• Ψυχολογια και rebiff 22

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #73105  από christiana
 Τετ Ιουν 06, 2012 2:24 pm
Καλησπερα

Ποσο ,οπως το ζησατε,επηρεασαν η επηρεαζουν τα rebiff 22 th ψυχολογια σας; Ρε παιδια ειμαι καλα αλλα κατι δεν μου ειναι καλα και νομιζω ειναι η ψυχολογια μου κια επηρεαζεται ασχημα απο αυτη τη θεραπεια... Μια πανω μια κατω μια ασπρο μια μαυρο...
 #73106  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 06, 2012 2:35 pm
christiana έγραψε:Καλησπερα

Ποσο ,οπως το ζησατε,επηρεασαν η επηρεαζουν τα rebiff 22 th ψυχολογια σας; Ρε παιδια ειμαι καλα αλλα κατι δεν μου ειναι καλα και νομιζω ειναι η ψυχολογια μου κια επηρεαζεται ασχημα απο αυτη τη θεραπεια... Μια πανω μια κατω μια ασπρο μια μαυρο...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλησπερα ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ !!!! Γενικα, το εχουν αυτο το ''χαρισμα'' , οι ιντερφερονες !!! Εμενα, με ειχε πειραξει ΠΟΛΥ, το Αβονεξ !!!! Απελπισια.......σκετη !!!!!!!!! :sad-roulette: Με το ρεμπιφ, τα πραγματα, ηταν αρκετα καλυτερα !!!!!!Βεβαια, υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες, που δημιουργουν ασχημη ψυχολογικη κατασταση...το σοκ της διαγνωσης....οι δυσκολιες της καθημερινοτητας λογω σκπ.....η διαδικασια της ενεσης..κλπ !!!!!!! Κανε υπομονη !!!!! Με τον πονοκεφαλο σου, τι εγινε ???? Εξακολουθει???? Μιλησες στο γιατρο ???? :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #73110  από christiana
 Τετ Ιουν 06, 2012 8:54 pm
ΑΝΝΑ59 έγραψε:
christiana έγραψε:Καλησπερα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Καλησπερα ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ !!!! Γενικα, το εχουν αυτο το ''χαρισμα'' , οι ιντερφερονες !!! Εμενα, με ειχε πειραξει ΠΟΛΥ, το Αβονεξ !!!! Απελπισια.......σκετη !!!!!!!!! :sad-roulette: Με το ρεμπιφ, τα πραγματα, ηταν αρκετα καλυτερα !!!!!!Βεβαια, υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες, που δημιουργουν ασχημη ψυχολογικη κατασταση...το σοκ της διαγνωσης....οι δυσκολιες της καθημερινοτητας λογω σκπ.....η διαδικασια της ενεσης..κλπ !!!!!!! Κανε υπομονη !!!!! Με τον πονοκεφαλο σου, τι εγινε ???? Εξακολουθει???? Μιλησες στο γιατρο ???? :greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:

Ευχαριστω Αννα,

Ναι καλυτερα με τους πονοκεφαλους.καλα ο γιατρος λεει ειναι θεμα προσαρμογης και θα περασει ....ε πινω και πιο δυνατα παυσιπονα (δεν με ενθουσιαζει βεβαια αυτο αλλα ....) παντως ειναι πλυ πιο ελεγχομενη η κατασταση.Αλλα το θεμα αυτο με τη ψυχολογια ειναι πιο οδυνηρο ... Και αμα ειμαι στα καλα μου λεω ειλικρινα θα τραλλανω κανενα αλλο μαζι μου..μια ετσι μια αλλοιως...μια θα παω μια δεν θα παω....και απλα ηθελα να δω αν πραγματικα εχουν να κανουν και τα rebiff.....συνηθισα τς ενεσεις αλλα αυτη η ψυχολογια ειναι αλλη υποθεση....

