• ΝΕΑ ΩΣΗ;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #28371  από anni
 Τετ Μάιος 26, 2010 11:43 pm
Περαστικα σου .........καλη δυναμη
ολα θα πανε καλα
 #28373  από βικυ
 Τετ Μάιος 26, 2010 11:46 pm
Περαστικα σου.
 #28381  από Neutralis
 Πέμ Μάιος 27, 2010 1:28 am
Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Μπορείς να μην κάνεις κορτιζόνη. Προσωπικά, δεν έκανα ούτε πήρα φάρμακο σε καμία ώση.

Ή μπορείς να κάνεις μπαλονάκι. Κρατάει μόνο 1-2 ώρες, και φεύγεις την ίδια μέρα. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία.
 #28382  από Ευτυχία
 Πέμ Μάιος 27, 2010 2:18 am
εξηγείστε μου, σας παρακαλώ, γιατί θα τρελαθώ :( .......εχουμε οντως δυνατότητα επιλογής στο αν θα κάνουμε ή οχι κορτιζόνη καθε φορα που μας χτυπάει μια ωση????? το φτωχό μου , το καμμενο :shock: μου μυαλο δε λεει να καταλάβει
η κορτιζόνη μας στανιάρει ναι ή οχι? εννοώ βοηθαει στη γρήγορη αποκατάσταση ή ό,τι τελοσπάντων υπόσχεται οτι κανει?
αν ο/η ebg πχ που οπως είπε περναει μια ωση δε κάνει το σχήμα ή πώς το λενε τελοσπάντων τότε αυτός-ή δε ρισκάρει???????
εμένα οταν μου στράβωσε το στόμα -με πάράλληλη διπλωπία- εκανα 5ημερη ενδοφλέβια κ - o.k- δε συνήλθα αμεσα αλλα πολύ γρήγορα... εχω συζητήσει με φίλο φυσικοθεραπευτή κ φίλο γιατρο (που δεν εχουν κανένα συμφερον ή οφελος απο μενα) οι οποίοι μου είπαν ξεκάθαρα οτι αν δεν έκανα άμεσα τη κορτιζόνη.. το στομα μου θα είχε παει στο αυτι κ η αποκατάσταση θα ηταν πολυ δυσκολη εως αδύνατη
Neutralis αν θες σε παρακαλω εξηγησε μου..τι εννοείς ακριβώς.. δηλ. περναμε μια ωση κ αντι για κορτιζόνη βαζουμε μπαλονακι κ είμαστε o.k? ή μήπως εννοείς οτι αν κάνουμε αυτή την επέμβαση δε θα εχουμε πια ωσεις?

δε μου φτάνει που δεν εχω "μάθει" να ξεχωρίζω πότε κ αν περνάω ωση κ δεν είναι η φαντασία μου, .......δε μου φτάνει που καθε λιγο κ λιγάκι λεω στους δικούς μου "ωχ μουδιασα εκει...ωχ ποναω εδω...αμαν είναι βαρυ το πόδι μου..αμαναμαμαν..γιατί ειμαι πιασμένη??? κλπ κλπ ".........δε μου φτάνει ολο αυτο το καθημερινο παραλήρημα.........εχω τώρα να σκέφτομαι κ αυτο

ελεος
 #28384  από Neutralis
 Πέμ Μάιος 27, 2010 9:10 am
Η κορτιζόνη είναι ένα φυσικό προϊόν που παράγεται από τον οργανισμό, ειδικά δε σε συνθήκες στρες. Η επιπλέον χορήγησή της από το στόμα βοηθά να κατασταλεί μία φλεγμονή πιο γρήγορα. Η μακροχρόνια χορήγησή της όμως αναστέλλει τη φυσική παραγωγή της από το σώμα μας. Όσον αφορά κάποιες ομάδες ασθενών με σκλήρυνση, η κορτιζόνη, από ένα σημείο και μετά, επιδεινώνει την αναπηρία μετά τη διακοπή της χορήγησής της.

Για όλους αυτούς τους λόγους, και πολλούς άλλους (άλλες παρενέργειες της κορτιζόνης, μη έγκρισή της για την πολλαπλή σκλήρυνση), είναι σαφώς προτιμότερο να ψάξεις το θέμα της ΧΕΝΦΑ, που ναι, μία επέμβαση τύπου μπαλονάκι, σταματά τις υποτροπές - για να μην πω και τη νόσο.
 #28385  από geor.gia
 Πέμ Μάιος 27, 2010 9:21 am
Δες το οσο μπορεις πιο ψυχραιμα και διευκρινισε το αν θα παιρνεις αδεια την υπολοιπη μερα (νομιζω εξαρταται απο το γιατρο που θα σε αναλαβει οσο θα εισαι μεσα. τουλαχιστον ετσι εκανε μια κοπελιτσα στο αχεπα που δεν ηταν ο γιατρος της μεν αλλα το συνεννοηθηκε μαζι του και εφευγε το μεσημερι). Περαστικα σου ευχομαι :)
 #28386  από litsa
 Πέμ Μάιος 27, 2010 10:02 am
Πάντα υπάρχουν επιλογές.

Μπορείς να μην κάνεις κορτιζόνη. Προσωπικά, δεν έκανα ούτε πήρα φάρμακο σε καμία ώση.

Ή μπορείς να κάνεις μπαλονάκι. Κρατάει μόνο 1-2 ώρες, και φεύγεις την ίδια μέρα. Πολύ πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία.
τι να πω ...!! έχουν απο μονοι τους γίνει καθηγητές, όχι μονο σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και πάνω από τον Θεό!!!!!!!!!
λένε τη γνώμη τους, χωρίς να υπολογίζουν τι παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν... μόνο και μόνο για ικανοποιήσουν την προσωπική τους άποψη...
ΣΑΣ ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΕΝΦΑ??
αλλα για την κορτιζόνη με ποιο δικαίωμα λέτε ότι δεν κανει τιποτα?? βεβαίως μπορεί ενα πολύ μικρό ποσοστό να μην δει αποτελεσματα...
εσείς ίσως να μην ειχατε την ανάλογη ώση και να ειστε τυχεροι και να περνάει μόνη της η ώση ...Συγνώμη αλλά εχει γινει συζήτηση και αλλού για την χενφα και ακόμα δεν βλεπετε παρα μόνο τον εγωισμό σας...
Συγνώμη....
 #28389  από Genovefa®
 Πέμ Μάιος 27, 2010 11:05 am
Περαστικα να ειναι...
 #28393  από κωστας
 Πέμ Μάιος 27, 2010 11:55 am
ΣΤΙΣ ΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ 2 ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΜΕ 1/10 ΛΟΓΩ ΟΠΤΙΚΗΣ ΝΕΤΡΙΤΙΔΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ Η ΝΑ ΦΑΩ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!EBG ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!
 #28396  από ΡΕΝΑ
 Πέμ Μάιος 27, 2010 12:38 pm
Περάστικα και ΟΛΑ ΚΑΛΑ φίλε egb..... :D