• "ΤΟ ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"

  • Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #97190  από Κώστας
 Παρ Νοέμ 29, 2013 4:03 pm
Αυτός που ξέρει όλες τις απαντήσεις,
δεν έχει ερωτηθεί όλες τις ερωτήσεις.
 #97202  από elena
 Παρ Νοέμ 29, 2013 11:26 pm
Dear Panos...............

εδώ είμαι καλέ......μη φωνάζεις!τι έγινε?τι θέμα έχουμε να λύσουμε? :smile-giggle:
 #97208  από LL--MM
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 1:54 am
Όλοι έχουμε προβλήματα, οι πάσχοντες τουλάχιστον, αν κι εγω δεν τα παρέθεσα ποτέ στο φέησμπουκ. Φυσικά υπάρχουν και "γιατροί" που'χουν το θράσος να μπαίνουν εδώ μέσα για να χαζεύουν τι λέμε, αλλά αυτό άσχετο εδώ.

Δεν έχω μπεί ποτε στο φέησμπουκ οπότε δεν ξερω τι λέει το αναφερθέν κείμενο, αλλά αν "μπλοκάρουν και πνίγουν" τα προβλήματα αυτά το κέφι ΚΑΙ των άλλων, για ποιό λόγο οι δεύτεροι αξίζει να εξαρτάν το κέφι τους από τα λεγόμενα αυτά;;;
Αν είναι κακοήθειες, ας παν στα σκουπίδια, αν είναι σωστά, γιατί "χαλάν το κέφι"; :shifty: :shifty: :shifty:

Ο καθένας μας κάνει ότι μπορεί όσο μπορεί για τον εαυτο του, και πολλοί το κάνουν και για άλλους. Δυστυχώς, έχουμε δεί πολλές φορές να MH γίνεται αυτό, και οι απογοητεύσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες. Αλλά όσο και να είναι μέρος της καθημερινότητας μας, ας θυμηθούμε πρώτα ότι αυτοί που μας προκαλούν τις δυσκολίες το κάνουν επειδή ξέρουν ότι εμεις, ακόμα και ν' αντέχουμε να κλωτσήσουμε, δεν το κάνουμε, διότι εκ των πραγμάτων, οι δικές μας κλωτσιές δεν έχουν καμιά δύναμη :evil: .

Ωραίοι βέβαια οι χοροί, αλλά και ο φόβος χρήσιμος: Είναι αυτός που φυλάει τα έρμα... αλλά (θα έπρεπε, τουλάχιστον) να βοηθάει στην αντίδραση.

Ίσως θα'πρεπε να καταλάβουμε ότι το "κάτι άλλο", αν δεν το κάνουμε εμείς, και δεν το κάνουμε εξ αιτίας των κοινών αναγκών μας, η κατάσταση δεν έχει λόγο να μην εξακολουθήσει.

Και θα συνεχίσει με τους προαναφερθέντες βελονισμούς, αλλά η Ελενα είναι η ειδική στις ορολογίες του είδους.

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Σάβ Νοέμ 30, 2013 3:51 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #97211  από panos59
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 8:58 am
!!!
Συνημμένα
quote 033-54.jpg
quote 033-54.jpg (114.81 KiB) Προβλήθηκε 59 φορές
 #97226  από panos59
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 1:57 pm
;)
Συνημμένα
quote 911.jpg
quote 911.jpg (64.21 KiB) Προβλήθηκε 50 φορές
 #97231  από sofia13
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 3:51 pm
Πάνο
και όχι μόνο....
Θεωρείται θύμα στους καιρούς μας ο ευγενής άνθρωπος. Και η ευγένεια , στο λεξικό μόνο απέμεινε.
Σημεία των καιρών. Δύσκολων πολύ καιρών.
και καταλήγουμε στο γνωστό τοις πάσι :
Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθε περί ΠΑΡΤΗΣ.......................
 #97246  από LL--MM
 Σάβ Νοέμ 30, 2013 11:08 pm
Πραγματικά: Αυτό εξαρτάται, βεβαια από το ποιός είσαι "εσύ": οι άνθρωποι φέρονται ευγενικά σ'όσους έχουν ισχύ, για να καλύψουν τις ανάγκες τους, απλούστατα.

Αυτός όμως που έχει την παραμικρή τέτοιαν ισχύ, αν τη χρησιμοποιήσει έστω με την ελάχιστη ευγένεια, θα προκαλέσει αρχικά την δύσπιστη ευγνωμοσύνη του οφελημένου, που ασφαλώς θα εκπλαγεί, και πιθανόν θα αισθανθεί μέχρι και κάποια ψευδαίσθηση ασφάλειας:

Ο ίδιος όμως ο "οφελήσας", γενικά θεωρεί ότι έδωσε στον οφελημένο πολύ περισσότερο απ'όσο "δικαιούνταν", κι άν ο πρώτος τολμήσει να ζητήσει επανάληψη της συμπεριφοράς αυτής, του το θυμίζει και τον στέλνει από κεί που ήρθε, όταν δεν τον βρίσει κιόλας. Το βλέπουμε καθεμέρα στα νοσοκομεία, κι όχι μόνο, από την Αθήνα ως την ...άλλη άκρη (ας μη βάλουμε oνόματα τώρα, έτσι κι αλλιώς το αυτό γίνεται παντού) εντός κι εκτός συνόρων, κι έχει καταντήσει κοινή συμπεριφορά.
του Claude Lelouch Mουσική Francis Lai
"Αν καθένας είναι άλλος για τον έναν, σπάνια είναι ένας για τον άλλο, παρά τις εκκλήσεις των άλλων σε βοήθεια"*

*Aπό Γαλλική ταινία του '81 "Αυτοί κι οι άλλοι" με ιστορίες μουσικών, λίγες ρομαντικές, πολλές τραγικές, ανά την Ευρώπη

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Δεκ 01, 2013 12:51 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #97248  από Κώστας
 Κυρ Δεκ 01, 2013 12:49 am
Ο πηγαία και συνειδητά ευγενικός άνθρωπος, από την ευγένεια που εκφράζει στους άλλους, καρπούται πρώτα ο ίδιος την ηθική ικανοποίηση της πράξης του. Αυτό βέβαια προϋποθέτει μια κάποια αυτογνωσία και κυρίως πλήρη καταπολέμηση και απαλοιφή του «εγώ». Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο, όχι όμως και ανέφικτο. Ο αποδέκτης της ευγένειας, θα την αποδεχτεί και θα την εκλάβει σαν πραγματική ευγένεια, χωρίς να δυσπιστεί, αν αυτός που του την προσφέρει δεν έχει υστεροβουλία, κάτι που γίνεται εμφανές από την συμπεριφορά και τον τρόπο του.

Υσ. Μεταμεσονύχτιες αμπελοφιλοσοφίες!
 #97250  από sofia13
 Κυρ Δεκ 01, 2013 1:05 am
Κώστα, μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Καλά και άγια όσα λές, αλλά οι καιροί σκάρτεψαν πολύ...
 #97251  από Κώστας
 Κυρ Δεκ 01, 2013 1:25 am
Γι΄ αυτό είπα "μεταμεσονύχτιες αμπελοφιλοσοφίες". Υπάρχει όμως και η άποψη που περιέγραψα, άσχετα αν σπανίζει. Αλλά απ΄ ότι φαίνεται αυτοί που την εφαρμόζουν, παθαίνουν σκλήρυνση!
  • 1
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 203