• RIS

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.

RIS

#79544  από anastasis
 Πέμ Οκτ 18, 2012 5:18 pm
RIS=Radiological isolated syndrome ή αλλιως ακτινολογικα μεμονωμενο συνδρομο...Ξερει κανεις κατι για αυτο?Διοτι μετα απο πολυ ψαξιμο και κουβεντα με τους γιατρους στην ουσια αυτο μου λενε οτι εχω προς το παρον. Για οσους δεν ξερουν ειναι η φαση κατα την οποια ο ασθενης εχει την εικονα της ΣΚΠ στην μαγνητικη αλλα δεν εχει αναπτυξει τα συμπτωματα. Υπαρχει αυξημενη διαθεση να τα αναπτυξει περιπου 60 % αλλα ισως και οχι. Καμια αποψη απο εσας παιδια? Τελος να σας πω οτι στο Αιγινητειο μου ειπανε να ξεκινησω θεραπεια ενω 2 αλλοι γιατροι μου ειπανε απλως παρακολουθηση και αν προκυψει κατι συζηταμε το θεμα της θεραπειας...Ακουω λοιπον αποψεις...Να ειστε καλα...
 #79549  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Οκτ 18, 2012 7:21 pm
anastasis έγραψε:RIS=Radiological isolated syndrome ή αλλιως ακτινολογικα μεμονωμενο συνδρομο...Ξερει κανεις κατι για αυτο?Διοτι μετα απο πολυ ψαξιμο και κουβεντα με τους γιατρους στην ουσια αυτο μου λενε οτι εχω προς το παρον. Για οσους δεν ξερουν ειναι η φαση κατα την οποια ο ασθενης εχει την εικονα της ΣΚΠ στην μαγνητικη αλλα δεν εχει αναπτυξει τα συμπτωματα. Υπαρχει αυξημενη διαθεση να τα αναπτυξει περιπου 60 % αλλα ισως και οχι. Καμια αποψη απο εσας παιδια? Τελος να σας πω οτι στο Αιγινητειο μου ειπανε να ξεκινησω θεραπεια ενω 2 αλλοι γιατροι μου ειπανε απλως παρακολουθηση και αν προκυψει κατι συζηταμε το θεμα της θεραπειας...Ακουω λοιπον αποψεις...Να ειστε καλα...
:teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: :teasing-tease: Να ειμαστε καλα ???? Μ'αυτα που διαβαζουμε...πώς να ειμαστε καλα ????? Αλλοιθωρησαμε οι ανθρωποι ...λεμε !!!!!!! :teasing-tease: Θελεις , ντε και καλα να παρεις φαρμακευτικη αγωγη ???? ( οχι θεραπεια, θεραπεια δεν υπαρχει ) Παρε !!!! Τι προτιμας??? Ενεσουλες καθημερινα ...ενεσουλες μερα παρα μερα...ή ενεσουλες Δευτερα -Τεταρτη-Παρασκευη ( Τριτη-Πεμπτη-Σαββατο ) ???? Μηπως προτιμας ενδοφλεβια αγωγη μια φορα το μηνα ???? Ή , μηπως, το...χαπι καθε μερα ???? Διαλεξε !!!!!!! Θα μπεις στη διαδικασια αυτη,θα εχεις τις , σχετικες, παρενεργειες με την ελπιδα...να μεινουν σταθερα τα συμπτωματα σου ....!!!!!!!!!! Ποιά συμπτωματα , ομως............?????????????????????????????
 #79551  από Π.Μ79
 Πέμ Οκτ 18, 2012 7:31 pm
Ακτινολογικά μεμονωμένο σύνδρομο, δεν ονομάζεται μόνο η προσομοίωση των ευρημάτων με σκπ.

Ονομάζεται γενικώς μία ακτινολογική εικόνα, η οποία ομοιάζει με διάφορες ασθένειες και που η οποία δε μπορεί να ονομαστεί, ακριβώς για το λόγο ότι δεν πληροί τα κριτήρια (ιστορικό, άλλα ευρήματα κλπ) για να βγει η διάγνωση της οποιασδήποτε ασθένειας.

Στη δικιά σου περίπτωση, οι απομυελινωτικές εστίες, μοιάζουν με της σκπ.
Συμπτώματα όμως της ασθένειας (κόπωση, δυσανεξία σε ζέστη/κρύο κλπ), δεν έχεις, η παρακέντηση είναι αρνητική (αν και παντελώς αχρείαστη), επίσης δεν έχεις ιστορικό υποτροπών ή συμπτωμάτων.

Οπότε, έχεις ένα ακτινολογικά μεμονωμένο σύνδρομο, το οποίο μπορεί να είναι μία μυελίτιδα, μία γενικευμένη φλεγμονή στον εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό, σκπ και πολλά άλλα.

Μέχρι λοιπόν και ΑΝ εμφανίσεις ποτέ συμπτώματα, το να διαγνωστείς με σκπ, προσωπικά το θεωρώ λάθος να γίνει.
 #79560  από Vasoula
 Πέμ Οκτ 18, 2012 9:35 pm
Φροντισε τη διατροφη σου με 5 μεριδες ωμων λαχανικων και φρουτων τη μερα, αυξησε τα λιπαρα ψαρια μειωνοντας ταυτοχρονα το κοκκινο κρεας (εκτος απο το συκωτι), αυξησε την καταναλωση ωμων ξηρων καρπων και φυτρων και γενικοτερα τρωγε υγιεινα, γυμνασου τακτικα, μειωσε οσο μπορεις το αγχος και φροντισε ωστε να περνας καλα να γελας να διασκεδαζεις και να εισαι σιγουρος ακομη κι αν εισαι σε προδρομη της ΣΚΠ κατασταση μειωνεις δραματικα τις πιθανοτητες να αναπτυξεις!