• καλα μας κανουν

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #98044  από litsa
 Παρ Δεκ 20, 2013 10:53 pm
:smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:

πρόσφατα άκουσα το εξής:
''ξέρεις πόσοι γιατροί θα έπρεπε να δώσουν τα πτυχία τους πίσω???? ''

από γιατρό το άκουσα!!

:smile-whew:
 #98046  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 21, 2013 2:44 am
litsa έγραψε: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping: :smile-clapping:

πρόσφατα άκουσα το εξής:
''ξέρεις πόσοι γιατροί θα έπρεπε να δώσουν τα πτυχία τους πίσω???? ''

από γιατρό το άκουσα!! :smile-whew:

Περισσότεροι απ'όσους φανταζόμαστε εμείς που το χάφτουμε, όχι μόνο επειδή το είδαμε στο πετσί μας, αλλά ιδίως επειδή "ο ειδικός" είναι που το ξεφουρνίζει: Και θέλουμε να φανταζόμαστε ότι οποιοσδήποτε "σωφρων-ευπρεπής" απ'αυτούς θα έλεγε ακριβώς το ίδιο...

Είναι όμως έτσι; Αυτός ο ίδιος είναι που θα παει να τους τα πάρει; :roll: :roll: :roll: :smile-tongueout: ποιός από δαύτους θα ομολογούσε ποτέ στ'αρμόδια όργανα, ότι ο "τάδε συνάδελφος έκανε το δείνα λάθος- κατά την ιατρική επιστήμη- και γι αυτό πρέπει να τον διώξει ο ΠΙΣ"; Πόσοι είδαμε τα "πειθαρχικά συμβούλια" του ΙΣΑ (ακόμα λιγότερο των άλλων πόλεων) να καταδικάζουν ποτε συνάδελφο;

Η φρασούλα όμως αυτή (ΣΕ ΜΑΣ) θα μας κανει να σκεφτούμε ότι αυτός που έχουμε μπροστά μας "μας καταλαβαίνει", παρόλες του τις ...γνωσεις.

Όχι ρε παιδιά: απλά, ο λύκος χαϊδεύει το πρόβατο στο κεφάλι, μην πάει αλλού και χάσει το φαΐ του, ακόμα και να μας βλέπει "εκτός επαγγέλματος": οι ενστάσεις έναντι των συναδέλφων του δεν είναι του είδους που θα μας βοηθούσαν, άσχετα άν αντιστοιχουν στην πραγματικότητα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Δεκ 21, 2013 10:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #98050  από panos59
 Σάβ Δεκ 21, 2013 10:48 am
costas1968 έγραψε:ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ).
Μάζεψε τα λόγια σου φίλε!

ειδικά όταν τέτοια μηνύματα αφήνουμε να βγαίνουν από το φόρουμ της κοινωνίας μας.....!!!
:(

και, επειδή κι άλλοι τα βλέπουν εκεί έξω, καλά μας κάνουν !!!

με τα χεράκια μας, και τα ματάκια μας (βγάζουμε) άμα λάχει...

με αμετροέπειες και ελαφρά λόγια, τύπου παρεούλας καφενείου!

επίτρεψέ μου να στα πω όλα αυτά,
εγώ,
ένας τετραπληγικός με Β.Α. 85%,
σε καροτσάκι,
που τράβηξα, τραβάω και θα συνεχίσω να τραβάω (νάστε καλά)
των παθών μου τον τάραχο στις συνεχείς επιτροπές!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos59 την Δευ Δεκ 23, 2013 7:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #98051  από Κώστας
 Σάβ Δεκ 21, 2013 11:14 am
Συμφωνώ με τον Πάνο απολύτως!
Κυρίες και κύριοι, μέλη του forum, ας προσέχουμε ιδιαίτερα τι δημοσιεύουμε.
 #98060  από basilis361
 Σάβ Δεκ 21, 2013 2:51 pm
panos59 έγραψε:
Μάζεψε τα λόγια σου φίλε!

ειδικά όταν τέτοια μηνύματα αφήνουμε να βγαίνουν από το φόρουμ της κοινωνίας μας.....!!!
:(

και, επειδή κι άλλοι τα βλέπουν εκεί έξω, καλά μας κάνουν !!!

με τα χεράκια μας, και τα ματάκια μας (βγάζουμε) άμα λάχει...

με αμετροέπειες και ελαφρά λόγια, τύπου παρεούλας καφενείου!

