• Η αγαπημένη μου ασθένεια

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #82960  από ΑΛΕΞΗΣ
 Πέμ Δεκ 20, 2012 10:21 pm
Αγαπημένα αδέλφια ομοιοπαθείς δεν έχει σημασία αν θα βρεθεί η θεραπεία μας και πότε. Σημασία έχει να δεχτούμε την ασθένεια μας και να την αγαπήσουμε ως λύτρωση στις πολλές μας αμαρτίες. Είναι προτιμότερο τις πληρώνουμε σ'αυτή τη ζωή παρά στην άλλη. Αλέξης από Κύπρο
 #82962  από billios
 Πέμ Δεκ 20, 2012 10:42 pm
Οτι φαμε,οτι πιουμε κι οτι αρπαξει η σουφρα μας φιλε.
Ζησε το τωρα οπως και αν μπορεις και μην περιμενεις εξαπταρυγα..
 #82964  από Στάθης
 Παρ Δεκ 21, 2012 12:56 am
Γεια σου Αλέξη, δυνατή είσοδο :-D

Σίγουρα.. αγαπημένη δεν την λές, αλλά η αποδοχή της όπως μας λέει και ο παρακάτω φίλτατος...

Εικόνα

μας βοηθαει να γίνουμε σοφότεροι,

Εικόνα

και μέσα από τις δοκιμασίες να βρούμε τον εαυτό μας.

Οι κάθε μέρα μας μπορεί να έχει τις δυσκολίες της,

Εικόνα

αλλά σίγουρα μέσα σε κάθε μέρα μας, μπορούμε να βρούμε ένα λόγο να χαμογελάσουμε.

Εις την τελική, η ευτυχία δεν είναι κάτι που θα βρούμε έξω.. και γύρω μας,

Εικόνα

αλλά το πως "μας" διαχειριζόμαστε μέσα μας.

Καλή δύναμη και καλές γιορτές φίλτατε Αλέξη !
 #82970  από Γιάννης
 Παρ Δεκ 21, 2012 9:30 am
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:Αγαπημένα αδέλφια ομοιοπαθείς δεν έχει σημασία αν θα βρεθεί η θεραπεία μας και πότε. Σημασία έχει να δεχτούμε την ασθένεια μας και να την αγαπήσουμε ως λύτρωση στις πολλές μας αμαρτίες. Είναι προτιμότερο τις πληρώνουμε σ'αυτή τη ζωή παρά στην άλλη. Αλέξης από Κύπρο
Θα παραφράσω τον Χρόνη Μίσσιο...
"Καλά, εσείς μπήκατε στο μνημόνιο αργά"
...και θα συνεχίσω τη σκέψη μου
Η άρρωστη ελλάδα σε ποια ζωή θα πλερώσει τις αμαρτίες της;

Για πες κάτι παραπάνω για σένα

ΥΓ. Το παιδάκι στην αφρική που ψόφησε από ασιτία σε ποια ζωή θα πλερώσει; Δεν πρόλαβε καν να μάθει να διαβάζει τα τόσα αισιόδοξα που έγραψε ο Στάθης.
 #82972  από eleni POL
 Παρ Δεκ 21, 2012 9:59 am
καλως τον Αλέξη .
φιλε μου δε ξέρω πως τόχεις δει έτσι αλλα θα σε διαψεύσω .Εγώ που δεν εχω αμαρτίες πρέπει ν αναζητήσω ποιανού πληρώνω?
τόσες αμαρτίες εχεις πια και βιάζεσαι να εκτίσεις την ποινή σου?

Εκτος κι αν ΑΜΑΡΤΙΑ θεωρείται η ευσυνειδησια και η ακεραιότητα ενος χαρακτήρα ... :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #82975  από sofia13
 Παρ Δεκ 21, 2012 10:36 am
Καλημέρα.
Την αποδεχτήκαμε την ασθένεια Αλέξη- μπορούσαμε κι΄αλλιώς;
ΟΧΙ όμως και να την αγαπήσουμε!!! Και δεν είναι ''φίλη''..... ύπουλος εχθρός είναι.
Και ναι, σαφώς και μας ενδιαφέρει να βρεθεί φάρμακο για την ίασή της.
Και για μάς αν προλλάβουμε να μείνουμε ζωντανοί, αλλά και για τους επόμενους να μην ταλαιπωρηθούν άδικα ( ξέρουμε για πόσες και τι είδους '' ταλαιπωρίες'' λέμε'').
Τώρα όλα τα άλλα στα οποία αναφέρεσαι , για μένα , είναι αρκετά ιδεατά και ανήκουν
σε θεωρίες φιλοσοφίας. Καλές Γιορτές και καλό κουράγιο.
 #82977  από Μιμικαμ
 Παρ Δεκ 21, 2012 11:12 am
Γειά σου Αλέξη.....

