• Καφενείο "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ"

• Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Αναρτήσεις και συζητήσεις άσχετες με την νόσο της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #6065  από elena
 Κυρ Ιουν 21, 2009 6:45 pm
Αλέξανδρε δεν έφτιαχνες και σε μας? :D :D
ας συντονιστούμε τουλάχιστον να τον πίνουμε <νοερά>όλοι μαζί :D κατά τις 6:00 καλά είναι?
το πρωί κίνηση πολύ στους δρόμους..βγήκαν όλοι για μπάνιο στη θάλασσα....εμείς βγήκαμε για φαγητό κοντά ευτυχώς...και πάλι μέσα ...που να πας κιόλας ...όλο τα ίδια και τα ίδια!!! :?
τέλος πάντων καλά να είμαστε !!!και έχει ο θεός... :?
 #6077  από vivi_gia
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:07 pm
perasa ki ego!!!!!!! mono i mairy_d_ath einai edo. tha katso gia ena kafedaki kai tha fugo. :D ;) filia se olous kala na pernate!! ego ekana kati mpanakia maurisa kai ligaki, ola kala. eutuxos eixe ligo aeraki kaito soze opote tin palapsa mia xaraaa ;)
 #6078  από mary_d_ath
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:08 pm
elena έγραψε: Mary_d_ath ,μου έκανε εντύπωση κάτι που έγραψες:τεχνική θετικής υποδήλωσης των κινήτρων...
με σκοπό την αλλοίωση της συμπεριφοράς του άλλου :?
αν μπορείς να μου το αναλύσεις ...όχι κατεβατό ,έτσι δυό τρεις σειρές...ξέρω δεν αναλύεται,μήπως μπορείς να μου γράψεις ποιό βιβλίο είναι?σε σχολή marketing?

:lol: :lol: :lol:
Ψυχολογία είναι στα πλαίσια της προβληματικής συμπεριφοράς παιδιών και το πως μπορούμε να τη μετατρέψουμε σταδιακά σε αυτό που θέλουμε.
Στη φιλοσοφική είμαι, καμία σχέση με μάρκετινγκ.
Αυτή η τεχνική θετικής υποδήλωσης κινήτρων έχει να κάνει με τη σημασία που δίνουμε εμείς στην προβληματική συμπεριφορά του άλλου. Για να μπορέσουμε να την αλλάξουμε, σύμφωνα με την οικοσυστηματική προσέγγιση (είμαστε ένα οικοσύστημα και ο ένας επηρεάζει τη συμπεριφορά του άλλου), πρέπει πρώτα εμείς να αλλάξουμε την αντίληψή μας για το πρόβλημα, να φτιάξουμε πολλές θετικές ερμηνείες της συμπεριφοράς του άλλου (π.χ. ο Γιώργος φώναξε στον Κώστα επειδή νοιάζεται γι' αυτόν και τον αγαπά κι όχι επειδή τον φθονεί ή οτιδήποτε άλλο αρνητικό πάντα σκέφτεται πρώτα ο ανθρώπινος εγκέφαλος ) και προσαρμόζοντας τη δική μας συμπεριφορά στην επικρατέστερη και πιο λειτουργική θετική ερμηνεία, ξαφνιάζουμε το υποκείμενο και προκαλούμε την αλλαγή της συμπεριφοράς του. Με πολύ υπομονή και έχοντας στο νου μας ότι οι υποτροπές σε παλιές "κακές" συμπεριφορές είναι πιθανά ενδεχόμενα, είτε επαναλαμβάνουμε διαρκώς την τακτική αυτή είτε τη συνδυάζουμε με πολλές άλλες της συγκεκριμένης προσέγγισης.
Το ζουμί της υπόθεσης δηλαδή είναι "για να αλλάξω κάτι που μου σπάει τα νεύρα, πρέπει πρώτα να αλλάξω τον εαυτό μου σε αλληλεπίδραση με αυτό που μου σπάει τα νεύρα, γιατί εφόσον αλληλεπιδρώ με το πρόβλημα είμαι κι εγώ συστατικό του" ( :lol: ). Αυτό θα της γράψω στην εξεταστική και πάει, το πέρασα με 10 (ονειρεύομαι τώρα... ίσως ένα 8 :lol: )

Το βιβλίο λέγεται "προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο" των A. Molnar και B. Lindquist, αν θες στο δανείζω μόλις περάσω το μάθημα, αν και έχω άλλα πολύ πιο ωραία που αναλύουν συμπεριφορές κ.τ.λ

