Ιωάννα Μελίνα, θα σου εκφράσω για άλλη μια φορά το θαυμασμό μου για τα όμορφα έργα σου! Και αξίζεις περισσότερα συγχαρητήρια, αφού λες ότι είσαι αυτοδίδακτη, μια που είναι φοβερά δύσκολο να ξεκινήσεις τη ζωγραφική χωρίς κάποιος να σου υποδείξει έστω τις στοιχειώδεις τεχνικές, τα βασικά πράγματα.Και πολύ χρονοβόρο, αυτά τα "στοιχειώδη", να τα ανακαλύπτεις μόνος σου με πολύ προσπάθεια και κόπο. Εν πάσει περιπτώση, έχεις φτάσει σε ένα ΠΟΛΥ καλό επίπεδο, όσον αφορά την τεχνική. Από θεματολογία (που τη θεωρώ πιο σημαντική για ένα ζωγράφο)δεν ξέρω πώς τα πάς, μια που έχω δει μόνο δύο έργα σου. Προσπάθησε να την εμπλουτίσεις, μην εγκαταλείπεις και πραγματοποίησε την έκθεση που σκέφτεσε. Αλήθεια, τι υλικό χρησιμοποίησες στα έργα που είδα; Μου φάνηκε σαν παστέλ σε συνδυασμό με κάρβουνο. Η κοπέλα με την πλάτη είναι με λάδι;
Μία συναδελφός μου με την οποία κάνουμε και αρκετή παρέα εκτός δουλειάς, ξεκίνησε να λέει κάτι που είχε συμβεί στον αδελφό της όταν πήγε να σταθμεύσει σε ένα πολυκατάστημα!
Επειδή δεν έβρισκε πουθενά αλλού χώρο για στάθμευση και ήθελε την ευκολία του, άφησε το αμάξι του σε θέση για αναπήρους! Αφού έκανε την δουλειά του επέστρεψε και βρήκε στο ταμπλο του αμαξιού του, το εξής σημείωμα : "αφού θέλεις την θέση, μήπως θέλεις και την ασθένεια??" Εννοείται πως όταν το διάβασε αυτό ένοιωσε πολύ άσχημα, όπως μας είχε πει η συναδελφός μου!
Και έλεγε η συναδελφός μου "καλά να πάθει αφου πήρε τη θέση για αναπήρους" και οι ανάπηροι έτσι και αλλιώς... Αφού τελείωσε την κουβέντα της την φώναξα στο γραφείο μου και της είπα: "ξέρεις σε αυτούς που αναφέρεσε-στους ανάπηρους- και εγώ το ίδιο προβλημα με αυτούς έχω"
''τί εννοείς μου λέει?"
Και της εξήγησα με απλά λόγια την όλη κατάστασή μου γιατί μεχρι τότε ήξερε απλά πως έχω κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά δεν ήξερε τί ακριβώς ήταν...
"Νοιώθω πολύ άσχημα που τα έλεγα όλα αυτά πριν" μου είπε όταν τελείωσα την κουβέντα μου
Της λέω "δεν χρειάζεται να νοιώθεις άσχημα, δεν σου το είπα για να αισθανθείς έτσι"
"Απλά ήθελα να σου εξηγήσω πως ένα πρόβλημα αναπηρίας μπορεί να συμβεί στον καθένα μας και ότι δεν σημαίνει πως ''τους ανάπηρους'' πρέπει να τους κατατάσουμε σε ειδικές κατηγορίες, και ότι πρέπει να τους βλέπεις με διαφορετικό μάτι" "Απλά σου λέω πως και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με αυτούς έχω και όμως είμαι εδώ και δουλεύω μαζί σου"
Αυτά φίλοι μου
Αφού πέρασαν κάποιες μέρες και τα επεξεργάστηκε αυτά στο μυαλό της η συναδελφός μου, ήρθε να μου πει πως χαίρεται πολύ που με βλέπει να αντιμετωπίζω την όλη κατάσταση τόσο καλά και πως δεν φανταζόταν ποτέ πως θα μπορούσα να έχω ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας!
Μάλιστα μου είπε πως όταν πήγε κάπου με το αμάξι της και είδε κάποιους ανεγκέφαλους να σταθμεύουν στην θέση για αναπήρους, βγήκε έξω και άρχισε να τους φωνάζει και να τους θυμώνει να φύγουν απο εκεί