Αγαπητή nora tora
θα σε μπερδέψω λιγο τώρα, αυτό έπαθα και γω σήμερα. Λοιπόν διάβασα απο το ιντερνετ,
(δηλαδή λέω πάλι ότι δε ξέρω αν ισχύει) ότι το Tysbri για όλες τις χώρες δεν αποτελεί αγωγή πρώτης γραμμής. Δηλαδή δε το δίνουν πρωτο (το γιατί δε προλαβαίνω να στο γράψω, πες γιατί είναι δυνατό, ή γιατί είναι νέο φάρμακο ακόμα) Σε αμερική όμως και αυστραλία αποτελεί φάρμακο πρώτης γραμμής. Επειδή είμαστε στην Ελλάδα, γνώμη μου είναι ότι ο γιατρός δεν ακολούθησε το σύνηθες. Δε γνωρίζω αν οι γιατροί είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις οδηγίες στις χώρες που ανήκουν ή έχουν το δικαίωμα να εφαρμόζουν και αποφάσεις άλλων εγκεκριμένων ιατρικών συλλόγων. Πάντως αυτό έκανε. Το παρήγορο είναι ότι έστω και σε κάποιες άλλες χώρες έχουν κάνει και άλλοι γιατροί τις ίδιες επιλογές.
Πρέπει να βρεις σίγουρα έναν γιατρό που θα τον εμπιστευθείς. Μη περιμένεις να τα καταλάβεις όλα. Μην εμπιστεύεσαι ούτε εμας εδώ. Κάνουμε ότι μπορούμε αλλά δεν είμαστε γιατροί, είμαστε χρήσιμοι μόνο για να πονηρεύεσαι αλλά προς θεού μη μας παίρνεις και πολυ στα σοβαρά. Μόνο αν υπάρχει κάποιος γιατρός εδώ μέσα, (δε ξερω αν υπάρχει, αλλά πολυ θα το ήθελα) θα είχε μεγάλη βαρύτητα η γνώμη του. Η επιστήμη της ιατρικής είναι πολύχρονη, δεν είναι τέχνη, δε μαθαίνεται με άρθρα απο το ιντερνετ. Όσο για το θέμα ότι οι νευρολόγοι κοιτάνε τη τσέπη τους κτλ κτλ, αυτό είναι λάθος να λέγεται. Είναι χαρακτηριστικό γνωρισμα της ανθρώπινης φυλής, ισχύει για όλες τις δουλειές, το σύστημα που ισχύει σε όλο τον πλανήτη βασίζεται στο κέρδος, επιδωτεί τέτοιες συμπεριφορές, άρα δυστυχώς θα πάρε μπάλα και την υγεία μας. Επιλογές της πλειοψηφίας είναι. Και ο Zamboni γιατρός είναι και γίνεται μερα με τη μέρα πλουσιότερος δεν είναι η μητέρα τερέζα.
Αυτά με το θέμα των χρημάτων.
Τώρα για την επόμενη σκέψη που ακολουθεί, δηλαδή δε με νοιάζει ποιος τα παίρνει, θέλω να μάθω ποιος λέει αλήθεια. Η γνώμη μου είναι ότι αφού δεν έχει βρεθεί φάρμακο αστα να πάνε. Μη νομίζεις και γω τώρα τα μαθαίνω. Τώρα διαβάζω για ποσοστά επιτυχίας, τώρα διαβάζω για τους τρόπους που καταλήγουν σε συμπαιράσματα (και εδώ να ευχαριστήσω τη παρέα μας, γιατί χωρις αυτή θα αργούσα πολύ μέχρι να βρω πηγές). Δυστυχώς όμως τα φάρμακα τα φτιάχνουν εταιρείες, άρα πρώτος σκοπός κέρδος ( και ο Zamboni μέσα).
