vasilisT έγραψε:eγω συναγωνιστες ειμαι της αποψης οτι αν πιστευουμε οτι ειμαστε για λυπηση τοτε θα μας στεναχωρει και θα μας τρελενει η αδιαφορια των ανθρωπων και η λυπηση που βλεπεις στο βλεμα πολλων απο αυτους.Βασιλάκη μου, το τι "πιστεύουμε" εμείς δεν αλλάζει και μεγάλα πράματα: ασφαλώς και δε χρειάζεται να μας στενοχωρεί, και αμφιβάλλω ειλικρινά άν αξίζει να δίνουμε τόση σημασία ώστε να μας τρελλαίνει, τουλάχιστον όμως τη λύπησή τους αυτήν να τη χρησιμοποιούμε με κάθε ευκαιρία προς όφελός μας, προσωπικά τη βρίσκω να τους βλέπω να σκυλιάζουν όταν κάθονται στην ουρά πίσω από μια ανάπηρη

Διότι όταν είναι κάποιοι που αξίζουν ή έστω, θα θέλαμε ν'αξίζουν καλύτερα, η ευγνωμοσύνη μας πλημμυρίζει σε τέτοιο βαθμό, που ξεχνάμε να δουμε ποιό είναι το ουσιαστικό αποτέλεσμα για μας...
vasilisT έγραψε:πιστευω πως οτι ειναι διαφορετικο τους φοβιζει και καλως η κακώς ειμαστε διαφορετικοι ειμαστε πιο δυνατοι απο αυτους.γιατι ενας ανθρωπος με σκληρυνση που συνεχιζει τη ζωη και προσπαθει εχει τοσα ψυχικα αποθεματα που τρομαζουν και που πολλες φορες ζηλεύουν. Λοιπον αυτη η δυναμη και η θεληση για ζωη τους κανει να φερωνται πολλες φορες απανθρωπα γιαυτο ας τους αγνοησουμεΑν τους φοβίζει, ή ζηλεύουν, αυτοί έχουν την πολυτέλεια να "παρηγορηθούν" αλλιώς: Και όχι μονο κάνοντας ένα μεγάλο περίπατο στα μαγαζιά, ή στο δάσος, ή στα σκι, θαλλάσια ή χειμερινά, που δε μπορούμε να κάνουμε εμείς.
Αυτοί μπορούν, απλούστατα, να κάνουν την καθημερινή δουλειά τους, αυτήν που θα μπορούσαμε κάλιστα να κάνουμε κι εμείς, αλλά μας λεν ότι είμαστε κι αίκανοι.
Όσο για τα ...ψυχικά αποθέματα που χρειαζόμαστε για ν'αγνοήσουμε όχι μόνο τις σωματικές δυσκολίες, αλλά ΚΑΙ τις κακοήθειες, και τα όσα δεν έχουμε λόγω της ΠΡΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ που είναι η σκπ για τους υγιείς, πόσο μας καλύπτουν ακριβώς;
Και επί τέλους, αυτοί είναι που θέλουν να μας χρησιμοποιήσουν έχοντας το θράσος να λένε ότι μας βοηθάνε με την ...πρόοδο της επιστήμης τους... και μερικοί από μας, το χάφτουν και από πάνω

vasilisT έγραψε:και ας μην ειναι αυτοι η αιτια που θα χαλασει την ψυχικη μας ισοροπια που ειναι ενα απο τα φαρμακα που εχουμε για να συνεχισουμε να πολεμαμε το θηριο που λεγεται σκληρυνσηΤην ψυχική μας ισορροπία τη βρισκουμε, θέλοντας και μή, μόνο μέσα μας...

vasilisT έγραψε:ετσι και αλλιως εμεις χρειαζομασται ατομα που μας εκτιμουν γιαυτο που ειμαστε και οχι γιαυτο που θελουν οι αλλοι να ειμαστεΜε τη διαφορά που όταν οι άλλοι θέλουν να είμαστε όπως αυτοί, και εμείς αυτό θέλουμε, οι περισσότεροι από δαύτους, όμως, θεωρούν δικαίωμά τους να πάρουμε μόνοι μας το δρόμο του Καιάδα και να μην τους ενοχλούμε. Γι αυτό μάλλον, οι ανάγκες μας λέγονται και ..."ειδικές"!!!
Mε συγχωρείς, Βασιλάκη, αλλά αν δεν είχες σκπ, είσαι βέβαιος ότι δε θα είχες άλλη γνώμη; Εγώ για τον εαυτό μου δεν είμαι, παντως...
Η γαιγιά η Κασσάνδρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος LL--MM την Πέμ Δεκ 09, 2010 10:33 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Για να επικρατήσει το κακό, αρκεί όλοι οι καλοί άνθρωποι να μην κάνουν τίποτα Εdmund Burke