ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ!!!-Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ , ΤΟΝ ΝΗΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ !!!
Σκλήρυνση κατά πλάκας
tom80 έγραψε:ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ"Η κορτιζόνη δεν θεραπεύει την αιτία, ούτε αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα. Επισπεύδει εξελίξεις που θα γίνονταν ούτως ή άλλως. Αξίζει τον κόπο για κινητικά προβλήματα (μέσα σ'αυτά και μάτια)." Νευρολόγος είπε, όχι εγώ. Την παίρνουμε αν δεν παλεύουμε τα συμπτώματα ως αποτέλεσμα και ως χρονική διάρκεια. Έχει παρενέργειες συσσωρεύσιμες. Πάντα (υποτίθεται) στην ιατρική ζυγίζεις κέρδος με ρίσκο.
η κορτιζόνη "απενεργοποιεί" γρήγορα την ενεργή εστία. σταματάει το κακό πριν πάρει διαστάσεις.
Το ότι είσαι καλά οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενεργές εστίες δεν είναι σε σημεία που σε επηρεάζουν.
billios έγραψε:Στην ουσια συντομευει τα οποια συμτωματα,δεν απενεργοποιει.Well said.
Αν ειναι να σου αφησει κατι, θα σου αφησει με η' χωρις κορτιζονη.
Αν κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με γιατι εγω εχω αυτην ακριβως την εντυπωση.
billios έγραψε: Αν δε κανω λαθος σε αυτο εδω το φορουμ λεμε και φωναζουμε ΝΑ ΜΗΝ παιρνουμε κορτιζονη για ψιλου πηδημα,ετσι δεν ειναι? Αρχιζω και κοβω καπιστρι παιδια σιγα σιγα,αλλα λεμε και αλλα εννοουμε!!Λάθος κάνεις
billios έγραψε:... κρατω μια γραμμη με ολη την διαθεση να αναθεωρησω
tom80 έγραψε:Yπαρχει ....η δικη μου νευρολογος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι νερολογος θα δει MRI ασθενούς με σκλήρυνση με ενεργή εστία και θα του πει ΟΚ μην πάρεις κορτιζόνη αφού είσαι καλά.