• Η ΧΕΝΦΑ και εγω

• Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
Η πάθηση της Χρόνιας Εγκεφαλονωτιαίας Φλεβικής Ανεπάρκειας, η θεωρία της και η θεραπεία της.
 #48331  από Κατερίνα
 Δευ Φεβ 21, 2011 8:08 pm
FANTOMAS έγραψε:Τι εξετάσεις γίνονται στο αίμα πριν δοθεί στον τελικό αποδέκτη ;
Γιατί? Γίνονται?Η θεία του αρραβωνιαστικού μου είχε πεθάνει μετά από μετάγγιση
με μολυσμένο αίμα! :violence-pistoldouble: Ας της είχε δώσει καλύτερα κάποιος
με σκπ...
 #48625  από pelopidas
 Κυρ Φεβ 27, 2011 8:26 pm
sou έγραψε:
FANTOMAS έγραψε:Τι εξετάσεις γίνονται στο αίμα πριν δοθεί στον τελικό αποδέκτη ;
Η αλήθεια είναι ότι γίνονται πολλοί έλεγχοι, αλλά όχι για να προστατεύσουν τον τελικό λήπτη (κοινώς τον μ.κα που αρρώστησε). Ο λόγος των ελέγχων είναι, κυρίως, η κατανάλωση αντιδραστηρίων. Όσο περισσότερα, τόσο ευκολότερα βγαίνει ο επιούσιος.

Θα μου πείτε ότι είμαι υπερβολικός. Σε ένα ιδανικό, ή τουλάχιστον ανθρωποκεντρικό, σύστημα υγείας θα είχατε δίκιο, αλλά εδώ συμβαίνει το απίθανο: "Επειδή ο αναπνευστήρας σταματά μόνος του, χτύπησέ τον για να ξαναξεκινήσει!". Στο αντιδραστήριο θα κολλήσουμε;!;!;!;! Μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα της φίλης μου να χτυπά κάθε 3 και λίγο τον αναπνευστήρα για να μην πάθει ασφυξία...

ΟΥΣΤ!!!!!
ο στανταρ ελεγχος στα αιματα γινεται μολις δοθει το αιμα και ειναι:
ηπατιτιδα Β και C, aids, συφιλη
ομαδα αιματος και ρεζους
αυτα γινονται μια φορα και αν βγει καποιο θετικο επαναλαμβανονται
αν ξαναβγει θετικο, ειδοποιειται ο αιμοδοτης για περαιτερω εξετασεις και το αιμα απορριπτεται

τωρα πριν μεταγγιστει το αιμα σε καποιον ασθενη, γινεται η διασταυρωση
δηλαδη παιρνουν λιγο αιμα απο τον ασθενη και το διασταυρωνουν με την φιαλη που (φαινομενικα) ταιριαζει και προκειται να μεταγγιστει
αν η διασταυρωση ειναι ενταξει, γινεται η μεταγγιση

αυτα δεν γινονται φυσικα σε συνθηκες πολεμου για παραδειγμα
 #48687  από FANTOMAS
 Τρί Μαρ 01, 2011 8:44 am
sou έγραψε:Έχει μια εξαιρετική γραμματέα, που είναι φιλενάδα του Πάρη.
Τώρα δικαιολογείται η ΕΜΜΟΝΉ του Π.Μ για τον συγκεκριμένο ιατρό.

Επί του παρόντος έχει σταματήσει τις επεμβάσεις
 #48699  από Π.Μ79
 Τρί Μαρ 01, 2011 10:38 am
sou έγραψε:Έχει μια εξαιρετική γραμματέα, που είναι φιλενάδα του Πάρη.
Θες να τ'ακούσεις πρωί πρωί μου φαίνεται :violence-hammer:
 #49043  από FANTOMAS
 Τρί Μαρ 08, 2011 7:55 pm
podiki έγραψε:http://www.telegraph.co.uk/health/83598 ... minds.html

The day before, I had undergone a controversial treatment at a clinic in Athens and this was tantalising evidence that something had changed in my body as a result.

Κάπου πάει το μυαλό μου .... :scared-eek: ????
 #49046  από pelopidas
 Τρί Μαρ 08, 2011 8:18 pm
ετσι κλεινει το αρθρο της telegraph
"I have tried explaining to neurologists and vascular doctors why CCSVI syndrome should at least be considered as a possibility in patients with MS but to no avail. Only my caring, supportive GP was prepared to listen. Medical journals refuse to publish patients’ point of view – I know because I’ve tried that, too. One has to ask what the neurology establishment is so frightened of: opening the veins of those with MS or opening their own minds. "

"Προσπαθησα χωρις αποτελεσμα να εξηγησω σε νευρολογους και αγγειολογους οτι η χενφα θα επρεπε να ειναι εστω μια δυνατοτητα σε ασθενεις με σκπ . Μονο ο παθολογος μου με ακουγε. Τα ιατρικα περιοδικα αρνουνται να δημοσιευσουν την γνωμη των ασθενων, το ξερω γιατι κι αυτο το προσπαθησα. Θα επρεπε κανεις να ρωτησει το κατεστημενο της νευρολογιας τι φοβαται περισσοτερο: να ανοιξουν τις φλεβες των ασθενων με σκπ ή να ανοιξουν το μυαλο τους"
 #49048  από FANTOMAS
 Τρί Μαρ 08, 2011 9:04 pm
Ότι λέει η υπογραφή μου .......
 #50955  από maraki12
 Τρί Απρ 12, 2011 12:59 am
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Και μια ερώτηση: στο κέντρο αυτο ξέρεις αν χρησιμοποιούν ivus?
 #51045  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Απρ 12, 2011 11:13 pm
Αγαπητό ποντίκι μας :romance-adore: ! Γιατί πας στην Ιταλία και δεν κάνεις την επεμβασούλα εδώ? Αν προκύψει ένα "θεματάκι" π.χ μια μικρή φλεγμονή, δεν θα μπορείς να έχεις άμεση πρόσβαση. Δεν θα ήταν καλύτερα να την κάνεις εδώ -εφ'όσον και ζεις στην Ελλάδα και υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να γίνει επιτυχώς εδώ- ώστε να είσαι και "μετεγχειρητικά" υπό παρακολούθηση? Εκφράζω απλώς μία απορία :greetings-waveyellow:
 #51055  από ΜΙΜΙΚΑ
 Τρί Απρ 12, 2011 11:36 pm
Καλά το πας ποντικάκι. Λογικότατο ακούγεται.
Εγώ λέω να συνεχίσω εδώ. Περιμένω από μέρα σε μέρα να με ειδοποιήσουν για το πότε θα κάνω την 3η -κατά σειρά- φλεβογραφία και 2η διάνοιξη. Ελπίζω ο εδώ γιατρός μας να ενημερώνεται για τα "έξω" τεκτενόμενα.
Θα σας ενημερώσω για τα νέα όταν έρθει η ώρα.
Προς το παρόν είμαι σε αναμονή και σε μαύρο χάλι.
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 41