• κΟΥΡΑΣΗ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #67951  από elpida
 Δευ Φεβ 20, 2012 3:23 pm
Γεια σου Νικολάρα.
Κάνω και εγώ avonex σαν και εσένα.
Νομίζω ότι η κούραση είναι σύμπτωμα της ΣΚΠ.
Κάνε μια έρευνα για βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής.
Εγώ κατά καιρούς παίρνω διάφορα και με τονώνουν πολύ.
Κάνε την έρευνα σου στο ίντερνετ, ρώτησε φαρμακοποιό ή σε μαγαζί με βιολογικά και φυτικά προϊόντα.
Ψάξε για τόνωση και ενέργεια.
Τα μαγαζιά με βιολογικά έχουν καλά πράγματα και τα προτιμώ από τα φαρμακεία.
Κάνε μια προσπάθεια.
Νομίζω ότι θα βοηθηθείς.
Καλή συνέχεια Νικολάρα.
 #67954  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Φεβ 20, 2012 6:10 pm
ΚΑΙ γυμναστικουλα Νικολαρα !!!! Χωρις,ομως,να εξαντλεισαι !!!Αν εχεις τη δυνατοτητα,γραψου σε ενα γυμναστηριο, πες στον γυμναστη το προβλημα σου και θα σου φτιαξει ενα προγραμμα...μουρλια !!!!!!!!!!!!!! Εμενα με βοηθησε πολυ η ασκηση στα μηχανηματα με τα βαρη !!!! Με το ελαχιστο βαρος βεβαια!!!!!!!!!!!!Ετσι, θα φτιαξεις και......ΚΟΡΜΑΡΑ !!!!!!!!! :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-linedance: :banana-linedance: :banana-linedance: :banana-linedance: :banana-linedance: :banana-linedance: :banana-linedance: υγ.....ο χορος, βοηθα πολυ,επισης !!!! ΚΑΙ γυμναζει ΚΑΙ ειναι η καλυτερη......ψυχοθεραπεια, και μαλιστα...ομαδικη....!!!!!!!
 #67967  από nikolaras
 Δευ Φεβ 20, 2012 8:35 pm
κωστας έγραψε:
nikolaras έγραψε:Δεν παιρνω τπτ απο βιταμινες καμια φορα vital plus k eviol αυτα λογικα σε κανα μηνα θα κοψω την ιντερφερονη κ θα γυρισω στην γ σφαιρινη με εκραξε ο νοσηλευητης μου σημερα (και ειχε δικιο ) γτ γυρισα στην ιντερφερονη χωρις λογο κ λεω να κανω γ σφαιρινη μπας κ μ κατσει καλυητερα γτ αν συνεχισω ετσι οχι διακοπες το καλοκαιρι ουτε για πιπι δν θα μπορω να παω στο τελος μονος :teasing-neener:
Αδερφε πως θα παρεις γ-σφαιρινη αφου δεν την δικαιολογει πλεον η παθηση μας?
Μια γνωστη μου με σκπ περνει τωρα γ σφαιρινη απλα πρεπει να δωσεις εξτρα " λαλα" σε αυτους π παιρνουν τα χαρτια για να στο εγκρινουν ελλας το μεγαλειο σου τωρα δν ξερω σε κανα μην θα δω τι θα κανω οσο για βιταμινες ρε μαγκες πολλη ψαξιμο κ πολλα λεφτα για απλα να τεσταρω βιταμινες κτλπ κατι θα κανω ελπιζω απλα να βελτιωθω γτ αν στα 23 μ ειμαι ετσι στα 35 γαμησε με καλυτερα να πεσω απ το μπαλκονι :sad-roulette: :sad-roulette: :obscene-hanged: :teasing-neener:
 #67971  από billios
 Δευ Φεβ 20, 2012 9:41 pm
Με 28 ευροπουλα το διμηνο θα εισαι κομπλε απο βιταμινες,ψαρολαδο,εβιολ ε ,κοτζι μπερι και Q10.
Μετα ανεβαζεις αν σε περνει με πολτο
 #67978  από βικυ
 Δευ Φεβ 20, 2012 10:24 pm
Iπποφαες εχεις δοκιμασει????Εγω εδω και 1,5 μηνα που το παιρνω εχω δει θεαματικη βελτιωση στο "θεμα" της κοπωσης, η οποια με ταλαιπωρουσε παρα πολυ!Δεν ξερω βεβαια τι θα γινει οταν το διακοψω... :think: ....ως τοτε ποιος με πιανει :eusa-dance: :eusa-dance: !
υ.γ.Για αλλη μια φορα θα πω πως δεν ακολουθω καμια αγωγη για την ms
 #67983  από Π.Μ79
 Τρί Φεβ 21, 2012 1:18 am
Όταν διέκοψα την ιντερφερόνη πριν από 14 μήνες, η κόπωση μειώθηκε κατά πολύ.

Συνέχισα όμως να έχω έστω και λιγότερη, κόπωση σχεδόν καθημερινά που με τη ζέστη ή την υγρασία ή και τα 2, με θυμότανε κατά πολύ.

Μετά την επέμβαση για ccsvi, η κόπωση είναι 7 μήνες μετά ανύπαρκτη, ακόμα και μετά από ώρες δουλειάς.

Ψάξου γενικώς Νικόλα.

Επειδή όμως ο πόλεμος μαίνεται, τουλάχιστον μέχρι να βγει (αν βγει ποτέ) απόφαση γι'αυτό,
πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα σκευάσματα.

Βιταμίνες, μαγνήσιο, βασιλικό πολτό, ιπποφαές, κρόκο κοζάνης, κρόκο Γουαδελούπης (:D) και ό,τι άλλο σκεύασμα κυκλοφορεί.

