• Γειά Χαρά σε όλους ! !

• Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
Είστε καινούργιο μέλος; Παρουσίαστε τον εαυτό σας στην κοινωνία του MSSociety.
 #76409  από tompol
 Τρί Αύγ 21, 2012 8:51 pm
Λοιπόν όποιος μπορεί με τις γνώσεις του, βοηθάει.

Είμαι 38,5 ετών, με δύο παιδιά 8 και 3,5.
Καταρχήν θέλω να πω πως είμαι πολύ αγχώδης τύπος ανθρώπου, που έμαθα να ζω με σωματοποιημένο άγχος (τσιμπιές, σφηξίματα, κόπωση, κ.α.)τουλάχιστον 10 χρόνια.

Η περιπέτεια μου αρχίζει στα μέσα Ιουνίου όταν και αρχίζω να έχω διάφορες ενοχλήσεις όπως
πόνο στις πατούσες και στις παλάμες, μια ενόχληση στο δεξί μάτι (σαν να είχα σκουπίδι), διαφορες τσιμπιές (καρφίτσες) στα πόδια αλλά και σε άλλα σημεία, επίσης ένα περίεργο αίσθημα στο αριστερό χέρι - οχι αδυναμία ή μούδιασμα, απλά σαν να είναι ξένο.

Επίσκεψη σε νευρολόγο (σχετικά άπειρο) οπου ακούει το ιστορικό μου, μου κανει κάτι τέστ που περνάω με επιτυχια μου λέει δεν εχω τίποτα μου χορηγεί αγχολιτικά Bespar και με διώχνει.
Τα συμπτώματα συνεχίζονται και σε μια εβδομάδα στρέφομαι σε άλλο γιατρό (κορυφαίο κατά φήμην), ξανά τα ίδια τέστ ξανά συζήτηση, μου γράφει MRI εγκεφάλου και αυχένα, μαζί με τα Bespar μου δίνει και τα Lyrica των 25 (δλδ. και τα δύο πρωί-μεσημέρι-βράδυ).

Αποτελέσματα μαγνητικής αυχένα καθαρή.
Αποτελέσματα μαγνητικής εγκεφάλου με τα εξής ευρήματα :Στην περικοιλιακή και υποφλοιώδη λευκή ουσία των εγκεφαλικών ημισφαιρίων απεικονίζονται πέντε στικτές εστίες υψηλού σήματος στις εικόνες T2-W και FLAIR, χωρίς παθολογικό εμπλουτισμό.
Συμπέρασμα :Τα ευρήματα θέτουν υπόνοια απομυελινωτικής νόσου (ΔΔ=αγγειίτιδα).
Συνιστάται σχετικός κλινικοεργαστηριακός έλεγχος.

Συζήτηση με τον γιατρό όπου πριν ξεκινήσουμε του είπα με ενα αυστηρό ύφος οτι θελω να μου πει την αλήθεια, μου ειπε πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, τα ευρήματα μπορεί να τα έχω και 15-20 χρόνια. (Μου ανέφερε έρευνα που σε ανθρώπους που πέθαναν φυσιολογικά ή σε ατυχήματα υπήρχαν εστίες χωρίς να τους ενοχλήσουν ποτέ. Αλλά θα πρέπει να κάνουμε τον ελέγχο.

Εισαγωγή στο ΑΧΕΠΑ για τον έλεγχο. (11-07-12)
Αιματολογικές φυσιολογικές.
Σωματοαισθητικά και οπτικά προκλητά δυναμικά φυσιολογικά.
Οσφυονωτιαία Παρακέντηση (13-07-12) αποτελέσματα σε ενα μήνα.

Όλα τα υπάρχοντα συμπτώματα εμμένουν,η φαρμακευτική αγωγή συνεχίζεται.

Αρχές Αυγούστου φεύγω διακοπές με την οικογένεια, οι τσιμπιές χάνονται, τα μάτια καλύτερα, το χέρι όπως ήταν, αλλά αρχίζουν άλλα συμπτώματα όπως μυρμηγκιάσματα-μουδιάσματα κεφαλιού-προσώπου, μούδιασμα αριστερού ποδιού, και μια ελαφριά αστάθεια του κορμού (κάθομαι σε καρέκλα και νομίζω θα πέσω δεξιά ή αριστερά).

