• "Κλεμμένα" μαθήματα ζωής.

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #93534  από fillcinefil
 Τρί Ιούλ 30, 2013 3:46 am
23.jpg
23.jpg (326.5 KiB) Προβλήθηκε 139 φορές
 #93546  από LL--MM
 Τρί Ιούλ 30, 2013 8:15 pm
:clap: :clap: :clap: Nα σου πω, βρήκα μόνο ένα μπορντώ ύφασμα μέσα στο συρφετό των πραγμάτων που άφησε η αδερφή της γιαγιάς μου... Πήγα στη στοά Καράσο είναι λίγες μέρες να βρώ κουμπιά που να πηγαίνουν, αλλά δε βρήκα: Μάλλον θα φτιάξω από το ίδιο ύφασμα, ΟΤΑΝ βρεθεί:
α) ευκαιρία να φρέσω κάτι τέτοιο
β) μοδίστρα να μου το ράψει
γ) σχέδιο για να ραφτεί (καλά, κάπου στον κόσμο θα υπάρχουν ακόμα φιγουρίνια, να μ'εμπνεύσουν, φαντάζομαι)
δ) λεφτά να πληρωθεί η μοδίστρα και οι φόδρες και τα φιγουρίνια και τα κουμπιά κλπ κλπ.
ε) Ικανότητα να κάτσω τόσες ώρες όρθια στις πρόβες

Πάντως, δεν είναι και τόοοσο απίθανο όσο φαίνεται: Βρήκα μια στέκα στο χρώμα του υφάσματος στα συρτάρια μου, (δεν πολυφοράω πια στέκες όμως ΑΝ ΡΑΦΤΕΙ, να είναι .. ασορτί!) ;) ;) ;) :P Πρέπει να τ'ομολογήσεις: έκανα ότι μπορούσα!

Κατά τ'αλλα, η γιαγιά (η δικιά μου) ήταν που κάποτε αγόρασε ένα (καλοκαιρινό) νυχτικό φούξια, από την Ερμού (της Αθήνας, αυτήναν) με ασπρη δαντέλλα από πάνω: Δυστυχώς, το πλυντήριο ήταν εναντίον μας: Με την πρώτη πλύση μας το έβγαλε ρόζ μπονμπον, με τη δεύτερη ροζ παλ...
Η δαντέλα, πάντως, έμεινε πάντα λευκή... :crying-pink:

Ελπίζω να σε κάλυψα, το πορφυρό είναι αυτό που σαφώς αρνείται κατηγορηματικά να μπεί στο ...ζώδιό μου... :confusion-shrug:
Ελπίζω τουλάχιστον να συμφωνεί με κάποιους (μάλλον κάποιες, περισσότερο) εδώ :!: :!: :!: :laughing-rollingred: :character-koolaid: :character-koolaid: :character-koolaid:
 #93556  από fillcinefil
 Τετ Ιούλ 31, 2013 1:48 am
Χάνεις το νόημα.
Θές να φορέσεις λευκό. ΟΚ. Μαύρο, παρδαλό, τίποτα... ΟΚ. Η επιλογή δική σου. Και μην ξεχνάς (#21), "ευκαιρία" είναι τώρα.
Με δυό πήχες τσιτάκι, μια βελόνα και καλή θέληση οι γιαγιάδες μας νομίζω τα έκαναν όλα. Πήραν ένα καράβι, την ψυχή τους, και μέσα απ'τις στάχτες μεγαλούργησαν. Μόνο με πίστη (στον εαυτό τους), και πολλή δουλειά.
Πάντα με ευθυμεί η ατάκα του "νέγρου" από τον Goscinny "ντεν κρειάζονται πολλά γκια την ευτυκία". :laughing-rolling:
 #93557  από fillcinefil
 Τετ Ιούλ 31, 2013 1:52 am
24.jpg
24.jpg (279.27 KiB) Προβλήθηκε 116 φορές
 #93563  από LL--MM
 Τετ Ιούλ 31, 2013 1:56 pm
fillcinefil έγραψε:Χάνεις το νόημα. Πραγματικά, δε θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά ΑΥΤΟ ΤΟ #21 είναι το πρόβλημα;
Θές να φορέσεις λευκό. ΟΚ. Μαύρο, παρδαλό, τίποτα... ΟΚ. Η επιλογή δική σου. Και μην ξεχνάς (#21), "ευκαιρία" είναι τώρα. ΄
Μπα; Η "επιλογή" μου αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ, ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ "ΤΩΡΑ"; Σε τι νόημα αναφέρεσαι; :shifty: :think:

