• παρακεντηση και προκλητικα δυναμικα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6337  από vivi_gia
 Τετ Ιουν 24, 2009 6:55 pm
δεν με βολευουν τα ελληνικα γιατι το λαπτομ μου δεν εχει ελλ χαρακτηρες, ειναι επαγγελματικο και επιπλεον δεν εχω συνηθισει και μου περνει ωρα να γραψω. Ασχετο ;)
 #7751  από lizeta
 Σάβ Αύγ 08, 2009 3:01 pm
παιδια, ειμαι καινουργια στην παρεα
εγω εκανα μια φορα παρακεντηση κ μια οπτικα προκλητα δυναμικα, τα οποια βγηκαν αρνητικα. οι γιατροι δεν μου ειπαν να τα επαναλαβω
εκανα δυο μαγνητικες εγκεφαλου κ μια αυχενα, οπου εδειξαν εστιες ενεργες αλλα κ παλαιοτερες
κ μου ειπαν πως ενα χρονο μετα την εναρξη της θεραπειας θα ξανακανω μαγνητικη εγκεφαλου, γιατι εκει εντοπιστηκε το προβλημα
 #7753  από Μαριάννα
 Σάβ Αύγ 08, 2009 3:54 pm
lizeta έγραψε:παιδια, ειμαι καινουργια στην παρεα
εγω εκανα μια φορα παρακεντηση κ μια οπτικα προκλητα δυναμικα, τα οποια βγηκαν αρνητικα. οι γιατροι δεν μου ειπαν να τα επαναλαβω
εκανα δυο μαγνητικες εγκεφαλου κ μια αυχενα, οπου εδειξαν εστιες ενεργες αλλα κ παλαιοτερες
κ μου ειπαν πως ενα χρονο μετα την εναρξη της θεραπειας θα ξανακανω μαγνητικη εγκεφαλου, γιατι εκει εντοπιστηκε το προβλημα
Γεια σου Λιζετα και του άντρα μου βγηκαν αρνητικά επειδή οι εστιες (3-4) ειναι ανενεργες Μαγνητική γινεται 1 φορα καθε χρονο
Απο οτι διαβασα τωρα την ανακαλυψες Πως ειναι η κατάστασή σου?Εγω θα σε συμβουλευα να το ερευνησεις και να επισκεπτεσαι γιατρους του νοσοκομειου γιατι ο αντρας μου ξεκινησε με ιδιώτη και λαθος εκανε να προσεχεις τη διατροφη σου και πανω απ'ολα να ασκεισαι γιατι η άσκηση ειναι που σε κραταει σε κινηση
 #7759  από lizeta
 Σάβ Αύγ 08, 2009 7:08 pm
μαριαννα μου, πηγα σε αρκετους γιατρους στην αλεξανδρουπολη, αλλα κ στη θεσνικη. δυστυχως φοβαμαι πως οσο κ να το ψαξω, το αποτελεσμα δεν αλλαζει.
το θεμα ειναι πως το αντιμετωπιζει ο ασθενης.
ναι, ειμαι καινουργια στην παρεα, συμπτωματα ειχα απο 23 μαρτιου.
οσο για διατροφη που λες, κανενας δεν μου ειπε να αποφευγω κατι.
θα αρχισω συντομα θεραπεια με ινερφερονη, 3 φορες την εβδομαδα
λεω να ξαναπαω γυμναστηριο κ ισως χορο.....
 #7785  από Μαριάννα
 Κυρ Αύγ 09, 2009 3:19 pm
Γεια σου Βετα ή Λιζετα πως να σε λέω Ειμαστε συμπατριωτισσες απο Έβρο κι εγω Να πηγαινεις κάθε μερα γυμναστηριο μη το αφησεις και αν δεν γινεται καθε μερα στο σπιτι κανε καποιες ασκησεις Αυτα λεω και στον αντρα μουυ Γιατι καταλαβα οτι η ασκηση ειναι το πρωτο και καλύτερο Και σου λεω γιατρους του νοσοκομειου γιατι οσο να 'ναι ενημερωνονται περισσοτεροκαι το ιδιο να κανεις και εσυ Ψαξε και ερευνησε Οσο για την διατροφη οι γιατροι δεν λενε τιποτα ουτε και για συμπληρωματα
Οπως λες παντα με το χαμογελο στα χειλη
Επειδη απο πολλους γιατρους περασαμε κι εμεις αυτο που θα σου ελεγα ειναι αν πας σε αλλο γιατρο(Αθηνα) κανε εισαγωγη σε νοσοκομειο να σου κανουν ολες τις εξετάσεις γιατι καταλαβα οτι γιατρος απο μακρια δεν κανει και πολλα εκτος και αν επισκεφτεσαι καθε λιγο και λιγακι Ο άντρας μου αυτη την στιγμη κανει διατροφη απο διατροφολογο σχετικο με ΣΚΠ
Εγω δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένη απο Αλεξ/πολη
 #7794  από lizeta
 Κυρ Αύγ 09, 2009 10:18 pm
[quote="Μαριάννα"]Γεια σου Βετα ή Λιζετα πως να σε λέω Ειμαστε συμπατριωτισσες απο Έβρο κι εγω Να πηγαινεις κάθε μερα γυμναστηριο μη το αφησεις και αν δεν γινεται καθε μερα στο σπιτι κανε καποιες ασκησεις Αυτα λεω και στον αντρα μουυ Γιατι καταλαβα οτι η ασκηση ειναι το πρωτο και καλύτερο Και σου λεω γιατρους του νοσοκομειου γιατι οσο να 'ναι ενημερωνονται περισσοτεροκαι το ιδιο να κανεις και εσυ Ψαξε και ερευνησε Οσο για την διατροφη οι γιατροι δεν λενε τιποτα ουτε και για συμπληρωματα
