• ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #68341  από tom80
 Πέμ Μαρ 01, 2012 9:56 pm
Αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με κάποια στοιχεία το παραθέτω γιατί μου άρεσε η σύγκριση τροφίμων - οργάνων του ανθρωπίνου σώματος.

http://pythagoreia-diatrofh.blogspot.com/
 #80743  από sissy
 Σάβ Νοέμ 10, 2012 12:12 pm
Πολύ ωραίο!!!
Και εγώ ήμουνα χορτοφάγος αλλά τώρα πια είμαι αναγκασμένη να τρώω αυγά και ψάρια γιατί το φάρμακο που παίρνω μου ρίχνει τα λευκά αιμοσφαίρια.
 #80768  από Π.Μ79
 Σάβ Νοέμ 10, 2012 7:44 pm
sissy έγραψε:Και εγώ ήμουνα χορτοφάγος αλλά τώρα πια είμαι αναγκασμένη να τρώω αυγά και ψάρια γιατί το φάρμακο που παίρνω μου ρίχνει τα λευκά αιμοσφαίρια.
Γιατί ακριβώς είσαι αναγκασμένη να τρως αυγά και ψάρια?
 #80835  από Ευτυχία
 Δευ Νοέμ 12, 2012 1:28 pm
υποψιάζομαι οτι θέλει αυγά κ ψάρια για πρωτεΐνες κ ω3..
ομως αυτά μπορούμε να τα πάρουμε και απο αλλού χωρίς την επιπρόσθετη επιβάρυνση των βαρέων μετάλλων που κουβαλάνε ορισμένα ψαράκια. Ω3 για παράδειγμα, υπάρχουν στους σπόρους chia, στο λιναρόσπορο κ αλλού, ενω πρωτεΐνες υπάρχουν φουλ στο κινόα
Δε λεω οτι εχω βγάλει απο τη διατροφή μου αυγά κ ψάρι απλά τα εχω ελαττώσει. Εξακολουθώ να είμαι υπερ της γνήσιας κρητικής διατροφής την οποία εχω εμπλουτίσει με ..ωμοφαγικά στοιχεία βλ. φύτρα κ βλαστάρια σπόρων (εκτος απο αλφα-αλφα γιατί ξυπνάει ή δημιουργεί φλεγμονές σε άτομα οπως εμείς), γάλα αμυγδάλου που φτιάχνω μόνη μου κ οχι αγελάδας ..του πιο τραγικού ζωου του αιώνα απο ολες τις απόψεις..
Απο τότε που έκανα συνδυαστική -ετσι τη λεω εγω- διατροφή εχω ηρεμήσει με ό,τι συνεπάγεται αυτο : περισσότερη ενέργεια, καμιά ωση , λιγότερα συμπτώματα ειδικά εκείνο της fatigue χρόνιας κοπώσεως με εχει σχεδόν ξεχάσει..γενικά νιώθω καλύτερα so..δε ξέρω αν επέλθει ίαση..πράγμα που για να είμαι ειλικρινής δε το πιστεύω..ξέρω μόνο οτι νιώθω καλά..είναι τι ταιριάζει στο καθένα μάλλον..τι να πω..
 #80837  από Vasoula
 Δευ Νοέμ 12, 2012 2:21 pm
Δε νομιζω πως ειναι τι πειραζει στον καθενα Ευτυχια, σαφως οι τροφες στις οποιες αντιδρα καθε οργανισμος ειναι διαφορετικες (τροφικη δυσανεξια) αλλα καποιες ενοχλουν ολους σχεδον τους σκληρυντικους οπως ορθα αναφερεις πχ για το αγελαδινο γαλα.
Αντιστοιχα οσοι ακολουθουν σωστη διατροφη οπως εσυ εχουν δει απο λιγη εως τεραστια διαφορα οπως εχω βιωσει η ιδια και συμφωνα με οσα γραφονται τουλαχιστο στα φορα εκτος και καποιοι λενε ψεματα αλλα δεν βλεπω το λογο να το κανουν.
 #80849  από Π.Μ79
 Δευ Νοέμ 12, 2012 5:59 pm
Ευτυχία έγραψε:υποψιάζομαι οτι θέλει αυγά κ ψάρια για πρωτεΐνες κ ω3..
Γιατί χρειάζεται πρωτεΐνες και Ω3 τώρα περισσότερο από πριν?
 #85825  από Ευτυχία
 Σάβ Φεβ 16, 2013 4:24 pm
Π.Μ79 έγραψε:
Ευτυχία έγραψε:υποψιάζομαι οτι θέλει αυγά κ ψάρια για πρωτεΐνες κ ω3..
Γιατί χρειάζεται πρωτεΐνες και Ω3 τώρα περισσότερο από πριν?
γειά σου Π.Μ79 , sorry για την αργοπορημένη απάντηση
η λάθος σύνταξη που έκανα- προφανώς - άφησε να εννοηθεί οτι ντε κ καλά τα χρειάζεται περισσότερο απο πριν..πίστεψε με , δεν είχα τέτοια πρόθεση

περιμένω τη sissy να σου απαντήσει στην ερωτηση σου : "Γιατί ακριβώς είσαι αναγκασμένη να τρως αυγά και ψάρια? "
 #85839  από costas
 Σάβ Φεβ 16, 2013 11:33 pm
Π.Μ79 έγραψε:
sissy έγραψε:Και εγώ ήμουνα χορτοφάγος αλλά τώρα πια είμαι αναγκασμένη να τρώω αυγά και ψάρια γιατί το φάρμακο που παίρνω μου ρίχνει τα λευκά αιμοσφαίρια.
Γιατί ακριβώς είσαι αναγκασμένη να τρως αυγά και ψάρια?

Ασε μας ρε φίλε Π.Μ79, αφού ξέρεις , γιατί είσαι αρνητικός με όλα;;;;;