• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6283  από mary_d_ath
 Τρί Ιουν 23, 2009 10:19 pm
Καληνύχτα σε όλους μας και καλό ξημέρωμα να έχουμε!!
 #6286  από litsa
 Τρί Ιουν 23, 2009 10:41 pm
ΛΕΝΑ MOU GEIA SOU!!
ΝΑΙ σου επιτρέπουμε να φεύγεις μονο για συγκεκριμένους λόγους!!!
το φάρμακο δεν το σταμάτησα τελικά... το λιγοστεψα και τώρα το συνεχίζω κανονικά, αλλά παιρνω ακόμα αντιβίωση!

μαρία 77 μην στενοχωριέσαι! μάθε τους εσύ εκεί να συνεχίσουνε και βρες και εσύ ένα ποστο να είσαι χαλαρή!! ή κάνε υπομονή λίγο θα περάσει - μην σκέφτεσαι αρνητικά!
ποιος μιλάει ε??
Μαρία οι κοπελιές ήταν τέλειες!! γράφαμε εξετάσεις και μείναμε μαζί στο ξενοδοχείο... πολυ καλές! και μου άρεσε τρελά που μιλουσαν κυπριακά!!

Ελενα μου άλλες εποχές θα ήθελα να ήμουν αρχηγός τώρα δεν θέλω ουδεμία ευθύνη!!!!!!!!!!!!!!!!!
απλά είσαι γλαφυρή στο γράψιμο και μας ανεβάζεις με τα λεγόμενα σου!! ε να σου δώσουμε ένα τιτλάκο..
αλλά αφού δεν θέλεις νταξει!!

τώρα για την δίαιτα ..... υποφέρω και μόνο που δεν θα τρώω όσο θέλω!! αλλά θα το φτιάξω και αυτό - ας μην σφίγγει το κεφάλι και τα ποδια και όλα καλά!!!!!!!!!

φιλάκια!!
 #6298  από Γιούλη Κ.
 Τετ Ιουν 24, 2009 7:38 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ :lol: :lol: :lol:
Μια καλημέρα είναι αυτή, πες την κι ας πέσει χάμω...
Παιδάκια... :lol: πως φέρνουμε βίντεο από το youtube;
Τι μεταφέρουμε από το όποιο βίνεο και πού; Ευχαριστώ εκ των προτέρων, γιατί ξέρω πως όλοι είστε καά παιδιά :lol: :lol: :lol:
Καλημέρα Έλενα, Λίτσα, Μαρία, Αλέξανδρε, aorate, mary_d_ath, Λένα... ξέχασα κάποιον;
Σε όλους τους φίλους/ες εδώ :lol: :lol: :lol:
 #6301  από aoratos
 Τετ Ιουν 24, 2009 8:22 am
Καλή σας μέρα παιδιά.

Γιούλη αρχίζω από την δεύτερη ερώτησή σου για τα βίντεο και σου αντιγράφω ένα κατατοπιστικό κομμάτι του αντμιν. Προσπάθησε και να δεις που θα τα καταφέρεις!
admin έγραψε:Για να βάλεις βιντεάκι από το youtube παίρνεις το τελευταίο κομμάτι από το URL του βιντεο (το έχω μαρκάρει με κόκκινο),

http://www.youtube.com/watch?v=aZ0tu2qsaRg

και το βάζεις μέσα εδώ [youtube][/youtube] (Βλέπετε έχω προσθέσει το κουμπί πάνω αριστερά με όνομα youtube)

Για το άλλο ερώτημά σου, τι είναι η μιτοξανδρόνη σου αντιγράφω ένα από τα αρχικά ποστ για να μην τα ξαναγράφω... :lol:
aoratos έγραψε:Είναι χημειοθεραπευτικό φάρμακο. Παλιότερα δινόταν σε κάποιες μορφές καρκίνου μόνο. Είναι καρδιοτοξικό φάρμακο σε μεγάλες ποσότητες γι αυτό και οι δόσεις περιορίζονται σε 10-12 στην διάρκεια της ζωής σου.
Συνήθως δίνεται στην σκλήρυνση δευτεροπαθώς πρωιούσας μορφής και όταν κάποια άλλα φάρμακα δεν έχουν αποτέλεσμα με ρυθμό μία δόση κάθε 3 μήνες.
Έχει πολλές παρενέργειες και μπορεί να προκαλέσει καρδιοτοξικότητα, αρρυθμίες, ΗΚΓ ανωμαλίες, λευκοπενία, αναιμία, θρομβοπενία, αλωπεκία, ναυτία, έμετοι, ανορεξία, διάρροια, κόπωση, βλεννογονίτιδα, διάμεση πνευμονίτιδα, γαστρεντερική αιμορραγία, αύξηση τρανσαμινασών, αύξηση ουρίας-κρεατινίνης, αμηνόρροια, λευχαιμία, καταστροφή ιστών επί εξαγγείωσης κατά τη διάρκεια της χορήγησης.
Στις προϋποθέσεις χορήγησης είναι η καλή καρδιακή λειτουργία και γι αυτό τον λόγο γίνεται υπέρηχος καρδιάς πριν την χορήγηση κάθε δόσης όπου η μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο κλάσμα εξώθησης της καρδιάς.
Δημιουργεί ανοσοκαταστολή με πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων τις πρώτες 11 μέρες μετά την κάθε δόση και επαναφορά τους στις αρχικές τιμές την 21η μέρα. (Στην περίπτωση μας έχουν φτάσει έως 2.000 τα λευκά αιμοσφαίρια). Επειδή λοιπόν ο οργανισμός είναι πολύ ευάλωτος τις μέρες αυτές χρειάζεται προσοχή από λοιμώξεις κάθε είδους και σου απαγορεύουν την λήψη ωμών τροφών. (Οτιδήποτε τρως πρέπει να έχει περάσει από φούρνο ή τηγάνι ή κατσαρόλα). Αυτό δεν είναι πρόβλημα βέβαια γιατί αντί για ντοματοσαλάτα για παράδειγμα μπορείς να φας χόρτα, μπρόκολο ή να κάνεις ένα καλό μπουγιουρντί. :lol:
Όπως έγραψα στο αρχικό μου ποστ έχουμε δει τουλάχιστον την σταθεροποίηση και μια ελαφρά βελτίωση. Στην κλίμακα EDSS που μετράνε τον βαθμό σκλήρυνσης ξεκινήσαμε με 1.5-2 και φτάσαμε στο 6. Τουλάχιστον τώρα μετράνε 5-5.5
Αυτή είναι η μικρή "εμπειρία" από την Μιτοξανδόνη και αυτά θυμάμαι για την ώρα αλλά όσοι από εσάς έχετε κάνει χρήση της προφανώς τα γνωρίζετε.
 #6304  από elena
 Τετ Ιουν 24, 2009 9:03 am
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!! :D :D :D

Ελπίζω να είστε όλοι καλά !!!! :D <σκάστε>κανένα χαμόγελο βρε παιδιά :D :D :D
προβλέπεται ζεστή μέρα σήμερα?ακούσατε τίποτα?θα λειτουργούμε με δελτίο καιρού από ότι φαίνεται :D :D
εκτός από την κίνηση στους δρόμους ,σήμερα παρατήρησα και μεγάλη κίνηση στην θάλασσα!!!
τα καράβια πάνε και έρχονται....έχουν αρχίσει οι πρώτες άδειες και οι κόσμος ξεχύνεται στα νησιά....άδικο έχουν?φυγή από την πραγματικότητα...χαλάρωση για μερικούς ,ξεφάντωμα για κάποιους άλλους...κάποιοι θα μείνουν ,κάποιοι είναι σε αναμονή με τα εισιτήρια στα χέρια,και περιμένουν την σειρά τους....σχεδόν τον <φάγαμε>και τον Ιούνιο...πάμε τώρα ολοταχώς και για τους υπόλοιπους... :D :D
7:40 high speed,το πρώτο που περνάει ...προορισμός ΚΥΚΛΑΔΕΣ!!!(τα βλέπω από το μπαλκόνι τώρα που σας γράφω)πρώτος σταθμός ΣΥΡΟΣ ...(αναλόγως το δρομολόγιο)ταξιδέψτε με την φαντασία σας μέχρι εκεί ,κατεβείτε στο λιμάνι και ανηφορήστε στα σοκάκια...κοιτάξτε τον κόσμο που τρέχει βιαστικός να προλάβει να τακτοποιηθή...και να ξεχυθεί στις παραλίες....στα ουζερί..στα κλαμπ...έχει άδικο?όχι, βιάζεται να προλάβει να ζήσει σε 10 μέρες αυτά που ονειρευόταν όλο τον χειμώνα....νιώστε το αεράκι στο πρόσωπό σας,ελαφρύ ,δροσερό...μυρίστε την θάλασσα ...ακούστε το κύμα ....μαζέψτε χρώμα...το γαλάζιο της θάλασσας,το γαλάζιο του ουρανού,το λευκό των σπιτιών...φρεσκοασβεστομένα για μένα για σένα,για εμάς!!!
και φτάσαμε ΜΥΚΟΝΟ ...γραφική ,το ίδιο όμορφη με τα άλλα νησιά ,αλλά και τόσο ιδιαίτερη....χαρούμενη ,προπάντων διασκεδαστική.... :D :D
και το ταξίδι συνεχίζεται...και βλέπεις από μακριά την ΠΟΡΤΑΡΑ...και λες κάτι αλλάζει...΄
ΝΑΞΟΣ...ακόμα δεν έχεις κατέβει και σου έρχεται η μυρωδιά από ψητό χταποδάκι...είναι μεσημέρι πια!!!ΧΩΡΑ ....λευκή ,φωτεινή,σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους με τα κάστρα και τους ιππότες,περπάτα στα στενά σοκκάκια...κοίτα τον κόσμο που σου χαμογελάει και σου λέει καλημέρα....ανέβα στο κάστρο και κοίτα ,πεεεέρα μακριά,δες την Δήλο,δες την θάλασσα που σε αγκαλιάζει....και ταξίδεψε ...που θέλεις να πας?δεν χρειάζεται καράβι...ταξίδεψε με την φαντασία...ταξίδεψε με τις αισθήσεις.... :D :D αυτό είναι το καλοκαίρι...ένα ταξίδι...εκεί που θέλεις να ΠΑΣ!!!

καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι μας!!!

Υ.Γ.Γιούλη με τον ίδιο τρόπο που βάζεις τραγούδια (θυμάσαι που σου είχα γράψει?)βάζεις και βίντεο :? για περισσότερες πληροφορίες ,ρώτα την Mary_d_ath ...ξέρει σίγουρα :D :D
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ,το έχω βάλει στο περβάζι του παραθύρου,δίπλα από την πόρτα ,πάνω από την γλάστρα με τον βασιλικό....δεν μου άρεσε τελικά κάτω από το χαλάκι!!!

για τα υπόλοιπα θα κάνω την <πάπια> :D :D :D
 #6307  από Maria77
 Τετ Ιουν 24, 2009 10:38 am
Καλημέρα αγαπημένοι μου φίλοι :D Εύχομαι να είστε όλοι καλά :D
Λίτσα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου!
Φιλιά σε όλους, θα τα πούμε μετα ;)
 #6311  από mary_d_ath
 Τετ Ιουν 24, 2009 12:20 pm
Καλημέρα σε όλους/όλες!

Σε 3 ώρες δίνω γμτ... :cry:

Αισθάνομαι σα να έχω κάνει μία καταπληκτική τεράστια σαλάτα μες το κεφάλι μου, πολλές οι πληροφορίες, να με δω πως θα τις ανακτήσω!! :lol: :lol:
Θα τα παίξω όλα για όλα βέβαια, αλλά είναι και τεράστιο το βιβλίο και πως να καταφέρω να το ανοίξω!! (Μία φορά το έχω ανοίξει εντωμεταξύ σε όλη τη διάρκεια της φοιτητικής μου πορείας και πως δε με έπιασαν, ακόμα το σκέφτομαι και γελάω!)

