Ας συζητήσουμε λίγο πως μερικοί με το extavia έχουν παρενέργειες και το σταμάτησαν και εγώ που το κάνω περίπου 3 χρόνια δεν έχω καμιά παρενέργεια!!!
Για πείτε..........
Για πείτε..........
Σκλήρυνση κατά πλάκας
elina έγραψε:Μήπως σου συμβαίνει αυτό και δεν έχεις παρενέργειες;Πολύ καλό αυτό θα το συζητήσω με τον γιατρό μου! Ευχαριστώ!
"Πως μπορεί να υποψιαστεί κάποιος ότι ο οργανισμός του ασθενούς έχει αναπτύξει αντισώματα έναντι των ιντερφερονών;
Η εξέταση για την εύρεση των αντισωμάτων κατά της ιντερφερόνης-β είναι ιδιαίτερα δαπανηρή γι’αυτό πρέπει ο θεράπων νευρολόγος να την πραγματοποιεί μόνο επί ισχυρής κλινικής υποψίας. Κλινική υποψία τέτοια υπάρχει όταν ύστερα από μία φάση μακράς ύφεσης της νόσου υπό θεραπεία με ιντερφερόνες-β (τουλάχιστον για 12-18 μήνες μετά την έναρξη της) εμφανίζεται εκ νέου μία κλινική υποτροπή. Οι ασθενείς επιπρόσθετα, παρατηρούν ότι οι γνωστές παρενέργειες της ένεσης (γριππώδης συνδρομή) έπαψαν ξαφνικά να εμφανίζονται. Σε περίπτωση που πληρούνται οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις διακαιολογείται η διενέργεια τεστ ανάπτυξης αντισωμάτων έναντι της ιντερφερόνης σε ειδικό έργαστήριο.
Επί θετικού αποτελέσματος η εξέταση πρέπει να επαναληφθεί σε έξι μήνες για την πλήρη επιβεβαίωση της. Σε περίπτωση που ο τίτλος αντισωμάτων είναι ξανά ανεβασμένος (> 45) τότε υπάρχει ισχυρότατη υποψία ότι η ιντερφερόνη δεν έχει καμία απολύτως δράση. Επί κλινικής υποψίας για επιδείνωση της ασθένειας υπό θεραπεία με ιντερφερόνες και ταυτόχρονη διαπίστωση αντισωμάτων (σε δύο εξετάσεις με απόσταση 6 μηνών) ο θεράπων νευρολόγος πρέπει να αλλάξει τη θεραπεία του ασθενούς."
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=15469
George Good News έγραψε:Μολις εκανα την ενεση μου! Πλεον τοσο συνηθισμενη διαδικασια που αμεσως μετα το ξεχναω ......................... οντως με προβληματισε αυτο το topic
costas έγραψε:...η κοινη λογική λέει ότι αυτό κανουν τα εξελιγμένα φάρμακα τα παίρνεις και ... πετάς !...υποθετω πως δεν εννοεις οτι το "δικό" σου εξταβια ειναι πιο εξελιγμενο απο το συνήθως συνταγογραφουμενο των υπολοιπων;!...
kate2002 έγραψε:Δυσκολεύομαι να σε καταλάβω.... ξέρεις κάτι περισσότερο από την ομάδα και τον Διευθυντή μεγάλου Στρατιωτικού νοσοκομείου που με παρακολουθεί εδώ και 16 χρόνια;;
1)υποθετω πως δεν εννοεις οτι το "δικό" σου εξταβια ειναι πιο εξελιγμενο
2)την ιντερφερόνη αποκαλεις "εξελιγμένο φάρμακο που σε πετάει";
3)αφου θα συζητησεις τα υπολοιπα με το γιατρο σου, ρωτα τον να σου πει.....
4)Ενα ρεντ-μπουλ θα εφερνε καλυτερα αποτελεσματα....