Με δυό πήχες τσιτάκι, μια βελόνα και καλή θέληση οι γιαγιάδες μας νομίζω τα έκαναν όλα. Πήραν ένα καράβι, την ψυχή τους, και μέσα απ'τις στάχτες μεγαλούργησαν. Μόνο με πίστη (στον εαυτό τους), και πολλή δουλειά.
Κόβοντας τις βασικότερες κοινωνικές παροχές, μαζί και τις χορηγίες στις επιχειρήσεις που προσλάμβαναν αναπήρους, ο Κάμερον βασίστηκε σε παρόμοια σκεπτικά κι απαίτησε από εργαζόμενους κι ανέργους να ...μεγαλουργήσουν. Θα μπορούσες να είσαι τέτοιος πρωθυπουργός εσύ; Ελπίζω όχι... διότι

"Απ'τη μεγαλουργία στην (εγκληματική) μ@λ@κία δεν υπάρχει παρά ένα βήμα..." Ναπολέων Βοναπάρτης
Du sublime au ridicule, il n'y a qu'un pas (ΣτΜ: πολύ... ελεύθερη μετάφραση)

Πάντα με ευθυμεί η ατάκα του "νέγρου" από τον Goscinny "ντεν κρειάζονται πολλά γκια την ευτυκία". :laughing-rolling:
Στη ζούγκλα, φαίνεται πιθανό. Αραγε όμως να το είπε τη μέρα που ο Ναπολέων επανέφερε τη δουλεία στις αποικίες; :whistle:
fillcinefil έγραψε:Το πιο σημαντικό σεξουαλικό όργανο είναι ο εγκέφαλος
Ενας λόγος παραπάνω λοιπόν, να μην τον σπαταλάμε για να βαράμε μ... αλλά για να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι πιο συγκεκριμμένο με σκοπό να ωφεληθούμε πιο πρακτικά κι εμείς, και οι γύρω μας.
Σκοπός είναι να περιορίζονται, κατά το δυνατόν, οι δυσκολίες και να μη μ...στε θαυμάζοντας όσα αναγκάζονται να υποστούν άλλοι, αποβλέποντας ΜΟΝΟ σε μια στείρα σύγκριση όπου φαντασ(ιων)όμαστε πως δεν έχουμε προβλήματα.
:chores-chopwood: :chores-chopwood: :chores-chopwood:
 #93587  από fillcinefil
 Πέμ Αύγ 01, 2013 2:39 am
Αυτή είναι η ζωή, όχι πρόβλημα.
Αν δεν σε ενδιαφέρει η ζωή. (Η αξία της στιγμής... που τώρα υπάρχεις). Μάταια η όποια κουβέντα κάνεις. Μπορείς να κοιμάσαι και στο πάτωμα.
Η επιλογή δική σου, από το μόνο που θέλει να σε προστατέψει είναι από το να γίνεις "ρεντίκολο" στα γεράματα.
Για τις μ@....ς του Κάμερον και του κομπλεξικού κοντού, (που το έκανε το βήμα), άς πρόσεχαν (σε πόσες εκκ. χιλιάδες μετριούντε τα θύματα;). Μην συγκρίνεις με την άνθιση της Ελλάδας μετά το '18.
Αστερίξ δεν διάβαζες ε; Καλά άστο.
Σε χάνω :confusion-seeingstars:. No coments. Keine kommentar. Αυτολογοκρισία.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Πέμ Αύγ 01, 2013 2:54 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #93588  από fillcinefil
 Πέμ Αύγ 01, 2013 2:48 am
25.jpg
25.jpg (286.78 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
 #93595  από LL--MM
 Πέμ Αύγ 01, 2013 11:52 am
fillcinefil έγραψε:Αυτή είναι η ζωή, όχι πρόβλημα. Προβλήματα είναι η ζωή γεμάτη...
Αν δεν σε ενδιαφέρει η ζωή. (Η αξία της στιγμής... που τώρα υπάρχεις). Μάταια η όποια κουβέντα κάνεις. Μπορείς να κοιμάσαι και στο πάτωμα.
Οι στιγμές της ζωής όμως, έχουν την κακή συνήθεια να έχουν αλληλουχία μεταξύ τους: Αν κοιμηθείς στο πάτωμα και πιαστείς, αξίζει τον κόπο; Στάθμιση παραγόντων δεν έκανες ποτέ κι εσύ; Καλά, άστο.

Η επιλογή δική σου, από το μόνο που θέλει να σε προστατέψει είναι από το να γίνεις "ρεντίκολο" στα γεράματα.
Βρε, βρε, αυτό δεν το'χα σκεφτεί, αλλά γιατί είναι μεμπτό να φοράς ένα ζωντανό χρώμα στα γεράματα;;; Χάρισα πρόπερσι ένα "σή θρού" με τριαντάφυλλα σε μια γνωστή άνω τον 80: Εβαλε βέβαια μπλουζάκι από μέσα, αλλά της πήγαινε μια χαρά (ομολογώ ότι ειχα χρόνα να το βάλλω η ίδια) :think:

Για τις μ@....ς του Κάμερον και του κομπλεξικού κοντού, (που το έκανε το βήμα), άς πρόσεχαν (σε πόσες εκκ. χιλιάδες μετριούντε τα θύματα;). Μην συγκρίνεις με την άνθιση της Ελλάδας μετά το '18.
Αυτοί σαφώς και δεν πρόσεχαν, τα θύματα όμως;;; Αυτές του Κ. επηρεάζουν, θέλουν δε θέλουν, τους αποδέκτες, όπως κι αυτές του Ν. Και νόμιζα ότι τον Αυγουστο του 1922 κατέρρευσε η άμυνα του ελληνικού στρατού οπότε ακολούθησε τραγωδία για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας και του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης, που εξεδιώχθησαν, οι περισσότεροι κάτω από μαρτυρικές συνθήκες από τις αρχαίες αυτές εστίες του Ελληνισμού, όχι; Τουλάχιστον, αυτά λέει ο "άσχετος" :confusion-shrug:

Αστερίξ δεν διάβαζες ε; Καλά άστο. :oops: Οι γνώσεις μου στον τομέα ομολογώ πως περιορίζονται σ'αυτό με την Κλεοπάτρα και αυτό με τους 12 άθλους στα κινούμενα σχέδια, και, πιο πρόσφατα, την εκδοχή "όχι καρτούν" του πρώτου... :oops:

Σε χάνω :confusion-seeingstars:. No coments. Keine kommentar. Αυτολογοκρισία.
Πραγματικά, το 19) και το 25) μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, δεν το "ξεκοκκαλίσαμε" κιόλας το θέμα αυτό;;;
 #93605  από fillcinefil
 Παρ Αύγ 02, 2013 2:52 am
Χαίρω πολύ.
Για αυτό σου δίνετε και η εναλλακτική, αλλά μάλλον... συγκαίγεσαι :laughing-rolling: .
Μήπως η κυρία με το σιθρού, ήταν της αλλοδαπής; Πολύ avant garde την βρίσκω. Γιατί στην ημεδαπή δεν συνηθίζετε (στου κύκλους μου πάντα).
Λίγο ωμό, αλλά τα θύματα αυτά, πρίν κάποια χρόνια τους είχαν υποδεχτεί μετά βαίων και κλάδων. Αλλά τον γαμπρό πάντα τον ξυρίζουν στο τέλος. Δυστυχώς και σε εμάς αυτό συνέβει. Μόνο που το ξυραφάκι... παραξέφυγε του "μπαλμπέρη" και τα κοψίματα ήταν... πολύ βαθιά. Πρόσφυγες υπήρξαν και από '14. Το χωριό μας "το σ'κώσαν" πρώτη φορά το 15. Και αν με πειράζει κάτι, αυτό είναι η αντιμετώπιση που είχαν οι πρόσφυγες από κάτι... "Έλληνες". Αλλά ακόμη και τώρα γίνετε κουβέντα με κάτι... (μην τους χαρακτηρίσω), και έχουν κάτι απόψεις...
Η εκτίναξη της Ελλάδας συνδέεται άμεσα και δυναμικά με την έλευση των προσφύγων.
Ξέφυγα... (;).
 #93606  από fillcinefil
 Παρ Αύγ 02, 2013 3:10 am
Ακόμη και εγώ, το βρίσκω πολύ... "η χαρά της αισιοδοξίας". Σίγουρα θα ήθελα να αποκλείσω, τις ανθρώπινες τραγωδίες.
Ρήση της... "retro garde" γιαγιάς, μόνο ο άνθρωπος δεν γίνεται, όλα τα άλλα... γίνονται.
26.jpg
26.jpg (339.5 KiB) Προβλήθηκε 56 φορές
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fillcinefil την Σάβ Αύγ 03, 2013 1:19 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16