• ms και αναπηρια

• Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
Συζητήσεις για επιδόματα αναπηρίας, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, κοινωνικά ιδρύματα και άλλων υπηρεσιών.
 #95830  από costas
 Τετ Οκτ 23, 2013 2:33 am
Μόνο και μόνο όταν εχουμε διαγνωστεί με ms μπορειτε να μου πείτε πόσο % αναπηρια έχουμε;
Χωρίς να εχουμε κανενα μα κανενα εμφανες σύμπτωμα!!!!!! :sad-pacing:
 #95831  από costas
 Τετ Οκτ 23, 2013 2:36 am
:scared-shocked:
 #95834  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Οκτ 23, 2013 8:29 am
costas έγραψε:Μόνο και μόνο όταν εχουμε διαγνωστεί με ms μπορειτε να μου πείτε πόσο % αναπηρια έχουμε;
:greetings-waveyellow: Τα εχουμε ξαναπει ...Προ ΚΕΠΑ και νεου ΚΕΒΑ ...ηταν 67% . Τωρα 35% .
 #95841  από costas
 Τετ Οκτ 23, 2013 12:48 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
costas έγραψε:Μόνο και μόνο όταν εχουμε διαγνωστεί με ms μπορειτε να μου πείτε πόσο % αναπηρια έχουμε;
:greetings-waveyellow: Τα εχουμε ξαναπει ...Προ ΚΕΠΑ και νεου ΚΕΒΑ ...ηταν 67% . Τωρα 35% .
Σε ευχαριστώ !!!!!!!!!! Κάνω κάτι με 35% ;;;;;;
 #95847  από Π.Μ79
 Τετ Οκτ 23, 2013 4:27 pm
Εξαρτάται τι θες να ζητήσεις Κώστα. Όσο τραγικό και αν ακουστεί, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Ζητάς ποσοστό αναπηρίας για εφορία, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ κλπ. Ποσοστό, συνήθως πάνω από 67%.

2) Ζητάς ποσοστό αναπηρίας για επίδομα. Ποσοστό, το πολύ πλέον 50% εκτός και αν έχεις εμφανέστατα κινητικά προβλήματα.

Όπως κατάλαβες, το ποσοστό παίζει αναλόγως του τι ζητάς ;)

Θα σου πρότεινα, αφού είναι να μπεις στη διαδικασία του ΚΕΠΑ και έχεις άριστη κλινική εικόνα, τουλάχιστον να ποντάρεις σε αόρατα συμπτώματα (κόπωση, ορθοκυστικές διαταραχές).
 #95850  από costas
 Τετ Οκτ 23, 2013 6:25 pm
Π.Μ79 έγραψε:Εξαρτάται τι θες να ζητήσεις Κώστα. Όσο τραγικό και αν ακουστεί, τα πράγματα έχουν ως εξής:

1) Ζητάς ποσοστό αναπηρίας για εφορία, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ κλπ. Ποσοστό, συνήθως πάνω από 67%.

2) Ζητάς ποσοστό αναπηρίας για επίδομα. Ποσοστό, το πολύ πλέον 50% εκτός και αν έχεις εμφανέστατα κινητικά προβλήματα.

Όπως κατάλαβες, το ποσοστό παίζει αναλόγως του τι ζητάς ;)

Θα σου πρότεινα, αφού είναι να μπεις στη διαδικασία του ΚΕΠΑ και έχεις άριστη κλινική εικόνα, τουλάχιστον να ποντάρεις σε αόρατα συμπτώματα (κόπωση, ορθοκυστικές διαταραχές).
Ευχαριστώ !!!
Ειμαι Στρατιωτικός με 25 χρονια Υπηρεσία + μάχιμα, πλασματικά ,ειδικά ,κ.λ.π. θα συνταξιοδοτηθώ κανονικά δεν εχει αλλαξει κατι σε μας που συμπληρώσαμε τα 25 χρονια το 2010, 2012, 2013 και 2014 , και σκεφτομαι τι άλλο μπορώ να κερδισω λόγω της ασθένειας!!!! Εφορια , ΔΕΗ , και κανά επίδομα έστω 100 ευρω , εαν ξέρει κανείς μου λέει!!!!!!!!
Εχω εαν καταλαβα καλά το 35% σίγουρο!!!!! Ευχαριστώ και πάλι !!!!
 #95857  από Π.Μ79
 Τετ Οκτ 23, 2013 11:27 pm
costas έγραψε:Ευχαριστώ !!!
Ειμαι Στρατιωτικός με 25 χρονια Υπηρεσία + μάχιμα, πλασματικά ,ειδικά ,κ.λ.π. θα συνταξιοδοτηθώ κανονικά δεν εχει αλλαξει κατι σε μας που συμπληρώσαμε τα 25 χρονια το 2010, 2012, 2013 και 2014 , και σκεφτομαι τι άλλο μπορώ να κερδισω λόγω της ασθένειας!!!! Εφορια , ΔΕΗ , και κανά επίδομα έστω 100 ευρω , εαν ξέρει κανείς μου λέει!!!!!!!!
Εχω εαν καταλαβα καλά το 35% σίγουρο!!!!! Ευχαριστώ και πάλι !!!!
Μπορείς να πάρεις κανονικά πλήρη σύνταξη γήρατος. Το επίδομα που παίρνουν οι ασθενείς με σκπ, είναι το παραπληγικό ή εξωιδρυματικό, το οποίο μπορείς να το πάρεις μόνο αν πάρεις ποσοστό από 67% και άνω λόγω παραπληγίας, παραπάρεσης, τετραπληγίας, τετραπάρεσης.
Αν πάρεις τέτοιο ποσοστό, είναι παράλληλα με τη σύνταξη, είναι ξεχωριστές παροχές.

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο επίδομα πάντως.
 #95860  από Κώστας
 Πέμ Οκτ 24, 2013 12:03 am
costas έγραψε:
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
Σε ευχαριστώ !!!!!!!!!! Κάνω κάτι με 35% ;;;;;;
Συνεχίζεις να ζεις και να χαίρεσαι τη ζωή σου και εύχεσαι να μην αυξηθεί ποτέ! Πίστεψε με, πολύ από εδώ μέσα θα προτιμούσαν να έχουν 35% και αν γινόταν θα το αντάλασσαν ευχαρίστως με το επίδομά τους κι΄ ας βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.
 #95876  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Οκτ 24, 2013 9:29 am
Συμφωνω με τον Κώστα ! Λοιπον , στη θεση σου θα προσπαθουσα να παρω το 67 % στην παθηση , για να συνταξιοδοτηθω ! Πιστευω οτι αυτο πρεπει να κανεις ! Νομιζω , επισης , οτι οι επιτροπες του στρατου δεν υπαγονται στα ΚΕΠΑ . Νομιζω ...Ψαξτο !!!!!!!
 #95904  από costas
 Πέμ Οκτ 24, 2013 9:29 pm
Π.Μ79 έγραψε:
Μπορείς να πάρεις κανονικά πλήρη σύνταξη γήρατος.

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο επίδομα πάντως.
Nai φυσικά , το ξέρω !!!!!

Τίποτα;;;;; ούτε κατι για την φορολογικη δηλωση;;;;;;;;;;;;
Απο καμια νομαρχία;;;; περιφέρεια;;;; δήμ ο;;;;;;;;;

Ευχαριστώ !!!!!!!!!!!