• ΦΑΓΟΥΡΑ ΦΑΓΟΥΡΑ ΦΑΓΟΥΡΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #81516  από billios
 Δευ Νοέμ 26, 2012 11:12 pm
Η δικια μου φαγουρα ηταν αρκετα χρονια πριν διαγνωστω και συνεπως χωρις φαρμακευτικη αγωγη,οταν διαγνωστηκα καταλαβα που οφειλονταν πολλα 'ανεξηγητα' που μου ειχαν συμβει.
Η φαγουρα ακομα και προσφατα [πριν το 8μηνο που κανω αγωγη] εμφανιζοταν τα βραδυα συνηθως για 3-4 μερες και μετα εφευγε ως δια μαγειας.Χρησιμοποιουμε το ιδιο απορυπαντικο,το ιδιο μαλακτικο και αλλεργιες δεν εχω.Οι καλτσες μου ηταν καθαρες,βρωμιλος δεν ειμαι,αρα καπου αλλου ειναι η φωλα...
 #81779  από eleni POL
 Σάβ Δεκ 01, 2012 11:16 am
kaλημέρα

εψαξα λιγο το μπεταφερόν :σελ17 του μικρού εχγειρίδιου που έρχεται μαζί με το κουτί : παρενέργειες :δερματική διαταραχή ,εξάνθημα.
και στη σελ19 :φαγούρα και οιδημα και κνησμός τμημάτων του δέρματος ή των βλεννογόνων (κνίδωση).
 #81812  από LL--MM
 Σάβ Δεκ 01, 2012 10:43 pm
E, λοιπόν, τώρα πήρα χαμπάρι αυτό το θρεντ: Ομολογώ ότι δεν ξέρω άν είναι σύμπτωμα, γιατι δε θυμάμαι να το είχα ποτέ καθ'αυτό ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αλλά στην εξιτήρια αναφορά (της διάγνωσης, ούτε λίγο ουτε πολύ) το αναφέρει ο ...Μουσολίνι ως την "επίπονη παραισθησία" κατα το κοινότερο φαγούρα, δηλαδη, που όμως τότε δεν την πήρα χαμπάρι.

Οι πρώτες σπαστικές παραπαρέσεις είχαν έρθει έξι χρόνια πρίν το Μουσολίνι, οπότε "πηγαν αδιάγνωστες", δεν τις ανέφερα καν σε γιατρό, γιατί να πω σ'εναν παθολόγο για τη "μυαλγία" που είχε χαλάσει τις διακοπές μου στη Θεσσαλονίκη κρατώντας με -περίπου ακίνητη- ένα δεκαήμερο στο κρεβάτι με φριχτούς πόνους εναντίον των οποίων "χρησιμοποιούσα", ενίοτε, ΚΑΙ το ξύσιμο; :confusion-scratchheadblue: Υποθέτω μάλιστα, ότι, στη διάγνωση, τουλάχιστον, επρόκειτο για "δυστονίες", μέχρι κανεις να μου προτείνει κανέναν καλύτερο ορισμό...

Πάντως, αφου ο Μουσολίνι είπε πως ειναι σύμπτωμα, δε μπορει παρα να είναι σύμπτωμα... :P :P :P Ψέματα;;;

Η γιαγιά η Κασσάνδρα
τ
 #81816  από billios
 Σάβ Δεκ 01, 2012 11:17 pm
Και το ακυρο σχολιο....
Δεν εχει πονους η παθηση η' τελικα εχει.... :teasing-tease: :scared-eek: :scared-eek: :sad-roulette:
Ε ρε κλωτσιες που εχουν χασει το δρομο...
 #81839  από ΑΝΝΑ59
 Κυρ Δεκ 02, 2012 10:51 am
billios έγραψε:Και το ακυρο σχολιο....
Δεν εχει πονους η παθηση η' τελικα εχει.... :teasing-tease: :scared-eek: :scared-eek: :sad-roulette:
Ε ρε κλωτσιες που εχουν χασει το δρομο...
Σωωωωωωωωωστος !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow:
 #84028  από giannis
 Σάβ Ιαν 12, 2013 8:38 pm
Ε, δεν είναι δυνατόν!

