• ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ

• Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
Ανοιχτή συζήτηση πάνω στα ποικίλα συμπτώματα και τις υποτροπές που προκαλεί η ΣΚΠ.
 #48231  από Μιμικαμ
 Παρ Φεβ 18, 2011 9:48 pm
Γειά σας παιδάκια, να τολμήσω να σας κάνω μια ερώτηση, αλλά σας παρακαλώ
μην γελάσετε και μην με κοροιδέψετε, PLEASE!!!

Οταν βρίσκομαι σε κλειστό χώρο και ας μην είναι και ιδιαίτερα ζεστός, ενω ολοι
οι αλλοι κρυώνουν, εγώ αισθάνομαι οτι καίγομαι κοκκινίζω πάρα πολύ στο πρόσωπο
και γενικά νιώθω μια δυσφορία και για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου πρέπει
νάνοίξω τα παράθυρα, αλλά επειδή οι άλλοι κρυώνουν παίρνω την καρεκλίτσα μου
και τη βγάζω για κανά 10λεπτο στο μπαλκόνι, η οπου αλλού υπάρχει αέρας!!!!!

Απορία!!!
Αυτό που μου συμβαίνει εχει να κανει με την σκληρυνση, το βιώνει μήπως και κάποιος
απ'εσας, η πρέπει ν'αρχίσω να ψάχνω για ζουρλομανδύα???????

:teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener:
 #48244  από georgeand
 Σάβ Φεβ 19, 2011 11:08 am
Μιμικαμ έγραψε:Γειά σας παιδάκια, να τολμήσω να σας κάνω μια ερώτηση, αλλά σας παρακαλώ
μην γελάσετε και μην με κοροιδέψετε, PLEASE!!!

Οταν βρίσκομαι σε κλειστό χώρο και ας μην είναι και ιδιαίτερα ζεστός, ενω ολοι
οι αλλοι κρυώνουν, εγώ αισθάνομαι οτι καίγομαι κοκκινίζω πάρα πολύ στο πρόσωπο
και γενικά νιώθω μια δυσφορία και για να επανέλθω στα φυσιολογικά μου πρέπει
νάνοίξω τα παράθυρα, αλλά επειδή οι άλλοι κρυώνουν παίρνω την καρεκλίτσα μου
και τη βγάζω για κανά 10λεπτο στο μπαλκόνι, η οπου αλλού υπάρχει αέρας!!!!!

Απορία!!!
Αυτό που μου συμβαίνει εχει να κανει με την σκληρυνση, το βιώνει μήπως και κάποιος
απ'εσας, η πρέπει ν'αρχίσω να ψάχνω για ζουρλομανδύα???????

:teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener: :teasing-neener:
Μηπως περνεις κορτιζονη??Αυτα συνηθως τα κανει η κορτιζονη
 #48249  από Μιμικαμ
 Σάβ Φεβ 19, 2011 12:37 pm
Γεγονός είναι, οτι οταν παίρνω κορτιζόνη, γίνομαι κατακόκκινη απο την πρώτη
ημέρα της εναρξης, πρόσωπο μάτια, αλλά τώρα εχω περίπου 1,5 μήνες που
έχω διακόψει.
Πάντως το εχω διαπιστώσει οτι η κορτιζόνη μ' ενοχλεί γενικά, αλλά πόσο
κρατάει η επιρροή της????
 #48259  από LL--MM
 Σάβ Φεβ 19, 2011 2:11 pm
Eξαρτάται, χάπια ή ενδοφλέβια; Η ενδοφλέβια φεύγει σχεδόν αμέσως από τις φυσικές οδούς, η άλλη (έχω ακουστά ότι) παίρνει κάποιο διάστημα...

Δυόμισυ μήνες εμένα έκανε να φέρει ΑΠΤΟ αποτέλεσμα, και ούτε καν να με συνεφέρει ολοκληρωτικά... Αργεί αρκετά, διότι μέχρι να μπεί μέχρι μέσα στα κύτταρα, από το επιθήλιο του καθενός, παίρνει χρόνο όσο νά'ναι... Ορίστε, να τα λέω και εγώ "επιστημονικά"... :P :laughing-rolling:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Κυρ Φεβ 20, 2011 10:05 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
 #48280  από Μιμικαμ
 Σάβ Φεβ 19, 2011 8:10 pm
Εχω πάρει και χάπια προ τετραμήνου περίπου, αλλά τελευταία έκανα
ενδοφλέβια.
Απ' οσο μπορώ να συμπεράνω από τις απαντήσεις σας, μαλλον δεν
συμβαίνει σε κάποιον αλλον απ' εσας, ισως θα πρέπει να στραφώ προς
τον θυρεοειδή μου, γιατί κι εκει υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

ΣΑς ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
:greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow:
 #48790  από Claire
 Τετ Μαρ 02, 2011 6:29 pm
Το θεραπευτικό σχήμα που προτιμάται είναι η ενδοφλέβια χορήγηση υψηλών δόσεων κορτιζόνης (μεθυλπρεδιζολόνης) για 3 ή 5 μέρες και ακολουθείται από χορήγηση πρεδιζολόνης από το στόμα με σταδιακά μειούμενη δοσολογία για περίπου ένα μήνα. Με την ενδοφλέβια χορήγηση επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης κορτιζόνης στο αίμα σε μικρό χρονικό διάστημα. Η από του στόματος χορήγηση κορτιζόνης που ακολουθεί συντηρεί τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα προς ολοκλήρωση της θεραπείας. Ταυτόχρονα η σταδιακά μειούμενη δοσολογία βοηθά στη σωστή διακοπή του φαρμάκου και στην ανάκτηση της λειτουργίας του φλοιοεπινεφριδιακού άξονα.
Όσον αφορά την αίσθηση ζέστης που έχεις, η ίδια η ms προκαλεί μια δυσφορία όταν, όμως εκτίθεσαι σε ζεστό περιβάλλον, και αυτό ίσως επιτείνει κάποια συμπτώματα. Βέβαια η δυσανεξία στη ζέστη ίσως σχετίζεται περισσότερο με διαταραχή του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμός). Αν συνυπάρχει ταχυκαρδία, εφίδρωση, αίσθημα παλμών, απώλεια βάρους κλπ τότε καλό είναι να εξετάσεις τον θυρεοειδή (λειτουργικές δοκιμασίες θυρεοειδούς: Τ3, Τ4, ΤSH, θυρεοειδικα αντισώματα: anti-TG, anti-TPO, U/S...). Βασικά να δεις έναν ενδοκρινολόγο. Μήπως έχεις υποθυρεοειδισμό και παίρνεις θυροξίνη? Τότε θα χρειαστεί να μειώσεις τη δόση. Όπως και να'χει να απευθυνθείς στο γιατρό σου. Παλιά δεν ένιωθες έτσι στη ζέστη; Ίσως είναι ιδιοσυγκρασιακό...
 #48807  από Μιμικαμ
 Τετ Μαρ 02, 2011 10:53 pm
Γειά σου claire,σ' ευχαριστώ πολύ για την πολυ κατατοπιστική σου απάντηση.
Γεγονός είναι οτι τα τελευταία περίπου τρια χρόνια, συνυπάρχουν και τα δύο
αυτά προβλήματα.

Π'αντα είχα μια σχετική δυσανεξία στη ζέστη, ακόμα και στο ζεστό μπάνιο, παρέλυαν
ολα τα μέλη μου και έπρεπε να περάσουν κάποια λεπτά της ωρας για να επανέλθω
στα φυσιολογικά μου.
Κάπου εχω διαβάσει οτι τα παλιά τα χρόνια, οπου δεν υπηρχε η σημερινή τεχνολογία,
για να μετρήσουν το ποσοστό αναπηρίας των ατόμων με σκλήρυνση, τους έβαζαν
να κάνουν ζεστό μπάνιο, και ανάλογα σε τι κατάσταση βρισκόταν ο καθένας τον
αξιολογούσαν.

Τα τελευταία περίπου τρία χρόνια, ανακάλυψα οτι εχω οζοδη βρογχοκήλη, παίρνω
γι'αυτό καθημερινά ενα χάπι και πιστεύω οτι ειναι ολα καλά.

Πιθανόν πάντως αυτο σε συνδυασμό με την σκληρυνση να μου προξενεί αυτές
τις εξάψεις!!

