Πόσο με μπερδεύει το συγκεκριμένο περιστατικό… επικαλούνται τη δημοκρατία… ποια δημοκρατία; Τη δημοκρατία των κομμάτων και των φρουρούμενων παρατρεχάμενών τους. Την κατ’ επίφαση δημοκρατία, την οποία ο μόνος που δεν απολαμβάνει, είναι ο πολίτης.
Ο χρυσαυγίτης έκανε αυτό που πολλοί από εμάς θα θέλαμε να κάνουμε, ίσως όχι απέναντι στα συγκεκριμένα πρόσωπα, ίσως και ναι.
Η δημοκρατία έχει καταλυθεί στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό, με ευθύνη ΚΑΙ αυτών που δέχθηκαν σήμερα την επίθεση, αυτών που εφαρμόζοντας μια στείρα και αδιέξοδη αντιπολίτευση δεν έχουν καταφέρει να εμπνεύσουν τον πολίτη και τον έχουν σπρώξει σε σκοταδιστικές και απάνθρωπες θεωρίες που είναι πλέον ζήτημα χρόνου να μετουσιωθούν σε απάνθρωπες πράξεις. Τα χαστούκια στην Καννέλη, δεν με ενοχλούν, ούτως ή άλλως η ίδια διατείνεται ότι είναι σε πόλεμο με το σύστημα (στον πόλεμο υπάρχουν θύματα), αυτό που με φρικάρει, είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε νεκρό κάποιον αθώο μετανάστη. Έναν άνθρωπο φτωχό που έκανε το λάθος να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή σε ένα βάρβαρο καπιταλιστικό κόσμο.
Ο πόλεμος είναι εδώ, σύντομα θα υπάρχουν θύματα αυτού του πολέμου και ανάμεσά μας. Θέλω να πέσω ηρωικά. Θα μου το επιτρέψει η αναπηρία μου; Ή θα ψοφήσω παρέα με ένα σωρό άλλους, όλοι "αθώα" θύματα μιας (αναπηρο)κτονίας ή όπως αλλιώς θα θελήσουν να την ονομάσουν ώστε να στήσουν τις επετείους μνήμης του μέλλοντος;