επίτρεψέ μου να στα πω όλα αυτά,
εγώ,
ένας τετραπληγικός με Β.Α. 85%,
σε καροτσάκι,
που τράβηξα, τραβάω και θα συνεχίσω να τραβάω (νάστε καλά)
των παθών μου τον τάραχο στις συνεχείς επιτροπές!!

Συγνωμη φιλε Πανο ,αλλα θα διαφωνησω καθετα μαζι σου ..δεν μας κανουν καθολου καλα..και δεν σημαινει επειδη καποιος επαιρνε συνταξη και δουλευε κιολας (χωρις να το εχει δηλωσει), οτι ολοι κανουν το ιδιο ,μιας και στην δικια μας παθηση οι περισσοτεροι δεν μπορουν κιολας..ας πιασουν ολες τις μαιμουδες αναπηρους και μη ,που κυκλοφορουν τυπου Λιαπη και να σταματησουν να παιζουν με τα προνομοια των ανθρωπων που εχουν πραγματικα αναγκη και πληρωναν σαν κεραταδες το κρατος ,οσο καιρο ητανε καλα..
και φυσικα δεν τους δινει κανενα αλοθι (οσο κι αν το θελουν),αστεεισμοι σαν αυτο που εγραψε ο costas1968..
 #98061  από Κώστας
 Σάβ Δεκ 21, 2013 5:01 pm
Βασίλη, όταν κάποιος τρίτος μη πάσχων διαβάζει:
«ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ).
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ (ΚΡΥΦΑ ΕΝΝΟΩ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.»,
είναι ποτέ δυνατόν να το εκλάβει σαν χιούμορ;! Αυτόματα δεν του δημιουργείται η εικόνα ότι τα ΑμεΑ στη πλειονότητά τους είναι απατεώνες που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να ξεγελάσουν το Κράτος για να πάρουν επιδόματα και συντάξεις; Σκέψου ότι ένας απλός αναγνώστης των σελίδων του forum μας, πολύ δύσκολα μπορεί να έχει την ενημέρωση και την εμπειρία που έχουμε εμείς πάνω σε θέματα γιατρών, ΚΕΠΑ κλπ. Έτσι λοιπόν σχηματίζει πολύ εύκολα εσφαλμένη εντύπωση και μάλιστα από δικά μας λεγόμενα! Γι΄ αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τι δημοσιεύουμε, προσπαθώντας να ελέγχουμε την απόλυτα δικαιολογημένη οργή και απόγνωσή μας. Κι΄ όταν ο Πάνος γράφει «καλά μας κάνουν» κάτι τέτοιο πιστεύω ότι εννοεί. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Εν ολίγοις ας μην βγάζουμε από μόνοι μας τα μάτια μας!
 #98062  από θεόδωρος27
 Σάβ Δεκ 21, 2013 5:15 pm
κυριες και κυριοι επειδη ειδα πολλα που αναρτησατε διαβαστε λιγο τι εγραψα στην αρχη και μετα πειτε ο ανθρωπος αυτος που εγραψα οτι εγινε η ιστορια ειχε λιγες βλαβες ηταν στην αρχη απο οσο καταλαβα και μου ειπε αυτος ο γιατρος
ο κυριος αυτος χωρις να εχει καποιο κινητικο προβλημα και κανενα σημαδι πανω του καλα εκανε εβγαλε συνταξη και παραπληγικο επιδομα
και ολα αυτα γιατι καποιος αλλος γιατρο του τα παραφουσκωσε
μολις εγινε η καρφωτη οπως μου ειπαν τον καλεσαν για επιτροπη μετα απο 8 με 9 μηνες περασε εκει οι γιατροι αυτα που ειδαν στις εξετασεις με το πορισμα του γιατρου δεν ειχαν καμια σχεση οποτε εγινε αυτο που εγινε
για αυτο μην προτρεχουμε και επειδη εχουμε γνωστο και φιλο τον γιατρο ας μας γραψει κατι παραπανω
τα πραγματα δυσκολεψαν και επιδη και η κουτση μαρια επαιρνε καποτε συνταξεις και επιδοματα τωρα την πληρωνουμε ολοι μας
για αυτο εγραψα καλα μας κανουν!!!!
 #98063  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 21, 2013 7:39 pm
θεόδωρος27 έγραψε:κυριες και κυριοι επειδη ειδα πολλα που αναρτησατε διαβαστε λιγο τι εγραψα στην αρχη και μετα πειτε ο ανθρωπος αυτος που εγραψα οτι εγινε η ιστορια ειχε λιγες βλαβες ηταν στην αρχη απο οσο καταλαβα και μου ειπε αυτος ο γιατρος.
Οι γιατροί, ακόμα κι ο γνωστός σου, λένε ότι τους έρθει όταν πρόκειται για σκπ, ας δούν και τις μαγνητικές επί τέλους, σύμφωνα με την οδηγία της ενεε. Αλλοτε μας "στήριζαν" οι γιατροί http://www.tovima.gr/society/article/?aid=430328 (προς άγραν πελατείας βλέπουμε εκ των υστέρων) Και αλλού μας είπαν ότι

