• Βάδιση - αδυναμία μυών - σπαστικότητα

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #95347  από Vassiliki
 Τρί Οκτ 08, 2013 2:32 pm
καλησπέρα,

τα τελευταία δύο χρόνια οι μυς των κάτω άκρων μου εξασθενούν, η σπαστικότητα στις δύο γάμπες είναι πλέον μόνιμη, το αριστερό μου γόνατο δεν λυγίζει ενώ η πατούσα δεν σηκώνεται...

η επιδείνωση υπήρξε σταθερή και σταδιακή. Τον πρώτο καιρό η σπαστικότητα ερχόταν και έφευγε. οι μυς των ποδιών είχαν ακόμη κάποια δύναμη... η πατούσα δεν σκάλωνε τόσο στο έδαφος...

προσπαθώ να βρω λύσεις για να μην χάσω, τελείως, την κινητικότητα μου . Κάνω φυσιοθεραπείες... πηγαίνω στην πισίνα...
 #95425  από manos81
 Παρ Οκτ 11, 2013 8:04 am
otan eixa tetia entona fenomena nosilevomoun gia trihmero kortizonoula kai ginomoun perdiki eno stin kirioleksia sernomoun kai eixa pliri akinisia apo gonato kai kato...ti na sou pw..kali dinami na to kseperaseis
 #95538  από Vassiliki
 Δευ Οκτ 14, 2013 5:56 pm
σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

ο γιατρός μου δεν πιστεύει ότι η κορτιζόνη θα μου κάνει κάποιο καλό. 'Άλλωστε, οι μαγνητικές δεν δείχνουν καινούριες εστίες.

συνεχίζω να το κοιτάζω το θέμα (έχουν αναρτηθεί πράγματα σε αυτό το φόρουμ με λέξη κλειδί "δυσκαμψία") και κάπου, κάποτε είχα διαβάσει και κάποιες αναρτήσεις για το foot drop...

η φυσιοθεραπεία, οι διατάσεις και η γυμναστική στην πισίνα είναι το καθημερινό μου πρόγραμμα, αλλά δεν βοηθάνε, όσο θα ήθελα...

ψάχνοντας στο google βρήκα τον παρακάτω βιντεάκι

έχετε άποψη για τέτοιου είδους βοηθήματα (σαν ηλεκτροδιέγερση φαίνεται) ?

ψάχνω να βρω ένα βοήθημα που θα με βοηθήσει στο περπάτημα. Το μπαστουνάκι δεν είναι αυτό που χρειάζομαι διότι η εντολή δεν εκτελείται. ..

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι αντί για πατούσες θα με βόλευε να είχα ρόδες :-)))
 #95546  από fillcinefil
 Τρί Οκτ 15, 2013 1:41 am
Καλά μαγικό αυτό στο βιντεο. Υπάρχουν και άλλα βίντεο ανεβεσμένα: http://www.youtube.com/user/BionicsHellas/videos.

Κάτι άλλο. Ρε παιδιά δεν θυμάμαι, εδώ το έχω δεί; Υπάρχουν κάποια βοηθήματα που κρατάνε το πόδι να μήν πεύτει. Κάτι σαν κηδεμόνας, νάρθηκας, πως το λέγαν. Θα σκάσω, ψάχνω ψάχνω και δεν το βρίσκω. Αυτό νομίζω ότι ακούω από την φίλη.
Αν το ξέρει κανείς ας βοηθήσει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Τρί Οκτ 15, 2013 5:26 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #95561  από ahilleas
 Τρί Οκτ 15, 2013 11:59 am
viewtopic.php?f=38&t=3541
Εδώ είναι η συζήτηση για κηδεμόνες.Επειδή χρησιμοποιώ κι εγώ τα τελευταία 2,5 χρόνια,είμαι πολύ ευχαριστημένος .