Ακόμη και "καθ΄ ομοίωση" να μην είμαστε φτιαγμένοι (άρα οι γραφές λένε ψέματα), πως είναι δυνατόν ο Πανάγαθος δημιουργός μας να μας έφτιαξε με τρόπο τέτοιο ώστε να μας δίνει την επιλογή να γινόμαστε κακοί, εφ΄ όσον ο Ίδιος αδυνατεί να συμπεριφερθεί με ανάλογο τρόπο, διότι απλούστατα η έννοια "κακία" βρίσκεται -όσο κι΄αν φαίνεται απίστευτο - έξω από τις δυνατότητές Του; Mήπως λοιπόν δεν μας έφτιαξε Αυτός; (άρα οι γραφές ξαναλένε ψέματα)
Μήπως οι γραφές λένε ανακρίβειες και μυθοπλασίες;
Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΝΑΓΑΘΟΣ Θεός να καίει τα Σόδομα και τα Γόμορα, σε ένδειξη οργής και εκδίκησης για τα παραστρατήματα των δημιουργημάτων του, εφ΄ όσον δεν μπορεί να νοιώσει οργή και ακόμη περισσότερο δεν έχει εκδικητικές τάσεις;
Δεν ίσχυε τότε αυτό που έβαλε τον Υιό του, να μας διδάξει αργότερα; Να συγχωρούμε ακόμη και τον εχθρό μας;
Ποιο το νόημα να ζητάει από τον Αβραάμ να θυσιάσει το παιδί του για ν΄ αποδείξει την πίστη του σ΄ Αυτόν, εφ΄ όσον σαν Θεός που είναι γνωρίζει εκ των προτέρων τι θα πράξει ο Αβραάμ;
Η επιθυμία του αυτή (η ανθρωποθυσία), δεν είναι ένδειξη υπέρτατης βαρβαρότητας, που ο Θεός είναι αδύνατον και παράλογο να έχει;(άσχετα αν έστειλε στο βωμό αρνάκι, τη στιγμή που ο Αβραάμ κατέβαζε το μαχαίρι στο λαιμό του παιδιού του)!
Δεν συνεχίζω γιατί στα ερωτήματα δεν υπάρχει τέλος.
Πριν από 33 χρόνια, ένας φιλόλογος μου στο λύκειο, απευθυνόμενος στους μαθητές του (στους οποίους συμπεριλαμβανόμουνα κι΄ εγώ), είχε πει μια κουβέντα που τότε όλη η τάξη είχε γελάσει. Τώρα πλέον αντιλαμβάνομαι τη σοφία της.
"Θεός είναι πάντα ο ισχυρότερος από εσάς"...[/quote]
Ακριβως !!!!! ''Θεος ειναι ,παντα, ο ισχυροτερος απο μας '' !!!!!! Γι αυτο, φτιαχτηκαν οι θρησκειες !!!!! Για να εξηγησουν το....ανεξηγητο !!!! Για να εξηγησουν, οσα ο ανθρωπος ΔΕΝ μπορει να καταλαβει ......!!!!!!Σε ολες τις ιστορικες περιοδους !!!!! Να εξηγησουν φυσικα φαινομενα, γενικα, που δεν μπορουσε να καταλαβει ο ανθρωπος, λογω επιστημονικης ανεπαρκειας !!!!!! Μεχρι εδω, καλα !!!! Εξ αλλου, ετσι γεννηθηκαν και οι μυθολογιες ολων των λαων, που, κατα τη γνωμη μου, ειναι πολυ ενδιαφερουσες !!!!! Οταν , ομως, η θρησκεια, οποιαδηποτε θρησκεια, ....εξηγει κοινωνικα φαινομενα.....Οταν , εξηγει και δικαιολογει την κυριαρχια του ισχυρου.....ε!!!!!!...τοτε ειναι ΤΟ μεσο αποβλακωσης και υποταγης του ανθρωπου !!!!!!!! Ρωταει ο ανθρωπος...''γιατι με απελυσαν απο τη δουλεια μου, ενω εχω οικογενεια...εχω παιδια...???????? ''.....του απαντα η θρησκεια '' ολα ειναι απ'το Θεο !!!!! Ο εργοδοτης σου, απο το Θεο θα το'βρει !!!!!!! Κανε υπομονη !!!!! Εχει ο Θεος !!!!!! Να αγαπας τον ( τεως) εργοδοτη σου !!!!!!!!! Και....στη μελλουσα ζωη....θα ανταμοιφθεις !!!!!!!!! Ισως απλοϊκο, το παραδειγμα ! Καπως ετσι, ομως, βλεπω οτι , λειτουργουσαν ΚΑΙ λειτουργουν οι θρησκειες !!!!!!!!!!