Καταρχάς καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ που με δεχθήκατε στην όμορφη παρέα σας!
Η μητέρα μου έχει ήδη διάγνωση από το 2008 με δευτεροπαθή προϊούσα ΣΚΠ κι έτσι παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και το site αρκετό χρονικό διάστημα. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ζητήσω τη γνώμη σας,γιατί αντιμετωπίζω προσώπικά πρόβλημα και δεν μπορώ να το συζητήσω πουθενά για ευνόητους λόγους... Εδώ και περίπου δύο χρόνια έχω μουδιάσματα σε χέρια και πόδια(έως να μην τα νιώθω καθόλου), τρέμουλο, από το πρωί που ξυπνάω είμαι λες και με έχει πατήσει τρένο,δεν μπορώ να ανέβω σκάλες αν δεν σταματήσω τουλάχιστον δύο φορές,δεν μπορώ να ανέβω ανηφόρα χωρίς να φουσκώσω,δεν αντέχω να κρατήσω βάρος χωρίς να "κοπούν" τα χέρια μου και να τρελλαθώ από τον πόνο μετά,ζαλίζομαι,ξεχνάω φοβερά,ο πόνος γενικά έχει γίνει ο καλύτερος φίλος μου. Αυτά, βέβαια,έχουν χειροτερεύσει μέσα στα δύο χρόνια.Μετά από πολλές εξετάσεις,μου έδωσαν να κάνω και μαγνητική.Σε αυτή φάνηκαν κάποιες εστίες με παθολογικό σήμα Τ2 και flair,στην υποφλοιώδη ουσία και γύρω από την τέταρτη κοιλία του εγκεφάλου, και μία ακόμη στο 2ο θωρακικό με παθολογικό Τ1 σήμα,αλλά μη ειδικές.(Η ηλικία μου είναι 32 ετών).Το πρόβλημά μου είναι πως κανείς δεν μου λέει τι σημαίνει αυτό,όχι σαν ερμηνεία της μαγνητικής, αλλά σαν αιτία. Τι μπορέι να είναι,τι μπορώ να κάνω.Μου είπαν να πάρω neurobion, αντικαταθλιπτικά και μετά από ένα μήνα πάλι να συζητήσουμε την "αγωγή" μου. Με τα neurobion δεν βλέπω μεγάλες διαφορές(μέσα σε 20 ημέρες βέβαια),και είμαι σε θέση να πώ ότι δεν πάσχω από κατάθλιψη(είμαι φαρμακοποιός). Σας παρακαλώ,θα ήθελα τη γνώμη σας,τι θα μπορούσα να κάνω.Εχω πολλούς να φροντίσω και πρέπει να σταθώ στα πόδια μου. Σας ευχαριστώ πολύ πολύ και συγγνώμη για το χρόνο σας!