• SOS: Ο πόνος στην πλάτη είναι σύμπτωμα???

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #97859  από nora tora
 Σάβ Δεκ 14, 2013 1:54 am
Καλησπέρα σας αγαπητά μέλη, :smile-hi: :smile-hi: :smile-hi:

Είμαι νέα στην παρέα σας (διαγνώστηκα πριν 2,5 μήνες ) και στην παρουσίαση μελών έχω αναφέρει την ιστορία μου αναλυτικά….
Καλώς σας βρήκα κι εγώ…. (νέο μέλος)

θέλω να σας ρωτήσω αν υπάρχει άτομο με σύμπτωμα τον πόνο στην πλάτη….

Έχω πόνους στην πλάτη που με ταλαιπωρούν χρόνια, χωρίς ποτέ να υποπτευθώ ότι ευθύνεται η συγκεκριμένη ασθένεια…. αλλά λόγω κακής στάσης σώματος που είχα πάντα!!!!

Τον τελευταίο χρόνο που μου παρουσιάστηκαν: 1) διπλωπία και 2) απώλεια όρασης στο ένα μάτι, παρατήρησα πως ο πόνος στην πλάτη εκείνες τις περιόδους ήταν πιο έντονος από ποτέ!!!!

Ο γιατρός μου είπε ότι δεν υπάρχει συσχέτιση, εγώ πάλι πιστεύω το αντίθετο!!! :smile-thinking:

Υπάρχει κάποιος που να έχει – είχε έντονο πόνο στην πλάτη???? Σας παρακαλώ πολύ, για εμένα είναι πολύ σημαντικό να ξέρω.... :pray: :pray: :pray:

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας….

:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #97866  από mariabel
 Σάβ Δεκ 14, 2013 10:34 am
Καλημέρα nora tora..!

Και εγω σχετικά νέα στην παρεά, αφού διαγνώσθηκα τον Ιούλιο..Επίσης έχω πόνο στην ωμοπλάτη...Ο οποίος ξεκινάει από την ωμοπλάτη και καταλήγει στο πλάι του αυχένα...

Η γιατρός μου είπε και εμένα οτι δεν έχει σχέση με την MS..Πήγα και στον ορθοπεδικό και μου έδωσε θεραπεία με χάπια την οποία δεν ακολούθησα.. :smile-happy: :smile-happy:

Προσπαθώ να κάνω δυο φορές την εβδομάδα pilates, μήπως και δω κάποια διαφορά αλλά και πάλι τίποτα!!!
 #97868  από nora tora
 Σάβ Δεκ 14, 2013 12:11 pm
mariabel έγραψε:Καλημέρα nora tora..!

Και εγω σχετικά νέα στην παρεά, αφού διαγνώσθηκα τον Ιούλιο..Επίσης έχω πόνο στην ωμοπλάτη...Ο οποίος ξεκινάει από την ωμοπλάτη και καταλήγει στο πλάι του αυχένα...

Η γιατρός μου είπε και εμένα οτι δεν έχει σχέση με την MS..Πήγα και στον ορθοπεδικό και μου έδωσε θεραπεία με χάπια την οποία δεν ακολούθησα.. :smile-happy: :smile-happy:

Προσπαθώ να κάνω δυο φορές την εβδομάδα pilates, μήπως και δω κάποια διαφορά αλλά και πάλι τίποτα!!!

Mariabel σε ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου....

Να σε ρωτήσω ο πόνος σου παρουσιάστηκε τώρα με την διάγνωση ή από πιο παλιά???? Είχες γενικά κακή στάση σώματος???

Και ποια ήταν τα συμπτώματά σου από τα οποία διαγνώστηκες???

Συγγνώμη αν σε ταλαιπωρώ, αλλά θέλω να συγκρίνω.....

