• ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #55616  από ΑΝΝΑ59
 Τρί Ιουν 28, 2011 6:55 pm
ΕΜΕΝΑ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ :banana-linedance: δεν ειχα ξανακουσει αυτη την εκτελεση :clap: :clap: :clap:
 #55617  από LL--MM
 Τρί Ιουν 28, 2011 7:48 pm
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τρί Ιουν 28, 2011 7:56 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
 #55618  από nowhere
 Τρί Ιουν 28, 2011 7:48 pm
Από το άρθρο του wikipedia για την ψυχοθεραπεία (οι υπογραμμίσεις δικές μου):

"...In 2001, Bruce Wampold of the University of Wisconsin published the book The Great Psychotherapy Debate.[30] In it Wampold, a former statistician who went on to train as a counseling psychologist, reported that

psychotherapy is indeed effective,
the type of treatment is not a factor,
the theoretical bases of the techniques used, and the strictness of adherence to those techniques are both not factors,
the therapist's strength of belief in the efficacy of the technique is a factor,
the personality of the therapist is a significant factor,
the alliance between the patient(s) and the therapist (meaning affectionate and trusting feelings toward the therapist, motivation and collaboration of the client, and empathic response of the therapist) is a key factor.

Wampold therefore concludes that "we do not know why psychotherapy works"...."

(Αυτό το "we do not know why psychotherapy works" θυμίζει σε κανένα τίποτα;)

και παρακάτω:

"...Critics of psychotherapy are skeptical of the healing power of a psychotherapeutic relationship. Because any intervention takes time, critics note that the passage of time alone, without therapeutic intervention, often results in psycho-social healing. Social contact with others is universally seen as beneficial for all humans and regularly scheduled visits with anyone would be likely to diminish both mild and severe emotional difficulty..."
 #55631  από maria E
 Τρί Ιουν 28, 2011 9:50 pm
Η ψυχοθεραπεια ειναι μια καθαρα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ υποθεση.

Οπως καποια μελη του φορουμ δηλωνουν οτι δεν τους βοηθησε η δεν θελουν να δοκιμασουν καν,(και δεν εχω λογο να μην τους πιστεψω)ετσι κι εγω μπορω να δηλωσω οτι προσωπικα με βοηθησε πολυ,κατα τη διαρκεια μιας απο τις πιο δυσκολες περιοδους της ζωης μου.
Ποιος εχει δικιο λοιπον?.....Κανεις και ολοι προφανως.Ο μονος τροπος για να μαθει κανεις αν βοηθαει η ψυχοθεραπεια ειναι να την δοκιμασει.

Κατα την προσωπικη μου αποψη,η πεποιθηση οτι αν εχεις οικογενεια που σε αγαπαει και καλους φιλους,δεν χρειαζεται να ζητησεις βοηθεια απο ψυχολογο ,ειναι ΛΑΘΟΣ.Ειχα και απο τα δυο,αλλα μεσα μου πνιγομουν.Και επεδη αρχιζω και συμμεριζομαι την αγωνια του Γιαννη μετα απο οσα εχουν γραφτει κατα της ψυχοθεραπειας,θελω να πω οτι προσωπικα την συστηνω ανεπιφυλακτα.
 #55635  από LL--MM
 Τρί Ιουν 28, 2011 10:05 pm
Ευτυχώς που είσαι και εσύ Μαρία, έτσι όοολοι αυτοί που δε θα πήγαιναν εξ αιτίας μου, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να βρουν βοήθεια που θα τη χρειάζονταν θα βρούν έτσι τη σωτηρία τους.... :pray: :pray: :pray:

Όσο για της ανεπιφύλακτες συστάσεις, είσαι τόοοσο βέβαιη ότι δε θα ρίξουν ποτέ κανέναν σε κάποια ατυχή σχέση για τον ίδιο λόγο; Θα μου επιτρέψεις να διατηρήσω κάποια επιφύλαξη... :think: Εγώ απλά σύστησα προσοχή και κριτική ικανότητα...

