• ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΚΠ

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #1502  από LL--MM
 Κυρ Φεβ 22, 2009 3:44 pm
Η απάντηση σ'αυτή την ερώτηση βρίσκεται στο ΕΠΙΔΟΜΑ;;;; της γενικής συζήτησης το οποίο άρχισες εσύ ο ίδιος :!: :D . Ηρεμία και καλό κουράγιογια την επιτροπή, έχεις την κόκκινη :!: :evil: , (αχ, δε με διαβάζετε; Θ' αρχίσω να :cry: :P )

Αν και το ΙΚΑ είναι ο γενικός φορέας, ο σκοπός των επιτροπών αυτών 2 και 3 [/b] τις διαφοροποιεί:
1.Το ΥΠΕΠΘ έχει μια αδυναμία στις επιτροπές της Νομαρχίας, όπως είδατε και με τις ταλαιπωρίες του Γιώργου πιό πάνω. (Δεν είναι ο μόνος, μια ομοπαθή νηπιαγωγό την ταλαιπώρησαν και αυτήν έτσι, απ' ότι είδα σε κάποια εφημερίδα... :x .
2. Από την επιτροπή ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ παίρνουμε ποσοστό για προσλήψεις, και η αίτηση γίνεται από μας, αλλά το άνω των 67 % είναι απαραίτητο
3. Για την άλλη (εξωϊδρυματικό επίδομα) καταθέτουμε χαρτιά στο Ταμείο μας, από το οποίο περνάμε υποχρεωτικά. Δυστυχώς, το επίδομα δεν αυξάνεται (απ' όσο ξέρω, τουλάχιστον) με το βαθμό της αναπηρίας.

ΑΤΥΧΩΣ ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΩΣ ΠΡΟΥΠΌΘΕΣΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΕΣΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΉΝ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ (ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΊΟ ΣΟΥ...)

Μην ξεχνάτε ότι αυτό το επίδομα ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ :evil:
 #1572  από maraki12
 Τετ Μαρ 04, 2009 5:59 pm
Παιδιά σόρυ αν σας σπάσω τα νεύρα και το έχετε ήδη απαντήσει, αλλά δεν έχω καταλάβει..
Είμαι ενεργή δημόσιος υπάλληλος και δεν έχω πρόθεση προς το παρόν να τα παρατήσω.
Δικαιούμαι όμως κάποιο "εξτρά" επίδομα ή την έκπτωση στο αυτοκίνητο?
Πείτε μου απλά ναι ή όχι. Αν είναι ναι θα αρχίσω τα τηλέφωνα στο ταμείο κλπ για να βγάλω άκρη.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Χθες έκανα την πρώτη μου ένεση Avonex και μου άλλαξε ολίγον τα φώτα :roll: Θα μου πείτε σκασίλα σας αλλά κάπου ήθελα να γκρινιάξω...
 #1574  από LL--MM
 Τετ Μαρ 04, 2009 6:44 pm
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!

Δεδομένου όμως ότι είσαι δημόσια υπάλληλος, ο Βασίλης εδώ θα σε πληροφορήσσει πληρέστερα, ώς γνώστης του ταμείου αυτού, οι ακριβείς απαιτήσεις του οποίου είναι άγνωστες στους μη δημόσιους υπαλλήλους. Ιδίως που, όπως μας είπε, είναι στο λούκι αυτό αυτές τις μέρες....

Υ.Γ. Τα υπόλοιπα ισχύουν... : αναφορά νόμου, 67%, πιθανότητα παραπληγίας, σχετική ορολογία, επαιτία, κλπ :roll:
Καλό κουράγιο (γι' αυτό και για το φάρμακο :!:

Η έκπτωση αυτοκινήτου είναι εφ' άπαξ (ανά αυτοκίνητο), το να την πάρεις ΔΕΝ είναι σε άμεση σχέση με το εξωϊδρυματικό επίδομα αυτό, αλλά η κατάσταση/βαρύτητα αναπηρίας που σου αναγνωρίζουν δίνει ή όχι δικαίωμα στην έκπτωση αυτή :arrow: :arrow: Η Λίτσα μας αντέγραψε από την ιστοσελίδα του Αιγινήτιου της σχετικές λεπτομέρειες :arrow: "Παροχές και δικαιώματα για ΑΜΕΑ". Συγγνώμην, εμένα μου θυμίζει την κλασική φρασούλα: :twisted: "Εγώ γνωμάτευση δε σου δίνω. Αφού ξέρεις τι έχεις τι τη θες;" Μάλλον θα είναι για να συνεισφέρουν και οι ΑΜΕοι στην... προστασία του περιβάλλοντος :roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Μαρ 12, 2009 9:40 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #1581  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Πέμ Μαρ 05, 2009 12:11 am
Όπως είπε η LL-MM δικαιούσαι το επίδομα που το χορηγεί ο ΟΠΑΔ (από οτι μου είπαν από τα γραφεία της Εταιρίας για την ΣΚΠ της Θεσσαλονίκης). :)
Βέβαια προαπαιτούμενο είναι το ποσοστό 67% αναπηρίας.
Αν απευθυνθείς στο 2310-949909 καθημερινά 10:00-13:00 θα πάρεις πιο σίγουρες απαντήσεις γιατί εκεί τουλάχιστον σου γλυκομιλάνε και δεν σε αποπαίρνουν-τουλάχιστον- όπως μπορεί να συμβεί στον ΟΠΑΔ. ;)

Πάντως όσον αφορά την AVONEX μην ανησυχεις: εμένα μου παρουσίαζε παρενέργειες για 4-5 μήνες. Μέχρι που αποφάσισα να της <<την κάνω>> :D
την κάνω κάθε Παρασκευή βράδυ στις 20:00 πίνω κατά τις 23:30-24!00 2 DEPONάκια των 500 και την άλλη μέρα όλα καλά.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!!!!!! :lol: :D ;) :twisted: 8-)

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΜΩΡΕ !!!!
ΜΗΝ ΣΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΟΤΕ. ;)
 #1583  από maraki12
 Πέμ Μαρ 05, 2009 4:53 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Θα το ψάξω λιγάκι και βλέπουμε...

Βασίλη το σχέδιο σου με την ένεση μου ακούγεται ωραίο μιας κι εμένα 5 ώρες μετά με βάρεσε κατακούτελα και κράτησε όλη νύχτα.
Μην ανησυχείς δε με παίρνει από κάτω. Όπως συνήθισα το όνομα της ασθένειας (που είναι τρομακτικό για τους μη γνωρίζοντες), θα συνηθίσω και το τρύπημα. Λίγο χρόνο θέλει...
 #1585  από litsa
 Πέμ Μαρ 05, 2009 6:32 pm
μην στενοχωριέσαι μαράκι.. θα συνηθήσεις! εγώ μετά από τρεις μήνες ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω ολόκληρη την ένεση του ρεμπιφ (ανέβηκαν και λίγο οι τρανσαμινάσες..), αλλά η καλύτερη ώρα νομίζω είναι αυτή που επέλεξα, 9 το βράδυ, την κάνω και οι παρενέργειες δεν με πιάνουν πριν τις 12 ή μάλλον ξημερώματα 5 με 7 οπότε δεν πολυκαταλαβαίνω πολλά... έχω πάρει και 2 ντεπόν ή το νασοπρίν οπότε το συνήθισα σιγά - σιγά.
τώρα που προσπαθώ να ανεβάσω την ποσότητα του φαρμάκου με πιάνουν πάλι δυνατά οι παρενέργειες αλλά θα περάσει και αυτό..

ο Βασίλης σωστά τα λέει..
 #1667  από ΒΑΣΙΛΗΣ
 Τετ Μαρ 11, 2009 9:05 pm
Πέρασα σήμερα ΑΥΕ ευτυχώς επιτυχώς!!! :D :D (τρομάρα μου!).