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!!!!!!!
 #97869  από eleni POL
 Σάβ Δεκ 14, 2013 12:46 pm
Oξύς πόνος στην ωμοπλάτη,με ή χωρίς κίνηση ,μετα απο εντονη προσπάθεια ή ξαφνικά στον ύπνο,ήταν το πρώτο σύμπτωμα μου οταν ημουν 27 χρονων.
τοτε δεν υπήρχαν μαγνητικές και πηγαίνοντας στο ρευματολόγο τότε του είπα ,μηπως είναι σκλήρυνση ?
το ειχα ξανακούσει,ακριβώς τον ιδιο πόνο σε ασθενή με σκπ.Μπα οχι μου ειχε πει.Μετα απο 15 χρόνια διαγνώστηκα κι εγώ.Οπότε κορίτσια η απάντηση είναι Ναι!
Ολα αυτα τα χρόνια επειδή δε μου εδιναν κάτι ,κατι βλακείες αντιφλεγμονώδη,κι επειδή έπρεπε να παλεύω με την καθημερινότητα, βρήκα μόνη μου τη θεραπεία.
Οταν δεν αντέχεται άλλο ενα μυοχαλαρωτικό το βράδυ (Norgesic)-μόνο για ενα βράδυ γιατι συνηθίζονται κι αυτα -γυμναστική,πιλάτες και οτι μπορεί κανεις για να μη τεμπελιάζουν οι μυες και τραβάει τον αγώνα το νεύρο.
Να θυμαστε γυμναστική ,μονο οταν δε πονάτε αλλιώς κανει κακο.

Ελπίζω να βοήθησα.
 #97870  από soulla
 Σάβ Δεκ 14, 2013 2:23 pm
και βεβαία ναι...πόνος πολλής παντού :smile-envy:
 #97871  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 14, 2013 4:04 pm
Κι εγώ, δυό απανωτές χρονιές στην ίδια ηλικία περίπου με την Ελένη: Στο γιατρό δεν πήγα ΓΙ'ΑΥΤΟ, διότι μια γνωστή με "καθησύχασε", ότι έπαθα λέει, ...πούντα, και ένας οικογενειακός φίλος (της ηλικίας όμως των γονέων μου περίπου και για τον εαυτό του) απεφάνθη οτι μετά κάποια ηλικία, οι πόνοι στα κόκκαλα είναι συχνοί :confusion-shrug:

Όταν όμως κάτι πονάει τόσο εφιαλτικά, καλά είναι βέβαια, να το συζητάμε με γιατρό, αλλά σπάνιο να δοθεί σε αδιάγνωστο η σωστή απάντηση που δε διαφαίνεται παρά εκ των υστέρων...

Και καλώς ορίσατε, στις καινούριες, σας βάζω κι ένα σχετικό τραγουδάκι για το που να βρείτε το είδος της βοήθειας που χρειάζεται εδώ :smile-giggle: Στον πονόδοντο αναφέρεται, μα οι απαντήσεις παραμένουν σωστές... δηλαδή εξ ίσου τραγελαφικές!
Οι απαντήσεις της Ελένης εδώ όμως, ώς εμπειρικές, είναι οι ασφαλέστερες! :smile-hi:
:smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: Με το παρντόν, στα γαλλικά είναι :oops:
 #97872  από mariabel
 Σάβ Δεκ 14, 2013 4:20 pm
Πόνο είχα γενικότερα και πριν αλλά όχι τόσο έντονο..Κακή στάση σώματος, πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή..όλα αυτά ίσχυαν και πριν..

Πρώτο σύμπτωμα...ίλιγγος..
Δεύτερο σύμπτωμα...μούδιασμα στο χέρι (το οποίο δεν ξέρω τελικά αν προέρχονταν από έντονη "χρήση" του εκείνη την περίοδο στον υπολογιστή) και πόνο στον αυχένα ο οποίος αντανακλούσε στο μάτι.

Ο πόνος βέβαια μου είπαν ότι δεν προέρχεται από την σκλήρυνση. :smile-dull: :smile-dull:

Από τον Ιούλιο που διαγνώσθηκα δεν έχω πάει στον γιατρό..αλλά ο πόνος συνεχίζει να υπάρχει..τόσο έντονος κάποιες φορές που με πονάει ακόμα και όταν παίρνω βαθιές ανάσες.

Ιανουάριο που θα ξαναπάω να δω τι θα μου πει..!
 #97917  από nora tora
 Δευ Δεκ 16, 2013 1:04 am
eleni POL έγραψε:Oξύς πόνος στην ωμοπλάτη,με ή χωρίς κίνηση ,μετα απο εντονη προσπάθεια ή ξαφνικά στον ύπνο,ήταν το πρώτο σύμπτωμα μου οταν ημουν 27 χρονων.
τοτε δεν υπήρχαν μαγνητικές και πηγαίνοντας στο ρευματολόγο τότε του είπα ,μηπως είναι σκλήρυνση ?
το ειχα ξανακούσει,ακριβώς τον ιδιο πόνο σε ασθενή με σκπ.Μπα οχι μου ειχε πει.Μετα απο 15 χρόνια διαγνώστηκα κι εγώ.Οπότε κορίτσια η απάντηση είναι Ναι!
Ολα αυτα τα χρόνια επειδή δε μου εδιναν κάτι ,κατι βλακείες αντιφλεγμονώδη,κι επειδή έπρεπε να παλεύω με την καθημερινότητα, βρήκα μόνη μου τη θεραπεία.
Οταν δεν αντέχεται άλλο ενα μυοχαλαρωτικό το βράδυ (Norgesic)-μόνο για ενα βράδυ γιατι συνηθίζονται κι αυτα -γυμναστική,πιλάτες και οτι μπορεί κανεις για να μη τεμπελιάζουν οι μυες και τραβάει τον αγώνα το νεύρο.
Να θυμαστε γυμναστική ,μονο οταν δε πονάτε αλλιώς κανει κακο.

