• ΣΚΠ και κοινωνική ζωή...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #86518  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 27, 2013 10:28 am
Κώστας έγραψε:
Nick. έγραψε:Ποιός είπε ότι δεν επηρεάζεται η κοινωνική ζωή? Ποιός?
Πλάκα μου κάνετε?
Εδώ επηρεάζεται η κοινωνική ζωή συγγενών που δεν ζουν καν στο ίδιο σπίτι με τον ασθενή (γονείς, αδέλφια), πόσο μάλλον της οικογένειάς του, πόσο μάλλον του ίδιου του ασθενή.
Για παράδειγμα.
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να δημιουργήσω κοινωνικές επαφές με άλλες οικογένειες με την ίδια ευκολία?
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να ακολουθήσω μία άλλη "φιλική" οικογένεια στις διάφορες κοινωνικές της δραστηριότητες (εκδρομές, διακοπές, επισκέψεις, εξόδους)?
Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?
Κάνω λάθος? Εκτός και αν μιλάτε για ασθενείς που σωματικά μπορούν να νικούν την ασθένειά τους ακόμα.
Μετά, είναι και η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη σκοτώνει την κοινωνική ζωή ανεξάρτητα αν πάσχεις και από ΣΚΠ ή όχι.
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: σε όλα! και ιδιαίτερα

"Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?"
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #86519  από Κώστας
 Τετ Φεβ 27, 2013 10:32 am
Όταν αρχίζουμε να μην αντιλαμβανόμαστε την ειρωνία και την απαξίωση, απλά διεστραβλώνουμε το πραγματικό νόημα των υποθέντων!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κώστας την Τετ Φεβ 27, 2013 12:08 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #86520  από sofia13
 Τετ Φεβ 27, 2013 10:33 am
'' H κατ'αθλιψη σκοτώνει την κοινωνική ζωή,........'' Nick.
Kai όχι μόνο. Και τον εαυτό μας σακατεύει . Και να μπορούμε να βγούμε, δεν τα καταφέρνουμε
πάντα, γιατί ψυχή και μυαλό είναι στόν κόσμο τους.
 #86523  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 27, 2013 10:46 am
Δημητρης24 έγραψε:

Υ.Γ. πρεπει οπωσδηποτε να συναντησω μερικους απο σας!!!
Δημητρη, φυσικα θα μας συναντησεις .Αν αποφασισεις να κατηφορησεις προς Αθηνα, εμεις εδω θα ειμαστε. Βεβαια, πιο ευκολα μπορεις να βρεθεις με τους ...Βορειους φιλους........ :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #86548  από mplearkouda
 Τετ Φεβ 27, 2013 3:32 pm
Nick. έγραψε:Ποιός είπε ότι δεν επηρεάζεται η κοινωνική ζωή? Ποιός?
Πλάκα μου κάνετε?
Εδώ επηρεάζεται η κοινωνική ζωή συγγενών που δεν ζουν καν στο ίδιο σπίτι με τον ασθενή (γονείς, αδέλφια), πόσο μάλλον της οικογένειάς του, πόσο μάλλον του ίδιου του ασθενή.
Για παράδειγμα.
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να δημιουργήσω κοινωνικές επαφές με άλλες οικογένειες με την ίδια ευκολία?
Μπορώ εγώ σαν οικογένεια να ακολουθήσω μία άλλη "φιλική" οικογένεια στις διάφορες κοινωνικές της δραστηριότητες (εκδρομές, διακοπές, επισκέψεις, εξόδους)?
Δεν υπάρχει κοινωνική ζωή, υπάρχουν μόνο επισκέψεις αδελφικών φίλων, που νιώθουν και καταλαβαίνουν και θα πουν έλα, να σε πάω και στην ταβέρνα και να σε γυρίσω για να ξεσκάσουμε λίγο, ή θα πάω στον τάδε κοινό γνωστό, θέλεις να σε πάρω να έρθεις κι εσύ?
Κάνω λάθος? Εκτός και αν μιλάτε για ασθενείς που σωματικά μπορούν να νικούν την ασθένειά τους ακόμα.
Μετά, είναι και η κατάθλιψη. Η κατάθλιψη σκοτώνει την κοινωνική ζωή ανεξάρτητα αν πάσχεις και από ΣΚΠ ή όχι.

Δυστυχώς θα συμφωνήσω.
 #86549  από κατερινα 55
 Τετ Φεβ 27, 2013 4:54 pm
Κώστας έγραψε:Όταν αρχίζουμε να μην αντιλαμβανόμαστε την ειρωνία και την απαξίωση, απλά διεστραβλώνουμε το πραγματικό νόημα των υποθέντων!
:eusa-dance: :eusa-dance: :eusa-dance:... :happy-bouncymulticolor: :handgestures-salute: :handgestures-salute: :handgestures-salute: ... :happy-bouncymulticolor: :whistle: :whistle: :whistle:
 #86550  από βικυ
 Τετ Φεβ 27, 2013 6:02 pm
Διεγραψα τα προηγουμενα σχολια/αποριες μου γιατι δοθηκαν εξηγησεις απο την LL-MM με Π.Μ.