• Ginkgo biloba

• Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
Βότανα, διατροφή, βιταμίνες, αντιοξείδωση, ευεργετική σωματική άσκηση, δραστηριότητες, κίνηση.
 #48694  από FANTOMAS
 Τρί Μαρ 01, 2011 9:55 am
Σωστά θυμάσαι ...
 #48747  από tom80
 Τρί Μαρ 01, 2011 10:25 pm
Φίλε Pelopida ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες για τα αντιπηκτικά

Φίλε Σταύρο διαφωνώ

Το 740 Μ.χ. η επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων δεν υπήρχε και ο κόσμος τότε όχι μόνο δεν έτρωγε πιο θρεπτικό μοσχάρι αλλά πέθαιναν κατά εκατοντάδες από τροφολοιμώξεις (Salmonella, lysteria, Staphylococcus…) Φυσικά έννοιες όπως ασφάλεια και υγιεινή τροφίμων δεν υπήρχαν καν στο λεξιλόγιο τους.
Σήμερα τα τρόφιμα είναι πολύ πιο ασφαλή και πιο θρεπτικά, αρκεί να ξέρεις τι αγοράζεις και από πού….

Επίσης διαφωνώ με την άποψη ότι στα τρόφιμα το ενεργό –ωφέλιμο συστατικό είναι πάντα στην χαμηλότερη περιεκτικότητα, οπότε ο μοναδικός τρόπος πρόσληψης είναι με τα συμπληρώματα .

Databases με τη σύσταση των τροφίμων υπάρχουν πολλά στο internet
Παραθέτω κάποια
http://www.nal.usda.gov/fnic/foodcomp/search/
http://www.alvitan.com/foodtab/index.php
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=786&lang=en

1 κουταλιά λινέλαιο (~ 15 mL) έχουν 7 γρ. Ω3 για να τα πάρεις αυτά τα 7 γρ με συμπληρώματα πόσα χαπακια πρέπει να πάρεις?? Ποσα λεφτά πρέπει να ξοδέψεις? ( Τα 250 mL βιολογικό λινέλαιο κοστίζουν μόνο 7,5 Ευρώ)

Να είστε καλά
 #48754  από tom80
 Τρί Μαρ 01, 2011 11:04 pm
Τα συμπληρώματα δημιουργήθηκαν με βάση μελέτες για τρόφιμα αλλά χωρίς να γίνουν κλινικές μελέτες για τα ίδια τα συμπληρώματα. όταν έγιναν οι μελέτες αυτές αποδείχθηκε ότι τα περισσότερα δεν προσφέρουν τίποτα και πολλά βλάπτουν δηλαδή ούτε υποκαθιστούν τα τρόφιμα άλλα ούτε και συμπληρώνουν.

Αν και σιχαίνομαι τις φαρμακευτικές εταιρίες και τα παιχνίδια τους τολμώ να γράψω ότι θα εμπιστευόμουν ένα συμπλήρωμα που το έβγαλε η Novartis ή η GlaxoSmithKline και είχε λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις πάρα αυτά που κυκλοφορούν σήμερα.

Να είχε και ένα χαρτάκι μέσα…. Που έγραψε και ο Πελοπίδας

Anyway, η άποψη μου είναι τρόφιμα και μόνο τρόφιμα!!!!
Η φύση ξέρει καλύτερα
 #48780  από tom80
 Τετ Μαρ 02, 2011 2:26 pm
Φιλε Σταύρο,

Η άποψη σου ότι η δόση κάνει το δηλητήριο είναι απολύτως σωστή.

Δεν υπάρχουν «καλές» και «κακές» ουσίες. Υπάρχουν ουσίες που κάνουν καλό ή κακό σε συγκεκριμένη συγκέντρωση. Τιμές μεγαλύτερες της «ιδανικής» συγκέντρωσης για μια «καλή» ουσία μπορεί να εγείρει τοξική δρασή, αλλά και μια «κακή» ουσία σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση μπορεί να έχει θετική δράση.
Για παράδειγμα τo σελήνιο σε ορισμένη συγκέντρωση είναι ευεργετικό σε μεγαλες συγκεντρώσεις τοξικό.
Η τοξίνη του βακτηρίου Clostridium botulinum είναι η πιο γνωστή τοξική ουσία και όμως χρησιμοποιείται στο ΒοΤοx
 #48924  από κωστας
 Παρ Μαρ 04, 2011 9:18 pm
Σχετικα με το Ginkgo biloba το προμηθευομαι απο φαρμακειο μου το γραφει ο γιατρος,αρκετα ξοδευω για βιταμινες ευτυχως μερικα περνω απο φαρμακειο(μαγνησιο,ασβεστιο,καρνητινη και ιχθυελαια)!
 #49049  από tom80
 Τρί Μαρ 08, 2011 9:32 pm
κωστας έγραψε:Σχετικα με το Ginkgo biloba το προμηθευομαι απο φαρμακειο μου το γραφει ο γιατρος,αρκετα ξοδευω για βιταμινες ευτυχως μερικα περνω απο φαρμακειο(μαγνησιο,ασβεστιο,καρνητινη και ιχθυελαια)!

Φίλε Κώστα,
Πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση σου!

Ο νευρολόγός σου γράφει το Ginkgo, το ιχθυέλαιο και την καρνητινη? Ή παθολόγος ???
ως φάρμακα τα παίρνεις?
Τα καλύπτουν τα ταμεια ΙΚΑ , Δημόσιο??? Με τη δέουσα συμμετοχή???
Να είσαι καλά
 #49055  από κωστας
 Τρί Μαρ 08, 2011 11:56 pm
tom80 έγραψε:
κωστας έγραψε:Σχετικα με το Ginkgo biloba το προμηθευομαι απο φαρμακειο μου το γραφει ο γιατρος,αρκετα ξοδευω για βιταμινες ευτυχως μερικα περνω απο φαρμακειο(μαγνησιο,ασβεστιο,καρνητινη και ιχθυελαια)!

Φίλε Κώστα,
Πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση σου!

Ο νευρολόγός σου γράφει το Ginkgo, το ιχθυέλαιο και την καρνητινη? Ή παθολόγος ???
ως φάρμακα τα παίρνεις?
Τα καλύπτουν τα ταμεια ΙΚΑ , Δημόσιο??? Με τη δέουσα συμμετοχή???
Να είσαι καλά

Γεια σου tom80,στο δημοσιο ειμαι και μου τα γραφει ο φυσιατρος μου η ο παθολογος που εχω(δεν εχω νευρολογο) και χωρις συμμετοχη (0%) λογω παθησης!φαρμακα δεν περνω μονο βιταμινες και προτιμω να εχω παρενεργειες απο βιταμινες παρα απο φαρμακα(μονο daflon περνω)!οσο αφορα τις υψηλες ποσοτητες υπαρχουν ορια και βεβαια κατοπιν συμβουλης ιατρου!