• Ζαμπόνι, ΧΕΝΦΑ και ΣΚΠ - Zamboni, CCSVI and MS

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #58440  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 22, 2011 2:03 pm
Ε!!!!!..Ας μιλησει,επιτελους ο Λιασης....!!!!!...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...Εντελως τυχαια,χθες,ανακαλυψα την επιστολη την σχετικη με τη ΧΕΝΦΑ ,δημοσιευμενη στο fractal...!!!!!
 #58442  από homer
 Δευ Αύγ 22, 2011 2:42 pm
podiki έγραψε:Πιστεύω πως συμφέρει πολύ περισσότερο το κράτος να χρηματοδοτήσει τις επεμβάσεις παρά τα φάρμακα , σκέψου , μια επέμβαση κοστίζει 3.000-5.000 , ενώ τα φάρμακα κοστίζουν περίπου 15.000-20.000 το χρόνο και δίνονται συνέχεια .
Την επέμβαση άντε να την κάνεις κι άλλη μια φορά , και είναι αποτελεσματική , τα φάρμακα δεν αποτρέπουν καθόλου την τελική αναπηρία , μόνο καλύπτουν τα συμπτώματα .
Σε δημοσιογράφο λίγο πολύ έχουμε μιλήσει .
Δεν ξέρω γιατί δεν κάνουν καμία αναφορά .Κάπου πήρε το αυτί μου πως ο Καρατζαφέρης ο δημοσιογράφος είχε αυτό το πρόβλημα και κ μάλιστα έκανε και την επέμβαση στην Αμερική , δεν ξέρω αν είναι αλήθεια , απλά το άκουσα . Αυτός αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα πρεπε να πει κάτι ?
Ίσως θα πρέπει να βγει το θέμα στην τηλεόραση . Αλλιώς δεν δίνεται καμία σημασία.
Ο Λιάσης θα πρέπει να μιλήσει και δημοσίως γι αυτά που έχει βρει κάνοντας τόσους υπερήχους .
Θέλουμε κίνηση , ενδιαφέρον , το να τα λέμε μεταξύ μας δεν έχει πια και τόση σημασία .
Κάθε λίγο έρχονται καινούρια μέλη , θέλουν να μάθουν και μαθαίνουν απο εμάς , αυτό δεν είναι σωστό , πρέπει οι ίδιοι οι γιατροί να μιλήσουν , να ωθήσουν τον κόσμο να κάνει εξετάσεις , η χενφα υπάρχει , είναι ένα ανατομικό πρόβλημα που πρέπει να λυθεί δεν είναι αστείο .
Το κράτος είναι κράτος πολυεθνικών. Το συμφέρει ό,τι συμφέρει και τις φαρμακευτικές εταιρίες, τουλάχιστον στον τομέα της υγείας. Επίσης το ζήτημα "ασφάλιση" τελειώνει για να μην πω τελείωσε. Η τσέπη του καθενός μετράει. Τέλος επίσης μπαίνει και στις όποιες αυταπάτες περί "παροχών σε ΑΜΕΑ". Ετοιμαστείτε όσοι παίρνετε επίδομα ή διάφορα άλλα... όπως κι εγώ. Γιατί ή θα γονατίσουμε ή θα τους γονατίσουμε.
Το κατά πόσο προχωρά η έρευνα γύρω από τη ΧΕΝΦΑ είναι κύρια πρόβλημα οικονομικό. Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κάποιοι να κερδίζουν περισσότερο από τη λεγόμενη "διαχείρηση του προβλήματος" (δηλαδή τα φάρμακα) τότε έχει καλώς... αλλιώς και η ΧΕΝΦΑ θα ενταχθεί ωραιότατα σε αυτή τη διαχείρηση με άλλη μορφή.
Μονάχα ένας κεντρικός και απαλλαγμένος από κέρδη σχεδιασμός στην υγεία, τις χρόνιες παθήσεις, που θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο κόσμος και κανείς άλλος, μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.
 #58445  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 22, 2011 3:49 pm
Το κράτος είναι κράτος πολυεθνικών. Το συμφέρει ό,τι συμφέρει και τις φαρμακευτικές εταιρίες, τουλάχιστον στον τομέα της υγείας. Επίσης το ζήτημα "ασφάλιση" τελειώνει για να μην πω τελείωσε. Η τσέπη του καθενός μετράει. Τέλος επίσης μπαίνει και στις όποιες αυταπάτες περί "παροχών σε ΑΜΕΑ". Ετοιμαστείτε όσοι παίρνετε επίδομα ή διάφορα άλλα... όπως κι εγώ. Γιατί ή θα γονατίσουμε ή θα τους γονατίσουμε.
Το κατά πόσο προχωρά η έρευνα γύρω από τη ΧΕΝΦΑ είναι κύρια πρόβλημα οικονομικό. Αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις κάποιοι να κερδίζουν περισσότερο από τη λεγόμενη "διαχείρηση του προβλήματος" (δηλαδή τα φάρμακα) τότε έχει καλώς... αλλιώς και η ΧΕΝΦΑ θα ενταχθεί ωραιότατα σε αυτή τη διαχείρηση με άλλη μορφή.
Μονάχα ένας κεντρικός και απαλλαγμένος από κέρδη σχεδιασμός στην υγεία, τις χρόνιες παθήσεις, που θα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο κόσμος και κανείς άλλος, μπορεί να φέρει κάποιο αποτέλεσμα.[/quote]-------------------------------------------------------------------------------------------------------
:bow-yellow: :bow-yellow: :bow-yellow: ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!Αυτη ειναι η αιτια για ολα τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε!!!!!!Τι θα κανουμε ,ομως?????Δεν πρεπει να μεινουμε με σταυρωμενα τα χερια...για τη ζωη μας και για την υγεια μας...αξιζει να παλεψουμε...!!!Μπορουν να συνδυαστουν οι κινησεις μας ΚΑΙ για τη ΧΕΝΦΑ (ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ) ΚΑΙ για τα επιδοματα(ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ).......!!!!!!Λεω...απο Σεπτεμβρη να ξεκινησουμε...βγαζοντας τις δυο επιστολες στη δημοσιοτητα...σαν αρχη....!!!!!! :greetings-waveyellow:
 #58449  από homer
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:15 pm
Δημοσιοποίηση έχει παρει το θέμα. Το internet ΒΟΑ! Όπως και σε μεγάλη μερίδα γενικότερα είναι γνωστό. Βέβαια μπορεί να γίνει πολύ γνωστότερο... Παρόλα αυτά δεν καθορίζει το γεγονός αυτό αν θα λυθεί ή αν θα προχωρήσει με τον ίδιο τρόπο δεν καθορίζει το αν θα λυθεί το ζήτημα των ναρκωτικών από τις (υπαρκτές) διαστάσεις που θα πάρει η δημοσιότητά του.
Γιατί πολύ απλά κάποιοι άλλοι αποφασίζουν και δεν το κάνουν καθόλου με βάση τι ανάγκες του προβλήματός μας. Γιατί πολύ απλά οι οικονομικοί νόμοι στο σύστημα που ζούμε είναι αμείλικτοι και δρουν ανεξάρτητα από τη θέλησή μας. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε έρμαια. Καθόλου... όμως δυστυχώς είμαστε κάτω από τη σιδερένια αναγκαιότητα της οικονομικλής κερδοφορίας πολυεθνικών εταιριών είτε μας αρέσει είτε όχι.
Σκέφτομαι λοιπόν κάτι που νομίζω πως κάθε ένας ασθενής πρέπει να σκέφτεται. Πως είτε θα συζητήσουμε κάποια στιγμή το πως θα αλλάξει αυτό που ζούμε και πρέπει και εμείς να συμβάλλουμε ή θα συζητάμε άλλα 200 χρόνια μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Σκέφτομαι: Πώς αν συνεχίσει αυτή η βιομηχανια να μας δηλητηριάζει το αέρα και την τροφή εμείς μπορούμε να μιλάμε για λύση του προβλήματός μας; Ακόμα και 100% να λύθει θα ρθούν άλλα πολύ χειρότερα. Οι παθήσεις μας δεν ήταν πάντοτε επιδειμίες. Έγιναν μέσα σε συγκεκριμένες συνθήκες τέτοιες...

Απλά λοιπόν εδώ πρέπει και το έχω ξαναπεί να ανοίξει μια τέτοια συζήτηση για το πως παίρνουμε μέρος ενεργό ΟΠΩΣ και ΟΣΟΙ μπορούμε στις κινητοποιήσεις που έγιναν και πρόσφατα ενάντια στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, στον "επαναπροσδιορισμό επιδομάτων ΑΜΕΑ" τάχα για να βρουν τα ΑΜΕΑ μαϊμούδες, στην κατάργηση της λίστας φαρμάκων ακόμα κι αν δεν μας αφορά άμεσα ΑΚΟΜΑ, στο ότι μου είπαν φέτος όπως και σε χιλιάδες ότι δεν δικαιούμαι διακοπές από την εργατική εστία γιατί μπήκαν εισοδηματικά κριτήρια, στο ότι κόβουν το ρεύμα σε ανάπηρους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν και μόνο κάτω από την πίεση του ΠΑΜΕ έγιναν δεκάδες επανασυνδέσεις, κλπ κλπ. Στο ιατρικό έγκλημα που συντλείται και εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, αν εμείς μιλάμε μέρα και νύχτα για ένα δέντρο και αφήνουμε το δάσος να καίγεται τότε πολύ φοβάμαι ότι θα καούμε και μεις οι ίδιοι ζωντανοί...

