• REBIF 22.....

• Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
Αγωγές ιντερφερόνης (Interferon beta-1a) όπως PLEGRIDY, AVONEX, REBIF, BETAFERON, EXTAVIA κτλ.
 #8703  από Lena
 Τετ Σεπ 16, 2009 6:38 pm
EVI ISOUN 9 XRONIA XWRIS THERAPIA?PWS ISOUN AFTA OLA TA XRONIA? DEN MAS EGRAPSES TIN ILIKIA SOU.
 #8725  από anna1290
 Πέμ Σεπ 17, 2009 3:43 pm
Ναι βρε παιδια εχετε δικιο καποια στιγμη θα την παρω την αποφαση!Που θα παει!Να ρωτησω ακομη κατι.Αυτες οι παρενεργειες οπως ζαλαδες κλπ.ποση ωρα κρατανε;;;
 #8742  από haris
 Πέμ Σεπ 17, 2009 11:01 pm
καλησπέρα

είμαι η χαρα. επειδή σε όσα μηνύματα εστειλα στο site κανείς δεν απάντησε και αρα δεν ξέρω αν τα βλέπει κανείς, είπα να δοκιμάσω και το προσωπικό μηνυμα.

Εγω θα αρχίσω rebif 22 απο οκτώβρη γιατί τωρα ειμαι με κορτιζόνη (medrol χαπια) μεχρι μετά απο ορο κορτιζόνης την προηγούμενη εβδομάδα. 2 ωσεις σε τετραμηνο και πλέον και 2 ενεργές εστίες. Τωρα νοιώθω και κάποια μουδιασματα και σφιξιμο στα πόδια.....και πίεση ανυπαρκτη απο την αναλατη δίαιτα...

επειδή διαβαζω για πολλές παρενέργειες σε αλλους, ενω οι γιατροί μιλούν απλά για "γριπώση συμπτώματα" παροδικά, εσυ πώς νοιώθεις???? σε βοήθησε καθόλου???

ξερεις νοιώθω ανασφάλεια γιατί εδω και 4 μηνες δεν επανήλθα ποτέ ουσιαστικά περαν απο 20 μέρες, σε παρακαλω ενημέρωσέ με, Μαλλον εγω πίεσα τους γιατρούς για ενέσεις και τωρα φοβάμαι οτι αντι για καλυτερα τα έκανα μουσκεμα,,,

ελπίζω να πάρεις το μηνυμα.Καλή συνεχεια

evi έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Σ ΕΛΟΥΣ. ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΥΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΗΝ REBIF 22. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΠΑΤΙΤΗΔΑΣ!!! ΠΡΙΝ 9 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΛΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΕΦΥΓΑ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡΦΕΡΟΝΗ ΤΕΛΙΚΑ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ :P
 #8747  από litsa
 Παρ Σεπ 18, 2009 12:44 am
ΣΟΥ απαντάμε ....δεν το βλέπεις στην προηγούμενη σελίδα...

:roll: :roll:
 #8888  από haris
 Δευ Σεπ 21, 2009 10:58 pm
καλησπερα

επειδή ξεκινω me εβδομαδιαίο avonex τελικά αντί για rebif 22 μπορείτε να μου πείτε αν και με αυτό είναι ίδιας εντασης οι παρενέργειες και ποιές είναι αυτές???? εχει αποτέλεσμα??? εστω και καθυστέρηση..... :(
αλεξανδρος1 έγραψε:Λίτσα μου περαστικά σου. Το rebif κάνει ακριβώς αυτό που είπε η Λίτσα δεν είναι σίγουρο οτι θα σου μειώσει τις εστίες ή οτι δεν θα ξαναπάθεις ώση. Απο παρενέργειες έχω ανεβασμένα υπατικά ένζυμα συγκεκριμένα την γ-GT και θυροειδή τον οποίον το ελληνικό φυλλάδιο οδηγιών δεν αναφέρει πουθενά σαν παρενέργεια.
 #9655  από chrysa
 Τετ Οκτ 07, 2009 2:06 pm
Καλημέρα και απο μένα. Διαγνώστηκα για πρώτη φορά το 2001 και μετά απο 8 χρόνια που δεν έπερνα τίποτα, ξεκινάω μεθαυριο rebif 44. Φοβάμαι πάρα πολύ και ντρέπομαι να το πω. Παρηγορήθηκα λίγο που είπαν τα παιδιά παραπάνω οτι οι παρενέργειες δεν είναι και τόσο φοβερές.
 #9666  από litsa
 Τετ Οκτ 07, 2009 4:21 pm
Χρύσα δεν ντρεπόμαστε για αυτό που έχουμε... και ο φόβος είναι δικαιολογημένος αλλά...
όλα θα πάνε καλά!! γιατί ...υπάρχει έλπίδα!! :D
 #9751  από Nick
 Παρ Οκτ 09, 2009 10:28 am
Οπωσδήποτε να πάρεις τηλέφωνο τη νοσηλεύτρια για να κάνετε μαζί την πρώτη ένεση. Θα σου πει όλες τις λεπτομέρειες, οδηγίες κλπ. Θα σου δείξει δύο τρόπους να κάνεις την ένεση, έναν με μηχάνημα και έναν με το χέρι. Κατά την άποψή μου μάθε να χρησιμοποιείς το μηχάνημα. Είναι πανεύκολο και σταθερό. Θα σου πει πώς να κρατάς ημερολόγιο με τα σημεία που έκανες την ένεση, ούτως ώστε να περνάει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (μέχρι και 2 μήνες) πρωτού ξανακάνεις ένεση στο ίδιο σημείο. Έτσι αποφεύγεις ερεθισμούς του δέρματος. Το μυστικό για να περιορίσεις τις παρενέργειες είναι να αφήνεις την ένεση να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν την κάνεις. Αν την χτυπήσεις λίγο αφού την βγάλεις από το ψυγείο, θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Πάντως, όσον αφορά τις παρενέργειες είναι σαν να έχεις μπούκωμα από γρίπη. Το κεφάλι καζάνι, η μύτη μπουκωμένη, κλπ. Άλλοι τα έχουν, άλλοι όχι. Εύχομαι να είσαι τυχερή και να μην χρειάζεται ούτε παυσίπονο να παίρνεις.
 #18587  από stefanos
 Τετ Φεβ 24, 2010 12:20 am
Lena έγραψε:EVI ISOUN 9 XRONIA XWRIS THERAPIA?PWS ISOUN AFTA OLA TA XRONIA? DEN MAS EGRAPSES TIN ILIKIA SOU.
.
gia sas pedia kano to rebif 22 1 mina tora kai den exo kapia parenergia einai omos sto aristero moy xeri ta akra moy moydiasmena 5 mines tora kai otan kano mpanio i plati moy exei reymata tipota allo an kkapoios kserei na moy pei kati parapano eyxaristo poli paidia kai kalo koyragio
 #18593  από Lena
 Τετ Φεβ 24, 2010 10:27 am
Στεφανε μπορει να υποχωρησουν εντελως.
Εμενα τα μουδιασματα στα ακρα χεριων-ποδιων περασαν αμεσως στο ενα χερι ομως εντελως ΠΕΡΑΣΕ μετα απο 9 μηνες! Απο Απριλιο μεχρι Ιανουαριου. Το ενιωθα ομως ελαφρυα οταν το σκεφτομουν.
Ετσι μην ανησυχεις,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να περασει ..