Το τι θα σε βοηθήσει απλά να ξέρεις, ότι μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. ;)
 #68045  από Κώστας
 Τετ Φεβ 22, 2012 11:32 am
Π.Μ79 έγραψε:Όταν διέκοψα την ιντερφερόνη πριν από 14 μήνες, η κόπωση μειώθηκε κατά πολύ.

Συνέχισα όμως να έχω έστω και λιγότερη, κόπωση σχεδόν καθημερινά που με τη ζέστη ή την υγρασία ή και τα 2, με θυμότανε κατά πολύ.

Μετά την επέμβαση για ccsvi, η κόπωση είναι 7 μήνες μετά ανύπαρκτη, ακόμα και μετά από ώρες δουλειάς.

Ψάξου γενικώς Νικόλα.

Επειδή όμως ο πόλεμος μαίνεται, τουλάχιστον μέχρι να βγει (αν βγει ποτέ) απόφαση γι'αυτό,
πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα σκευάσματα.

Βιταμίνες, μαγνήσιο, βασιλικό πολτό, ιπποφαές, κρόκο κοζάνης, κρόκο Γουαδελούπης (:D) και ό,τι άλλο σκεύασμα κυκλοφορεί.

Το τι θα σε βοηθήσει απλά να ξέρεις, ότι μόνο εσύ μπορείς να το κρίνεις. ;)

Όταν έκοψα κι΄ εγώ (με δική μου πρωτοβουλία), την ιντερφερόνη η κούραση μειώθηκε αρκετά, αλλά όχι τελείως. Μετά τις 10 συνεδρίες που έκανα με υπερβαρικό η κούραση εξαφανίστηκε τελείως και αυτό διαρκεί μέχρι τώρα, ένα χρόνο μετά τις 10 εκείνες συνεδρίες. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γινόταν αν συνέχιζα να πέρνω ιντερφερόνη. Ο συνδιασμός όμως υπερβαρικού και αποχής από την ιντερφερόνη εξαφάνισαν το πρόβλημα της κούρασης.
Μακάρι τα ταμεία να δικαιολογούσαν τις συνεδρίες ώστε να είχατε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε όλοι. Άλλωστε είναι τελείως ανώδυνο και χωρίς τον κίνδυνο καμμίας παρενέργειας.
Ενημερωτικά αναφέρω πως το ΙΚΑ όσο κι΄ αν σας φαίνεται απίστευτο καλύπτει περίπου το 25% της κάθε συνεδρίας για περιορισμένο αριθμό συνεδριών το χρόνο. Η μέθοδος του υπερβαρικού περιλαμβάνεται ή τουλάχιστον περιλαμβανόταν στους καταλόγους του ΙΚΑ με τις καλυπτόμενες από αυτό θεραπείες.
 #68046  από eleni POL
 Τετ Φεβ 22, 2012 11:41 am
:greetings-waveyellow: εχετε δοκιμασει αλοη βερα? εγω τα παιρνω πολλα χρονια ακομη και πριν διαγνωστω.προσεξα οτι με κραταει active και μαλιστα κι αλλοι που πινουν μου εχουν πει οτι τους δινει ορεξη για ζωη και αυτοι δεν ειναι αρρωστοι ,το παιρνουν μονο για ενεργεια .
ειναι λιγο ακριβο περιπου 30 ευρω το μπουκαλι για 1 μηνα αλλα μπορεις να γραφτεις μελος της LR και τοτε σου κοστιζει περιπ 20 .

παντως οι γιατροι μου εχουν πει οτι ειναι πολυ καλο και οχι απλως να παιρνω βιταμινες αλλα να "πλακωθω στις βιταμ" γιατι πολεμαμε μεν το ανοσοποιητικο αλλα συγκεκριμενες ουσιες.

η αλοη βοηθαει στην αποτοξ με τον καθαρισμο των τριχοειδων αγγειων,βοηθαει το πεπτικο και γενικα το ανοσοποιητικο.αντενδεικνυται μονο σε περιπτωσεις αδιαγνωστων εντερικων προβλημ.
διαλεξτε τη γευση ροδακινο η αλλη ειναι μπλιαχ!!
.αν θελετε κατι αλλο με ρωτατε ,
 #68057  από manos81
 Τετ Φεβ 22, 2012 1:46 pm
nikolara kane ypomoni!pernw to xapaki 4-5 mines.tous 2-3 mines eniotha les kai therapeytika se thema kourasis.ekana trela pragmata.i gineka mou me xazeve.kanena dimino kopikan ayta.epistrofi ston palio manolaki pou perpataga ligaki kai eprepe na ksekourastw 3 ores gia na ksanaperpatisw..ypomoni file min peseis apo to mpalkoni pantos..malakia einai.. etsi kialios tha pethanoume oloi mia mera!giati viazese?.

aaa kai kati alo!ekopsa to tsigaro apo 1 noemvriou!kai sinexizw!
 #71312  από olyval
 Τετ Μάιος 09, 2012 12:57 pm
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΩ MS ΠΡΙΝ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΥΩ.ΚΑΝΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ AVONEX ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ........ΠΑΡΕΝΕΡΓΙΕΣ ΛΙΓΕΣ-ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ: ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΣΤΙΣ 6:00,ΔΟΥΛΕΙΑ,ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟΣ ΥΠΝΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΤΛ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ.ΠΙΕΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΞΕΧΝΑΩ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΟΥ..........ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ π.χ. ΝΑ ΕΝΤΑΞΩ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ ΚΤΛ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