Αποτελέσματα (20-08-12) Οσφυονωτιαίας Παρακέντησης : Ε.Ν.Υ = Φυσιολογική Απεικόνιση.
Ορός = Φυσιολογική Απεικόνιση.
Συνάντηση με τον γιατρό, όπου και χάρηκε ιδιαίτερα απο το αποτέλεσμα (πιο πολύ απο μένα)
μου λέει είδες δεν έχεις αυτό που φαντάζεσαι. Του λέω δεν με νοιάζει τη λέει αυτό, με νοιάζει πως είμαι, δλδ. εδω και δύο μήνες έχω διάφορα τα οποία δεν με αφήνουν, γιατί ? Με κοιτούσε, μου λέει σε 20 μέρες θα ξανακάνουμε μαγνητική και θα δούμε, ειμαι υπο παρακουλούθηση αυτή είναι η απάντηση.
Προσοχή, δεν κατηγορώ τον γιατρό μου απλά τα αναφέρω για σχετικές εμπειρίες, κάπου του δίνω και δίκαιο γιατί η μόνη ένδειξη που εχει είναι η μαγνιτική και κλινική εικόνα μου.

Συνεχίζω τα Bespar πρωί-μεσημέρι-βράδυ και τα Lyrica των 25 πρωί-μεσημέρι-και 2 το βράδυ.

Ερωτήσεις.

Αν όντως έχω αυτή την πάθηση η ηλικία μου για την πορεία της νόσου, συνήθως, είναι θετική ή αρνητική ;
Υπαρχει περίπτωση τα lyrica αν και μικρή η δόση να μου προκαλούντην αστάθεια ;
Θα μπορούσα να έχω ΣΚΠ ενώ όλες οι εξετάσεις εκτός απο την mri εγκεφάλου είναι καθαρές ;
Μήπως θα έπρεπε να κάνω μαγνητικές και σε άλλα σημεία όπως θώρακα,σπονδυλική ;

Αυτά τα λίγα για αρχή :lol:

Ευχαριστώ που με ακούσατε.
 #76412  από Φαίδρα
 Τρί Αύγ 21, 2012 10:17 pm
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!

Θα σου απαντήσω σε κάποιες από τις ερωτήσεις σου, διότι δεν θα ξέρω και όλα, δεν είμαι και ιατρός..

1) Η ηλικία δεν επηρεάζει αποδεδειγμένα τη νόσο. Μπορεί να υποτροπιάσεις, μπορεί και όχι σε οποιαδήποτε ηλικία αφού εμφανιστεί.
2) Δεν το γνωρίζω
3) Αυτό που ξέρω είναι πως οι εστίες στον εγκέφαλο δεν είναι 100% ΣΚΠ. Είναι η πιο συνηθισμένη ασθένεια ναι, αλλά όχι η μόνη. Παρακέντηση αρνήθηκα να κάνω και να υποστώ την ταλαιπωρία, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο δίνει σίγουρα αποτελέσματα. Κάποιοι λένε ότι ούτε κι από εκεί είσαι σίγουρος.
4) Επειδή επισκέφτηκα κι εγώ αρκετούς ιατρούς πριν κατασταλάξω, αφού βρέθηκαν εστίες στην μαγνητική εγκεφάλου μου, μου πρότειναν όλοι μαγνητική σε αυχένα και θωρακική μοίρα. Αυτό το έκαναν για να δουν την θέση των εστιών και το ποιες ήταν τελικά ενεργές. Όχι για να επιβεβαιώσουν την πάθηση.

Για την ώρα, η δική μου γνώμη είναι να ακολουθήσεις αυτά που σου λέει ο ιατρός σου, εφόσον έχεις επιλέξει πως είναι καλός. Μην έχεις στο μυαλό σου πως είναι ΣΚΠ, αφού και στην μαγνητική το αποτέλεσμα είναι "υπόνοια" απομυελινωτικής νόσου. Μήπως γράφει το αποτέλεσμα για άτυπες εστίες; Γιατί σε εμένα, (είναι και η μόνη γνώση για την οποία είμαι σίγουρη -η προσωπική-) δεν υπήρχε καμία υπόνοια. Μου το είπαν από την αρχή, πως φαινόταν καθαρά.
Περίμενε να δεις τι θα δείξει και η επαναληπτική μαγνητική εγκεφάλου, τι θα σου πει και ο ιατρός από εκεί και πέρα..
Ελπίζω τα συμπτώματα να υποχωρήσουν και να μην πρόκειται για καμία πάθηση.

Να σου ζήσουν και τα παιδάκια σου! :greetings-waveyellow:
 #76413  από tompol
 Τρί Αύγ 21, 2012 10:26 pm
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση, και σου εύχομαι καλό κουράγιο.

Θα ήθελα και άλλες γνώμες αν είναι δυνατόν.
 #76414  από Π.Μ79
 Τρί Αύγ 21, 2012 11:00 pm
Το αν είναι σκπ ή όχι, φαίνεται και διαγιγνώσκεται από το ιστορικό σου και τις μαγνητικές.
Η παρακέντηση είναι αχρείαστη.