Γιατί το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι παραδειγματίστηκα από την παραδιπλανή μου που είχε ανοίξει το βιβλίο και είπα να κάνω και εγώ για μια φορά κάτι τέτοιο για να ανέβει η αδρεναλίνη! ( :lol: )
Και σε κάποια φάση ακούω "ψιτ, ψιτ, κοπελιά... Ξέρεις σε ποια σελίδα του βιβλίου λέει γι' αυτό;" :lol: :lol: :lol:
Μου φάνηκε υπερβολικά αστεία η όλη ερώτηση και δεν μπορούσα να μη γελάσω με τα "χάλια" μας!
Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας βέβαια ήταν να κοπώ με (4)!! :lol:
Μάλλον επειδή δεν επεξεργαζόμουν τις πληροφορίες που αντέγραφα και τις έγραφα μηχανικά με το άγχος μη με δουν!

Ωραίες αναμνήσεις...

Για να δω τώρα τι θα κάνω σήμερα, θα βάλω μπόλικη φαντασία σίγουρα... :lol:
Αν και η συγκεκριμένη καθηγήτρια είναι για πολλές κλωτσιές και υποτίθεται ότι είναι διακεκριμένη ψυχοθεραπεύτρια, μόνο την ψυχή καταφέρνει να μας βγάζει κάθε χρόνο σε όποιο μάθημα και να την πετύχουμε...
Μα δε σκέφτονται ότι είναι καλοκαίρι και το μυαλό μας ταξιδεύει σε παραλίες; Ας βάλουν μόνο 100 σελίδες συμβολικά στην ύλη...
 #6313  από elena
 Τετ Ιουν 24, 2009 12:52 pm
Mary_d_ath ,μην φοβάσαι μια χαρά θα τα πας!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!(φόρα φούστα και κάνε σκονάκι στο πόδι...έτσι κάναμε στο γυμνάσιο και λύκειο) :D :D :D

και επειδή κορίτσια,χτες μιλάγαμε για δίαιτες,βρήκα και αγόρασα ένα βιβλίο που λέγεται SLIMMER
εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ,το έχει γράψει κάποιος ,που δεν θυμάμαι το όνομά του(δεν το έχω μπροστά μου)
μου είπε μία φίλη μου ότι είχε βγει και σε μία εκπομπή της τηλεόρασης και μίλαγε....
από μια γρήγορη ματιά που έριξα ,έχει μενού για κάθε μέρα,από το πρωί μέχρι το βράδυ,με απλά φαγητά ,και έχει και αναλυτικά τον τρόπο παρασκευής τους...
έχει για εργαζόμενους ,που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι,γλυκά ,παγωτά,και διάφορα άλλα...
ουσιαστικά δεν είναι δίαιτα ,είναι τρόπος διατροφής....
ααα!!!έχει και κάποιες συμβουλές ψυχολογικού περιεχομένου(πάντα σχετικά με διατροφή)
και τώρα όπως καταλάβατε δεν έχω δικαιολογία να μην κάνω <διατροφή>παρακαλώ... :D :D :D

όπως βλέπεις Λίτσα δεν είσαι η μόνη που πασχίζει με νύχια και δόντια ,να χάσει μερικά παλιοκιλά,
νομίζω θα σου αρέσει!!!
 #6314  από aoratos
 Τετ Ιουν 24, 2009 12:59 pm
Φτουυυυυ έπεσε λογοκρισία.

[youtube]gLOvmTMXTh0[/youtube]

[youtube]9M008YzTFXg[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aoratos την Τετ Ιουν 24, 2009 1:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #6315  από aoratos
 Τετ Ιουν 24, 2009 1:01 pm
Sorry ξέχασα να ευχηθώ στην Mary_d_ath ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (δεδομένη)!
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 2901