• ΑΝΤΙΛΗΠΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #88802  από sofia13
 Πέμ Απρ 18, 2013 1:12 am
Tώρα πιά μόνο στον ύπνο μου, που δεν κινδυνεύει κανείς......
Αδυνατώ να κατανοήσω μετρικές αποστάσεις, όρια, περιθώρεια κ.λ.π....
:violin:
 #88805  από GTi
 Πέμ Απρ 18, 2013 1:44 am
αιμιλια έγραψε:Οδηγατε παιδια και αν ναι εχετε ελλειψη αντιληψεις??
Tι εννοείς?

...οδηγάω μηχανή και αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν το μάτι μου ήταν "μαύρο" (2/10 όραση, στην άνω αριστερή κροταφική). Βέβαια, είμαι παθιασμένος με το θέμα της οδήγησης και αρκετά έμπειρος. Σήμερα που έχω σχεδόν κανονικά την όρασή μου (10/10 απλά αντιλαμβάνομαι τις πληροφορίες με μικρή χρονοκαθυστέρηση) κατάφερα και βελτίωσα τον χρόνο μου, στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών :banana-stoner:

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χάσει αίσθηση του όγκου του οχήματος, της απόστασης προς πάσα κατεύθυνση και ακόμα δεν ζαλίζομαι για κάποιο λόγο, αν κάτι τέτοιο εννοείς.
 #88836  από αιμιλια
 Πέμ Απρ 18, 2013 11:57 pm
GTi έγραψε:
αιμιλια έγραψε:Οδηγατε παιδια και αν ναι εχετε ελλειψη αντιληψεις??
Tι εννοείς?

...οδηγάω μηχανή και αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν το μάτι μου ήταν "μαύρο" (2/10 όραση, στην άνω αριστερή κροταφική). Βέβαια, είμαι παθιασμένος με το θέμα της οδήγησης και αρκετά έμπειρος. Σήμερα που έχω σχεδόν κανονικά την όρασή μου (10/10 απλά αντιλαμβάνομαι τις πληροφορίες με μικρή χρονοκαθυστέρηση) κατάφερα και βελτίωσα τον χρόνο μου, στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών :banana-stoner:

Πάντως η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χάσει αίσθηση του όγκου του οχήματος, της απόστασης προς πάσα κατεύθυνση και ακόμα δεν ζαλίζομαι για κάποιο λόγο, αν κάτι τέτοιο εννοείς.

Παιδια, οδηγαω εδω και 16 χρονια, ειχα φοβερη αντιληψη και γρηγοραδα στην οδηγηση και αποστασεως! Εδω και 6 μηνες, μετα την διαγνωση της νοσου, πολλα εχουν αλλαξει και ειληκρινα φοβαμαι! Παραδειγμα, στριβω ελαχιστα λεπτα το κεφαλι μου σε προσπερασει σε ελεγχω σε οδους και αντιλαμβανω πως εχω λαθος υπολογισμο στην θεση του αμαξιου!σαν και χαζευα για ωρες καπου και ξεχασα τον δρομο μπορστα μου! Ομως μιλαμε για δευτερολεπτα!(τουλαχιστο αυτο πιστευω εκτος και αν ο εγκεφαλος μου, τα εχει παιξει)Δεν μπορω να συντονισω και οδηγησει και ελεγχος τι συμβαινει γυρο μου!
 #88838  από GTi
 Παρ Απρ 19, 2013 12:04 am
Μήπως πρέπει να "ξεχάσεις" την όποια διάγνωση και να ζήσεις όπως ζούσες χωρίς αυτή???

...εκτός κι αν σου άφησε κάποιο "κουσούρι" διαπιστωμένο στην όραση και σου δημιουργούνται όλες αυτές οι εντυπώσεις? Στο λέω καθώς πιστεύω, ότι όλα αυτά που λες για το "τιμόνι" θα σου έγβγαιναν σε παραλλαγή στο γραφείο, στην κουζίνα ...μη σου πω και στο κρεβάτι!

Αν πάλι σε κάνω να νιώθεις "παράλογη" σου ζητώ συγνώμη και κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για τον εαυτό σου, π.χ. μην οδηγείς αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις εσύ και οι γύρω σου.
 #88839  από αιμιλια
 Παρ Απρ 19, 2013 12:14 am
GTi έγραψε:Μήπως πρέπει να "ξεχάσεις" την όποια διάγνωση και να ζήσεις όπως ζούσες χωρίς αυτή???

...εκτός κι αν σου άφησε κάποιο "κουσούρι" διαπιστωμένο στην όραση και σου δημιουργούνται όλες αυτές οι εντυπώσεις? Στο λέω καθώς πιστεύω, ότι όλα αυτά που λες για το "τιμόνι" θα σου έγβγαιναν σε παραλλαγή στο γραφείο, στην κουζίνα ...μη σου πω και στο κρεβάτι!

Αν πάλι σε κάνω να νιώθεις "παράλογη" σου ζητώ συγνώμη και κάνε ότι νομίζεις καλύτερο για τον εαυτό σου, π.χ. μην οδηγείς αν νιώθεις ότι κινδυνεύεις εσύ και οι γύρω σου.

Μου ειναι βαρος αυτη διαγνωση. Οχι δεν μου εχει αφησει καποιο κουσουρι η αληθεια ειναι αυτη!Το εχωσκεφτει πως ισως πρεπει α σταματησω να οδηγαω. Εχεις δικαιο απλως ειμαι μπερδεμενη. :romance-adore: :text-thankyouyellow:
 #88841  από GTi
 Παρ Απρ 19, 2013 12:22 am
αιμιλια έγραψε:Μου ειναι βαρος αυτη διαγνωση. Οχι δεν μου εχει αφησει καποιο κουσουρι η αληθεια ειναι αυτη!Το εχωσκεφτει πως ισως πρεπει α σταματησω να οδηγαω. Εχεις δικαιο απλως ειμαι μπερδεμενη. :romance-adore: :text-thankyouyellow:
Ζήσε κοπέλα μου, αυτή η διάγνωση είναι ένα δώρο ζωής.

Πολλοί άνθρωποι ζουν 100+ χρόνια και τελικά "δεν ζουν", επιβιώνουν για να τρώνε και ν' αφοδεύουν.

Πολλά παιδιά εδώ μέσα, δεν μπορούν να σηκωθούν, άλλα δεν μπορούν ελεγχόμενα να αφοδεύσουν και και και... Και όμως συμμετέχουν και απολαμβάνουν, ζουν και αγαπούν.

Εμείς ακόμα οδηγάμε, πάμε τουαλέτα, κάνουμε έρωτα κτλ. Μπορεί να το κάνουμε για πολλά χρόνια, μπορεί όμως "αύριο" να μην μπορούμε να κάνουμε κάποια από τ' "αυτονόητα". Άρα "ξέχασε" το τι, κι αν θα συμβεί και άδραξε τη μέρα σου, σαν να είναι η τελευταία.
 #88892  από αιμιλια
 Παρ Απρ 19, 2013 11:44 pm
GTi έγραψε:
αιμιλια έγραψε:Μου ειναι βαρος αυτη διαγνωση. Οχι δεν μου εχει αφησει καποιο κουσουρι η αληθεια ειναι αυτη!Το εχωσκεφτει πως ισως πρεπει α σταματησω να οδηγαω. Εχεις δικαιο απλως ειμαι μπερδεμενη. :romance-adore: :text-thankyouyellow:
Ζήσε κοπέλα μου, αυτή η διάγνωση είναι ένα δώρο ζωής.

Πολλοί άνθρωποι ζουν 100+ χρόνια και τελικά "δεν ζουν", επιβιώνουν για να τρώνε και ν' αφοδεύουν.

Πολλά παιδιά εδώ μέσα, δεν μπορούν να σηκωθούν, άλλα δεν μπορούν ελεγχόμενα να αφοδεύσουν και και και... Και όμως συμμετέχουν και απολαμβάνουν, ζουν και αγαπούν.

Εμείς ακόμα οδηγάμε, πάμε τουαλέτα, κάνουμε έρωτα κτλ. Μπορεί να το κάνουμε για πολλά χρόνια, μπορεί όμως "αύριο" να μην μπορούμε να κάνουμε κάποια από τ' "αυτονόητα". Άρα "ξέχασε" το τι, κι αν θα συμβεί και άδραξε τη μέρα σου, σαν να είναι η τελευταία.

Eχεις δικαιο, και συγνωμη αν καπως φανηκα ατομιστρια.... Απλως θα μου παρει καιρος να συνειδητοποιησω ολα οσα μου συμβαινουν.
 #88894  από GTi
 Παρ Απρ 19, 2013 11:52 pm
Μια χαρά φαίνεσαι και είμαι σίγουρος ότι είσαι 2 χαρές άνθρωπος συνειδητοποιημένος. Να σ' αγαπάς και όλα θα έρθουν σε ισορροπία :royalty-pharaoh:
 #88996  από Βαγγέλης
 Δευ Απρ 22, 2013 1:49 pm
Καλά όλα αυτά!!! αλλά αν καταλαβαίνουμε ότι ενδεχομένως να έχουμε κάποιο πρόβλημα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.
Δεν λέω να μην κάνουμε αυτό που θέλουμε …όχι ! να το κάνουμε αλλά και λίγη προσοχή δεν κάνει κακό!!
Άλλωστε θα πρέπει να πιέσουμε και λίγο τον εαυτό μας που είναι και εκ φύσεως λίγο τεμπέλης να πάρει μπρος και να δουλέψει όπως πριν!