• Διπλωπία και νεα ωση???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #31974  από litsa
 Κυρ Ιουν 27, 2010 12:05 am
το πιθανή ....το είπαν και σε μένα όταν άρχισα ρεμπιφ..........

απλά για να γλυτώσουν ίσως την λυποθυμία μου....

στην πορεία μου το ειπε ξεκάθαρα ένας γιατρός.... βλεποντας τα ιστορικά απο το νοσοκομείο τώρα ... λέω ότί το ήξεραν απλά δεν ήθελαν να το πουν.. και να με βάλουν σε φαρμκευτική αγωγή..

και ειπαμε για να ειναι σκπ τότε πρεπει διασπορά σε χρόνο = 2 διαφορετικά επεισόδια. και διασπορά σε τόπο = σε διαφορετικά μέρη βλάβη ...

και βεβαια έλεγχος χενφα....
 #31976  από Γιαννης62
 Κυρ Ιουν 27, 2010 3:15 am
echo pathi tin ..plakamou k. i ora ine 3. ti na po re pedia? mi chirotera!.ti alo tha akousoume?ola sto womo tou chrimatos,k.emis imaste i ma......kes. :sad-roulette: perastika stin kopela.ti alo na po?
 #31983  από panos59
 Κυρ Ιουν 27, 2010 11:38 am
αγαπητοί φίλε και φίλη,
διάβασα τα σχόλια που προηγήθηκαν, στο αγωνιώδες ερώτημά σας.
συμφωνώ και εγώ ότι, αυτό που προέχει, είναι να αντιμετωπιστει η διπλωπία.
αν σε δαγκώσει σκύλος πρώτα κοιτάς να σταματήσεις την αιμορραγία (βλέπε διπλωπία) και μετά κοιτάς να δεις ποιός σκύλος ήτανε και, αν ήταν ο δικός σου που τρελάθηκε (αυτοάνοση επίθεση, = ώση = άρα ΣΚΠ) και τι θα κάνεις για να μην σου ξαναεπιτεθεί ....
ιεραρχείστε τις κινήσεις σας ....
και, ΝΑΙ, πάρτε και μία δεύτερη και ίσως και μία τρίτη γνώμη ....
συνεχίστε να είστε ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ! αυτό είναι σημαντικό!
καλή τύχη, καλή πορεία, καλές συνευρέσεις και επιλογές
:)
 #31986  από alex81
 Κυρ Ιουν 27, 2010 11:51 am
ο γιατρος μου ,μου ειχε πει οτι συνηθως δεν ξεκιναμε θεραπεια οταν υπαρχει ενεργητικοτητα ,δινουμε πρωτα κορτιζονη για να περασει η ωση!τι να πω βεβαια γιατρος δεν ειμαι!!
 #31989  από Fotini
 Κυρ Ιουν 27, 2010 12:21 pm
[quote="litsa"]
και ειπαμε για να ειναι σκπ τότε πρεπει διασπορά σε χρόνο = 2 διαφορετικά επεισόδια. και διασπορά σε τόπο = σε διαφορετικά μέρη βλάβη ...

Litsa (ή οποιοσδήποτε άλλος..),
μου το κάνετε λίγο πιο αναλυτικό αυτό ...τί εννοείτε ' επεισόδια' ? τα συμπτώματα/ ώσεις?
Και δηλ μόνο με το παραπάνω έχεις σίγουρα ΣΚΠ???
2/7 έχω ραντεβού με τον νευρολόγο μου κ μαζεύω τί ερωτήσεις έχω να του κάνω - γιατί την τελευταία φορά που είδε την δεύτερη μαγνητική μου κ πρότεινε, αν ήθελα, να αρχίσω φαρμακευτική αγωγή, είχα μείνει σύξυλη κ δεν ρώτησα τίποτα!!
Δεν νιώθω τίποτα διαφορετικό (σαν να μην έχω τίποτα δηλ) , ενώ η 2η μαγνητική έδειξε 2 νέες εστίες αν θυμάμαι καλά κ 1 είχε εξαφανιστεί ( δηλ αν δεν κάνω λάθος, έχω 3-4 συνολικά).
Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι γιατί δεν έχω κανένα σύμπτωμα!!!!!!!!! Τί κάνουν τότε αυτές οι εστίες που είδα στη μαγνητική μου?!
Αυτή τη φορά δε θα μου γλυτώσει ο γιατρός...παραέχω ερωτήσεις! :)
 #31993  από mortal_engine
 Κυρ Ιουν 27, 2010 1:47 pm
μου το κάνετε λίγο πιο αναλυτικό αυτό
Αυτό που εννοεί η litsa είναι τα αναθεωρημένα Mc Donald κριτήρια για την διάγνωση της ΠΣ. Αναλυτικότερα:
http://www.mult-sclerosis.org/DiagnosticCriteria.html
Εκεί εξηγείται αναλυτικά τί είναι ένα επεισόδιο (attack) και ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει.

Όσο για τις εστίες, είναι πλέον κοινός τόπος ότι ΔΕΝ ταυτίζονται με την πάθηση καθαυτή. Εστία ΔΕΝ σημαίνει επεισόδιο, και αντίστροφα εξαφάνιση της εστίας ΔΕΝ σημαίνει απαλλαγή από την ΠΣ και απουσία επεισοδίων.

Όλες αυτές οι αντιστοιχίες είναι αραχνιασμένες υποθέσεις ενός εξηγητικού μοντέλου που πνέει τα λοίσθια. Σκοτεινές και ακατανόητες, είναι ό,τι πρέπει για να σπέρνουν δέος και απορία, να θερίζουν αναπάντητα ερωτήματα και εν τέλει να κάμπτουν τις φυσιολογικές αντιδράσεις των ασθενών.

Και μετά ακολουθούν τα φάρμακα.
 #32028  από soulla
 Δευ Ιουν 28, 2010 12:00 am
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΕΥΧΟΜΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ....ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΕΡΕς ...ΥΠΟΜΟΝΗ...ΔΥΣΤΥΧΩς Η ΣΚΠ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΕς ΑΝΤΟΧΕς....ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ
 #32030  από litsa
 Δευ Ιουν 28, 2010 1:35 am
Υπομονή μόνο σε αυτή τη φάση και σιγά σιγά θα διορθωθούν...
 #32035  από chryssa
 Δευ Ιουν 28, 2010 1:58 am
ΥΠΟΜΟΝΗ παιδια
θα περασει
(σε ενα απο τα πολλα επισοδεια η διπλωπια με ταλαιπωρησε
ενα μηνα!!!.................αλλα περασε)
μη χανετε το κουραγιο σας.......
 #32043  από alex81
 Δευ Ιουν 28, 2010 10:07 am
υπομονη χρειαζεται,ειχα διπλωπια 3 μηνες γιατι δεν μου εδωσαν κορτιζονη μολισ πηρα μετα απο λιγο επανηλθε!να εισαι διπλα της και ολα θα πανε καλα!