• παρακεντηση και προκλητικα δυναμικα

• Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Συζητήσεις για ιατρικές, διαγνωστικές και άλλες απαραίτητες εξετάσεις της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #5616  από Maria77
 Δευ Ιουν 15, 2009 4:25 pm
Συγνώμη, Mary-d-ath, την μαγνητική του εγκεφάλου μπορείς να την καταλάβεις και μόνη σου??? :? Εγώ δεν ξέρω, ούτε έχω μπει καμία φορά σε τέτοια διαδικασία. Την τελευταία φορά που έκανα μαγνητική είχα νέες εστίες, την βλέπει ο γιατρός μου και μου λέει, αλλάζουμε θεραπεία! Αν του έλεγα να μου εξηγήσει και που βρίσκονται οι βλάβες, νομίζω δεν θα έφευγα καθόλου απο το ιατρείο του...θα έπρεπε να καλέσουν ασθενοφόρο να με πάρει!!! :shock:
 #5617  από mary_d_ath
 Δευ Ιουν 15, 2009 4:38 pm
Μα από το χαρτί του ιατρικού κέντρου μπορείς να καταλάβεις πολλά, αναφέρει που είναι οι εστίες, το μέγεθός τους κι αν αντέδρασαν στην παραμαγνητική ουσία.
Τώρα που θα κάνω τη δεύτερη εγκεφάλου, θα δώσω και την παλιά στο ιατρικό κέντρο να μου κάνουν σύγκριση και θα δω.
Τι παραπάνω θα μου πει η γιατρός από αυτά που μπορώ εγώ η ίδια να καταλάβω; Αφού δε μου λέει τίποτα, το ψάχνω μόνη μου. :lol:
 #5626  από Lena
 Δευ Ιουν 15, 2009 6:52 pm
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΛΕΣ!! ΜΑΙΡΗ!
ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙΠΟΤΕ!!ΠΟΤΕ ΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ?

ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ,ΜΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ? ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ?
 #5634  από Maria77
 Δευ Ιουν 15, 2009 7:34 pm
Ναι Mary, μου δίνουν και εμένα ένα χαρτί αναφοράς σε σχέση με την προηγούμενη μαγνητική αλλά είναι στα αγγλικά και κάποιους όρους δεν τους καταλαβαίνω...κάποια πράγματα τα καταλαβαίνω!
Απλά εγώ νόμιζα πως παίρνεις την μαγνητική, την βλέπεις και καταλαβαίνεις που είναι το πρόβλημα... :shock:
Λένα, γενικώς είμαι καλύτερα, θα ξεκινήσω σύντομα και την θεραπεία οπότε ελπίζω να περάσουν εντελώς οι πόνοι στα μάτια ;)
 #6256  από Lena
 Τρί Ιουν 23, 2009 4:51 pm
ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΙ ΞΕΡΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΔΗΛ ΑΝ ΠΑΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ Η ΠΡΟΧΩΡΑ-ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΜΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ. ΞΕΡΩ ΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΟΠΟΘ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Η ΟΠΙΟΑ ΔΙΑΡΚΕΙ 1 ΩΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗ.
 #6302  από manos81
 Τετ Ιουν 24, 2009 8:24 am
ta dinamika einai an den kano lathos h eksetasi me to pc pou se vazoun kai vlepeis kapia pragmata kai katagrafoun tis antidraseis sou meso esthitirwn pou sou vazoun sto kefali...maraki min anxonese.... to kipriako eunai alito tosa xronia....
 #6321  από vivi_gia
 Τετ Ιουν 24, 2009 2:38 pm
Εμενα παντος δεν μου την εχουν κανει αυτη την εξεταση. Ουτε ξερω τι ειναι και δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου την εχουν κανει.Παρακεντηση εχω κανει οπως εχω ξαναπει ολιγοκλονικες θετικο.
 #6328  από elena
 Τετ Ιουν 24, 2009 5:40 pm
κατ'αρχήν vivi_gia ,πολύ όμορφα τα καινούρια γράμματα και ξεκούραστα... :D
τώρα τα προκλητά δυναμικά κάπου τα είχαμε αναλύσει αλλά δεν θυμάμαι που...
ΚΟΡΙΤΣΙΑ μπορώ να σας γράψω για τα οπτικά προκλητά δυναμικά,τα οποία και έχω κάνει.
σου <φυτεύουν >κάτι καλωδιάκια στο κεφάλι,ένα στην βάση του κρανίου,και ένα στην κορυφή,και σε βάζουν και παρακολουθής μιά οθόνη υπολογιστή(τα καλώδια αυτά είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή)η οθόνη είναι σαν σκάκι στο οποίο γίνονται εναλαγές άσπρο-μαύρο...με αυτό τον τρόπο καταγράφουν τον λανθάνον χρόνο που κάνει το οπτικό σήμα,μέσω του οπτικού νεύρου ,να μεταδοθεί στον εγκέφαλο.Εγώ την έκανα αυτή την εξέταση ύστερα από οπισθοβολβική νευρίτιδα που είχα πάθει...ίσως να μην ήταν απαραίτητο να την κάνετε!!!
 #6330  από αλεξανδρος1
 Τετ Ιουν 24, 2009 5:53 pm
Αυτά είναι τα οπτικά προκλητά δυναμικά. Υπάρχουν τα ακουστικά και τα σωματοαισθητικά. Τα ακουστικά μετρούν τον χρόνο που κάνει το ερέθισμα απο το αυτί να φτάσει στον εγκέφαλο και τα σωματοαισθητικά μετρούν τον χρόνο που κάνει το ερέθισμα απο τον εγκέφαλο μέχρι τα άκρα του σώματος. Έχω κάνει όλο το πάκετο και μπορώ να πώ ότι πιο βαρετή εξέταση δεν υπάρχει. Κράτησε περίπου μια ώρα.