Σκέφτομαι δηλαδή ότι η πολιτική συλλογική πάλη του καθένα, στη δουλειά του, στη γειτονιά του, πέρα από την προσωπική του προσπάθεια για την υγεία του, για την ανατροπή αυτών των όρων της ζωής μας είναι επιβεβλημένη.
Το σύστημα αυτο φανερώνει τα ιστορικά του όρια μέσα από τις αλεπαλλλες κρίσεις που μέχρι στιγμής "ελέγχονται" παρατείνοντας την πλήρη του αδυναμία να προσφέρει το οτιδήποτε που θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια..., "ελέγχονται" με το να μας φτωχαίνει την υγεία και όλους τυς τομείς της ζωής μας που για αυτούς που έχουν τα μέσα είναι "κόστος".

Βέβαια ξέρω ότι μπορεί να κατηγορηθώ για "κομματικό λόγο" και άλλα τέτοια λες και ό,τι συμβαίνει ακόμα και η πάθησή μας δεν είναι αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ιστορικά καθορισμένου κοινωνικού και πολιτικού καθεστώτος που λέγεται καπιταλισμός.

Αυτά σκέφτομαι και να με συμπαθάτε που τα "πέταξα" εδώ αλλά η αγανάκτιση έχει χτυπήσει κόκκινο. Δεν είναι καθόλου προσωπικό podiki. Μας περιμένουν πολύ δύσκολες μέρες και αισθάνομαι χρειάζεται ετοιμότητα και πιο ευρύα αντίληψη από όλους μας γιατί η υγεία όπως και η επιστήμη δεν είναι ανεξάρτητες αλλά ακαθορίζονται σε τελευταία ανάλυση από την οικονομία και τη πολιτική.
Και πολιτική και οικονομία δεν είναι κάποιοι βουλευτές με γραβάτες, ούτε ακαταλαβίστικες κουβέντες για την "ανταγωνιστικότητα" το "ευροομόλογο" αλλά η ίδια μας η ζωή και ΕΜΕΙΣ την διαμορφώνουμε συλλογικά.
 #58450  από homer
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:17 pm
Όσο για τις επιστολές δεν λέω να μην προχωρήσουμε όμως ξέρετε που καταλήγουν συνήθως. Εδώ είπαν ότι θα διορίσουν με ΝΟΜΟ όσου είναι πάνω από 67% και ακόμα κοροϊδεύουν.
Φοβάμαι πως αυτά τα θέματα αλλιώς λύνονται. Στο πεζοδρόμιο, στους δρόμους, όπως θέλετε πείτε το...
 #58453  από ΑΝΝΑ59
 Δευ Αύγ 22, 2011 4:52 pm
homer έγραψε:Όσο για τις επιστολές δεν λέω να μην προχωρήσουμε όμως ξέρετε που καταλήγουν συνήθως. Εδώ είπαν ότι θα διορίσουν με ΝΟΜΟ όσου είναι πάνω από 67% και ακόμα κοροϊδεύουν.
Φοβάμαι πως αυτά τα θέματα αλλιώς λύνονται. Στο πεζοδρόμιο, στους δρόμους, όπως θέλετε πείτε το...
Πηγαινουμε ΕΜΕΙΣ την επιστολη στους αρμοδιους....Ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ και περιμενουμε στο ΔΡΟΜΟ ή στο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ....να μας βλεπει και ο κοσμος...μπας και καταλαβει.... :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest: :text-protest: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :angry-cussingblack: :text-protest: :text-protest: :text-protest:
 #59086  από chryssa
 Σάβ Σεπ 03, 2011 3:22 pm
Κάποτε δεν ήξεραν ( ας πούμε ) και κατέστρεφαν από άγνοια . Τώρα που ξέρουν είναι απλά εγκληματίες .

