• ΕΚΤΟΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗΣ,ΤΙ???

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #3083  από ΠΕΡΣΕΑΣ
 Τρί Απρ 28, 2009 10:36 am
ΤΟ ΞΕΡΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤ' ΑΛΗΘΕΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΑΔΙΣΗ (ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ) ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΩ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΠΟΛΥ Η (ΒΛΑΚΩΔΩΣ) ΑΓΧΩΘΩ. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ ΑΠΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ ΧΑΛΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΜΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΑ ΔΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑ.
 #13204  από Lena
 Κυρ Δεκ 13, 2009 10:51 pm
ΠΕΡΣΕΑ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ. ΤΙΣ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΩ. ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠ ΤΑ ΑΘΩΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ.
 #13235  από anni
 Δευ Δεκ 14, 2009 12:32 pm
Περσεα μπραβο σου.Να εισαι ομως πολυ προσεκτικος.
Ο γιατρος σου τι λεει?
Κι εγω δεν κανω μαγνητικες αλλα ενεσεις κανω.
Φιλια.
 #13477  από passenger
 Πέμ Δεκ 17, 2009 11:42 pm
Μια και μιλάτε για ιντερφερονη, θα ήθελα και εγώ να κάνω μερικές ερωτησουλες, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξω άλλο τοπικ. Εγώ κάνω ιντερφερονη ( αβονεξ) περίπου 6-7 χρόνια. Πριν πήγαινα πολύ καλά αλλά τώρα τελευταία όχι και τόσο, αλλά τον Απρίλιο που έχω ραντεβού με τη γιατρό μου μάλλον θα μου το αλλάξει. Δυστυχώς από ότι είδα το χαπάκι που τόσο περίμενα κόπηκε….
Όμως για τους 4 μήνες που μένουν θα συνεχίσω το Αβονεξ. Κατ αρχήν την ένεση που την κάνετε εσείς?
Εγώ την κάνω μόνος στο μπούτι όπως δείχνει στις οδηγίες. Στην αρχή δεν είχα πρόβλημα, την είχα δει Ραμπο, αλλά τον τελευταίο χρόνο πραγματικά έχω αγχωθεί πολύ με την ενεση,γιατι μια δυο φόρες πρέπει να έχω χτυπήσει ...φλέβα? Αγγείο? Νεύρο? Ούτε εγώ δεν ξέρω τι πάντως πόνεσε πολύ και έβγαλε και αρκετό αίμα, και από τότε έχω αγχωθεί πολύ όταν φτάνει η ώρα να κάνω την ένεση. Με τον παραμικρό πόνο που νιώθω την βγάζω και την βάζω αλλού. Με αποτέλεσμα και αρκετό φάρμακο μερικές φόρες να χάνεται ( μέχρι και μίση ένεση) αλλά και να κάνω και αρκετες κουμπότρυπες στα ωραία μου μπουτάκια. Και να γεμίζω με τσιρότα. Έχει κάνεις παρομοια συμβάντα?
 #13481  από elena
 Παρ Δεκ 18, 2009 12:15 am
passenger καλησπέρα!!!μόνο στα πόδια την κάνεις?μπορείς να την κάνεις και στα χέρια ,μετρώντας μία παλάμη,οριζόντια,κάτω από τον ώμο.
όταν κάνεις την ένεση τράβα λίγο το έμβολο,και αν δεις να τραβάει αίμα,τράβα λίγο την ένεση πιο πάνω.Σημαίνει ότι έχεις βρει αγγείο και συνήθως περνάς πιο βαριά τα συμπτώματα.
πάντως την είχα πατήσει πολλές φορές και εγώ,αν και δεν την έκανα μόνη μου.
Δεν κάνει να την βγάζεις και να την ξαναβάζεις για λόγους αποστείρωσεις.
 #13550  από passenger
 Παρ Δεκ 18, 2009 10:46 pm
Ευχαριστώ Έλενα. Δεν μου λες? Αν βρω άλλον να μου την κάνει στον ….ποπό δεν είναι ποιο ανώδυνα?
Φαντάζομαι ότι στον ώμο θα πονέσει περισσότερο
Y Γ. Εχω κοτεψει πολυ τωρα τελευταια
 #13554  από elena
 Παρ Δεκ 18, 2009 11:30 pm
πάντως εμένα στο χέρι δεν με πόναγε!!!όπως σου είπα ,μία παλάμη κάτω από τον ώμο...
και στον ποπό μπορείς να την κάνεις.
Βέβαια αν διαβάσεις τις οδηγίες,τώρα το έχουν καταργήσει το σημείο αυτό...και επειδή μου είχε κακοφανεί ,είχα ρωτήσει τον γιατρό μου και μου είχε πει΄,ότι το κατάργησαν γιατί είχαν πολλές φλεγμονές .Μου είχε πει επίσης ότι αν δεν έχω πρόβλημα μπορώ να συνεχίσω να την κάνω στον ποπό. :D
 #13580  από anni
 Σάβ Δεκ 19, 2009 1:23 pm
Mπορεις επισης στην κοιλια και πιο πανω στο στομαχι καπως.Οπου εχει λιπος.
και στον ποπο ψηλα και πλαι.Στο χερι δεν εχω δοκιμασει και στο ποδι το
κατηργησα γιατι ποναει πολυ.