Στο μόνο που θα επικεντρωθώ είναι στα ψυχοφάρμακα.

Φίλε, έχεις και 2 παιδάκια (να σου ζήσουν).

Μην αναφέρεις ποτέ σε νευρολόγο ότι είσαι αγχώδης κλπ.
Αυτά τα ψυχοφάρμακα που παίρνεις, σου είναι παντελώς αχρείαστα, δεν βοηθάνε καθόλου στα συμπτώματα που έχεις και καταλαβαίνεις ότι αχρείαστα φάρμακα δεν χρειάζεται κανείς να παίρνει.
Οπότε, κατάπιε ή απόβαλε το άγχος σου, μην παίρνεις βλακείες και να πρήζεις το νευρολόγο με ερωτήσεις και να απαιτείς απαντήσεις εμπεριστατωμένες για όλα.
Μη δέχεσαι τα πάντα χωρίς συζήτηση και ειδικά όταν ο νευρολόγος χωρίς να έχει κάνει μαγνητικές κλπ, σου χορηγεί lyrica και bespar.

Έλεος με τους ελεεινούς πια!!!
 #76417  από Ιωάννα
 Τρί Αύγ 21, 2012 11:27 pm
Π.Μ79 έγραψε:
Έλεος με τους ελεεινούς πια!!!
:violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer: :violence-hammer:
 #76439  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Αύγ 22, 2012 10:55 am
:text-welcomewave: Καλως ηρθες στην παρεα μας !!!!!! Ευχομαι, να ΜΗΝ εχεις σκπ και να παραμεινεις στο φορουμ, σαν απλος φιλος !!!!!!!! Λοιπον, ουτε εγω ειμαι γιατρος , για να μπορεσω να απαντησω στα ερωτηματα σου ! Το μονο που μπορω να κανω, ειναι να συμφωνησω, σχετικα με τα ψυχοφαρμακα ! ΚΑΙ αχρειαστα, φαινεται οτι ειναι, για την περιπτωση σου ΚΑΙ παρενεργειες προκαλουν ! Ειδικα για το Lyrica, εχω αποψη ! Μου το εδιναν για τη νευραλγια τριδυμου !!!!!! Λοιπον...αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ......παρενεργειες πολλες ........ΑΣΤΑΘΕΙΑ......ΑΥΞΗΣΗ ΒΑΡΟΥΣ (χωρις να τρωω πολυ)......ΣΠΥΡΙΑ Σ'ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΠΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΤΟΥΣ....κλπ !!!!!!!! Σου ευχομαι τα καλυτερα ! Να χαιρεσαι και να καμαρωνεις τα παιδακια σου ! Ενημερωσε μας , για ο,τι νεο εχεις ! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΝΝΑ59 την Πέμ Αύγ 23, 2012 6:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #76457  από sofia13
 Τετ Αύγ 22, 2012 4:51 pm
Mονο για το Lyrica θα πω κι'εγω γιατι τα υπόλοιπα σου τα είπαν οι παραπάνω. Και τίποτα δεν κάνει και πολύ δύσκολα κόβεται αν το παίρνει κανείς καιρό. Και αστάθειες προκαλεί , ιλίγγους΄,πόνους γενικά είναι απαίσιο. Και σχεδόν ολοι οι Νευρολόγοι το συστήνουν δυστυχώς. Ευχομαι να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου οσο πιο γρήγορα γίνεται.
 #76458  από tompol
 Τετ Αύγ 22, 2012 8:55 pm
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Το lyrica το παιρνω 1,5 μήνα πρωι-μεσημερι-βραδυ αλλα σε μικρη ποσοτητα, των 25mg.

Ερωτηση :10 μερες σε σταδιακη ελλατωση δεν αρκει σαν διαστημα για να το σταματησω ;
 #76515  από ΑΝΝΑ59
 Πέμ Αύγ 23, 2012 6:38 pm
tompol έγραψε:Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
Το lyrica το παιρνω 1,5 μήνα πρωι-μεσημερι-βραδυ αλλα σε μικρη ποσοτητα, των 25mg.

Ερωτηση :10 μερες σε σταδιακη ελλατωση δεν αρκει σαν διαστημα για να το σταματησω ;
Καλυτερα, να ρωτησεις τον γιατρο , που σου το εδωσε ! :greetings-waveyellow:
 #76519  από sofia13
 Πέμ Αύγ 23, 2012 9:26 pm
Nαι , καλύτερα να ρωτήσεις το γιατρό σου. Αλλα σου είπαμε τις προσωπικές μας εμπειρίες.!!! Καλή τύχη. .....