• COPAXONE

• Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Φόρουμ του ευρέως γνωστού ανοσοτροποποιητικού φαρμάκου Glatiramer acetate για την θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1841  από MARINI
 Κυρ Μαρ 22, 2009 1:29 am
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ.ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΑΚΙ,ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΕΣΗ,ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΗ ΣΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΑΥΤΟ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.
ΕΜΕΝΑ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΘΩ ΠΟΤΕ.ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΩ ΠΑΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΦΟΥΣΚΟΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.
ΣΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ.ΜΗ ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΠΑΓΟΚΥΣΤΕΣ.
ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ
 #1842  από Μαρία
 Κυρ Μαρ 22, 2009 9:50 am
Σ ευχαριστώ πολυ Marini!
Η εταιρεία σε προμηθεύει και βαλιτσάκι-ψυγείο για τα ταξίδια;
Ναι θα ήθελα να μου δώσεις το τηλέφωνο αν σου είναι ευκολο :)
 #3101  από ευαγγελια
 Τρί Απρ 28, 2009 5:59 pm
Καλησπέρα!
Εχει περάσει ένας μήνας από την ερώτησή σου και μπορεί να έχεις ήδη ξεκινήσει το copaxone, απλά είμαι νέο μέλος και σήμερα "σερφάρω" για πρώτη φορά.
Την πρώτη φορά θα στείλουν ειδική νοσοκόμα από την εταιρεία του φαρμάκου, η οποία θα σε προμηθεύσει και με το ειδικό "πιστολάκι". Οντως το copaxone έχει τις λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τα υπόλοιπα φάρμακα, απλά πρέπει να γίνεται η ένεση κάθε μέρα.
Το χειρότερο που μου έχει συμβεί είναι το εξής: κανά πεντάλεπτο μετά την ένεση αισθάνθηκα σφίξιμο στο στήθος, έξαψη και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Δε χρειάζεται πανικός, σε λίγα λεπτά περνά από μόνο του, απλά καλό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις να ενημερώνεις το γιατρό σου...Επίσης στους μηρούς δημιουργήθηκαν κάποιες λακουβίτσες και απλά δεν ξανατρύπησα τα συγκεκριμένα σημεία...
Καλή δύναμη και αισιοδοξία!
 #3115  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Απρ 28, 2009 8:43 pm
Καλώς ήρθες Ευαγγελία! Να πάνε όλα καλά!
 #3117  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Απρ 28, 2009 10:09 pm
Παιδιά για το Copaxone 2 συμβουλές έχω να δώσω:1. Καλό είναι να αλλάζετε το σημείο της ένεσης για να μη συσσωρεύεται ποσότητα φαρμάκου στην ίδια περιοχή 2. Για οποιαδήποτε ενόχληση, ακόμα κι αν αυτή είναι κοκκινίλα ή απλό τσούξιμο, να ενημερώνετε το γιατρό σας. Εγώ αν και άλλαζα θέση, αφού είχα αναφέρει την κοκκινίλα στο γιατρό, ένα απόγευμα ξαφνικά παραλίγο να δω τα ραδικια ανάποδα γιατί έπαθα αναφυλακτικό shock! Μέχρι και ο γιατρός έμεινε εμβρόντητος γιατί είναι σπάνιο, είχα την ατυχία να το πάθω κ την τύχη να τη γλιτώσω..Εννοείται ότι έκτοτε το σταμάτησα.Γνωρίζω επίσης άτομο που έκανε αλλλεργία κ το δταμάτησε. Δεν τα λέω για να σας τρομάξω, αλλά για να σας υπενθυμίσω να είστε σε επαγρύπνηση και σε επικοινωνία με το γιατρό σας για το κάθε τι, πολύ πριν εκφράσετε τις απορίες σας μέσω του φόρουμ. Και σαν ειδικευόμενη γιατρός πλέον θα ήταν εγκληματική παράλειψη από μέρους μου να μη σας το πω.Γεια σε όλους :)
 #3118  από litsa
 Τρί Απρ 28, 2009 11:00 pm
Ρίτσα μου αν και παίρνω ρεμπίφ, σε ευχαριστούμε που μας παρακολουθείς και επεμβαίνεις και μας συμβουλεύεις!!
Είναι σπουδαίο! Μπράβο!
σου ευχόμαι τα καλύτερα στην ειδικότητα που διάλεξες!! :) ;) ;) ;) ;) :D :D
 #3120  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Απρ 28, 2009 11:22 pm
Να 'σαι καλά Λιτσάκι κ μην ευχαριστείς για κάτι, μέλος της παρέας είμαι εξάλλου κ γω ;) Σας παρακολουθώ απλά δεν προφταίνω με το τρέξιμο στο νοσοκομείο να γράφω στο φόρουμ κ τόσο συχνα! Bye! :)
 #3212  από ευαγγελια
 Πέμ Απρ 30, 2009 1:15 am
Μιμίκα,
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!
Μόλις προχθές ανακάλυψα το φόρουμ αλλά έχω ήδη εντυπωσιαστεί από όλα αυτά τα θέματα που αναλύετε και τις εμπειρίες που μοιράζεστε..Εύχομαι τα καλύτερα για όλους :)
 #3214  από Μαρία
 Πέμ Απρ 30, 2009 2:13 am
Καλως ήρθες Ευαγγελία! Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, όχι δεν εχω ξεκινήσει ακόμη και πολύ θα ήθελα να μην την αρχίσω.Είμαι 1 1|5 μήνα χωρίς καμία θεραπεία και έχω καλο μάθει.
Είχα ζητήσει βλέπεις μια "περίοδο χάριτος" απο το γιατρό μου λόγω επικείμενου ταξιδιού το οποίο πλησιάζει στο τέλος του αλλά ναι ναι μπορώ να σας στο πω ότι σας γράφω από την Ισπανία!!!!
Γυρίζω όμως σε λίγες μέρες και μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσω την θεραπεία :(
 #3433  από ευαγγελια
 Δευ Μάιος 04, 2009 12:13 am
Να κοιτάς να περνάς καλά και να είσαι αισιόδοξη!
Πάντως το οτι η πλειοψηφία όσων παίρνουν το copaxone δεν αντιμετωπίζουν παρενέργειες, μου το έχει επιβεβαιώσει και ο γιατρός μου τον οποίο εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια. Βεβαίως πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, όλα όμως αντιμετωπίζονται...
Με το καλό να επιστρέψεις!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12