Μαρία έγραψε:Βρε παιδιά επειδή δεν κατάλαβα, η απογραφή αφορά οσους παίρνουν σύνταξη ή και όσους παίρνουν το επίδομα? Εγω παίρνω επίδομα
Mαρία μου, μόνο τα ταμεία κάνουν το διαχωρισμό μεταξύ επιδομάτων και συντάξεων, οι τράπεζες τα ονοματίζουν "συντάξεις" όλα αυτά. Επομένως, αν είσαι στο ΙΚΑ και δεν πήγες ακομα, κοίτα να βρεις είτε έναν τραπεζικό υπάλληλο που να σ'εξυπηρετήσει βάζοντας την ημερομηνία της παρασκευής, είτε κάποιο δικηγόρο που θα εξηγήσει στην τρπαπεζα ότι δε μπόρεσες να πας νωρίτερα, εξαιτίας της όποιας έκτακτης ανάγκης...
Και για το "ανέκδοτο": Προχτές μου τηλεφώνησαν από το ΙΚΑ, να ρωτήσουν ποιός παιρνει τώρα τη σύνταξη της γιαγιάς μου (που απεβίωσε στις 30 Μαρτίου του 2009). Εξήγησα στην υπάλληλο ότι:
α)η γιαγιά μου ήταν ασφαλισμένη του ΟΠΑΔ και όχι του ΙΚΑ,
β)ειχα ανακοινώσει στο ταμείο εκείνο την απώλειά της από τον απρίλη του 2009, και πηραν άμεσα το "άνευ λόγου καταβληθέν".
γ)είχα πάει ΚΑΙ στο επικουρικό, απ'όπου τα πήραν κι αυτοί,
δ)στείλαμε φαξ και παραφάξ στο ταμείο απ'όπου έπαιρνε ένα βοήθημα ανα δίμηνο αλλά αυτά... το ταμειο πεισμώνει να τα καταβάλλει ακόμα: Μου έδωσε έναν αριθμό τηλ. που δεν πρόφτασα να σημειώσω και μου βροντηξε το τηλέφωνο...![]()
![]()
![]()
Φυσικά, δε μπορούμε και να κλείσουμε το λογαριασμό αυτόν, αφού το ταμειο δεν έχει πάρει ακόμα ΟΛΑ όσα έχουν καταβληθεί εκεί ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΟ...![]()
![]()
![]()
![]()
Η γιαγιά η Κασσάνδρα
Για να επικρατήσει το κακό, αρκεί όλοι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα Εdmund Burke