουν με επιπλέον 3% τα σκευάσματα αυτά, προκειμένου να καλύψουν -όπως υποστηρίζουν- το κόστος μεταφοράς (κούριερ) των ακριβών αυτών φαρμάκων. Επίσης, η χρέωση των συγκεκριμένων φαρμάκων «από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων εξακολουθεί να γίνεται στη χονδρική τιμή προσαυξημένη κατά 3% από δε τα ιδιωτικά φαρμακεία, στη νοσοκομειακή τιμή προσαυξημένη κατά 2,5% ως ποσοστό κέρδους του χονδρεμπόρου και επί της τιμής που προκύπτει προσαυξημένης κατά 18% ως κέρδος του φαρμακοποιού».

Από την Ημερησία (ήταν το πλέον κατατοπιστικό περιεκτικό και σύντομο ταυτόχρονα)
Link: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=59341152
 #39160  από popi
 Πέμ Σεπ 16, 2010 12:41 pm
τελευταια ενημερωση για ακριβα φαρμακα {μπεταφερον}:
πηρα σημερα το πολυποθητο κουτι με τις ενεσεις απο το φαρμακειο της γειτονιας μου αφου πρωτα εκανα τα εξης:
1η μερα:επισκεψη στο γιατρο να τις γραψει
2η μερα:επισκεψη στη γ.γραμματεια του νοσοκομειου για τη στρογγυλη σφραγιδα
3η μερα:επισκεψη στα γραφεια του ΟΠΑΔ οπου ανηκω (ειμαι ασφαλισμενη στο Δημοσιο)
για την υπογραφη κ σφραγιδα του ελεγκτη γιατρου!!!
Το χειροτερο ειναι ομως αυτο που μου ειπε ο ελεγκτης , απαντωντας στις παρατηρησεις και τη δυσφορια μου. Μου ειπε ,λοιπον, να ειμαι ευχαριστημενη ,γιατι ακομα τις παιρνω χωρις να πληρωνω και μακαρι να μην δημοσιοποιηθει η νεα εγκυκλιος ,η οποια κοβει περιπου 1000!!εξετασεις και πολλα ακριβα φαρμακα!! Αντε καλη μας μερα!!
 #39172  από litsa
 Πέμ Σεπ 16, 2010 1:38 pm
εμένα μου ήρθαν με κουριερ ως συνήθως
αφου πήγαμε στο νοσοκομείο να γραψουμε το ρεμπιφ και
αφου το σφραγισανε 6 φορες για το γνησιο της υπογραφής - εννοώ 6 φωτοτυπίες-
αφού πηγαμε στο ικα για συνταγογράφηση 3 μηνών απο τον ελεγκτή γιατρό και
αφού τα στειλαμε με κουριερ στην αθηνα στο κεντρικό φαρμακειο
... :greetings-waveyellow: μας ήρθαν
 #39323  από panos59
 Σάβ Σεπ 18, 2010 10:06 am
popi έγραψε:ο sou είπε : Μακάρι να τις πλήρωνα για να μην τις είχα πάρει ποτέ...
Μαζι σου , σταυρο!!
κι εγώ Μαζί σου Σταύρο ...
:handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute:
δώδεκα χρόνια τρυπιέμαι, χειρότερα έχω γίνει (την τελευταία τριετία ειδικά)...
:angry-cussing: :angry-fire:
δεν ξέρω αν τις κάνω για την οικογένειά μου,
για τον θεράποντα ιατρό μου
ή για την Εταιρεία που τις εισάγει ...
όλοι (άλλος λίγότερο κι άλλος περισσότερο) μου λένε ΣΥΝΕΧΙΣΕ ... μην σταματήσεις ... δεν ξέρεις τι θα γίνει αν δεν ....
:snooty:
"για μένα" πάντως, τις συνεχίζω, όλο και λιγότερο ...
ΝΑΙ .. ένα άλλοθι ψάχνω και εγώ για να τις σταματήσω ....
ένα καλό άλλοθι .....
ΕΝΑ ......
:oops:
 #39325  από kate2002
 Σάβ Σεπ 18, 2010 10:35 am
και γω που τις εχω σταματησει εδω και μηνες, αρχισε ο γιατρος μου να επικοινωνει μαζι μου για να "τις ξαναρχισω οπωσδηποτε"... :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #39382  από theoni
 Κυρ Σεπ 19, 2010 12:01 am
του κίτσου η μάνα κάθονταν...
ή τρεις λαλούν και δυο χορεύουν...
ή χέσε μέσα Πολυχρόνη...
ή πιάστο αυγό και κούρευτο...
ΌΤΙ ΝΑ ΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :scared-shocked: :scared-shocked: :scared-shocked: