• ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΟ ΟΞΥΓΟΝΟ

• Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
Αλλές εγκεκριμένες ή μη αγωγές, χρήσιμα φαρμακευτικά & παραφαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση της νόσου.
 #53478  από Κώστας
 Δευ Μάιος 30, 2011 10:25 am
Τα περασμένα Χριστούγεννα, κατόπιν προτροπής ενός γνωστού μου, δοκίμασα τη μέθοδο θεραπείας με υπερβαρικό οξυγόνο. Μην ψάξετε για κάποια περίεργη χημική ένωση του οξυγόνου. Απλά, μπαίνεις σ΄ ένα θάλαμο υψηλής πίεσης (σαν κι΄ αυτόν που χρησιμοποιιείται για την αποσυμπίεση των δυτών), στον οποίο παραμένεις για 1 ώρα και είκοσι λεπτά, ενώ για όλο αυτό το διάστημα αναπνέεις μέσω μίας μάσκας καθαρό οξυγόνο. Στον θάλαμο αυτό μπαίνεις φορώντας τα ρούχα σου και κάθεσαι σε μια πολυθρόνα διαβάζοντας και περιμένοντας να τελειώσει ο απαιτούμενος χρόνος. Δεν νοιώθεις τίποτα, πέρα από μια μικρή πίεση στ΄ αυτιά όταν ξεκινά η διαδικασία.
Πριν δοκιμάσω την μέθοδο αυτή, είχα πρόβλημα με το μόνιμο συναίσθημα κούρασης (το οποίο είχε μετριαστεί αρκετά μετά την αυτόβουλη διακοπή της αγωγής που έκανα με Rebif), την ισοροπία και το περπάτημα.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης κιόλας συνεδρίας (δηλαδή μετά από μιάμιση ώρα!!!), μπόρεσα, καταβάλοντας μικρή προσπάθεια, να σταθώ όρθιος με κλειστά τα πόδια και τα μάτια και τα χέρια σε πλήρη έκταση. Όσοι έχετε κινητικά προβλήματα (σαν και μένα), αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία επίτευξης ενός τέτοιου κατορθώματος.
Μετά την ολοκλήρωση των επόμενων εννέα συνεδριών (συνολικά 10), εξαλήφθηκε πλήρως το συναίσθημα κούρασης, ενώ βελτιώθηκε σημαντικά η εικόνα της ευστάθειας - ισοροπίας μου.
Για να σας δώσω ένα χειροπιαστό παράδειγμα: Πριν δοκιμάσω το υπερβαρικό οξυγόνο, διένυα μια απόσταση 100 μέτρων με αρκετή δυσκολία, ενώ φτάνοντας στο τέλος της ένοιωθα κατάκοπος αναζητώντας γρήγορα ένα κάθισμα προτού καταρεύσω.Μετά, μπορούσα να διανύσω πολύ μεγαλύτερη απόσταση, σχεδόν χωρίς να νοιώθω κούραση, ενώ η προσοχή μου εστιαζόταν πλέον στο περπάτημα και όχι στο πως θα ισοροπήσω για να μην πέσω. Έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να περπατάω συχνότερα (φυσικά με την υποστήριξη βακτηρίας), χωρίς να το αποφεύγω.
Από τη συνομιλία μου με τον γιατρό, έμαθα πως το "πρωτόκολλο", υπαγορεύει πως για να δει κανείς εμφανέστατα αποτελέσματα πρέπει να κάνει συνεχόμενες 20 συνεδρίες. Εγώ λόγω κυρίως οικονομικών προβλημάτων (το ΙΚΑ καλύπτει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοσστό), έκανα μονάχα 10 και είδα κάποιο αποτέλεσμα.
Η κάθε συνεδρία κοστίζει 80 €. Τα ταμεία, από το ποσόν αυτό, καλύπτουν τα 17 €. Όποιος ξεκινήσει συνεδρίες θα πρέπει να τις κάνει συνεχόμενα και κάθε τέσσερεις μήνες να επαναλαμβάνει τουλάχιστον τις 5.
Το τηλέφωνο του κέντρου (αν και δεν υπάρχουν πολλά) στο οποίο πήγα εγώ, είναι 210 3462898 εσ. 1.
Το site στο οποίο μπορείτε να βρείτε εκτενέστερες πληροφορίες είναι: http://www.hbo.gr.
Δεν ξέρω αν η μέθοδος αυτή θα έχει αποτελέσματα και σε σας (αν και δεν αμφιβάλω), αλλά όπως και νάχει είναι μια ελπίδα, η οποία το μόνο που απαιτεί είναι την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού σας.

Σημ. Η μέθοδος εστιάζει και επιτυγχάνει βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος οξυγονόνοντας και αφυπνίζοντας κύταρα που βρίσκονται σε "'ύπνωση". Αν δεν κάνω λάθος και η μέθοδος Zaboni εστιάζει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
 #53494  από FANTOMAS
 Δευ Μάιος 30, 2011 4:43 pm
Μ αρέσει σαν σκέψη και σαν θεωρία
 #53497  από billios
 Δευ Μάιος 30, 2011 5:11 pm
Μου αρεσει κι εμενα σαν ιδεα παιδια και φενεται να υπαρχει καποια λογικη θα ηθελα και την γνωμη των πιο καταρτισμενων του φορουμ πανω σε αυτο.Για καποιο λογο ομως μου μοιαζει να ειναι με καποιο χρονικο οριζοντα η καλυτερευση βαση των οσων μεχρι τωρα γνωριζω και συγκρινοντας με το μυαλο μου
 #53501  από Κώστας
 Δευ Μάιος 30, 2011 5:59 pm
Καμία γνώμη, ακόμη κι΄ επιστημονική άποψη πάνω σ΄ ένα θέμα, δεν μπορεί να είναι ισχυρότερη από την προσωπική εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό. Κάθε άνθρωπος είναι κι΄ ένας ξεχωριστός οργανισμός ο οποίος αντιδρά διαφορετικά ακόμη και στα ίδια κοινά ερεθίσματα. Πιστεύω, ότι ακόμη και αισθήσεις όπως η γεύση ή και η όραση μπορεί να έχουν έστω και κάποιες απειροελάχιστες διαφορές στον τρόπο που τις αντιλαμβάνονται διαφορετικά άτομα. Ξοδέψτε ή αν το προτιμάτε χάστε 80 € και δοκιμάστε για μία φορά το υπερβαρικό οξυγόνο. Η προσωπική εμπειρία που θ΄ αποκομίσετε (θετική ή αρνητική), θα είναι ανώτερη από οποιαδήποτε "εξειδικευμένη" άποψη. Καλά κάνετε και δυσπιστείτε. Άλλωστε το ίδιο κάνω κι΄ εγώ. Όμως, αν δοκιμάσετε, τα μοναδικά που έχετε να χάσετε, είναι 80€ και ίσως να νοιώσετε κάποια ψυχολογική απογοήτευση, κάτι στο οποίο μάλλον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ακούγωντας για νέα χάπια, βλαστοκύταρα και και και...

Σημ1. Τονίζω ότι δεν έχω το παραμικρό οικονομικό συμφέρον από την εν λόγω επιχείρηση.Το μόνο που κάνω είναι να σας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία ανοίγοντας σας ένα πολύ μικρό παράθυρο για κάποια μικρή βελτίωση.

Σημ2. Από τον περασμένο Δεκέμβριο και αφού είχα κάνει τις 10 συνεδρίες, δεν ξαναέπαθα ποτέ (τουλάχιστον μέχρι τώρα), κράμπες στις πατούσες και στις γάμπες που με βασάνιζαν ανελειπώς στη διάρκεια της ημέρας, στον ύπνο μου και κάθε σχεδόν πρωί που ξυπνούσα.

Σημ3. Χρονικός ορίζοντας δεν υπάρχει εφ΄ όσον είστε διατεθημένοι να επαναλαμβάνετε τις συνεδρίες (τουλάχιστον 5) κάθε τρεις με τέσσερεις μήνες ή όταν αρχίζετε να νοιώθετε ότι τα ευεργετικά αποτελέσματα του υπερβαρικού αρχίζουν να ατονούν (είπαμε κάθε άτομο αντιδρά και διαφορετικά).

Σημ4. Όπως και νάχει το πράγμα "είναι πολλά τα λεφτά Άρη", ξέρετε όμως κάτι που να προσφέρεται δωρεάν!. Ότι πληρώσεις παίρνεις...
 #53504  από nowhere
 Δευ Μάιος 30, 2011 6:20 pm
Ότι θυμάμαι από τότε που έψαχνα στο ιντερνετ εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της ΣΚΠ:

Μπορεί να έχει ελαφρές έως μέτριες παρενέργειες (λόγω της αυξημένης ατμοσφαιρικής πίεσης και κυρίως στ' αυτιά) και πολύ σπάνια σοβαρότερες όπως επιληπτικές κρίσεις.

Ουσιαστικά "αναγκάζει" τα κύτταρα που δεν αναπνέουν καλά (στην περίπτωση μας του κεντρικού νευρικού συστήματος) να πάρουν οξυγόνο "με το ζόρι", είναι κάτι σαν ορός για κάποιον που για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να φάει. Αλλά δεν είναι μια θεραπεία που κάνεις ένα κύκλο 20 συνεδριών και τέλειωσες, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται συνεχώς (τώρα βλέπω ότι αυτό λέει κι ο Κώστας που έχει προσωπική εμπειρία, άρα καλά θυμάμαι).

Την ίδια δουλειά να αυξάνουν τη δυνατότητα των κυττάρων να "τραβούν" περισσότερο οξυγόνο σε συνθήκες ισχαιμίας, την κάνουν και κάποιες δίαιτες και συμπληρώματα διατροφής.

Αυτά θυμάμαι και ότι τότε δεν υπήρχε στην ελλάδα κανένα τέτοιο κέντρο θεραπείας υπερβαρικού οξυγόνου, στην αγγλία η θεραπεία υπερβαρικού οξυγόνου ήταν και είναι, νομίζω ακόμα, αρκετά διαδεδομένη, αν και κυνηγημένη (κι' αυτή) από την επίσημη ιατρική άποψη

Υ.Γ. 20 συνεδρίες σε τι συχνότητα, πόσες το μήνα;
 #53505  από Κώστας
 Δευ Μάιος 30, 2011 6:31 pm
20 ή και λιγότερες συνεδρίες, συνεχόμενες δηλ κάθε ημέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Η "συντήρηση" (τουλάχιστον 5 συνεδρίες), θα πρέπει να γίνετε κάθε τρεις με τέσσερεις μήνες ή και ποιο σύντομα αν νοιώσεις ότι το χρειάζεσαι (όταν δεις ότι πράγματα που μπορούσες να κάνεις αρχίζεις να τα κάνεις με μεγαλύτερη δυσκολία).
 #53506  από pelopidas
 Δευ Μάιος 30, 2011 6:54 pm
υπαρχει θαλαμος υπερβαρικου στο ναυτικο νοσοκομειο
δεν γνωριζω αν λειτουργει
και σιγουρα δεν αποτελει θεραπεια που θα ενεκριναν τα ταμεια
μου κανει εντυπωση οτι πληρωνει καποια χρηματα το ικα

τωρα οσον αφορα το ποσες συνεδριες χρειαζονται, δεν υπαρχει πρωτοκολο φυσικα
εχει προκυψει απο παρατηρησεις κυριως
σιγουρα η επιδραση θα κρατησει για λιγο
παρολα αυτα, η ιδεα ειναι λογικη με βαση την θεωρια της φλεβικης ανεπαρκειας