Ελπίζω να βοήθησα.

ευχαριστώ πολύ eleni POL,

θέλεις να μας πεις τον τρόπο που διαγνώστηκες????
κι εγώ έχω αρχίσει γυμναστική, αλλά και μασάζ!!!
επίσης έχω παρατηρήσει πως όταν έχω ίσια την πλάτη μου, κοιμάμαι σωστά και κάνω ασκήσεις στην πλάτη σταματάει ο πόνος ... επίσης με ανακουφίζει το ζεστό μπάνιο, θερμαντικές αλοιφές και παρήγγειλα θερμενόμενο υπόστρωμα!!! :smile-tongueout:

εν συντομία η ζέστη με ανακουφίζει!!!!!! :smile-drunk:

εύχομαι όλα να σου πάνε καλά!!!! :smile-bigsmile:
:smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower:
 #97918  από nora tora
 Δευ Δεκ 16, 2013 1:11 am
soulla έγραψε:και βεβαία ναι...πόνος πολλής παντού :smile-envy:
όταν λες παντού εννοείς παντού - παντού και από την αρχή και με την ίδια ένταση???

θέλεις να μας διευκρινίσεις??? ξεκίνησε από ένα σημείο και μετά άρχισε να απλώνεται και αλλού ή....

ρωτάω γιατί εγώ όταν αυτός ο πόνος στην πλάτη έγινε αφόρητος, μου παρουσιάστηκαν και οι δυο ώσεις στα μάτια από τις οποίες μου έγινε και η διάγνωση.....

εσύ έχεις παρατηρήσει πως όταν πονάς σου έχει κάπου κάποια επίπτωση????

ευχαριστώωωωωω :smile-flower: :smile-sleepy: :smile-sleepy: :smile-sleepy:
 #97920  από nora tora
 Δευ Δεκ 16, 2013 1:26 am
LL--MM έγραψε:Κι εγώ, δυό απανωτές χρονιές στην ίδια ηλικία περίπου με την Ελένη: Στο γιατρό δεν πήγα ΓΙ'ΑΥΤΟ, διότι μια γνωστή με "καθησύχασε", ότι έπαθα λέει, ...πούντα, και ένας οικογενειακός φίλος (της ηλικίας όμως των γονέων μου περίπου και για τον εαυτό του) απεφάνθη οτι μετά κάποια ηλικία, οι πόνοι στα κόκκαλα είναι συχνοί :confusion-shrug:

Όταν όμως κάτι πονάει τόσο εφιαλτικά, καλά είναι βέβαια, να το συζητάμε με γιατρό, αλλά σπάνιο να δοθεί σε αδιάγνωστο η σωστή απάντηση που δε διαφαίνεται παρά εκ των υστέρων...

Και καλώς ορίσατε, στις καινούριες, σας βάζω κι ένα σχετικό τραγουδάκι για το που να βρείτε το είδος της βοήθειας που χρειάζεται εδώ :smile-giggle: Στον πονόδοντο αναφέρεται, μα οι απαντήσεις παραμένουν σωστές... δηλαδή εξ ίσου τραγελαφικές!
Οι απαντήσεις της Ελένης εδώ όμως, ώς εμπειρικές, είναι οι ασφαλέστερες! :smile-hi:
:smile-bigsmile: :smile-bigsmile: :smile-bigsmile: Με το παρντόν, στα γαλλικά είναι :oops:

γεια σου LL--MM,

Θέλεις να μας πεις που είχες πόνο και ποιο ήταν το σύμπτωμα που σου παρουσιάστηκε από το οποίο και διαγνώστηκες????

ευχαριστώωωωωω :smile-flower: :smile-flower: :smile-flower: