• ΣΚΠ Ή ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΑ??????

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98605  από Γιάννης
 Πέμ Ιαν 09, 2014 10:24 pm
eleni.chatz έγραψε: δεν μου είπαν ότι έπρεπε να μείνω ξαπλωμένη εντελώς τουλάχιστον για μια εβδομάδα αλλά με έστειλαν σπίτι μου την τέταρτη μέρα και έπρεπε την επόμενη να επιστρέψω για να πάρω τη τελευταία δόση της κορτιζόνης. τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς. είχα τόσο έντονο πόσο στο κεφάλι που ένιωθα να πιέζεται από έξω και από μέσα και παράλληλα είχα τόση ναυτία και έκανα συνέχεια εμετό που μου έβαλαν πιο γρήγορη ροή στο φάρμακο για να σηκωθώ να φύγω.
ό,τι και να σου πούνε, το σημαντικότερο στην παρακέντηση για ΕΝΥ είναι να μείνεις ξαπλωμένη για κάποιες μέρες. μην ξεγελαστείς και σηκωθείς επειδή θα νιώθεις καλά. η ταλαιπωρία θα αρχίσει μετά. αν δουλεύεις ζήτησε να σου γράψουν άδεια. εγώ έκανα μετά από αυτό 15 μέρες να συνέλθω... :smile-sadsmile:
Λυπάμαι αλλά πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο και σίγουρα κάτι άλλο πρέπει να έφταιξε στην περίπτωσή σου. Η συνήθης συμβουλή μιλάει για ένα 24ωρο στο κρεβάτι και μπρούμιτα.
 #98635  από eleni.chatz
 Παρ Ιαν 10, 2014 10:56 am
Μήπως έφταιγε η ποσότητα του υγρού που τράβηξαν :smile-thinking: ή επειδή η ασθένεια χτύπησε "νωτιαίο μυελό" :smile-thinking:
 #98638  από nina1972
 Παρ Ιαν 10, 2014 12:02 pm
Θέμα παρακέντηση: Μετά την λήψη υγρού μένεις ξαπλωμένος -η για 3 μέρες και πίνεις πολλά νερά, ώστε να αναπληρωθεί το υγρό. Σηκώνεσαι για τουαλέτα όσο πιο αραιά μπορείς. Εμπειρία: καθόλου δυσάρεστη η λήψη (με τρυπήσανε δυο φορές), αλλά μετά.....έκανα το λάθος και την επόμενη μέρα σηκώθηκα για να παω για άλλες εξετάσεις στο νοσοκομείο και μετά ταξίδεψα με αυτοκίνητο για 2 ώρες. Ήμουν σε κατάσταση αφασίας. Από τη στιγμή που ξάπλωσα και πήρα παυσίπονα συνήλθα όμως. Μια φίλη μου είπε ότι έκανε μια βδομάδα να συνέλθει και ο γιατρός της είπε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί να πάρει περισσότερο η αποκατάσταση του υγρού που παίρνουν....αυτά!
 #98639  από eleni POL
 Παρ Ιαν 10, 2014 12:39 pm
στο 14 λεπτό

κάποιος το ειχε αναρτήσει παλιά ,δε το βρίσκω,ευτυχώς το ειχα κρατήσει
νομίζω ομως οτι απαντά σε πολλες ερωτήσεις. :smile-star:

αν το θυμαται κάποιος ,ας βάλει το λινκ.ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες για τους νέους στο φόρουμ
 #98642  από nora tora
 Παρ Ιαν 10, 2014 4:36 pm
Θα βάλω τα κλάματααααααααα..... :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain:

... Μόλις επέστρεψα από τον δεύτερο νευρολόγο..... μάλιστα ήταν δύο μαζί..... :smile-worried: :smile-worried: :smile-worried:

Τους έδωσα να δουν τις εξετάσεις μου, μαγνητικές, αίματος, κλπ..... :smile-sweating: :smile-sweating: :smile-sweating:

Τους ανέφερα για την θεραπεία που έχω ήδη ξεκινήσει.... και με κοίταγαν σαν ούφο!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Με το ζόρι κρατήθηκαν για να μη κράξουν τον γιατρό που με παρακολουθεί...... :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry:

Απέφυγαν να μου πουν πολλά - πολλά για να μην εκθέσουν τον πρώτο και μου είπαν πως θα πρέπει να αποφασίσω σε έναν γιατρό, να τον εμπιστευτώ και να τον ακολουθώ με κλειστά μάτια!!! :smile-doh:

Τι να κάνω βρε παιδιά???????? :smile-thinking: :smile-thinking: :smile-thinking:

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #98644  από nora tora
 Παρ Ιαν 10, 2014 5:17 pm
eleni POL έγραψε:στο 14 λεπτό

κάποιος το ειχε αναρτήσει παλιά ,δε το βρίσκω,ευτυχώς το ειχα κρατήσει
νομίζω ομως οτι απαντά σε πολλες ερωτήσεις. :smile-star:

αν το θυμαται κάποιος ,ας βάλει το λινκ.ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες για τους νέους στο φόρουμ

eleni POL, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό videaki!!!!!!