Οπως λες παντα με το χαμογελο στα χειλη
Επειδη απο πολλους γιατρους περασαμε κι εμεις αυτο που θα σου ελεγα ειναι αν πας σε αλλο γιατρο(Αθηνα) κανε εισαγωγη σε νοσοκομειο να σου κανουν ολες τις εξετάσεις γιατι καταλαβα οτι γιατρος απο μακρια δεν κανει και πολλα εκτος και αν επισκεφτεσαι καθε λιγο και λιγακι Ο άντρας μου αυτη την στιγμη κανει διατροφη απο διατροφολογο σχετικο με ΣΚΠ
Εγω δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένη απο Αλεξ/πολη[/quote

να με λες βετα, το λιζετα ειναι παρατσουκλι για το ιντερνετ
ουτε κ εγω ειμαι ευχαριστημενη απο αλεξπολη, εγω ημουν στην κλινικη του εσυ κ καθε φορα μου ελεγαν αλλα, που αναιρουσαν τα προηγουμενα, ασε που ο καθενας καθε φορα εβγαζε αλλη διαγνωση κ γενικα ταλαιπωρια. σκεφτομαι να κατεβω αθηνα, βρηκα κ εκει μερικους γιατρους.
αν ειστε απο δω κοντα, θα χαρω πολυ να σας γνωρισω. εδω εχει διατροφολογο σχετικο με ΣΚΠ???
 #7814  από Μαριάννα
 Δευ Αύγ 10, 2009 3:26 pm
Οχι στην Αθηνα Ο άντρας μου κατεβαινει καθε 2 μήνες τωρα που ειναι αρχή Τι να κάνουμε οταν προκειται για την υγεια τα κάνεις όλα
 #7979  από ΝΕΔΑ
 Τετ Αύγ 19, 2009 1:42 am
ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 3ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙΑΛΛΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ?
 #8120  από Μαριάννα
 Τετ Αύγ 26, 2009 4:24 pm
ΝΕΔΑ έγραψε:ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ 3ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙΑΛΛΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΓΝΙΤΙΚΗ ΜΕΤΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ?
Δλδ ποσο καιρο? Μαγνητική γινεται κάθε 1 χρόνο
 #8168  από manoula
 Σάβ Αύγ 29, 2009 8:43 pm
Πριν 10 χρονια ειχα κανει ολων των λογιων τις εξετασεις, καθως ξυπνησα ενα πρωΐ με μουδιασμενα τα ποδια μου απ τα γονατα και κατω, εξωτερικα ηταν σαν να φορουσα στενες μποτες. Την επομενη η δυσαισθησια εφτασε μεχρι τη λεκανη και σε μια βδομαδα στο θωρακα. Στην αρχη νομιζαν για δισκοπαθεια κλπ λογω καποιας κηλης που φανηκε στην αξονικη. Ειχαν δει και στην ακτινογραφια θωρακος ενα περιεργο σημειο στην σπονδυλικη στηλη. Ομως παρ ολη τη θεραπεια με κορτιζονες για ενα μηνα, διαφορά καμια και ημουν σα να ειχα κραμπα χωρις τον πονο της...
Μου εκαναν εισαγωγη στο ΚΑΤ γιατι ενιωθα ανεξηγητη κουραση και ειχα μια μονιμη ελλειψη ισορροπιας ιδιως τα πρωινα, σαν μεθη χωρις αλκοολ βεβαια και χωρις τη συνηθη μου ορθοστατικη υποταση... Απο την αρχη ολες ακομη και οι πιο απιθανες εξετασεις για 10 μερες περιπου με αναλατη διαιτα παραλληλα. Τα προκλητα δυναμικα για τα ματια μια χαρα, ενω η παρακεντηση αρνητικη. Τελευταια και καθοριστικη μετα τις αξονικες, ηταν η MRI/μαγνητικη τομογραφια εγκεφαλου! Ενα σωρο εστιες υπηρχαν στο μυαλουδακι μου...
Απο τοτε εκανα καθε χρονο γενικες αιματος για παρακολουθηση της νοσου αλλά και των επιπτωσεων του Avonex/interferon beta1a, πρπ καθε διετια μια μαγνητικη.
Ομως για κακη μου τυχη μού παρουσιαστηκε πριν εναμιση χρονο καρκινος του μαστου, οπότε περασε στο παρασκηνιο η ΠΣ/MS και "τρεχατε ποδαρακια μου" φαγαμε ολο το γνωστο πακετο με νεους γυρους εξετασεων, μαστεκτομες, χημειες, ακτινες κλπ κλπ
Ουτε στο χειροτερο εχθρο μου...