στην βιβλιογραφια δεν βρισκω ενθαρρυντικα αποτελεσματα
αυτο βεβαια δεν σημαινει και τιποτα
 #53525  από Κώστας
 Τρί Μάιος 31, 2011 9:15 am
Κι΄όμως! Όσο κι΄αν φαίνεται απίστευτο, το ΙΚΑ στη λίστα των καλυπτόμενων θεραπειών, προβλέπει και τη θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο. Υπάρχουν όμως και δύο αλλά... Πρώτον το ποσό με το οποίο συμμετέχει είναι πολύ μικρό (μόλις 21%), ενώ για να το εγκρίνει, ζητάει σχετική γνωμάτευση από νευρολόγο κρατικού νοσοκομείου. Κι΄ εκεί ξεκινάει το πρόβλημα, καθ΄ ότι οι νευρολόγοι αντιμετωπίζουν το υπερβαρικό με δυσπιστία σαν μη ενδεδειγμένη θεραπεία, θεωρώντας την ιντερφερόνη σαν πανάκεια. Βέβαια, όταν ένα κουτί ιντερφερόνη κοστίζει περίπου 1500 € το μήνα (έχω μείνει πίσω στις τιμές γιατί την έχω κόψει εδώ και 2,5 χρόνια), είναι πολύ δύσκολο να προτείνεις κάτι διαφορετικό και να πας κόντρα στο κατεστημένο των ισχυρότατων φαρμακοβιομηχανιών. Πιθανότατα στις όποιες επισκέψεις σας στο νοσοκομείο, που και καλά σας παρακολουθούν (αλήθεια τι παρακολουθούν; Αν η ασθένεια έμεινε σταθερή ή αν οι εστίες της πολλαπλασιάστηκαν; Αφού έτσι κι΄ αλλιώς δεν μπορούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό πέρα από το να σας αυξήσουν τη δόση της ιντερφερόνης από 22 mg σε 44 mg, φρενάροντας και καλά την εξέλιξη της νόσου και εκτινάσσοντας τις ήδη εκτιναγμένες τρανσαμινάσες του συκωτιού σας!!!), κλίνει η παρένθεση, θα έχετε παρατηρήσει τους κοστουμάτους και βαλιτσάτους ιατρικούς επισκέπτες, οι οποίοι ψάχνουν την ευκαιρεία να χωθούν στο γραφείο του γιατρού με τον οποίο εσείς περιμένετε καρτερικά να έρθει η σειρά σας και να μείνουν μαζί του για ώρα, εξαντλώντας την υπομονή σας. Τι να του λένε άραγε τόση ώρα! Ότι η δική τους ιντερφερόνη είναι καλύτερη από την αντίστοιχη της άλλης εταιρείας ή ότι η εταιρεία τους υπόσχεται καλύτερο ποσοστό για κάθε συνταγογράφηση της;!
Άβυσος το κύκλωμα εμπορίας του ανθρώπινου πόνου...
Για να μην μακρυγορώ άλλο, διευκρινίζω ότι το υπερβαρικό οξυγόνο βοήθησε εμένα προσωπικά, να βελτιώσω κάποια πράγματα που με ταλαιπωρούσαν αποδυκνείοντας μου ότι σαν μέθοδος λειτουργεί. Το τίμημα είναι, ότι αν μπει κάποιος σ΄ αυτό το χορό, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος πως για να διατηρήσει τα ευεργετήματα που πήρε θα πρέπει να ξοδεύει κάθε χρόνο περίπου 1500 - 2000 €. Αλήθεια πόσο κοστίζει το χρόνο η συντήρηση ενός αυτοκινήτου;

Σημ. Επειδή το forum μπορεί να διαβάζεται και από ιατρούς, διευκρινίζω πως για όσα ανέφερα παραπάνω υπάρχουν και πολλές εξαιρέσεις. Θα πρέπει όμως να παραδεχτούν (οι ιατροί), πως κάποιοι συνάδελφοι τους, παραβαίνουν συνηδητά τον όρκο που έχουν δώσει. Το ίδιο φυσικά δεν αρνούμαι και ο ίδιος για συναδέλφους του δικού μου επαγγέλματος, οι οποίοι (λόγω πανεπιστημιακής σχολής), έχουν δώσει επίσης όρκο!...
 #53530  από Μιμικαμ
 Τρί Μάιος 31, 2011 11:34 am
Γεία σου Κώστα,

Αψογη η τοποθέτησή σου, νομίζω οτι δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερη επισήμανση
εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου απο τους ειδήμονες...εκτός ελαχίστων εξεραίσεων
βέβαια....

Εύγε....καλή συνέχεια :greetings-waveyellow:
 #53537  από Κώστας
 Τρί Μάιος 31, 2011 1:24 pm
Δεν αρκεί κάποιος, ακόμη κι΄ αν γνωρίζει, να εισπεύσει μέσω μιας συσκευής οξυγόνο. Πρέπει να εισπεύσει το οξυγόνο αυτό υπό συνθήκες αυξημένης πίεσης (περίπου 1 ατμ. παραπάνω από την ατμοσφαιρική), κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα σε ειδικό θάλαμο. Γι΄ αυτό και είναι αδύνατη η εφαρμογή της μεθόδου αυτής στο σπίτι (εκτός κι΄ αν έχετε τα χρήματα και τις υποδομές του Michael Jackson). Επί πλέον, χρειάζεται να τηρηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία συμπίεσης - αποσυμπίεσης για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα υγείας.