Ευχαριστω ξανα!
 #73111  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Ιουν 06, 2012 9:47 pm
:greetings-waveyellow: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: Ευχομαι να πανε ολα .....ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ !!!!!!
 #73120  από billios
 Πέμ Ιουν 07, 2012 12:42 am
Η ΣΚΠ εχει αμεση συναρτηση στην ψυχολογια,σαν υπαρξη και σαν αποτελεσμα,το φαρμακο επισης εχει αρνητικη επιπτωση,εαν με τα παυσιπονα νιωθεις καλλιτερα να συνεχισεις αλλα να προσπαθησεις να απεξαρτηθεις απο αυτα το συντομοτερο.
Δημιουργησε καταστασεις ευχαριστες για σενα,ασχολησου με οτι σε κανει να ξεχαστεις εστω για λιγο,μην πιεζεσαι να κανεις κατι που ''πρεπει'',φτιαξε εσυ τον κοσμο σου μεσα στον κοσμο των αλλων.
 #73167  από Louiza
 Παρ Ιουν 08, 2012 8:24 am
Καλημέρα και από εμένα και εύχομαι κάθε μέρα να είναι και καλύτερη για όλων τον κόσμο (λέμε τώρα). Από την εμπειρία μου των πέντε χρόνων που κάνω Rebiff 22 και 44, πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς η ένεση που σου κάνει χάλια την ψυχολογία, αλλά όλη η κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Υπάρχουνε στιγμές, που όταν έρχεται η ώρα να κάνω την ένεση, θέλω να βάλω που λένε τα κλάματα (γιατί νιώθω ότι πάλι θα πονέσω ή λίγο ή πολύ, ανάλογα το σημείο που θα κάνω την ένεση), αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι η ψυχολογία μου είναι κάθε μέρα χάλια. Υπάρχουν μέρες που με πιάνουν τα ψυχολογικά μου, αλλά φροντίζω να σκεφτώ κάτι άλλο, να κάνω κάτι άλλο, να βάλω μουσική και να αρχίσω να χορεύω και να τραγουδάω :banana-dreads: :banana-dreads: (παρακαλώ όχι σχόλια χιχιχιχι) και έτσι ξεχνιέμαι. Αν όμως πονάω κάπου ή νιώθω κουρασμένη κ.α δεν μπορώ να κάνω και πολλά και ξαπλώνω μέχρι να ηρεμίσω και κυλάάάάει η ζωή. :clap: :clap:
 #73336  από christiana
 Δευ Ιουν 11, 2012 2:53 pm
Louiza έγραψε:Καλημέρα και από εμένα και εύχομαι κάθε μέρα να είναι και καλύτερη για όλων τον κόσμο (λέμε τώρα). Από την εμπειρία μου των πέντε χρόνων που κάνω Rebiff 22 και 44, πιστεύω ότι δεν είναι ακριβώς η ένεση που σου κάνει χάλια την ψυχολογία, αλλά όλη η κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Υπάρχουνε στιγμές, που όταν έρχεται η ώρα να κάνω την ένεση, θέλω να βάλω που λένε τα κλάματα (γιατί νιώθω ότι πάλι θα πονέσω ή λίγο ή πολύ, ανάλογα το σημείο που θα κάνω την ένεση), αλλά γενικά δεν μπορώ να πω ότι η ψυχολογία μου είναι κάθε μέρα χάλια. Υπάρχουν μέρες που με πιάνουν τα ψυχολογικά μου, αλλά φροντίζω να σκεφτώ κάτι άλλο, να κάνω κάτι άλλο, να βάλω μουσική και να αρχίσω να χορεύω και να τραγουδάω :banana-dreads: :banana-dreads: (παρακαλώ όχι σχόλια χιχιχιχι) και έτσι ξεχνιέμαι. Αν όμως πονάω κάπου ή νιώθω κουρασμένη κ.α δεν μπορώ να κάνω και πολλά και ξαπλώνω μέχρι να ηρεμίσω και κυλάάάάει η ζωή. :clap: :clap:
Louiza mou,spσε ευχαριστω!σε ευχαριστν πρωτα για την απαντηση δου και δευτερο γιατι νι και εγω καταλαβα πως δεν ειναι οι ενεσεις αλλα το περισσοτερο γενικα η ψυχολογια με οσα συμβαινουν....-μιυσικη,τραγουδι, χορος κια γενικα κατι να ξεχαστει το μυαλο οσο μπορει...
 #73345  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Δευ Ιουν 11, 2012 7:19 pm
Καλησπέρα σε όλους!!! :greetings-waveyellow:
Είναι αλήθεια πιστεύω πως οι ιντερφερόνες έχουν μια τάση να σε τραβάνε στην μελαγχολία,στην απελπισία,στην κατάθλιψη...Βέβαια θα συμφωνήσω με την Άννα59 στο οτι και εγώ με τις Avonex ήμουνα πολύ χειρότερα.Ψυχολογικά.Και να σου πω και κάτι?Δεν είναι καθόλου μα καθόλου ντροπή!Και εγώ κοντεύω κάθε φορά να βάλω τα κλάματα όταν είναι να κάνω την ένεση.Για να μην σου πω πως σχεδόν κάθε φορά συμβαίνει αυτό.Συνήθως μάλιστα μόλις ακριβώς την κάνω,βρίζω και λιγάκι,αν και γενικά δεν βρίζω ποτέ,έτσι για να ξεσπάσω.Τα τραγούδια και η μουσικούλα είναι μια καλή λύση,αν και εγώ ξεδίνω και στην κουζίνα τις πιο πολλές φορές.Μπορεί να με πιάσουν τα κλάματα στα καλά καθούμενα και για να μου περάσει αρχίζω και τραγουδάω.Άκου λέει!!!!Ότι μπορούμε θα το κάνουμε!!!οκ? :romance-grouphug: