• ερωτήσεις που ........ φοβαμαι!!

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #63781  από ΑΝΝΑ59
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 3:34 pm
Μικρουλα,καινουρια φιλη....υπεροχα τα νεα για τα ματακια σου :happy-bouncymulticolor: Μπραβοοοοο.....!!!!!! :banana-dreads: Οσο για το ποσο υγιεις αισθανομαστε...Λοιπον εγω ειμαι,επισημως, κατα ( 100-67)% =33% υγιης !!!! Πώς αισθανομαι ομως....αυτο ειναι το ερωτημα...Υπαρχουν μερες που νοιωθω 100% αρρωστη ,οχι ψυχολογικα,σωματικα ! Συνηθως,ειμαι και νοιωθω....περισσοτερο απο 67% αρρωστη.... :teasing-neener:
 #63789  από monogramma
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 6:48 pm
το 33 ειναι γιατι είναι μια χρόνια νόσος μη αναμενόμενη... το θέμα είναι πόσο αισθανόμαστε όντως!! το χω παρατηρήσει ότι τις μέρες που νιώθω καλά μέσα μου και μια γρίπη να χω θα μου περάσει πιο γρήγορα...και την πρώτη φορά που με έπιασε τα μουδιάσματα έφυγαν όταν άρχισα να ξε-αγχωνομαι ξε-πιέζομαι ξε-στεναχωριέμαι...
πιστευω ότι η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο... το μυαλό είναι κάτι που ακόμα ούτε το 10% του δεν ξέρουμε.. σκεφτείτε τι δύναμη έχει...!! όλα στο μυαλό είναι ίσως...!! και τα λέω σε εσάς τώρα να τα ακούσω και εγώ...πρέπει να μαστε καλά και να μην σκεφτόμαστε βλακείες!!!! (όπως εγώ που στις ερωτήσεις μου η μία στις δύο λέξεις είναι αναπηρία... :violence-hammer: :violence-hammer: )
 #63791  από maria72
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 7:11 pm
[quote="Π.Μ79"
Μαρία, δε συμφωνείς. Γιατί?
[/quote]
αυτό έγραψα στον Γιάννη :
2ον είναι λογικός ο θυμός για τα λεγόμενα της γιατρου της φίλης μας αλλά απ΄την άλλη δεν είναι λογικό σε μια νεαρη με πρωτοεμφανιζόμενη νόσο να πει περίμενε να το δοκιμάσουν άλλοι????αν είχε σοβαρό πρόβλημα δεν θα της το ελεγε

και πάνω σε αυτο θεωρησα ότι o Γιάννης είπε ότι ο γιατρος λέει μ......ς και όσον αφόρα αυτό είπα ότι δεν συμφωνω απόλυτα.
τελικά νόμιζω ότι κάπου έγινε μπέρδεμα.
Ας ειμαστε όλοι όσο γίνεται καλά κι ας μην ζοριζόμαστε από μόνοι μας :greetings-waveyellow:
 #63793  από Μιμικαμ
 Σάβ Νοέμ 12, 2011 7:48 pm
Θεωρώ, οτι είναι καθήκον του γιατρού να ενημερώσει τον ασθενή σχετικά με ο,τι αφορά την νόσο ν'αναλύσει τα υπέρ και τα κατά της οποιασδήποτε αγωγής....

Βέβαια, επειδή είναι νευρολόγος και οχι ψυχαναλυτής, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ψυχική αντίδραση του ασθενούς και κατά πόσο είναι προετοιμασμένος στο ν'ακούσει ολες τις παραμέτρους... το θέμα είναι ο ασθενής πόσο ετοιμος, ωριμος αισθένεται, για ν'ακούσει να κάνει ολες εκείνες τις έρωτήσεις που εύλογα δημιουργεί αυτή η ασθένεια....συνήθως η πιο σημαντική ερώτηση είναι αυτή πού δεν υποβάλλεται....ομως επειδή, αυτός και μόνο είναι ο διαχειριστής της ζωής του....νομίζω οτι καλό είναι να γνωρίζει, ολα οσα τον αφορούν, ώστε να μπορεί να είναι σε θέση, να γνωρίζει και πως θα τα αντιμετωπίσει στην δεδομένη στιγμή.

Οσο για σένα κοριτσάκι, αν και μικρό, σε βρίσκω αρκετά ώριμο,...και μόνο που έκανες αυτές τις ερωτήσεις σε αλλους συνασθενεις, αποδεικνύει ενα άτομο που μπορεί να αντικρiζει την αλήθεια κατάματα, θέλει να ενημερωθεί σχετικά με ο,τι το αφορά...και εν τέλει να διαμορφώσει ανάλογα την ζωή του...αυτό που θα σου συνιστούσα, σαν πολύ πιο παλιά στην νόσο, εφόσον σε αγγιξε τοσο light, ξέχασέ την, μην αγχώνεσαι προκαταβολικά για τίποτα......ολη η ζωή είναι μπροστά σου και σε περιμένει να της δώσεις ολα οσα επιθυμείς να κάνεις..... :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μιμικαμ την Σάβ Νοέμ 12, 2011 10:49 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.