• ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΙΚΥ

• Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
Γενική συζήτηση επί θεμάτων της πολλαπλής σκλήρυνσης.
 #60146  από Matina G7
 Κυρ Σεπ 18, 2011 5:41 pm
Εντελώς αναπάντεχα ανακοινώθηκαν από τη Γραμματεία του Τμήματός μου οι δικαιούχοι υποτροφιών και βραβείων ΙΚΥ για το προπτυχιακό επίπεδο. Στο Τμήμα εισήχθηκα με το νόμο του 3%. Βγήκα πρώτη στο έτος μου και δικαιούμαι υποτροφία (περίπου 1.500 ευρώ) και βραβείο επίδοσης ως πρώτη στο έτος μου (περίπου 300 ευρώ για την αγορά συγγραμμάτων). Το θέμα είναι ότι ενώ πληρώ τα οικονομικά κριτήρια, είμαι ήδη κάτοχος πτυχίου ΑΕΙ, γεγονός που μού στερεί την όποια υποτροφία, ακόμη ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΔΟΣΗΣ. Άντε και καλά, για την υποτροφία το κατανοώ, αλλά για το βραβείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. Στο κάτω-κάτω διάβασα για να πάρω αυτούς τους βαθμούς. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιο "παραθυράκι", ώστε να διεκδικήσω αυτά που ουσιαστικά με κόπο κατέκτησα; Το ΙΚΥ κάνει έλεγχο στα στοιχεία των αιτούντων του; Βασικά φοβάμαι τις όποιες κυρώσεις ενδέχεται να έχει η μη αναφορά στην υπεύθυνη δήλωσή μου ότι είμαι κάτοχος πτυχίου, γι'αυτό και ψάχνω να βρω πλάγιες διόδους. Όσο να'ναι, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ να θέτει μόνο οικονομικούς και εκπαιδευτικούς όρους το ΙΚΥ, παραβλέποντας και τον κοινωνικό παράγοντα. Αφενός δε δικαιούμαστε κάποιο ΑΞΙΠΡΕΠΕΣ επίδομα/οικονομική ενίσχυση ως φοιτητές ΑΜΕΑ, αφετέρου παραβλέπεται το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη (ίσως και τρίτη σχολή) προκειμένου να βρουν δουλειά, ενώ πολύ συχνά αναγκάζονται να εργάζονται παράλληλα. Το να μού στερούν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή μάλιστα που ως ΑΜΕ είναι πολύ δύσκολο να βρω δουλειά (το πτυχίο που έχω δεν έχει καμία απολύτως αξία στην ελληνική αγορά) ξεπερνά κάθε λογική. Εξάλλου, στην πρώτη μου σχολή δεν πήρα τίποτα από το ΙΚΥ, το οποίο μάλιστα όχι μόνο δεν έδινε υποτροφία, αλλά το βραβείο επίδοσης ήταν βιβλίο/α αντί για χρήματα, και δε χορηγούνταν πάντα. Πειριττό να πω ότι πρέπει κάποιος να έχει περάσει τα μαθήματά του στο χειμερινό ή μέχρι και το εαρινό εξάμηνο, ώστε να δικαιούται χρηματικό έπαθλο. Δηλαδή, αν κάποιος δεν κατάφερε να εξεταστεί σε κάποιο μάθημα για λόγους ανωτέρας βίας, δε δικαιούται κάποια ανταμοιβή; Το ΙΚΥ και οι προϋποθέσεις χορήγησης υποτροφιών είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. Ειλικρινά το λέω, αν δε συνέτρεχαν λόγοι υγείας, θα έκανα ψευδή δήλωση και ας μού αμαύρωναν το ποινικό μητρώο. Αυτό που ΞΕΠΕΡΝΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ είναι ότι για να διοριστεί κανείς στο Δημόσιο πρέπει να έχει λευκό ποινικό μητρώο. Πού είναι η φροντίδα του Κράτους για τους αποφυλακισμένους; Θα φταίω εγώ αν δηλώσω ψευδή στοιχεία για να διεκδικήσω αυτά που άλλες χώρες παρέχουν σε άτομα σαν εμάς; Και φυσικά εννοείται ότι έτσι και με πιάσουν, θα την πληρώσω, και πολύ ακριβά, γιατί επιχείρησα να αποσπάσω χρήματα του Δημοσίου με δόλο, στιγμή που τόσοι και τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι και βουλευτές καταχράζονται χιλιάδες και εκατομμύρια ευρώπουλα των Ελλήνων. Αλήθεια, ρώτησαν ποτέ τους γονείς μας με τι κόπο μπορούν και μάς σπουδάζουν;