Τελοσπάντων, πάω να διαβάσω το δεύτερο βιβλίο τώρα (όχι που θα έβαζε μόνο 200 σελίδες και μόνο ένα βιβλίο, αν δεν ξεπεράσουμε τις 500 σε ύλη δεν είμαστε άξιοι να λέμε ότι λαμβάνουμε πανεπιστημιακή μόρφωση... Ηλίθιοι καθηγητές... Και στην τουαλέτα να πάμε εν ώρα εξεταστικής γράφουν στο γραπτό μας ότι πήγαμε και πόση ώρα καθίσαμε :lol: Άρα το σκονάκι στην τουαλέτα το αποκλείω...)
 #6079  από mary_d_ath
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:09 pm
vivi_gia έγραψε:perasa ki ego!!!!!!! mono i mairy_d_ath einai edo. tha katso gia ena kafedaki kai tha fugo. :D ;) filia se olous kala na pernate!! ego ekana kati mpanakia maurisa kai ligaki, ola kala. eutuxos eixe ligo aeraki kaito soze opote tin palapsa mia xaraaa ;)
τυχερή!! Εγώ αν και ήμουν σε παραλιακό μέρος, δεν την επισκέφτηκα καθόλου την θάλασσα :(
Καλά, καφέ τέτοια ώρα θα πιεις; :P
 #6082  από vivi_gia
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:25 pm
:oops: ksexastika ouzaki ouzaki. nai einai arga gia kafe den to sizito! :lol: exo xasei to xrono ligaki, eimai se mia fili sto astros ap tin paraskeui to vradu kai exo xalarosei arketa (eyxaristo dialeima)! Apo aurio, mesimeri, (to proino mpanakiden to xano!)douleiaaaaaaaaaaa
 #6084  από mary_d_ath
 Κυρ Ιουν 21, 2009 9:43 pm
Πολύ των ούζων είμαστε βλέπω... :lol: :lol:
"Ούζο όταν πιεις, γίνεσαι ευθύς, βασιλιάς δικτάτορας, θεός και κοσμοκράτορας", που λέει και η Χαρούλα...
Ωραίο ποτό το άτιμο, αλλά σε στέλνει πολύ εύκολα ή εγώ δεν το πίνω σωστά (την τελευταία μόδα την ξέρετε; πήγα σε ένα ουζερί-φοιτητικό στέκι πριν ένα μήνα περίπου και το είδα! :shock: Ούζο με λεμονίτα!!! :lol: :lol: :lol: Και το έπιναν αρκετοί, εγώ βέβαια σταθερή στις αξίες και στις παραδόσεις το κατέβασα σκέτο και μετά το δεύτερο ποτήρι άρχισα τα "τσίου-τσίου" :lol: )
 #6095  από elena
 Δευ Ιουν 22, 2009 8:14 am
Mary_d_ath ,σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση που έκανες ,το κατάλαβα....!!!
μέσα από τα αρνητικά ,εφόσον τα αναλύσεις,παίρνεις τα θετικά και τα χρησιμοποιείς προς όφελός σου,νομίζω είναι περίπου το ίδιο πράγμα...είναι τεχνική που την έχουμε μάθει στην δική μου<κατηγορία> :D !!!θα με ενδιέφερε να μου γράψεις τίτλους βιβλίων ,που μπορώ να βρώ στην αγορά...
καλή επιτυχία στο μάθημα ,νομίζω τα ξέρεις μια χαρά !!!καλά θα τα πας!!!
από μένα πάντως 10' ....δεν μετράει εε? :?

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
 #6096  από aoratos
 Δευ Ιουν 22, 2009 9:44 am
Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.

Κοντά σας και πάλι μετά το ρεπό μου. :D
 #6117  από vivi_gia
 Δευ Ιουν 22, 2009 4:43 pm
epestrepsa ki ego... doulitsa tora ta kefalia mesa :D eutuxos o kairos den itan polu zestos kai pira kai xromataki. kala itan tha to epanalavo, einai aparetites oi mikres kai oi megales eksormiseis :D
 #6118  από Γιούλη Κ.
 Δευ Ιουν 22, 2009 5:06 pm
Καλό απόγευμα σε όλους :lol: και καλή εβδομάδα :lol: Όλοι καλά βλέπω :lol:
Διαβάσματα... ουζάκια... βολτούλες... αυτή είναι ζωή :D
Κανείς να μην κολώνει πουθενά :D
Κερνάω καφεδάκι :lol: ποιος θέλει;
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14