• ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΚΠ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #78441  από ditu
 Παρ Σεπ 28, 2012 5:15 pm
Καλησπερα σε ολους.Θα ηθελα να ρωτησω τα μελη του forum αν τους εχουν χορηγηθει ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ για την αντιμετωπιση αλλεργιων στο διαστημα πριν απο τη διαγνωση της σκληρυνσης.Μπορει να ειναι και αστοχη η απορια μου αλλα το αποτελεσμα θα δειξει.Ευχαριστω εκ των προτερων.
 #78445  από Φαίδρα
 Παρ Σεπ 28, 2012 6:06 pm
Εμένα δεν μου χορηγήθηκε όχι. Να μάθουμε γιατί ρωτάς; Κυκλοφορεί ακόμα μια θεωρία για συσχέτιση της νόσου;
 #78447  από ditu
 Παρ Σεπ 28, 2012 6:21 pm
Ρωταω διοτι διαγνωστηκα με σκπ 2 χρονια μετα τη διακοπη της συγκεκριμενης θεραπειας.
Μπορει να ειναι τυχαιο γεγονος φυσικα.Δεν εχει αποδειχτει προς το παρον καποιος συσχετισμος.Το σιγουρο ειναι οτι η χορηγηση των εμβολιων αυτων επιφερει αλλαγες στο ανοσοποιητικο συστημα και στη δραση του.Ισως απλως να επιταχυνα την εμφανιση της νοσου.
 #78471  από Π.Μ79
 Σάβ Σεπ 29, 2012 12:40 am
ditu, άμα μπεις σε αυτή τη λογική, κλάφτα...

και γω πριν διαγνωστώ, 2 χρόνια πριν γύρισα τον αστράγαλό μου, 1 χρόνο πριν πόναγε τ'αυτί μου και έπαιρνα βιταμίνη c. Τι να λέει?

Οι συσχετίσεις και οι εκάστοτε θεωρίες, πρέπει να αποδεικνύονται επιστημονικά και όχι να παραμένουν θεωρίες, όπως τόσα χρόνια γίνεται με τη σκπ.
Όταν λοιπόν αποδεικτεί το ο,τιδήποτε για την αιτία της σκπ, τότε μπορούμε να κάνουμε συσχετίσεις και επιτέλους να μας λυθούν κάποιες απορίες.

Μέχρι τότε...
 #78472  από ditu
 Σάβ Σεπ 29, 2012 12:49 am
Μαλλον δεν διαβασες καλα αυτα που γραφω.Οσο για τον αστραγαλο σου μαλλον δειχνει μια ειρωνικη διαθεση απεναντι μου.Δεν υπαρχει λογος να απαντησεις αν δεν ανηκεις στην κατηγορια που αναφερω.Εκτος αν νομιζεις οτι γνωριζω το ιστορικο ολων των ασθενων με σκπ προτου διαγνωστουν.
 #78485  από swt
 Σάβ Σεπ 29, 2012 11:13 am
Η ακόλουθη έρευνα απαντά αρνητικά στο ερώτημα που θέτεις:
Allergen immunotherapy does not increase risk of autoimmune disease

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ: http://www.medinewsdigest.com/?p=4250
 #78509  από Π.Μ79
 Σάβ Σεπ 29, 2012 10:35 pm
Εγώ πολύ καλά διάβασα τι έγραψες που μάλλον δεν έκανες εσύ.

Πάμε πάλι λοιπόν:

Όταν αποδεικτεί ότι η σκπ έχει το ο,τιδήποτε να κάνει με το ανοσοποιητικό, τότε πολλά θα μας απαντηθούν.
Αυτό είναι κάτι που δεν απεδείχθη ποτέ σε καμία έρευνα. Όλα ήταν και παραμένουν θεωρίες.

Οπότε, το να έκανες την οποιαδήποτε θεραπεία ή συνεδρία ή πρότεροι τραυματισμοί, ασθένειες κλπ που έχουν να κάνουν με το ανοσοποιητικό, δε μπορούν να συσχετισθούν με την σκπ, η οποία δεν έδειξε ποτέ ότι έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό, άσχετα τι πιστεύουν οι πλήρως ανεπαρκείς νευρολόγοι.

Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις ότι ούτε σε ειρωνεύομαι ούτε τίποτα.
Καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας καλά και να μην ανησυχούμε με τις άπειρες θεωρίες που θα μπορούσε αυτή η ασθένεια να συσχετισθεί.

Απόδειξη χρειαζόμαστε για όλα, από θεωρίες έχουμε χορτάσει ;)
 #78510  από ditu
 Κυρ Σεπ 30, 2012 1:25 am
Δεν ψαχνω να βρω ουτε αποδειξεις ουτε απαντησεις.Απλως ηθελα να μαθω αν εστω και ενας εδω μεσα εχει κανει την ιδια θεραπεια με μενα.Τελος παντων ας μην σας κουραζω αλλο.Ευχαριστω και καλη τυχη σε ολους.
 #78566  από Vasoula
 Δευ Οκτ 01, 2012 1:33 am
Αν και κανεις δεν ξερει ακομη πως και υπο ποιες συνθηκες εκδηλωνεται αυτο που ονομασαμε ΣΚΠ αλλα τελικα δεν ειναι ακριβως το ιδιο σε ολους πολλοι μπορει να ειναι γενεσιουργοι παραγοντες μεταξυ αυτων και καποιες ουσιες που περιεχονται στα εν λογω εμβολια που αναφερεις οπως ο υδραργυρος!

Μα καλα θα πει κανεις ειναι δυνατον εμβολιο να περιεχει τον ισχυρα νευροτοξικο υδραργυρο;

Κι ομως εμπεριεχεται σε παμπολα εμβολια και για του λογου το αληθες (και για να μη βιαστει κανεις να με βαφτισει συνομοσιολογο) δες λιγο τι περιεχουν τα γνωστα εμβολια που ξεκινουν παρακαλω να γινονται ακομη και σε μωρακια 6 μηνων:
http://www.informedchoice.info/cocktail.html
Τα σχολια νομιζω ειναι περιττα, οπου thimerosal = 50% υδραργυρος και ειδικα οταν συνυπαρχουν στο εμβολιο αλουμινιο (επισης νευροτοξικο) και φορμαλδευδη (αυτη που βαλσαμωναν καποτε τα πουλια) η δραση του ειναι πολλαπλασια εως χιλιαπλασια...αντε στην υγεια μας!!!

Αντιστοιχα τα κλασσικα σφραγισματα αμαλγαματος που περιεχουν υδραργυρο κατηγορουνται αν οχι ως γενεσιουργοι παραγοντες στη ΣΚΠ τουλαχιστον ως ισχυρα επιβαρυντικοι, σκεψου οτι οι περισσοτεροι στρατιωτες στον πολεμο του κολπου αργοτερα νοσησαν με ΣΚΠ, Λυκο κ.α. παρομοιες ασθενεις και πιστευεται οτι ενα εμβολιο που καναν για το γνωστο ανθρακα (βιολογικο οπλο που κυκλοφορησε μεσω ταχυδρομειου αν θυμασαι στην Αμερικη το 2001 εναντιον σημαινοντων προσωπων) και περιειχε μεγαλη ποσοτητα thimerosal ειναι κυριως υπευθυνο μαζι με την επιβαρυνση τους σε τοξικες ουσιες κατα τον πολεμο...