viewtopic.php?f=24&t=3775&start=10

ο κυριος αυτος χωρις να εχει καποιο κινητικο προβλημα και κανενα σημαδι πανω του καλα εκανε εβγαλε συνταξη και παραπληγικο επιδομα
και ολα αυτα γιατι καποιος αλλος γιατρο του τα παραφουσκωσε

μολις εγινε η καρφωτη οπως μου ειπαν τον καλεσαν για επιτροπη μετα απο 8 με 9 μηνες περασε εκει οι γιατροι αυτα που ειδαν στις εξετασεις με το πορισμα του γιατρου δεν ειχαν καμια σχεση οποτε εγινε αυτο που εγινε
Οι χαφιέδες στη μόδα: Και στην Αγγλία "έδωσαν" οι αρχές δικαίωμα σε μια εταιρία γαλλική να "πιάνει" τις μαϊμούδες", οι άνθρωποι αυτοκτόνησαν μετά, διότι όντως είχαν προβλήματα. Η εταιρία πληρώνεται με ποσοστό όσων κερδίσει το δημόσιο απο τον εκάστοτε ανάπηρο. Κανένας δε φαίνεται να πιστεύει πως υπάρχει "σύγκρουση συμφερόντων" :smile-puke:

http://www.theguardian.com/commentisfre ... NETTXT3486

Σα να μην έφτανε αυτό, οι χαφιέδες ζητάν τώρα και ρέστα από τους ανάπηρους "διότι δεν έκαναν τίποτα κακό"... και δε θέλουν να φαίνονται στο ιντερνετ...

για αυτο μην προτρεχουμε και επειδη εχουμε γνωστο και φιλο τον γιατρο ας μας γραψει κατι παραπανω
τα πραγματα δυσκολεψαν και επιδη και η κουτση μαρια επαιρνε καποτε συνταξεις και επιδοματα τωρα την πληρωνουμε ολοι μας
για αυτο εγραψα καλα μας κανουν!!!!
Η Μαρία, αφού είναι κουτσή όμως, καλά κάνει και παίρνει: το να λες ότι καλά κάνουν και την κόβουν είναι όπως εκείνα τα γομάρια που έγραφαν...
Ο ΠΡΩΗΝ καλοπροαίρετος οφθαλμίατρός "μου", ενω του ζητούσα τις πλήρως εμπεριστατωμένες γνωματεύσεις που, παλαιότερα, μου είχε υπογράψει: "Γι αυτό φαλίρησε η Ελλάδα, όλοι έδιναν γνωματεύσεις με μίζες... Κι επί τέλους, γιατί θέλετε να ταυτίζεστε με τους απαταιώνες, αφου σας γράψαμε ήδη ότι έχετε και σκπ, και άλλα αυτοάνοσα!"
Ανέφερα και αλλού ότι είχε συνυπογράψει μ'εναν αμερικάνο δημοσίευση σε βαρύγδουπο ειδικό περιοδικό: "Και 50% πλήρως εμπεριστατωμένων αιτημάτων είναι πάρα πολλά!!!"
Πάλι κολλάς στο ότι "καλά μας κάνουν": O ΠΜ79 ανέφερε τα "τεχνικά απαραίτητα".
Που ξέρεις δηλαδή εσύ πως τα καταφέρνει ο σερβιτόρος αυτός; Πόσο κουράζεται; ποσο μουδιάζει; Πόσο πάει στην τουαλέτα μετά απο κάθε δίσκο και τον πληρώνουν λιγότερα γι'αυτό; Τον φτάνουν τα λεφτά αυτά; Εκεί είσαι όταν "δε μπορεί";
Ξαναδιάβασε και το κείμενο της Αννας, κι αυτή κοροϊδεύει;
Ή είσαι τόσο καλά που δεν κατανοείς καν τα προβλήματα της σκπ, ή θεωρείς τα δικά σου τόσο δυσανάλογα μεγάλα που κανένας άλλος δεν πρέπει να παίρνει τίποτα αν δεν πάρεις εσύ...
:teasing-poke: :teasing-nutkick:

