εξηγείστε μου, σας παρακαλώ, γιατί θα τρελαθώ

.......εχουμε οντως δυνατότητα επιλογής στο αν θα κάνουμε ή οχι κορτιζόνη καθε φορα που μας χτυπάει μια ωση????? το φτωχό μου , το καμμενο

μου μυαλο δε λεει να καταλάβει
η κορτιζόνη μας στανιάρει ναι ή οχι? εννοώ βοηθαει στη γρήγορη αποκατάσταση ή ό,τι τελοσπάντων υπόσχεται οτι κανει?
αν ο/η ebg πχ που οπως είπε περναει μια ωση δε κάνει το σχήμα ή πώς το λενε τελοσπάντων τότε αυτός-ή δε ρισκάρει???????
εμένα οταν μου στράβωσε το στόμα -με πάράλληλη διπλωπία- εκανα 5ημερη ενδοφλέβια κ - o.k- δε συνήλθα αμεσα αλλα πολύ γρήγορα... εχω συζητήσει με φίλο φυσικοθεραπευτή κ φίλο γιατρο (που δεν εχουν κανένα συμφερον ή οφελος απο μενα) οι οποίοι μου είπαν ξεκάθαρα οτι αν δεν έκανα
άμεσα τη κορτιζόνη.. το στομα μου θα είχε παει στο αυτι κ η αποκατάσταση θα ηταν πολυ δυσκολη εως αδύνατη
Neutralis αν θες σε παρακαλω εξηγησε μου..τι εννοείς ακριβώς.. δηλ. περναμε μια ωση κ αντι για κορτιζόνη βαζουμε μπαλονακι κ είμαστε o.k? ή μήπως εννοείς οτι αν κάνουμε αυτή την επέμβαση δε θα εχουμε πια ωσεις?
δε μου φτάνει που δεν εχω "μάθει" να ξεχωρίζω
πότε κ αν περνάω ωση κ δεν είναι η φαντασία μου, .......δε μου φτάνει που καθε λιγο κ λιγάκι λεω στους δικούς μου "ωχ μουδιασα εκει...ωχ ποναω εδω...αμαν είναι βαρυ το πόδι μου..αμαναμαμαν..γιατί ειμαι πιασμένη??? κλπ κλπ ".........δε μου φτάνει ολο αυτο το καθημερινο παραλήρημα.........
εχω τώρα να σκέφτομαι κ αυτο
ελεος
we met for a Reason.... either you're a Blessing ...or a Lesson....