Πραγματικά μου έλυσε πολλές απορίες...

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #98645  από nora tora
 Παρ Ιαν 10, 2014 5:19 pm
nina1972 έγραψε:Θέμα παρακέντηση: Μετά την λήψη υγρού μένεις ξαπλωμένος -η για 3 μέρες και πίνεις πολλά νερά, ώστε να αναπληρωθεί το υγρό. Σηκώνεσαι για τουαλέτα όσο πιο αραιά μπορείς. Εμπειρία: καθόλου δυσάρεστη η λήψη (με τρυπήσανε δυο φορές), αλλά μετά.....έκανα το λάθος και την επόμενη μέρα σηκώθηκα για να παω για άλλες εξετάσεις στο νοσοκομείο και μετά ταξίδεψα με αυτοκίνητο για 2 ώρες. Ήμουν σε κατάσταση αφασίας. Από τη στιγμή που ξάπλωσα και πήρα παυσίπονα συνήλθα όμως. Μια φίλη μου είπε ότι έκανε μια βδομάδα να συνέλθει και ο γιατρός της είπε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να συμβεί να πάρει περισσότερο η αποκατάσταση του υγρού που παίρνουν....αυτά!

Σε ευχαριστώ βρε nina1972....

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #98646  από nora tora
 Παρ Ιαν 10, 2014 5:21 pm
Θα βάλω τα κλάματααααααααα..... :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain: :smile-rain:

... Μόλις επέστρεψα από τον δεύτερο νευρολόγο..... μάλιστα ήταν δύο μαζί..... :smile-worried: :smile-worried: :smile-worried:

Τους έδωσα να δουν τις εξετάσεις μου, μαγνητικές, αίματος, κλπ..... :smile-sweating: :smile-sweating: :smile-sweating:

Τους ανέφερα για την θεραπεία που έχω ήδη ξεκινήσει.... και με κοίταγαν σαν ούφο!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Με το ζόρι κρατήθηκαν για να μη κράξουν τον γιατρό που με παρακολουθεί...... :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry: :smile-angry:

Απέφυγαν να μου πουν πολλά - πολλά για να μην εκθέσουν τον πρώτο και μου είπαν πως θα πρέπει να αποφασίσω σε έναν γιατρό, να τον εμπιστευτώ και να τον ακολουθώ με κλειστά μάτια!!! :smile-doh:

Τι να κάνω βρε παιδιά???????? :smile-thinking: :smile-thinking: :smile-thinking:

#98647  από Φαίδρα
 Παρ Ιαν 10, 2014 6:16 pm
Όπως καταλαβαίνεις η απόφαση είναι αποκλειστικά δική σου!

Η συμβουλή μου είναι να μην ακολουθείς ποτέ έναν ιατρό με κλειστά τα μάτια :smile-shake: και να φύγεις τρέχοντας από αυτόν που σου συνταγογράφησε tysabri :animals-dogrun:
Ψάξε εδώ στο φόρουμ, υπάρχουν πολλές απαντήσεις. Μην αγχώνεσαι και μην επιτρέπεις σε κανέναν να στο παίζει θεός επειδή έχει ένα πτυχίο. :smile-angry:
 #98648  από Κωνσταντίνα
 Παρ Ιαν 10, 2014 6:46 pm
nora tora έγραψε:......................................................................... μου είπαν πως θα πρέπει να αποφασίσω σε έναν γιατρό, να τον εμπιστευτώ και να τον ακολουθώ με κλειστά μάτια!!! :smile-doh:

noratora καλησπέρα,
θέλω να σταθώ σε αυτό που σου είπαν.

Να ξέρεις ότι "κόρακας κοράκου μάτι, δε βγάζει" :smile-no: .
Η σκπ είναι μια χρόνια νόσος και η ιατρική επιστήμη στη χρόνια νόσο εκτίθεται :shock: .
Αυτό που σου είπαν ότι πρέπει να αποφασίσεις σε έναν γιατρό, εγώ το ερμηνεύω -δε θα ήθελα να εκτεθώ σε άλλους συνάδελφους, όπως τώρα......, επειδή το θέμα σου αντιμετωπίστηκε μάλλον λανθασμένα.

Δεν με έχουν πείσει norula μου, ότι πρώτο τους μέλλημα είναι η υγεία μας :naughty:

Θα ήθελα να σου πω να μην ανησυχείς, επειδή ο οργανισμός σου δεν έχει προλάβει να υποστεί, ζημία.Έκανα το tysabri περίπου 4 χρόνια :smile-crying:
Ας είσαι ψύχραιμη και με ανοικτά μάτια :smile-nerd:
Ήδη "εμβολιάστηκες" με το δύσκολο τρόπο, για το τί παίζεται στην περίπτωσή μας :smile-headbang: Τώρα ξέρεις περίπου(πάντα περίπου θα είναι), τι να περιμένεις :think:

Ψυχραιμία, όχι βιασύνη στις κινήσεις σου και πολλή τύχη σε ότι αποφασίσεις :romance-kisscheek: .
Θα διαπιστώσεις ακόμα ότι στις αποφάσεις είσαι μόνη σου :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: