• Μία ερώτηση

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #1360  από litsa
 Τρί Φεβ 03, 2009 7:40 pm
εγώ με το που διάβασα ότι το γάλα (πίνω αρκετό) δεν συστήνεται άφησα στην άκρη για αργότερα τις διατροφές,
τον γιατρό μου που ρώτησα μου είπε ότι δεν ισχύουν, και να τρώω κανονικά ....
Μιμίκα μου και εμένα 4-5 χρόνια ότι και να τους έλεγα, έφταιγα εγώ. Δεν έστεκαν για την ηλικία μου..
εμείς σε πιστεύουμε.. εντάξει κάποιες φορές ειναι η ιδέα μας ή λόγω ψυχολογίας αλλά αμάν πια!
 #1362  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Φεβ 03, 2009 9:26 pm
Παιδιά, ευχαριστώ για την ανταπόκριση!
 #1363  από ΡΙΤΣΑ
 Τρί Φεβ 03, 2009 9:45 pm
Παιδιά εγώ γαστρεντερικά ενοχλήματα δεν είχα εμφανίσει κατά τα 5 χρόνια που έπαιρνα ιντερφερόνη, πιστεύω πάντως ότι τα φουσκώματα είναι και θέμα διατροφής! Βέβαια και η δυσκοιλιότητα που μπορεί να εκδηλωθεί στα πλαίσια της MS ( όλες οι λειτουργίες του οργανισμού ελέγχονται εξάλλου από το ΚΝΣ! ) δεν αποκλείεται να επιδεινώνει τα φουσκώματα. Δε θυμάμαι τώρα να πω την αλήθεια αν τα δυσπεπτικά ενοχλήματα εντάσσονται στις ανεπιθύμητες ενέργειες της ιντερφερόνης, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή η παρενέργεια χαρακτηρίζει πολλά πολλά φάρμακα! Δοκιμάστε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας! Αρκει να μην έχετε δυσανεξία. Κάποιοι βοηθούνται πολύ από αυτό! Εγώ πάντως τρώω απ'όλα και παν μέτρον άριστον! Όσο για την υπνηλία μετά το φαγητό είναι φυσιολογικό φαινόμενο, συμβαίνει σε πολύ κόσμο και σε μένα.Και όταν έχω χρόνο απολαμβάνω τη μεσημεριανή σιέστα! Έχω μάλιστα διαβάσει ότι είναι ελιξήριο μακροζωίας! ( και πως να μη νυστάζουμε βρε παιδιά, τόσο αίμα πάει στο γαστρεντερικό σύστημα για τη διευκόλυνση της πέψης, και λιγότερο πάει στον εγκέφαλο, άρα λιγότερο οξυγόνο και γλυκόζη στο ΚΝΣ! Προσωπικά νιώθω όταν χωνεύω ότι κατεβάζω ασφάλειες! ) bb!