:evil:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Δεκ 26, 2013 12:02 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
 #98064  από basilis361
 Σάβ Δεκ 21, 2013 9:01 pm
Κώστας έγραψε:Βασίλη, όταν κάποιος τρίτος μη πάσχων διαβάζει:
«ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΤΥΠΟΣ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ).
ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ (ΚΡΥΦΑ ΕΝΝΟΩ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ.»,
είναι ποτέ δυνατόν να το εκλάβει σαν χιούμορ;! Αυτόματα δεν του δημιουργείται η εικόνα ότι τα ΑμεΑ στη πλειονότητά τους είναι απατεώνες που το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να ξεγελάσουν το Κράτος για να πάρουν επιδόματα και συντάξεις; Σκέψου ότι ένας απλός αναγνώστης των σελίδων του forum μας, πολύ δύσκολα μπορεί να έχει την ενημέρωση και την εμπειρία που έχουμε εμείς πάνω σε θέματα γιατρών, ΚΕΠΑ κλπ. Έτσι λοιπόν σχηματίζει πολύ εύκολα εσφαλμένη εντύπωση και μάλιστα από δικά μας λεγόμενα! Γι΄ αυτό καλό θα είναι να προσέχουμε ιδιαίτερα τι δημοσιεύουμε, προσπαθώντας να ελέγχουμε την απόλυτα δικαιολογημένη οργή και απόγνωσή μας. Κι΄ όταν ο Πάνος γράφει «καλά μας κάνουν» κάτι τέτοιο πιστεύω ότι εννοεί. Τουλάχιστον έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Εν ολίγοις ας μην βγάζουμε από μόνοι μας τα μάτια μας!
Κωστα δεν εχεις αδικο σε αυτα που λες ..αλλα ολοι μας εχουμε ζησει ,ζουμε ,η εχουμε ακουσει απο συνασθενεις μας ιστοριες απιστευτης ταλαιπωριας, απο τους επιορκους γιατρους των επιτροπων ,η απο τους καρεκλοκενταυρους υπαληλους των ασφαλιστικων ταμειων και γενικοτερα της σαπιας κρατικης μηχανης ,οποτε θεωρω το να γραφουμε ΕΜΕΙΣ οι ιδιοι :"καλα μας κανουν" ,ειναι πολυ χειροτερο για τον τριτο μη πασχων που θα διαβασει το φορουμ....
 #98065  από Νίκος_76
 Κυρ Δεκ 22, 2013 12:19 am
Δυστυχώς ζηταμε κράτος πρόνοιας και ξεχνάμε ένα πλήθος άλλων θεμάτων που είναι αμεσα συνδεδεμένα. Κράτος προνοιας σε εποχές καπιταλισμού δε γίνεται να υπάρχει. Δημιουργούνται παροχές μόνο σε περιόδους που το συστημα φοβαται μαζικες αντιδρασεις με σκοπό να περιοριστουν αυτές σε φτηνες παροχες αντί σε πιο ανατρεπτικες καταστασεις. Το κράτος σε τέτοιες περιοδους είναι το κράτος της αρχουσας τάξης και όχι κράτος της κοινωνίας. Τώρα το να ζητάμε να έχουν όλοι την ίδια άποψη με εμάς είναι σαν να ξεχνάμε τις διάφορες τάξεις που υπάρχουν σε μια κοινωνια. Ο αστος με τίποτα δε προκειται να πει ότι για τη κρίση φταίει το γεγονος ότι τα έχουν μαζέψει όλα μια χουφτα άτομα, θα σου πεί ότι φτές εσυ (δες παγκαλο χοχο). Ο μικροαστός (πχ ελευθερος επαγγελματιας) που νόμιζε ότι είναι αστος, που θεωρούσε ότι τα κατάφερε με την αξια του, φοβάται μη χάσει και αυτά που έχει, οπότε σιγά μη σκεφτεί αντικειμενικά. Ενας που έχει ΣΚΠ ή ότι άλλο μπορεί να έχει, δε πάει να πει ότι απαγορεύεται να είναι αστος μικροαστός ή απλά εργαζόμενος. Αρα δικαιούται να έχει απόψεις από όποια οπτική γωνία τον βολεύει. Το στενάχωρο είναι να βλέπεις απλούς ανθρώπους που είναι καθημερινα στον αγώνα της επιβίωσης ή στη τελική να προσπαθούν να επιβιώσουν ακόμα και με όχι και τόσο εντιμα μέσα. σε σύστημα εξ ορισμού όμως ανήθικο, να υοθετεί απόψεις άλλης τάξης. Εκει βλέπουμε τι κακο κανουν κατι μεγκα, αντ1 και σκαι.