• Πρέπει να πάρω κορτιζόνη;;;

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #67479  από ΑΝΝΑ59
 Τετ Φεβ 08, 2012 1:41 pm
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !!!!!
 #67480  από maraki12
 Τετ Φεβ 08, 2012 1:52 pm
tom80 έγραψε:ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ

η κορτιζόνη "απενεργοποιεί" γρήγορα την ενεργή εστία. σταματάει το κακό πριν πάρει διαστάσεις.
Το ότι είσαι καλά οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενεργές εστίες δεν είναι σε σημεία που σε επηρεάζουν.
"Η κορτιζόνη δεν θεραπεύει την αιτία, ούτε αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Επισπεύδει εξελίξεις που θα γίνονταν ούτως ή άλλως. Αξίζει τον κόπο για κινητικά προβλήματα (μέσα σ'αυτά και μάτια)." Νευρολόγος είπε, όχι εγώ. Την παίρνουμε αν δεν παλεύουμε τα συμπτώματα ως αποτέλεσμα και ως χρονική διάρκεια. Έχει παρενέργειες συσσωρεύσιμες. Πάντα (υποτίθεται) στην ιατρική ζυγίζεις κέρδος με ρίσκο.

Προσωπική άποψη : Να πάρει κάποιος κάτι με παρενεργειες εξαιτίας κουκίδων σε φωτογραφία, ενω την παλεύει, δεν μου ακούγεται και πολυ έξυπνο.. Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.. Αν δεν έκανε μαγνητική η Μαρία, θα τιθόταν θέμα κορτιζόνης?
billios έγραψε:Στην ουσια συντομευει τα οποια συμτωματα,δεν απενεργοποιει.
Αν ειναι να σου αφησει κατι, θα σου αφησει με η' χωρις κορτιζονη.
Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με γιατι εγω εχω αυτην ακριβως την εντυπωση.
Well said.
 #67497  από tom80
 Τετ Φεβ 08, 2012 8:00 pm
Μaraki12 και εμένα νερολόγοι μου τα πάνε καθηγητές βεβαίως – βεβαίως.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι νερολογος θα δει MRI ασθενούς με σκλήρυνση με ενεργή εστία και θα του πει ΟΚ μην πάρεις κορτιζόνη αφού είσαι καλά.
 #67503  από billios
 Τετ Φεβ 08, 2012 9:17 pm
Μπορω και χωρις κορτιζονη.
Μετα απο 20 μερες καλης μπεκρο ορασης σιγα σιγα περνω πανω μου,ειμαι σχεδον οκ,χρειαζομαι λιγο ακομη.
Μαρακι 12 σαφως πιο αναλυτικη και πιο καλα τοποθετημενη,καλυμενος απολυτα.
Πιστευω πως θα ειχα παρει τζαμπα κορτιζονη παντως.
Αν δε κανω λαθος σε αυτο εδω το φορουμ λεμε και φωναζουμε ΝΑ ΜΗΝ παιρνουμε κορτιζονη για ψιλου πηδημα,ετσι δεν ειναι? Αρχιζω και κοβω καπιστρι παιδια σιγα σιγα,αλλα λεμε και αλλα εννοουμε!!
 #67508  από Μαρία
 Τετ Φεβ 08, 2012 10:17 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για τη γνώμες σας!
Ωστόσο δεν νομίζω οτι θα τη γλιτωσω την κορτιζονουλα. Υστερα απο μια παραπολυ πιεστικη μερα στη δουλεια με θυμηθηκαν ολα τα συμπτωματα μαζι. Παω σαν το μπεκρη δε νιωθω το μισο μου προσωπο και τα χερια μου :(
Αύριο πάω Αιγινήτειο...Είδομεν
 #67510  από tom80
 Τετ Φεβ 08, 2012 10:28 pm
billios έγραψε: Αν δε κανω λαθος σε αυτο εδω το φορουμ λεμε και φωναζουμε ΝΑ ΜΗΝ παιρνουμε κορτιζονη για ψιλου πηδημα,ετσι δεν ειναι? Αρχιζω και κοβω καπιστρι παιδια σιγα σιγα,αλλα λεμε και αλλα εννοουμε!!
Λάθος κάνεις
Προσωπικά είμαι της άποψης ότι αν πρέπει να πάρεις κορτιζόνη ΝΑΙ να πάρεις αν δεν πρέπει ΟΧΙ να μην πάρεις.
Αυτό θα το κρίνει μόνο ο γιατρός σου, που θα πρέπει να εμπιστεύεσαι, αν δεν τον εμπιστεύεσαι άλλαξε τον.
Τουλάχιστο σε αυτό οι νερολόγοι μπορούν να βοήθησουν.
Αν είναι ή όχι ψήλου πήδημα το οποίο σύμπτωμα θα το κρίνει ο γιατρός σου
 #67520  από billios
 Πέμ Φεβ 09, 2012 6:05 pm
Φιλε ΤΟΜ 80 .
Καλως,να εμπιστευτω λοιπον τον ''καλο'' και ''εμπιστο'' νευρολογο που θα αποφασισει για μενα αν πρεπει η' οχι να παρω κορτιζονη και ο οποιος θα καταλαβει το συμπτωμα οπως το βιωνω ΕΓΩ με τη φαντασια του..! με την εμπειρια του..! με την σιγουρια του..! με προσθαφαιρεση..! με την εξηγηση της μαγνητικης..! με το γνωστο εγχειριδιο κορτιζονης εναντιον συμπτωματων..! θα αλλαξουμε θεση για μερικα λεπτα..!
Πως μπορει ο οποιοσδηποτε να καταλαβει ακριβως αυτο που νιωθεις και πως το νιωθεις!
Η γαματη ms ειναι πολυταλαντη και εχει πληθωρα συμτωματων,το μονο σιγουρο ειναι οτι η κορτιζονη θα δωσει ενα καλο πουσαρισμα και συντομοτερη ληξη των συμτωματων,αρα θα σε εχει βοηθησει και εισαι ευγνομων απεναντι στο γιατρο σου,αργοτερα ομως.....
Γιατρος δεν ειμαι,παντογνωστης δεν το παιζω,γνωμη δεν θελω να αλλαξω σε κανεναν,προσωπικα εχω καταλαβει πεντε πραγματα και κρατω μια γραμμη με ολη την διαθεση να αναθεωρησω
 #67525  από kate2002
 Πέμ Φεβ 09, 2012 6:35 pm
billios έγραψε:... κρατω μια γραμμη με ολη την διαθεση να αναθεωρησω
:scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: κι εδω κοκκινες γραμμες; ;;; :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek: :scared-eek:

:laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling: :laughing-rolling:
 #67526  από soulla
 Πέμ Φεβ 09, 2012 6:38 pm
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
 #67528  από βικυ
 Πέμ Φεβ 09, 2012 7:55 pm
tom80 έγραψε:
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι νερολογος θα δει MRI ασθενούς με σκλήρυνση με ενεργή εστία και θα του πει ΟΚ μην πάρεις κορτιζόνη αφού είσαι καλά.
Yπαρχει ....η δικη μου νευρολογος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)