Θα γνωρίσεις πάρα πολλά άτομα που πάνε τέλεια με φάρμακα, παρα πολλά που πάνε τέλεια χωρις φάρμακα, πάρα πολλά που πάνε τέλεια με βιταμίνες, άλλα τόσα με τη βοήθεια της ΧΕΦΝΑ. Ο γιατρός μου (νευρολόγος) μου είπε ότι όταν μπαίνουν στη μέση τα ποσοστά, η ιατρική κάνει άκρη. Δηλαδή έμμεσα μου είπε ότι τα φάρμακα που βγήκαν στη φόρα με βάση τα ποσοστά δεν είναι και τόσο ....... Μου είπε ότι το φάρμακο είναι η κορτιζόνη, αλλά αν μου δώσει πολυ θα πεθάνω από άλλα

. Για διατροφή μου είπε απλά μια ισορροπημένη διατροφή. Για χεφνα ούτε για αστείο δε τον ρώτησα. Για να είμαστε σωστοί πρέπει να δεχτούμε κάποια πράγματα.Το παιχνίδι έχει κανόνες, και πρέπει να παίζεται με αυτούς είτε μας αρέσει είτε όχι. Το ποια είναι η λύση της ΣΚΠ δε το αποφασίζουν οι νευρολόγοι. Δε βγαίνουν οι νευρολόγοι και επειδή έχουν γερό λόμπι δεν αφήνουν τους αλλους να κάνουν τη δουλειά που νομίζουν. Η κόντρα ομοιοπαθητικών - κλασικών είναι πολλά χρόνια τώρα για παράδειγμα. Οι αποφάσεις βγαίνουν απο μελέτες που πρέπει να γίνουν αποδεκτές στην ιατρική κοινώτητα. Μέχρι τοτε η ΧΕΦΝΑ θα είναι απ έξω γιατί κάτι δε κάνει σωστά. Δε ξερω τι αλλά σίγουρα κάτι δε κάνει σωστά. Ίσως δε συμφέρει το σύστημα. Ίσως δε συμφέρει τις φαρμακοβιομηχανιες. Ίσως να είναι τελείως λάθος. Το να ζητάμε όμως υγεία έξω απο το σκεπτικό του κέρδους, καλό είναι να δούμε πρώτα τους εαυτούς μας στον καθρέφτη. Όταν τα παιδιά μας δε θα πάνε σχολείο θα ζητάμε δωρεάν παιδεία, όταν δε θα βρίσκουμε δουλειά θα ζητάμε δουλειά για όλους κτλ κτλ. Τα προβλήματα αυτά πάντα θα υπάρχουν όσο ζητάμε μεμονομένες λύσεις.
Για να τελειώνω γιατί πήρα φόρα και το τυφλό σύστημα πήρε φωτιά, (ναι επιτέλους το αριστερό χέρι δουλεύει ρολοι) φίλοι μου μπλέξαμε με τη ΣΚΠ. Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πριν λίγες μέρες πήρα και δεύτερη γνώμη επιβεβαίωσης της πάθησης. Ο καθένας μας όπως και γω θα ψάξω να βρώ κάπου μία λύση. Δε θα γίνω οπαδος όποιας λύσης και αν επιλέξω (και μάλλον με βάση τα ποσοστά

θα επιλέξω πολλες λύσεις), στεναχωριέμαι όμως όταν μηδενίζουμε τις ελπίδες μας, είτε γιατί ο νευρολόγος τα παίρνει είτε γιατί ο Zaboni τα παίρνει ειτε γιατί η βιταμινη D ντε ντουλευει. Το ξέρω ότι είναι σπαστικό όταν κάποιος επιλέγει λύση που δεν είναι αποδεκτή απο το σύστημα πχ όχι φάρμακα, ή μόνο βιταμίνες ή ΧΕΦΝΑ όπου και να σταθεί ότι και να διαβάζει να βρίσκει άρθα που να του καταστρέφουν την ελπίδα του. Είναι ότι πιο άσχημο να μας κάνουν κάτι τέτοιοι όταν δεν έχουν να προτείνουν πραγματική λύση. Ας μη κάνουμε το ίδο και μεις μεταξύ μας, και να μη γινόμαστε οπαδοί. Αυριο πάω για νέες εξετάσεις οπότε πείτε μου και μια καλή τύχη έτσι για παρέα.