Βέβαια υπήρχε και το γνωστό πρόβλημα με τις διαφωνίες των νευρολόγων της επιτροπής και τους νοσοκομειακούς. Αναγκάστηκα να <<τρέχω>> μεταξύ νοσοκομείου και επιτροπής. :x :x :roll: .Ο λόγος:έπρεπε να αναγραφεί στη γνωμάτευση όχι πυραμιδική συνδρομή δεξιά αλλά αμφοτερόπλευρη πυραμιδική συνδρομή- που είναι και το σωστό τελικά. Αφου τελικά ταλαιπωρήθηκα λίγο ήρθε το αποτέλεσμα: 67% ;) :o

Από εδώ και πέρα αρχίζει άλλος αγώνας......... :?: :!: :o :? :?
 #1670  από LL--MM
 Τετ Μαρ 11, 2009 10:53 pm
Μπράβο Βασίλη, τουλάχιστον τέτοια νέα ν' ακούμε που και που... :D
Συγγνώμη, παιδιά, δεν είχα και σε μεγάλη υποληψη τις μελλοντολογικές μου ικανότητες, αλλά αυτό είναι τό κάτι άλλο :shock: :x :
Μόλις προχθές αντέγραψα και ερμήνευσα το κείμενο του ΚΕΣΥ και σήμερα ο Βασίλης επιβεβαιώνει τα γραφόμενά μου :!: Τι λέτε, να ζητήσω να με πάρει βοηθό η Λίτσα (όχι η δικιά μας, η Πατέρα, βέβαια) :?:

Η καινούργια κατάσταση στα τέλη του 2006, για το το ΚΕΣΥ:
Όπως είδαμε από το κείμενο "dorografi" όπου η ταπεινότητά μου αντέγραψε και εξήγησε τι σήμαιναν όλα αυτά, είχα κι εγώ πιστέψει (βρε τρομάρα που μας βρήκε, δε μας έφτανε η σκπ), ότι "Η κινητική αναπηρία μπορεί να είναι είτε πυραμιδική είτε παρεγκεφαλιδική, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη της αμφοτερόπλευρης πυραμιδικής συνδρομής"και ότι
"Η γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, η οποία ισχύει μόνο για τους ασθενείς με ΣΚΠ, είναι δεσμευτική για την κρίση των Υγειονομικών Επιτροπών και καταργεί κάθε προηγούμενη οδηγία για τη συγκεκριμένη νόσο". Η γνωμοδότηση αυτή διανεμήθηκε σε κάθε γιατρό που συμμετέχει στις Υγειονομικές Επιτροπές Αναπηρίας.

Διανεμήθηκε -δε διανεμήθηκε, δε θα το μάθει ποτέ κανένας από μας, το μόνο σίγουρο είναι ότι γράφτηκε στα παλαιότερα των υποδημάτων των επιτροπών :evil:

Η Μαρία1 είχε ρωτήσει το Νοέμβρη αν δίνουν το επίδομα κατά το δοκούν. Απάντηση: Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ, πάντως, καθόλου δεν το δίνουν...

Και τότε γιατί υπάρχει ο ρημάδης ο νόμος???? Απάντηση: Για ένα πράμα που το λεν οι νομικοί «ασφάλεια δικαίου» :x Τι ασφάλεια δικαίου και ισηνομία και πράσιν' άλογα, το μόνο που απομένει είναι η "διακριτική ευχέρεια" των επιτροπών (η απόλυτη αυθαιρεσία, δηλαδή) και η τελευταία φρασούλα:

"Αν οι νομικοί οι ίδιοι δεν είναι σαφείς :twisted: , το να περιμένει κανείς από γιατρούς να καταλαβαίνουν τους κανόνες, καταντάει από υπερβολικό μέχρι …παρά φύσιν :evil: Ο νοών νοήτω… "