Α, και φχαριστώ, τη δοκίμασα όταν ήμουν σε νοσοκομείο και δε μπορούσα να πω όχι, αλλά δεν σηκώνω άλλο με τίποτα τον τρόπο που τη χειρίζονται οι "λειτουργοί"... ακόμα κι εδώ μέσα, υπήρξε εμφανές...

Για νευροψυχολογικά τεστ, ενδεχομένως, το συζητάμε... Να πιάσουν τόπο, βρε παιδιά... Αλλά πρέπει να είναι με καποιον/αν που να θέλει να βοηθήσει... κάποιο άτομο που, κάθε στιγμή, να ανανεώνει και να δικαιώνει, με τη συμπεριφορά του, την εμπιστοσύνη που του δίνεται και να μη βαράει ισχύ όπως άλλοι βαράν μ... Ζητάω πολλά;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Τετ Ιουν 29, 2011 1:32 pm, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
 #55652  από billios
 Τετ Ιουν 29, 2011 12:01 am
Σας παρακαλω ρε παιδια παρα πολλυ να πεσουν οι τονοι γιατι δεν βοηθα πουθενα,μας φτανει ο σταυρος που κουβαλαμε νομιζω.ειμαστε ολοι εδω για να μοιραστουμε εμπειριες και αποψεις χωρις να ειναι απαραιτητο να γινουν αποδεχτες απο τους συνδιαβαζοντες.Εχω την αποψη πως δυστηχως δεν μπορουν να εξηγηθουν ολα με μολυβι και χαρτι,σε πολλα πραγματα δεν υπαρχει λογικη απλα ετσι ειναι γιατι απλα ετσι ειναι,αδυνατουμε να δωσουμε εξηγηση σε καποια παραγματα οσο κι αν το επυθιμουμε,η δυναμη του λογου ειναι τεραστια και ειδικα αν προερχεται απο εναν χαρισματικο ανθρωπο.Ξερεις...αν σου χαρισουν μια καρφιτσα με τον σωστο τροπο μπορει να την χρησιμοπιοισης και να νιωσης οτι σου χαρισαν το πιο πολυτιμο αγαθο του κοσμου μπορει και να στραβωσεις και να θεωρησης οτι προσβαλετε η νουμοσυνη σου ομως.Μακαρι να τα λυναμε ολα με μελετες και πραξεις,οταν θα καταφερουμε να χρησιμοποιησουμε το 100% της δυναμης του ανθρωπινου εγκεφαλου τοτε θα εχουμε ριξει πολλους τοιχους που τωρα ορθωνονται.Η βοηθεια ειναι ευπροσεκτη απο οπου κι αν ερθει..
 #55654  από billios
 Τετ Ιουν 29, 2011 12:16 am
Ενταξει μωρε ειμαι και λιγο σαλιαρης...... :teasing-tease:
 #55659  από nowhere
 Τετ Ιουν 29, 2011 1:03 am
Προσωπικά δεν αμφισβητώ ότι κάποιοι μπορούν να βοηθηθούν από την ψυχοθεραπεία, ξέρω όμως ότι μπορεί να βλάψει κάποιους άλλους βάζοντας τους σε ένα φαύλο κύκλο εξάρτησης από τους ψυχοθεραπευτές (συνήθως αυτοί που μπαίνουν σε ένα τέτοιο φαύλο κύκλο είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα ωφεληθούν) και γεννώντας έτσι την αίσθηση ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, να προκαλέσει επιπλέον κατάθλιψη.
Αυτό που αμφισβητώ είναι η αποτελεσματικότητα της ίδιας της ψυχοθεραπείας: αν εγώ συνέρχομαι από την κατάθλιψη με το ξεμάτιασμα της θείας μου, αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την αποτελεσματικότητα του ξεματιάσματος της θείας μου.
 #55700  από pelopidas
 Τετ Ιουν 29, 2011 2:33 pm
το θεμα ειναι σεξουαλικη επιθυμια
τωρα γιατι μιλατε για ψυχοθεραπειες
και μαλωνετε?
ειστε εκτος θεματος νομιζω
να φωναξουμε τον ασκητη :violence-hammer:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7