Επτά χρόνια με τη Σ.κ.Π. και μαστίγωνα τον εαυτό μου ότι τα ρίχνει όλα εκεί. Αυτή η φαγούρα στο δεξί χέρι και στα πόδια εκεί οφείλεται ρε γμτ;
Μιλάμε ο Ινδιάνος έχει πιο λευκό δέρμα από μένα όταν με πιάνει. Ευτυχώς κρατάει κάνα δυο μέρες. Στη Νευρολόγο δεν το έχω πει γιατί το θεωρούσα γελοίο.
Στα φάρμακα τσου γιατί είναι τώρα 5 χρόνια που δεν (και πάω πολύ καλύτερα χωρίς φάρμακα) αλλά η φαγούρα ήταν πάντα εκεί. Επτά χρόνια φαγούρα και κάθε φορά έμπαινα για μπάνιο και τριβόμουν (ενώ μπορεί να είχα μόλις βγει). Κι έλεγα τι βρώμα κουβαλάς ρε μεγάλε και σε τρώει έτσι; Και δώστου τρίψιμο με το σμιριδόπανο (γειά σου ρε Μπουλά).

Τα χάλια μας ρεεεεεεεεε....

Πάμε ένα ξύσιμο όλοι μαζί! :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #84042  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Ιαν 12, 2013 10:34 pm
giannis έγραψε:Ε, δεν είναι δυνατόν!

Επτά χρόνια με τη Σ.κ.Π. και μαστίγωνα τον εαυτό μου ότι τα ρίχνει όλα εκεί. Αυτή η φαγούρα στο δεξί χέρι και στα πόδια εκεί οφείλεται ρε γμτ;
Μιλάμε ο Ινδιάνος έχει πιο λευκό δέρμα από μένα όταν με πιάνει. Ευτυχώς κρατάει κάνα δυο μέρες. Στη Νευρολόγο δεν το έχω πει γιατί το θεωρούσα γελοίο.
Στα φάρμακα τσου γιατί είναι τώρα 5 χρόνια που δεν (και πάω πολύ καλύτερα χωρίς φάρμακα) αλλά η φαγούρα ήταν πάντα εκεί. Επτά χρόνια φαγούρα και κάθε φορά έμπαινα για μπάνιο και τριβόμουν (ενώ μπορεί να είχα μόλις βγει). Κι έλεγα τι βρώμα κουβαλάς ρε μεγάλε και σε τρώει έτσι; Και δώστου τρίψιμο με το σμιριδόπανο (γειά σου ρε Μπουλά).

Τα χάλια μας ρεεεεεεεεε....

Πάμε ένα ξύσιμο όλοι μαζί! :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :banana-dreads: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: Giannis !!!!! Στο νευρολογο τα λεμε ....ΟΛΑ !!!!!!Απο εδω και περα , αυτο πρεπει να κανεις !!!!!! Μη κρατας μυστικα !!!!!! Θα τα λες ΟΛΑ !!!!!
 #84047  από ΑΝΔΡΕΑΣ
 Σάβ Ιαν 12, 2013 11:44 pm
:greetings-waveyellow: πρόβλημα με φαγούρα στα πόδια έχω συχνά. όταν συμβαίνει είναι να τρελαίνεσαι, σε μια περίπτωση χρησιμοποίησα μια αλοιφή του πατέρα μου(δεν ξέρω γιατί του την είχαν δώσει) και η φαγούρα πέρασε αμέσως. το είπα στη νευρολόγο μου και μου είπε να μην χρησιμοποιώ έτσι φάρμακα και να πάω σε δερματολόγο, πήγα αλλά η αλοιφή που μου έδωσε δεν κάνει τίποτα και έτσι χρησιμοποιώ όταν χρειάζεται την πρώτη αλοιφή που έχει αποτέλεσμα. :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp: :obscene-smokingpimp:
 #84169  από eleni POL
 Τρί Ιαν 15, 2013 11:25 am
χα !συμβαίνουν κι αυτά Αντρέα !
Μερικοί παθολόγοι ισχυρίζονται οτι μεγάλη δόση καφεΪνης μπορει να δημιουργήσει πρόβλημα φαγούρας ,εγω δε μπορώ χωρις καφέ ,δε μπορώ να σας πω .Μια δοκιμή θα σας πείσει ομως .
απο την ωρα που μου εκοψε το νεσκαφέ ο καρδιολόγος πινω 2-3 διπλούς ελληνικούς .Η φαγούρα είναι ίσως 10 % καλύτερα. :techie-studyingbrown: :techie-studyingbrown:
 #84197  από giannis
 Τρί Ιαν 15, 2013 8:53 pm
Πλάκα μου κάνετε με την καφεΐνη; Πίνω το Βόσπορο σε φραπέ κάθε μέρα, αλλά η φαγούρα προκύπτει όποτε εκείνη γουστάρει.