• sxeseis...

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #62611  από Genovefa®
 Τρί Οκτ 25, 2011 3:24 pm
τον εναν που δεν εχει κανενα απολυτως προβλημα τον βρηκα εγω!
Οποτε υπολογιστε εναν μειον!
Κοριτσια και αγορια...Οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ψαχνουν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και οχι "αθλητες στιβου"...
Θετικη σκεψη και ολα καλα!
 #62616  από nansu
 Τρί Οκτ 25, 2011 4:20 pm
Νομίζω οτι στην εποχή που ζούμε 2011 είναι πολύ πιο εύκολο να κερδίσουμε το joker παρά να βρούμε γκόμενο της προκοπής και να ανέχεται τα νεύρα μας , τις ιντερφερόνες μας και ολα τα σχετικά που μας συμβαίνουν....!!!!!
 #62617  από Π.Μ79
 Τρί Οκτ 25, 2011 4:29 pm
Αν εμείς επιτρέπουμε την κατάσταση να ξεφεύγει, τότε όλα αυτά γίνονται δυσάρεστα.

Λίγο ο ρατσισμός, λίγο η λιγοψυχία κλπ, οι σχέσεις δοκιμάζονται πολύ.

Πρώτιστα, πρέπει εμείς να είμαστε οκ απέναντι στον εαυτός μας και στο έταιρον ήμισι και μετά βλέπουμε.
 #62712  από monogramma
 Τετ Οκτ 26, 2011 10:15 pm
όποιος μας αγαπάει θα είναι δίπλα μας ... το πιστεύω αυτό... ο φίλος μου ίσα ίσα από τη στιγμή που το έμαθε μου κάνει όλα τα χατίρια.!! :text-lol: :-D :-D ενταξει , δεν του ζητάω και τίποτα ιδιαίτερο..
είμαι σίγουρη ότι θα έχεις δίπλα σου κάποιον που σου αξίζει και θα είστε μαζί πολύ ευτυχισμένοι...να είσαι αισιόδοξη και όλα θα πάνε καλά.. το πιστεύω!!!!!!!!! αλήθεια σου λέω....δεν στο λεω για να νιώσεις καλύτερα αλλα είμαι της άποψης (όσο χαζορομαντικό και αν ακούγεται) ότι για όλες μας υπάρχει αυτός ο ένας εκεί έξω που θα μας δώσει το γοβάκι και θα μας πάρει από όλα τα προβλήματα με μια αγκαλιά... !! θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις !! :romance-heartsthree: :romance-heartsthree:
 #62747  από ΧΑΜΟΓΕΛΑ!
 Πέμ Οκτ 27, 2011 1:41 pm
Καλημέρα σε όλους.
Σχετικά με το θέμα σχέσεων,έχω να πω πως ναι,είναι δύσκολο πολύ να βρεις έναν άνθρωπο να είναι δίπλα σου σε όοοοοολο αυτό που περνάμε όλοι μας,ο καθένας με τα δικά του,αλλά κάποια στιγμή όλοι τον βρίσκουμε τον άνθρωπό μας.Κι αν πραγματικά σε νοιάζεται κάποιος,είναι δίπλα σου στα ΠΑΝΤΑ!!!!Εγώ πιστεύω άλλωστε πως όντως η ζωή μας ξαφνικά αλλάζει εντελώς μόλις γνωρίσουμε την σκπ αλλά παντα σκέφτομαι ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες παθήσεις και καταστάσεις και έτσι παίρνω κουράγιο να συνεχίσω.Και το λέω αυτό γιατί ειδικά στις αρχές που έμαθα τι έχω και ξεκίνησα κορτιζόνες και ενέσεις,η ψυχολογία μου ήταν χάλια και ακόμα κι αν υπήρχε ένας άνθρωπος να με στηρίξει
(που υπήρχε) όχι μόνο δεν το έβλεπα αλλά δεν άφηνα περιθώρια ούτε στον εαυτό μου,να το δω αλλιώς, αλλά ούτε και στους άλλους να μου το δείξουν ή να μου το πουν γιατί δεν έβγαινα από το σπίτι αφενός άρα που να με δουν και αφετέρου γιατί δεν πίστευα κι εγώ ότι θα με θέλει-αντέξει-υπομένει κάποιος όταν μάθει τι παίζει με την υγεία μου.