:greetings-waveyellow: .................:handgestures-thumbupright:
 #59244  από triton
 Τρί Σεπ 06, 2011 3:52 pm
podikaki kalispera,

Μιας και εισαι our latest testimony, πες μας για την εξέλιξη των συμπτβμάτων μετά την επέμβαση, εγώ όπως πολοί από αυτό το το forum δεν φοβόμαστε τις επιπλοκές της επέμβασης, αλλά κυριως αν αξίζει να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τα έξοδα, και μετά δεν δούμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ή ακόμα και αν τα δούμε τότε η μεγάλη πιθανότητα να ξαναεπέλθει η στένωση. Νομίζω ότι αν προχωρήσουν οι μελέτες όσον αφορά την ίδια την επέμβαση και μειωθούν οι πιθανότητες επανεστένωσης τότε οι περισσότεροι από μας θα πάνε να κάνουν την επέμβαση.

Σε ευχαριστώ πολύ,

Τρίτων
 #59262  από FANTOMAS
 Τρί Σεπ 06, 2011 8:48 pm
podiki έγραψε:Αγαπητέ Τρίτων ,
γενικά είμαι καλά , όμως είμαι και από τους τυχερούς που δεν είχαν ιδιαίτερα προβλήματα από τη ΣΚΠ, επίσης εγώ δεν είμαι παράδειγμα γιατί έχω κόψει το τυσαμπρι εδώ και 3μισι μήνες και υπήρχαν μέρες που πιστεύω πως το σώμα μου αντέδρασε. Τίποτα το φοβερό .
Ακριβώς όμως επειδή δεν είχα θέματα με τη σκπ δεν έχω να σου πω για κάποια βελτίωση επιπλέον , έχω ένα μικρό πρόβλημα στα μάτια αλλά αυτό είναι εγκατεστημένο εδώ και 5 χρόνια οπότε δεν μπορώ να πω οτι περιμένω να το δω να φτιάχνει σύντομα , ίσως να μην φτιάξει και ποτέ .
Για εμένα το ζητούμενο ήταν να σταματήσω την αρρώστια .
Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να σας πω, αλλά γενικά είμαι καλά.
Τώρα για το αν αξίζει να κάνεις την επέμβαση , δεν είναι οτι αξίζει , πρέπει να την κάνεις . Έχεις πρόβλημα σοβαρό . Κι εγώ όταν είδα τι γινότανε στο λαιμό μου τρόμαξα . Λέω παναγία μου από που έφευγε το αίμα από το δύστυχο κεφαλάκι μου ?
Το ζητούμενο είναι να την κάνεις με ασφάλεια σε σοβαρό γιατρό .
Κάτι κινείται στην Ελλάδα και είναι πολλά υποσχόμενο .Επίσης η τιμή δεν είναι καθόλου απαγορευτική .
Διάβασε και αποφάσισε για τη σωστή χρονική στιγμή που θα το κάνεις .
Και φυσικά κάνε εξετάσεις .
Άλλο να τα λέμε εδώ πέρα κι άλλο να βλέπεις οτι το έχεις πάνω σου .
Αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο στείλε μου προσωπικό μήνυμα .
Θα συμφωνήσω με ΟΛΑ , το γεγονός ότι πήρες την απόφαση να κάνεις ότι έχεις κάνει μέχρι σήμερα - χωρίς να έχεις ιδιαίτερα προβλήματα- σε καθιστά σε ακόμα πλεονεκτικότερη θέση όσο αφορά την εξέλιξη της πάθησης.

Απεκατέστησες την ροή στο κυκλοφορικό σου και άσε τους άλλους να κυνηγάνε τα φαντάσματα των Τ-λεμφοκυττάρων
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 82