Φυσικά και αποδεχτήκαμε την αρρώστια μας, μήπως μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά???

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσα να την αγαπήσω, οταν μου στερεί το δικαίωμά μου να ζήσω...δεν μπορώ να συμφιλιωθώ και να αποδεχτώ τον περιορισμό τών δυνατοτήτων μου με οτι αυτο συνεπάγεται.....οσο για τον εξαγνισμό μας απο τις αμαρτίες μας....εεεε τότε να ευχηθούμε να έχουν ολοι σκλήρυνση....για να ανταμοιφθούν στην αλλη τους ζωή..

Καλές γιορτές να είσαι πάντα καλά :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #82982  από elpida
 Παρ Δεκ 21, 2012 3:33 pm
Εκεί που δεν φαίνεται
ο Θεός, στη πραγματικότητα υπάρχει!
Εκεί που νομίζεις ότι είσαι μόνος,
εκεί είναι που σε περιτριγυρίζει ο Θεός.
Εκεί που λες ότι κανείς δεν σε ακούσει,
μάθε ότι ο Θεός διαβάζει τη σκέψη σου.
Εκεί που δεν φτάνει η πίστη σου,
φτάνει το χέρι του Θεού.
Εκεί που εσύ φτάνεις στα όριά σου,
Εκείνος τα έχει προσπεράσει
και σε περιμένει κοιτώντας σε στα μάτια.
Εκεί που νομίζεις ότι δεν σε βλέπει,
Αυτός κοιτάζει την παλάμη
Του και φαίνεται η ζωγραφιά σου.
Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός, δες Τον εσύ
με τα μάτια της ψυχής σου !
ΑΝ Τον ζητάς, θα Τον βρεις,
αυτό θέλει Εκείνος να φαίνεται παντού
στη ζωή σου!

Καλή δύναμη Αλέξη.
 #82985  από Φαίδρα
 Παρ Δεκ 21, 2012 3:53 pm
ΑΛΕΞΗΣ έγραψε:Αγαπημένα αδέλφια ομοιοπαθείς δεν έχει σημασία αν θα βρεθεί η θεραπεία μας και πότε. Σημασία έχει να δεχτούμε την ασθένεια μας και να την αγαπήσουμε ως λύτρωση στις πολλές μας αμαρτίες. Είναι προτιμότερο τις πληρώνουμε σ'αυτή τη ζωή παρά στην άλλη. Αλέξης από Κύπρο
Γειά σου Αλέξη και καλως ήρθες :greetings-waveyellow:
Αν και μου φαίνεται πως "αυτομαστιγώνεσαι" :teasing-neener: , χαίρομαι που μπορείς και διακρίνεις μια θετική πλευρά!
Να 'σαι πάντα καλά και να τα λέμε :)
 #82987  από Π.Μ79
 Παρ Δεκ 21, 2012 6:07 pm
Φίλε Αλέξη καλωσόρισες :)

Ναι, την κυρά είμαστε υποχρεωμένοι να την αποδεχτούμε θέλουμε δε θέλουμε.

Όμως, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την κάνουμε φίλη γιατί πολύ απλά δεν είναι.
Ακόμα και οι άσπονδοι φίλοι, ακόμα και η λυκοφιλία, δε φέρονται τόσο άσχημα όσο αυτή, οπότε δεν της αξίζει καν η λέξη φιλία για να την χαρακτηρίσει.

Αν διαβάσεις ένα βιβλίο ψυχολογίας/ψυχιατρικής και μετά ένα με θεολογικά ζητήματα, θα καταλάβεις ότι το καθετί που κάνουμε στη ζωή μας είναι είτε αμαρτωλό είτε παθολογικό είτε και τα 2.
Οπότε, το να θεωρώ την σκπ κάθαρση για τις αμαρτίες, να με συμπαθάς, αλλά διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, εντός, εκτός και επί τα αυτά.

Μακάρι και σου εύχομαι ολόψυχα να παραμένεις πάντα θετικός και αισιόδοξος :)