Η ψυχολογία μας παίζει σημαντικό ρόλο και το ξέρουμε.Ας την έχουμε εμείς στα ύψη με θετικές σκέψεις και ΧΑΜΟΓΕΛΑ και όλα θα γίνουν.Και είμαι σίγουρη πως όσοι από εσάς είναι μόνοι τους,θα βρείτε έναν άνθρωπο να σας πει ότι μου είπε και μένα ο άνθρωπός μου.
"Θέλω να είμαι δίπλα σου,ακόμα κι αν χρειαστεί να σε κουβαλάω στον ώμο για μια ζωή"
Γιατί η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με τράπουλα.Δεν έχει τόση σημασία τι χαρτιά παίρνεις στο μοίρασμα,αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να παίξεις με αυτά(όπως λέει και κάποιος γνωστός) :greetings-waveyellow:
 #62772  από EFFIE
 Πέμ Οκτ 27, 2011 10:02 pm
ΧΑΜΟΓΕΛΑ! έγραψε:Καλημέρα σε όλους.
Σχετικά με το θέμα σχέσεων,έχω να πω πως ναι,είναι δύσκολο πολύ να βρεις έναν άνθρωπο να είναι δίπλα σου σε όοοοοολο αυτό που περνάμε όλοι μας,ο καθένας με τα δικά του,αλλά κάποια στιγμή όλοι τον βρίσκουμε τον άνθρωπό μας.Κι αν πραγματικά σε νοιάζεται κάποιος,είναι δίπλα σου στα ΠΑΝΤΑ!!!!Εγώ πιστεύω άλλωστε πως όντως η ζωή μας ξαφνικά αλλάζει εντελώς μόλις γνωρίσουμε την σκπ αλλά παντα σκέφτομαι ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες παθήσεις και καταστάσεις και έτσι παίρνω κουράγιο να συνεχίσω.Και το λέω αυτό γιατί ειδικά στις αρχές που έμαθα τι έχω και ξεκίνησα κορτιζόνες και ενέσεις,η ψυχολογία μου ήταν χάλια και ακόμα κι αν υπήρχε ένας άνθρωπος να με στηρίξει
(που υπήρχε) όχι μόνο δεν το έβλεπα αλλά δεν άφηνα περιθώρια ούτε στον εαυτό μου,να το δω αλλιώς, αλλά ούτε και στους άλλους να μου το δείξουν ή να μου το πουν γιατί δεν έβγαινα από το σπίτι αφενός άρα που να με δουν και αφετέρου γιατί δεν πίστευα κι εγώ ότι θα με θέλει-αντέξει-υπομένει κάποιος όταν μάθει τι παίζει με την υγεία μου.
Η ψυχολογία μας παίζει σημαντικό ρόλο και το ξέρουμε.Ας την έχουμε εμείς στα ύψη με θετικές σκέψεις και ΧΑΜΟΓΕΛΑ και όλα θα γίνουν.Και είμαι σίγουρη πως όσοι από εσάς είναι μόνοι τους,θα βρείτε έναν άνθρωπο να σας πει ότι μου είπε και μένα ο άνθρωπός μου.
"Θέλω να είμαι δίπλα σου,ακόμα κι αν χρειαστεί να σε κουβαλάω στον ώμο για μια ζωή"
Γιατί η ζωή είναι σαν ένα παιχνίδι με τράπουλα.Δεν έχει τόση σημασία τι χαρτιά παίρνεις στο μοίρασμα,αλλά ο τρόπος που επιλέγεις να παίξεις με αυτά(όπως λέει και κάποιος γνωστός) :greetings-waveyellow:
:text-goodpost: :text-goodpost: :text-goodpost:
μακαρι............... :romance-hearteyes:
 #62784  από Εύα
 Πέμ Οκτ 27, 2011 11:36 pm
Teo έγραψε:Εγώ απλά θέλω να σημειώσω τη διαφορά του να είσαι ήδη σε μια σχέση όταν διαγνωστείς, με το να διαγνωστείς και μετά να προσπαθήσεις να προσεγγίσεις κάποιον ανθρωπο.
Ναι, υπάρχει διαφορά. Αλλά κι εγώ έχω διαφορετική άποψη από τη δική σου, Teo. ;-)

Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Όταν είσαι ήδη με κάποιον, ξέρεις οτι σε αγαπάει,
Ποιός το "υπογράφει" αυτό; Ποιός λέει ότι ο μόνος λόγος για να είναι κάποιος μαζί σου είναι επειδή σε αγαπάει; :liar:
ξέρεις ότι παρόλο που θα ζυγίσει τα πραγματα (για το αν πρέπει ή οχι να μείνει με σένα που είσαι άρρωστος) στις περισσότερες των περιπτώσεων θα μείνει μαζί σου γιατι σε αγαπάει.

Όταν όμως πας να ξεκινήσεις κατι? Ο άλλος δεν έχει προλάβει να αναπτύξει όλα αυτά τα συναισθήματα που θα τον/την κρατήσουν κοντά σου (και δε μιλώ για συναισθήματα τυπου: λύπηση, οίκτο κτλ, αλλά για αγάπη και αφοσίωση).
Εδώ είναι η μεγάλη διαφορά μας, χαρακτήρα ή νοοτροπίας: εγώ θέλω να πάρει κάποιος απόφαση ΠΡΙΝ αναπτύξει τα συναισθήματα, για να την πάρει με το μυαλό, όχι με το συναίσθημα. :geek:

Επόμενο είναι τότε να ζυγίσει πάλι τα πράγματα και να μη γύρει υπέρ σου αυτή τη φορά ο ζυγός.
Αν είναι να γύρει υπέρ μου, επειδή αποφάσισε συναισθηματικά, μη σώσει και γύρει. Στον πρώτο θυμό θα μού πετάξει "εγώ που σε ανέχομαι, μωρή άρρωστη". Και τότε τέσσερις δεν θα τον βγάλουν απ' τα χέρια μου - ακόμη έχω καλό grasp!

Δεν ξέρω πως ακούγονται αυτά που γράφω, ούτε τα γράφω με μεμψίμοιρη διάθεση.
Ουδέτερη διάθεση θα έλεγα: υποστηρίζεις τη μία άποψη υπέρ της άλλης. Άποψή σου, σεβαστή!

Απλά διαπιστώνω κάτι που ίσως να με γλυτώσει από μια πιθανή σταναχώρια λόγω απόρριψης.
Και πάλι εξαρτάται από το χαρακτήρα/νοοτροπία αλλά και από το χώρο που κινείσαι.
Πρότασή μου: ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα "ξέχασε τη ΣκΠ και θα σε ξεχάσει κι εκείνη". Τίποτε δεν έχεις, βάλτο στο μυαλό σου, για να σού βγουν οι άλλες ιδέες. ΟΚ, (1) δεν το επέλεξες ούτε ευθύνεσαι γι' αυτό και (2) δεν είναι μεταδοτικό. Μ' αυτά τα δυο κατα νου μπορείς να ξεκινήσεις μια ΣΧΕΣΗ, χωρίς να σκέφτεσαι (από την 1η ημέρα) γάμους, παιδιά κι εγγόνια. Και βλέπουμε... Μπορεί να μην ταιριάξετε στην κουζίνα: ξέρεις τί δράμα είναι ο ένας να θέλει κρέας κι άλλος ψάρι, ο ένας ρύζι κι ο άλλος μακαρόνια; ;-)
 #62825  από kate2002
 Παρ Οκτ 28, 2011 6:20 pm
Εύα έγραψε:...Μπορεί να μην ταιριάξετε στην κουζίνα: ξέρεις τί δράμα είναι ο ένας να θέλει κρέας κι άλλος ψάρι, ο ένας ρύζι κι ο άλλος μακαρόνια; ;-)
πωωωωωωωωπωωωωω τι μεγαλη κουβεντα!... χωρις πλακα! το φαι μπορει να ειναι προβλημα!
 #62936  από Εύα
 Δευ Οκτ 31, 2011 1:34 am
Μπορεί, Kate, αλλά υπάρχουν και χειρότερα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Εύα την Πέμ Δεκ 22, 2011 1:39 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #62973  από Εύα
 Δευ Οκτ 31, 2011 4:27 pm
Teo έγραψε:
Μα πώς είναι δυνατόν να αποφασίσει κάποιος να μείνει μαζί σου (είτε είσαι ασθενής, είτε υγειής) αν δεν έχει προλάβει να σε αγαπήσει ή έστω να νιώσει για σένα κάποια πράγματα.
Σαφώς και δεν είπα να σκύβουμε το κεφάλι και να μας παίρνει από κάτω, αλλά να είμαστε και λίγο ρεαλιστές οτι δεν είναι πλέον το ίδιο εύκολο.
Κάτσε, Τεό, να το πω πιο ξεκάθαρα. Κατά τη δική μου γνώμη, που ζητάω απόφαση με τον εγκέφαλο, στις δικές μας περιπτώσεις, ο υποψήφιος σύντροφος ενός ατόμου με ΣκΠ πρέπει να εξετάζει το θέμα σε δύο επίπεδα:

Περίπτωση Α:
Επίπεδο 1ο: Μπορώ να ζήσω με ένα άτομο με ΣκΠ; (με τα φάρμακα, τα νεύρα, την πιθανή κακή εξέλιξη, τη συχνή ιατρική φροντίδα, τα κινητικά/αισθητηριακά ελλείμματα κλπ).
Εάν ΝΑΙ --> Επίπεδο 2ο: Μ' αρέσει το συγκεκριμένο άτομο; (π.χ. η Εύα, ο Τεό, η Μαρία, ο Γιάννης, κλπ) Θέλω να προσπαθήσω να ζήσω μαζί της/του;
Εάν ΝΑΙ --> Ξεκινάω μια σχέση και μού είναι αδιάφορη η ΣκΠ, κι αυτό μέσα στη ζωή είναι.
Εάν ΟΧΙ --> Φταίει το άτομο που δεν με "έλκει", είναι θέμα "χημείας", τον/την αφήνω και πάω παρακάτω για άλλο άτομο με ή χωρίς ΣκΠ, αδιάφορον!

Περίπτωση Β:
Επίπεδο 1ο: Μπορώ να ζήσω με ένα άτομο με ΣκΠ; (με τα φάρμακα, τα νεύρα, την πιθανή κακή εξέλιξη, τη συχνή ιατρική φροντίδα, τα κινητικά/αισθητηριακά ελλείμματα κλπ).
Εάν ΟΧΙ --> Άντε γεια και ΔΕΝ ξαναπλησιάζω άτομο με ΣκΠ, δεν χρειάζεται να τα πληγώνω, αφού το πρόβλημά μου είναι ότι δεν αντέχω τη ΣκΠ, ακόμη κι αν το άτομο είναι άγγελος που κατέβηκε στη γη.

Όλο αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τον εγκέφαλο. Εάν μπει το συναίσθημα μέσα, μπερδεύονται τα πράγματα, μπλέκεται ο οίκτος, δημιουργούνται ενοχές στυλ "και που να την/τον αφήσω" και όλα αυτά είναι ωρολογιακές βόμβες για τη σχέση - σχέση ο Θεός να την κάνει.

Και πάλι, άποψή μου, προσωπική, και δεν διατηρώ το "αλάθητο" - δεν είμαι ο Πάππας. Πιστεύω, όμως, ακράδαντα ότι "η αλήθεια μπορεί να μην είναι πάντα ευχάριστη αλλά είναι πάντα λυτρωτική" και μ' αυτό το γνώμονα κινούμαι, όσο κι αν πονάει - γιατί πονάει. ;-)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 37