Σ' ευχαριστώ για ολα :romance-kisscheek: :romance-kisscheek: :romance-kisscheek:
 #48809  από Claire
 Πέμ Μαρ 03, 2011 1:18 am
Γειά σου, Μιμίκα μου!
Αυτό που περιγράφεις πολύ σωστά, με το ζεστό μπάνιο και την ms, είναι το φαινόμενο Uhthoff. Η επιδείνωση της όρασης ή οποιασδήποτε άλλης κλινικής εκδήλωσης με τη μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. (Αυτό που αναφέρεις όμως εσύ, δηλαδή ότι ζεσταίνεσαι σε ένα σχετικά κρύο δωμάτιο.., πιο πολύ παραπέμπει σε διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την άποψη μου).
Η οζώδης βρογχοκήλη συνοδεύεται και από υποθυρεοειδισμό ή παρουσιάζεις φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς ή είσαι υπερθυρεοειδική? Το χάπι που λες ότι παίρνεις είναι το Τ4 (θυροξίνη)? Αν ναι πόσα μg είναι το κάθε χάπι? ΑΝ ΙΣΧYΕΙ ΑYΤΟ ίσως υπερθεραπεύεσαι για τον υποθυρεοειδισμό σου. Να κανείς εξετάσεις Τ4, ΤSH και αναλόγως των αποτελεσμάτων αλλάζεις τη δοσολογία του φαρμάκου. Οπότε προτείνω μια επίσκεψη απαραίτητα στο γιατρό σου.
Μάλλον στη διαδικασία αυτή εμπλέκεται ο θυρεοειδής σου και ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημα και να απαλλαγείς από το δυσάρεστο αυτό αίσθημα.
:romance-kisscheek:
 #48818  από pelopidas
 Πέμ Μαρ 03, 2011 9:21 am
Claire έγραψε:Γειά σου, Μιμίκα μου!
Αυτό που περιγράφεις πολύ σωστά, με το ζεστό μπάνιο και την ms, είναι το φαινόμενο Uhthoff. Η επιδείνωση της όρασης ή οποιασδήποτε άλλης κλινικής εκδήλωσης με τη μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. (Αυτό που αναφέρεις όμως εσύ, δηλαδή ότι ζεσταίνεσαι σε ένα σχετικά κρύο δωμάτιο.., πιο πολύ παραπέμπει σε διαταραχή του θυρεοειδούς κατά την άποψη μου).
Η οζώδης βρογχοκήλη συνοδεύεται και από υποθυρεοειδισμό ή παρουσιάζεις φυσιολογική λειτουργία του θυρεοειδούς ή είσαι υπερθυρεοειδική? Το χάπι που λες ότι παίρνεις είναι το Τ4 (θυροξίνη)? Αν ναι πόσα μg είναι το κάθε χάπι? ΑΝ ΙΣΧYΕΙ ΑYΤΟ ίσως υπερθεραπεύεσαι για τον υποθυρεοειδισμό σου. Να κανείς εξετάσεις Τ4, ΤSH και αναλόγως των αποτελεσμάτων αλλάζεις τη δοσολογία του φαρμάκου. Οπότε προτείνω μια επίσκεψη απαραίτητα στο γιατρό σου.
Μάλλον στη διαδικασία αυτή εμπλέκεται ο θυρεοειδής σου και ελπίζω να βρεις λύση στο πρόβλημα και να απαλλαγείς από το δυσάρεστο αυτό αίσθημα.
:romance-kisscheek:

μιμικα κατ'αρχην λυπαμαι για αυτο που επαθες την κυριακη!

ο, τι γραφει η claire ειναι σωστοτατο
κανε εξετασεις για τον θυρεοειδη
μην ξεχασεις και τα αντιθυρεοειδικα αντισωματα (νομιζω κι αυτο σου το ειπε)
επισης πες μας αν παιρνεις καποια αλλα φαρμακα ας πουμε για την πιεση, και ποιες βιταμινες ή αλλα συμπληρωματα διατροφης
 #48858  από Μιμικαμ
 Πέμ Μαρ 03, 2011 8:03 pm
Γειά σου relopida,σ'ευχαριστώ πολύ για την αμεση ανταπόκριση και για ολα οσα
αναφέρεις.

Κατ' αρχάς και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εχω να σου πω οτι δεν είμαι εγώ
αυτή η Μιμίκα που δεινοπάθησε η καυμένη την Κυριακή. Είσαι καινούργιος στο
φόρουμ και λογικά δεν γνωρίζεις καλά πρόσωπα, ονόματα.

Δυστυχώς ούτε και εγώ κατάφερα να παρευρεθώ αν και το ήθελα τόσο πολύ, αλλά είχα
την χαρά σε μία προηγούμενη συνάντηση να πάω και να γνωρίσω μερικές εκλεκτές
φατσούλες!!!

Στην επόμενη που θα γίνει θα κάνω το παν για να παρευρεθώ, ανάμεσα σ'αυτήν την
ομορφη παρέα και ελπίζω να είσαι κι εσυ εκεί!!!!!!

Τώρα οσο αφορά την δυσανεξία που εχω στην ζέστη, η φίλη claire με κάλυψε εντελώς
και απότι διάβασα κι εσένα. Οχι πίεση δεν εχω, παίρνω βέβαια κάποιες βιταμίνες, ολες
οσες παίρνουν συνήθως και αλλοι φίλοι μας.
Τον άλλο μήνα εχω ραντεβού με την γιατρό μου, θα της αναφέρω και αυτά που μου γράφετε
κι εσείς και ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση.

Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και για τις γνώσεις σου που μοιράζεσαι μαζί μας!!! :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: :greetings-waveyellow: